x

עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 12

נושא: אפריקה - סקירה קצרה

אפריקה - סקירה קצרה

ערב טוב לכולם ,
    אני מקבל די הרבה הודעות פרטיות לגביי חוות דעתי על נייר כזה או אחר אני יודע שלא לכולם אני עונה אבל זה מחוסר זמן , ואני מתנצל על כך.
    אני אשתדל לתת בקצרה סקירה על החברה ואולי בקרוב על חברות נוספות שחוזרות בפניות אליי..
    חשוב לי להדגיש כי זאת רק דעתי ואין לראות זאת בהמלצה וכל אחד שיפעל לפי איך שהוא מבין את המצב ויש כמובן דעות נגדיות אליי , וזה אחלה מצידי.
    אז נתחיל..
    את חברת אפריקה אפשר לפי דעתי לחלק ל- 2 תקופות האחת היא עד ההסדר או יותר נכון עד המפולת הגדולה והשנייה היא לאחר ההסדר .
    אם מסתכלים מספר שנים אחורה אפריקה היתה חברה לגיטימית להשקעה שמה שהביא לנפילתה לפי דעתי הוא המינוף הרב שבו היא היתה ,והכתובת לנפילתה היתה כתובה על הקיר ובאמת לא "איכזבה " והגיעה. וגם בלי המפולת ב2008 גם ככה החברה היתה נופלת לפי דעתי , אבל את הסיפור הזה כולם מכירים ...
    טרום ההסדר דעתי היתה חזקה והוכיחה את עצמה וניתן לראות זאת למי שמחפש בפוסטים פה מהעבר שכדאי היה להחזיק את האגחים הארוכים שהיו במחירים נמוכים ולא כמו שמרבית המומחים טענו שהקצרים עדיפים.ואכן רווחי ההון הגדולים ביותר היו על סדרות כא בהתחלה ואחכ כב.( זה כבר שייך לעבר )
    מה עם העתיד ?
    מאז ההסדר החברה למעשה עושה רה-ארגון לחברה ,למבנה החוב שלה , ליחצון ושיפור תדמית החברה, הנהלת החברה מראה כוונות ברורות ויעדים ברורים אותה היא מיישמת בפועל ולא רק בדיבורים ( כמו שקורה לפעמים ) והרבה מהדברים שנעשים הם כדי לשרת את החוב שלה ( לבעלי האגחים , בנקים..) וכמו כן הרבה מזה נעשה על מנת לקבל שקט תעשייתי דבר שגורם לחברה לתפקד , להשביח נכסים , להקים פרויקטים חדשים ולהכניס לחברה כסף מחודש..
    במהלך השנה האחרונה החברה ביצעה מספר פעולות שכולנו זוכרים על מנת ליצור יתרת מזומנים גדולה בקופה כגון : מכירת כביש 6 , מכירת מלונות אפריקה ישראל , מכירת נכסים מניבים נוספים של החברה בעיקר בארץ ,המרת חוב קצר מול בנקים בחוב ארוך ל5 שנים , בנוסף בעת האחרונה החברה פרסמה הודעה שמחזיקי האגח ( ואף המניה ) לא יכלו לצפות לבשורה טובה מזאת , שהחברה תבצע פידיון מוקדם של הסדרה הקצרה כה' ובנוסף הכריזה החברה על רכישה עצמית של האגח הארוכות כו' כלומר המהלך הזה שעדיין לא נראה בדוחות יפחית משמעותית מחוב החברה הן בטווח הקצר ( פידיון כה' –שקט תעשייתי ) והן בטווח הארוך ( כו' –לבייב קונה את החוב של עצמו בזול ).צעד זה הוא גם סימן מובהק של הבעת אמון מצד הנהלת החברה על הפוטניצאל הגדול שטמון בחברה ועדיין לא מגולם בה כאשר גולת הכותרת היא קניון רוסיה שכולם מצפים שייפתח בתקופה הקרובה ( היה אמור להיפתח אבל טיפה נדחה בעיקר בגלל בעיות מקומיות ) , הקניון אמור להיות עוגן חזק של החברה בנוסף לפרויקטים חדשים נוספים בדרך.
    מאז פרסום ההודעה האגח עלה בכ 10% , העליות באו במחזורים גדולים וברור שגופים (קרנות ,קופות גמל ) הצטיידו באגחים של החברה , כי להם זה נתן אור ירוק וזה עבר את האנליזה והוועדות שלהם!!
    אבל למשקיעים הקטנים שתמיד יש אור ירוק אני מאמין שהצטיידו כבר באגח הזה מזמן ( מיד שיצא לשוק ) כי הוא לטעמי אחת מתוכניות החסכון הטובות הקיימות כיום בשוק אגח שמניב כיום תשואה ברוטו לפידיון 8.9%+מדד ( נטו 7.4%+מדד ) למחמ ארוך ! מי צריך יותר מזה ?
    המחירים של היום האגח עדיין אטרטיבי כאשר אני לא יודע עוד כמה זמן הם ישארו, ברור לכולנו שהוא יכול לעשות סיבוב פרסה ולחזור 7-8 נקודות אחורה ולגרום לתשואה לעלות יותר ..אם יקרה כזה מצב אני רואה זאת כהזדמנות פז להצטיידות בכסף כבד !!
    עכשיו שאלו אותי לגביי המניה גם אז המניה עצורה כבר למעלה מחצי שנה ונעה ברמות של 2300-2700 ( ולמניה כמו אפריקה תנודות של 10-15% זה נחשב עצורה כי בשביל כזאת תשואה אין מה להכיכנס למניה כזאת )הסיבה שלדעתי היא עדיין לא מתחילה את נסיעתה בכביש המהיר ובינתיים סתם מתברברת בתוך העיר וחוזרת על אותם דרכים היא שאני מאמין ( וזה לא מבוסס על עובדה אלא רק הערכה ) שהרבה גופים ביצעו מאז ההסדר לונג על האגחים ( גם כה' וגם כו' ) ושורט על המניה ( ומדי פעם נוצר שורט סקוויס ) כמו למשל למי שזוכר את המלצתו של בן זאב על המניה לפני כמה חודשים אז זה טריגר שגרם לעליות ואז הם היו חייבים לסגור פוזיציה ( וסליחה מראש למי שמתחיל לאבד אותי..אני כבר מסיים ) , אז מתי המניה תתחיל את המסע ? כאשר האגחים כבר לא יהיו מעניינים וזה יקרה ברמת תשואות של 4-5% ושילוב של נתונים טובים שאני מאמין שיבואו כבר בדוחות הקרובים .
    אז אחרי כל סיפורי הסבתא ..מה עושים בתאכלס ??
    אפשר לדעתי לישון בשקט עם האגחים של החברה , כל ירידה יכולה לייצר הזדמנות אגירה מחודשת.
    לגביי המניה היא גם תציג תשואה עודפת השנה , אבל תעשו לי טובה אל תנסו לתזמן את הנייר !!
    מי שכבר קונה שישכח מהשורה הזאת בתיק ויתעורר עוד שנה+ ויבדוק תוצאות ..כי מה הורג את המשקיע "הקטן" : הידיעות שהוא קורה בעיתונים , שומע בחדשות , רואה בשורה רעה יום אחד והנייר יורד 5% אז הוא נלחץ ומוכר וזה לרוב לא מסיבות כלכליות !!
    זהו ..אני בטוח שפספסתי כל מיני דברים או חזרתי על דברים אבל העייפות עושה את שלה..
    אני חוזר ואומר שאין לראותבדברים כהמלצה לפעולה כלשהיא !
    אני אשמח לתגובות /תוספות/הערות/הארות.
    גילוי נאות – לא מחזיק בשום נייר שהוזכר מעלה .
    בברכה ובהצלחה , לברון

Re: אפריקה - סקירה קצרה

לברון, תודה על סקירה הנאה והממצה, אלון

לברון תודה

לברון תודה

סקירה מצויינת.

לברון תודה על הסקירה
    אשמח אם תוכל לתת סקירה על האג"חים של טאואר
    ינון

לברון תודה עזרת לי מאוד

תודה לברון, נשמח לקרוא סקירות נוספות שלך

תודה לברון
    סקירה מעולה.

לברון שלום, כמו בעבר ,מאד נהנה לקרוא את תגובתך בתחום.
    שאלה אישית,ברשותך וכמובן שאכבד את פרטיותך אם תחליט לא לענות.
    לפי הסקירה שלך אתה בהחלט עוקב ומנתח נכון את המצב אז בהנחה שהתחום בשבילך הוא לא תחביב תאורטי בלבד,מאיזה סיבה אתה לא משקיע בניירות הר"מ.
    גילוי נאות- מחזיק בעבר ובהווה בחלק מהניירות הר"מ.

Re: אפריקה - סקירה קצרה - גורמי סכון

לברון תודה על הסקירה.

הנקודות היחידות אליהן לא התיחסת הן גורמי הסכון.

לגבי האג"ח, אני מסכים כי במצב הנוכחי אג"ח שהקופון בו גדל מ6% ומעלה עד מעבר ל- 10% צמוד הוא לא רע. הבעיה היא המח"מ - המוסדיים לא כל כך אוהבים אג"ח שיפרע (במלואו)בעוד למעלה מ- 14 שנים.

אף על פי שהקן תתחיל להשתלם בעוד שנתיים לשעורין.

אני מסכים כי כשיש אג"ח ב-10% צמוד מי צריך מניה ואני מבין את ה- short - long.

סכונים להבנתי:

החברה מכרה כמעט את כל הנכסים שהיו לה בישראל, החברה מכרה את היהלומים שבכתר דוגמאת קניון רמת אביב, מגדל אפריקה, כביש 6, ...

כחלק מההסדר וההכנות לפרעון של כ"ה היא מחזיקה רק במחצית הבנות: Afi Development, אפי-נכסים ואפריקה מגורים, אפריקה מלונות.

כל הצלחה שתהיה לבנות אפריקה תהיה שותפה רק במחצית.

אפריקה נכסים תלויה מאוד בשוק של רומניה דרך הקניון שנפתח שם, התזרים שאמור לשלם את האג"חים שנכסים מקורו בעיקר מקניונים ברומניה ויגודלביה. הרעה של המצב שם תקרין על אפריקה כקבוצה.

אפריקה מגורים, נהנתה ממחירי הדיור הגבוהים בישראל, כבר כעת ברור שקצב המכירות האט, לכולם ברור שהאופוריה של השנתיים האחרונות לא יכולה להמשך לעד.

Afi - development- אולי ההשקעה הגדולה ביותר של אפריקה עם סכון \ סכוי בהתאם.

לדעתי, שאלת המפתח היא האם קניון Africa במוסקבה יפתח, לא יהיו בעיות בירוקרטיות, שכר השכירות יגיע כמו צק שויצרי, וגם אז 1/4 שייך לעריית מוסקבה, מה שנשאר רק מחצית שייך לאפריקה.
    קיימת בקניון גם בעיית חניה - החניה ע"פ הסדר במתחם סמוך - האם למשהו לא יהיה אינטרס לתקוע מקלות בגלגלים? רק חשבו מה יקרה אם פתאם מסיבה כלשהי לא יהיה ניתן להגיע ולחנות בנוחות במרכז מוסקבה.

מצד שני, הסכוי: עם הקניון יפתח ויושכר הוא ייצר תזרים להמשך פעילותה של Afi -development. החברה היא בעיקרה קבלנית ותלויה לחלוטין במצב של רוסיה (בדגש על מוסקבה) ומדינות חבר העמים.

יש להם עוד כמה פרויקטים בקנה ומה שהם צריכים זה שהכל יתחיל לנוע - מספיק מעידה אחת על מנת להאט את הקצבץ

חוזקות במצב הסכון:
    לאחר פרעון של כ"ה לאפריקה יש רק תשלומי קרן רק בעוד שנתיים וחצי. אין כמעט חוב לבנקים ברמת הסולו, צפויים תשלומי 6% צמוד על חוב של כ- 3.6G (סדר גודל של 200M בשנה לרבות הצמדה).
    לבייב התחייב להזרים כ- 100 מליון משך כמה שנים בהנפקת זכויות כך שיש לחברה פחות או יותר שקט של שנתיים וחצי שבהן היא צריכה לפתוח 2-3 פרויקטים גדולים במוסקבה, לפתוח עוד כמה נכסים של אפריקה נכסים ואז המראה היא יותר מאפשרות ראלית.

לגבי דניה סבוס: מוחזקת 75% ומצבה כרגע טוב. היא תלויה בפרויקטים קבלניים (מגורים ותשתיות) שמועברות אליה לבצוע מקבוצת אפריקה.

לגבי אפי-ארה"ב - המתנה תוך מגננה לשפור במצב הנדלן בארה"ב. לכולם ברור שיש לה נכסים מצויינים בארה"ב ויש להמתין שהשוק ישתפר.

תוך לקיחה בחשבון של סכון - סכוי אני בדעה שמנית אפריקה בעלת פוטנציאל להמראה אבל לא לשכוח את הסכונים. כמו כן, אפשר להשקיע באפריקה נכסים שנסחרת על כ- 60% מההון העצמי ויש לה פוטנציאל המראה.
    לגבי Afi-D - תתכן בעית מסחר והחזקה של נייר לא ישראלי (עלויות גבוהות).

זו דעתי.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות