x

מציג תוצאות 1 עד 2 מתוך 2

נושא: מועדון 365 סדרה ב'

מועדון 365 סדרה ב'

היי אלון,

מדובר על אג"ח של חברת בת של המשביר לצרכן. דירוג המשביר לצרכן ilBBB+ אופק שלילי במעלות. הסדרה הזאת נסחרת היום בתשואה נטו 4.83% לתקופה למח"מ 4.22. סחירות נמוכה.

בחנתי את האג"ח כאפשרות להשקעה שתניב תשואה שנתית של בערך 4-5% ברמת סיכון נמוכה, מה שקשה היום למצוא בעידן הריביות הנמוכות. האם לדעתך מדובר בהשקעה משתלמת מבחינת סיכון-סיכוי? האם תוכל להמליץ לחילופין על אג"ח אטרקטיבי יותר עם תשואה זהה ברמות סיכון נמוכות יותר, או תשואה גבוהה יותר במח"מ נמוך יותר?

תודה מראש, וסליחה על הכאב ראש.

Re: מועדון 365 סדרה ב'

כעקרון אני לא עוסק באגחים מסוג זה, אבל אני רוצה להפנות אותך לאג"ח סדרה א' של החברה שהיה קיים בעת המשבר.

שם ניתן לראות כי אין כזה דבר אג"ח בטוח... דווקא אילו הגבוהים חוטפים חזק...

כמובן שאם המטרה היא רכישה והמתנה לפדיון - אז כרגע לא נראה כי צריך להיות לך חשש מהשקעה בנייר.

שים לב כי מדובר בהשקעה ל-7 שנים, בטווח זמן זה צפה משבר נוסף...

מעבר לכך האג"ח צמוד מדד, משלם קופון פעמיים בשנה ועדיין נמצא בריבית סבירה.

אם התשואה על הנייר יורדת לאיזור 2-2.5% לא הייתי ממשיך להחזיק בנייר, אך דבר זה יגרור רווח הון יפה לעומת הסיכון בו מדובר - ולכן יצדיק את עצמו (התרחיש גם לא כזה מופרך...).

מעבר לכך - בגלל שאינני עוסק באגחים "בטוחים" אני לא הכתובת לביצוע השוואות שם, אך אני בטוח כי סינון של האגחים בתחום זה יניב תוצאות, עדיפות לחברה זו או אחרת קשה למצוא, דווקא כאשר מדברים על השקעות מסוג זה הפיזור הוא מה שחשוב (בניגוד למה שאני אומר בסוג ההשקעות שלי)...
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות