אני עוד לא הכי סגור על החישוב המדויק של האג"ח להמרה אבל עדיין אם המניה עולה ביותר מעשר אחוז ביומיים האחרונים האג"ח לא אמור לקבל גם רוח גבית מזה ולא לדשדש סביב עצמו כמו שעושה כבר תקופה?
אני עוד לא הכי סגור על החישוב המדויק של האג"ח להמרה אבל עדיין אם המניה עולה ביותר מעשר אחוז ביומיים האחרונים האג"ח לא אמור לקבל גם רוח גבית מזה ולא לדשדש סביב עצמו כמו שעושה כבר תקופה?
כרגע אין קשר בין האג"ח (למרות שהינו להמרה) לבין המנייה ושינוי במחיר המנייה לא יביא לשינוי במחיר האג"ח - וזאת בגל לשפער המחירים גדול מדי.
בשביל שהאג"ח יכנס לכסף המנייה צריכה לעלות בכמעט 400%, כך שלא נראה השפעה הדדית בין האג"ח למנייה בתקופה הקרובה לפחות...
אני כן מאמין כי נוכל לראות תזוזה חיובית באג"ח בהנחה כי יבוצע התשלום בסדרה ג' של חברת טאו.
למידע נוסף ניתן לעיין בנושא הרלוונטי כאן -
http://www.s-maof.com/Forum/viewtopic.php?f=85&t=11650
אלון פיאדה
"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"
האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.
אלון שלום,
מה הפירוש שלך להודעה שיצאה היום אחרי סיום המסחר לגהי טאו ב שאתה מסקר כאן בהרחבה
ההודעה חיובית במידה מסויימת, אך עדיין מוקדם אין מספיק פרטים בשביל להעריך נכונה האם כדאית או לא.
המשמעות עבור החברה היא כי הם פורסים את החוב של 2013 (חלקו לפחות) לחמישה תשלומים, כאשר התשלום הראשון והשני לפני מועד התשלום המקורי והתשלומים האחרים לאחר מיכן.
במקום לבצע הסדר לפריסת החוב, החברה קנתה והחליפה את אג"ח ג' כך שהיא היום מחזיקה ברוב הסדרה.
סדרה ב' לעומת זאת היא סדרה גדולה שנפרעת בתשלום בודד. טאו מציא להמיר את החוב מסדרה ב' לסדרה ג' - אך עדיין לא פרסמה את יחס ההמרה או כמה היא תרצה להמיר.
שתי נתונים אלו חשובים מאוד שכן הם מייצגים את פוטנציאל הרווח (סביר כי יחס המרה יהיה מעודד לטובת ההמרה עצמה) ואת כמות החוב שתומר בסופו של דבר - בהתאמה.
כעקרון - אין חובה להענות להצעה (זכות) ולכן יחס של 1 ל- 2 לדוגמה יכול להיות תמריץ (מה שיגרום לסדרה ב' לעלות (אפילו במחיר השוק).
כמו כן הדבר משפר את מצב החברה - גם במונחים כלכליים וגם במונחי נראות לשוק:
במונחים כלכליים בגלל שפריסת החובות תיהיה נוחה יותר.
במונחי נראות - בגלל שמגדיל את התשלום בפועל בשנים הקרובות - מה שמסמן על כך (או לפחות מגדיל את הסבירות) כי יבוצעו ללא בעיות (לפחות מאותת למשקיעים על כך) - שכן לא היה מקרב חוב שלא ניתן לפרוע.
לכן - למרות שלא משפיע ישירות על סבירות התשלום ב- 2013 מאותת על כך שהתשלומים בסדרה השנייה בשנתיים הקורות יהיו בהתאם לתכנון - מה שמוריד סיכון לכל הסדרות.
כמו כן בגלל ש"מבטיח" תשלום (למרות שלא באמת עושה זאת) מחיר סדרה ג' - סביר להניח כי יעלה, בסמיכות למועד התשלום הקודם מחיר הסדרה עמד על 95 אגורות כאשר הפרעון היה של 16%, כעת המחיר לפני הפדיון צריך להיות גבוה יותר שכן מדובר על פדיון של 20%.
רק נתון זה - בפני עצמו, מצביע על מגמה טובה שכן הפער בין הסדרות לא יכול להפתח מעבר לנורמה - מה שיגרור את שתי הסדרות למעלה (אך רק ע"פ תאוריה - בסוף השוק הוא זה שמחליט).
לבסוף החזור ואומר כי - אין בכך הבטחה!
דבר ראשון בגלל שלא ידוע הכמות (אם תיהיה כמות קטנה - זה חסר משמעות).
אם יחס ההמרה לא ייתן עדיפות - לא בהכרח ישפיע לחיוב.
אם לא תענה ההצעה יכול להיות בעייתי לחברה.
ואל נשכח כי עדיין לא מדובר בהצעה מחייבת - ולכן יכול להיות שלא תצא לפועל כלל!
לכן - אם אחד או יותר מהתרחישים הנ"ל יתממשו - בטווח הקצר - אפילו יכול לפגוע במחיר השוק של הנייר!
אלון פיאדה
אלון, לדעתי: שאלת המפתח היא יחס ההמרה.
התשואה על אג"ח ג היא כ-20% ועל ב כ-42%.
אם תהיה הענות מספקת החברה יכולה "להרוג" כמות גדולה יותר של ע.נ ביחס לכמותה בשוק - ואפילו להקטין את מצבת החובות ואת הגרעון בהון העצמי.
ככל שהחברה תאסוף יותר ע.נ שאר המחזיקים יהיו מחוזקים כי החובה כלפיהם תרד - אבל ברור שאף אחד לא רוצה להפסיד. הצעה בה ממירים 2 אג"ח ב ל- 1 אג"ח ג היא הצעה מבזה - יתכן וסוחרי היום יכולים להרוויח ממנה - אנחנו הלא סוחרים על בסיס יומי מחזיקים בע.נ של כ- 115אג - והצעה (לאחר תשלום הריבית) של החלפה 2 X 115אג ב- 115אג נושא ריבית היא הצעה שאני לא הייתי נעתר לה. ברור שאם כל האחרים או לפחות רובם יעשו כן הסכוי של פרעון מלא כלפי המחזיקים הנותרים יעלה בשעור חד.
אני מעריך שלא רבים ישתתפו אם יחס ההמרה לא יציע הצעה נדיבה - ואם זה יקרה זה יגרום ליותר נזק מתועלת לחברה.
אכן יש פה משחק.
אם יציעו המרה של 2 ל-1, אתה מעשית יכול לתת שתי ניירות השווים 86.6 אגורות ולקבל נייר ששווה 92.24 (בערכים הנוכחיים) ולכן עשית רווח.
כעת תוכל לקחת את הכסף ולקנות חזרה שתיים מהארוכות וישאר לך מזומן ביד.
מה שיקרה זה שהסוחרי יום מייד יעשו זאת (שכן יש בכך ארביטרז), מה שיעלה את מחיר האג"ח.
בגלל שכפי שציינת ככל שימירו יותר מהאג"ח ב' לאג"ח ג' (של חברת טאו) מצב כל החובות משתפר ולכן גם מחיר אג"ח ג' של טאו צריך לעלות ושוב נוצר פער מחירים - כך שהסוחרים יזרימו עוד בקשות והמחיר שוב יעלה.
ברור שכמשקיע ערך שרוצה לקבל פדיון מלא הדבר אינו כדאי לך, אך לא כולם נוהגים כמוך (וכמוני) ולכן יהיה מי שיבקש בשביל ההמרה והמכירה בשוק (דרך אגב זה כשלעצמו יכול להביא לירידה של מחיר סדרה ג' לאחר מכן, במחריי שוק כמובן).
לכן יש פה סוג של משחק מתורת המשחקים, מי שבוחר להמיר תורם יותר ערך למי שלא בוחר להמיר אך מייצר ערך מיידי לעצמו (בעוד מי שלא ממיר אומנם מקבל פוטנציאל גדול - אך עדיין בסיכון גבוה).
ככל שיחס ההמרה יהיה טוב יותר ברור לכולם שיהיה יותר המרה בפועל ומחיר השוק בכל מקרה יתוקן מעלה עוד קודם לכן (ע"פ היחסים שיקבעו).
החברה גם לא יכולה לתת יחס המרה טוב מדי, דבר ראשון כי היא רוצה למקסם את הרווח שלה ממחיקת חוב, דבר שני בגלל שהיא יכולה ליצור מצב הפוך מהמבוקש ולגרום לכך שמחיר סדרה ג' ירד (ולא מחיר סדרה ב' יעלה) ואז לא תיהיה הענות להצעה (כל הצדדים מפסידים).
כמו כן יש במשחק הזה גם משתנה נוסף - הכמות להמרה.
ככל שהחברה תוציא כמות קטנה יותר היא תמחוק חוב קטן יותר, אך יכולה ליצור ביקוש, היא לא יכולה להוציא כמות בלתי מוגבלת שכן היא מקרבת את מועדי התשלום, היא לא יכולה להוציא כמות קטנה מדי - בגלל שאז לא יהיה ביקוש קנייה (אני כסוחר לא יקנה מהנייר עבור ההמרה אם אני יודע שבנקודה הסופית אני ימיר רק חלק קטן מהכמות שקניתי).
לכן יש לקבלת ההחלטות כאן משמעות רבה ובחירת הנקודות/ערכים הינם בעלי משמעות רבה על התוצאה הסופית.
אני לא יודע עם החברה משתמשת ביועץ לתורת המשחקים, אך היא בהחלט צריכה לעשות זאת בשביל לקבוע את הגבולות ולמקסם את הרווח שלהם.
אלון פיאדה
אני חושב שכל נושא טאו קשור קשר הדוק לרצון וליכולת של אילן בן דב.
כרגע, המערכה העיקרית היא פרטנר-סקיילקס-סאני, שם עסקי המיליארדים והדוידנדים במאות מליונים בשנה. השרשור גם צריך לעמוד בהחזר של כמה שנים על מנת להחזיר את האג"ח שנלקח לממון פרטנר.
אני מעריך שבעל השליטה רואה בטאו קרב מאסף - לפחות כרגע.
הרעה במצב השרשור תוביל הבכרח לאפשרות של בן דב להרים ידיים.
כל מי שמחזיק אג"ח ב לוקח בחשבון את האפשרות שב- 2013 או לקראתה לא יהיו בידי טאו האמצעים לפרוע את מאות מליוני ה-ע.נ.
קיימים בשוק כ- 393M ע.נ - כ- 100 מוחזקים בידי אילן והחברה.
כך שהחוב כלפי לא בעלי עניין כ- 290 מליון ש"ח.
אם אני לא מתבלבל טאו מחזיקה בכ- 170M ע.נ אגח ג.
כרגע נכסי החברה נמכרים על מנת לעמוד בתשלומי אג"ח א שבערבות בנקאית ואג"ח ג לשעורין בסכום של כמה עשרות מליונים בשנה - אילן הזרים בהנפקת זכויות נכסים (מניות סאני).
כך שהמרה של מירב אג"ח ב בכמעט כל אג"ח ג תוריד את המעמסה של מאות מליוני ש"ח שצריכים להשתלם ב- 2013 ותגביל את המשך התשלומים על עשרות מליוני ש"ח בשנה - דבר שהחברה עושה כיום.
יחס המרה של 3 ל- 2, להערכתי תזכה להענות רבה הרבה יותר על גבול הכמעט הכל (תמחור הוגן של כ-70אג לאג"ח ב שהוא ללא קופון - והמרתו באג"ח נושא קופון עם מח"מ קצר בהרבה).
יחס המרה הוגן אף יותר יתרום (להערכתי) ליחסי צבור של אילן בן דב אבל יהווה מעמסה כבדה יותר על החברה.
המחזיקים יאלצו להמתין לעובדות שיפורסמו במאיה.
http://maya.tase.co.il/bursa/report.asp ... _cd=606339
בראייתי - בה מהלך טוב, בכל מקרה
האם מישהו מתכוון להמיר?
דניאל
זו בשורה טובה וצפויה.
המוסדיים אולי ימירו
לנו אסור בשום אופן להסכים להצעה כזו
לא נפתח לי ה-PDF באתר של מאיה.
אלון, תוכל לשפוך בבקשה קצת אור על ההצעה? מה היחס שניתן? טוב לנו? מה כדאי לעשות ומה היעדים שאתה מציב לאג"ח? עדיין 65?
תודה.