אבקשך לומר לי האים ניתן לקזז רווחים בשנה הנוכחית מול ההפסדים משנה שעברה.
בתודה מראש.
:roll:
אבקשך לומר לי האים ניתן לקזז רווחים בשנה הנוכחית מול ההפסדים משנה שעברה.
בתודה מראש.
:roll:
לא.
רק באותה שנה קלנדרית.
אבל האם בכלל אפשר לקזז מס הכנסה מול מיסים של שוק ההון?
אם נגיד אני מורה ויש לי משכורת, ולוקחים לי מיסים על זה - האם זה אומר שצריכים לקחת לי פחות מיסים במידה ויש לי הפסדים בשוק ההון?
לא,
מדובר בשתי סוגים שונים של מס.
אי אפשר לקשר בניהם בשום אופן.
אבל בקשר למס שנתי,
למיטב ידיעתי אפשר לבצע קיזוז מס מהפסדים בבורסה גם אם עברה שנה,
אבל מדובר בתהליך ארוך , צריך להביא את כל המסמכים לרשות המס,
זה לא אמור להיות פשוט.
לא בטוח בזה, אבל לפי מה שהבנתי זה אפשרי.
שחקן, לא הבנתי את תשובתך הנחרצת "לא"
מבירור שערכתי, ניתן לבצע קיזוז מס על רווחי הון עד 6 שנים אחורה במשרדי מס הכנסה...
חד משמעית אתה יכול לקבל החזר מס על הפסדים משנה שעברה(כמובן אם יהיו לך רווחים השנה).אתה צריך לגשת לבנק ושם תקבל את כל ההדרכה,אני יודע זאת כי ביררתי זאת ואני מקווה מאוד שעד סוף שנה יהיו לי מספיק רווחים כדי לדרוש החזרים על ההפסדים של שנה שעברה.
הדרך לקזז הפסדים היא:
להדפיס דרך אתר האינטרנט טופס 867 שמציג את ההפסדים לפי השנה המבוקשת למלא דוח שנתי למס ההכנסה (טופס 135 או בשם הישן 1301)ולציין בדוח הנ"ל את ההפסדים משוק ההון בצירוף הטופס.
הליך מאוד פשוט.![]()
ביולי 2008 ממימשי מניות ברווחים - ולקחו לי על זה מיסים
ב-30 בדצמבר 2008 מימשתי מניות בהפסדים
בטוטאל יוצא שבשנת 2008 לא הרווחתי ולא הפסדתי, אבל עדיין לקחו לי את המיסים ביולי 2008.
האם עליי גם למלא טופס 867 וטופס 135?
מי בעצם אמור למלא את טופס 867? אני עבור עצמי?
אני רואה שם דברים כמו: פרטי המנכה, מחזור מכירות ועוד - אלה דברים שעליי למלא או על הבנק?
למי שולחים את הטפסים?
תוך כמה זמן מקבלים החזר?
ההחזר מגיע ישירות לחשבון הבנק?
תודה.
לא - אני חוזר שוב על התשובה של שחקן - חד משמעית לא !
חישוב מס על רווח הון מבוצע על כל שנת מס בנפרד ולא ניתן להעביר רווח הון משנה לשנה.
לעומת זאת הפסד הון אפשרי להעביר לשנת המס הבאה.
כלומר אם היה רווח בשנת 2007 והפסד בשנת 2008 לא יהיה קיזוז מס!
אבללללל אם היה הפסד בשנת 2008 ורווח בשנת 2009 כן אפשרי לקבל החזר מס.
כרואה חשבון העוסק בצורה יומיומית בתחום תנו לי לעשות קצת סדר:
הפסד הון מני"ע ניתן לקיזוז בשנת המס מרווח הון, ממס שבח, מדיבדנד ומריבית על ני"ע.
לא ניתן לקזז הפסד הון מהכנסות אחרות (משכורת לדוגמא.)
הבנקים או בתי ההשקעות נוהגים לקזז הפסדי הון מני"ע מרווחים כאמור ובתנאי שבעת הווצרות הרווחים היו הפסדים צבורים. בכל מקרה אין הם מעבירים הפסדים משנה לשנה. כמוכן אין הבנקים מבצעים קיזוזי הפסדים ביניהם.
הפסד הון כאמור שלא ניתן היה לקזזו בשנה מסויימת כי לא נשארו רווחי הון או אחרים כאמור, יועבר לשנת המס הבאה וניתן יהיה לקיזוז כנגד כל סוגי ההכנסות האמורות עד 6 שנות מס.
רווח הון לא ניתן להעביר לשנת מס הבאה בה ישנם הפסדים. רווח שלא קוזז ימוסה בשנת המס בה נוצר.
הדרך לבצע קיזוז הפסדים כאמור שלא בוצעו ע"י הבנק או בית ההשקעות היא באמצעות הגשת דוח שנתי למס הכנסה טופס 1301 ולא 135!
לטופס יש לצרף טפסי 867 מהבנקים או בתי ההשקעות (טפסים אילו ניתן להוריד מאתר הבנק או לקבל ללא תשלום מהבנק או בית ההשקעות). אין מה למלא בטפסים אילו. הם מתקבלים מלאים .
לעומת זאת יש למלא טופס נספח ג' לדוח השנתי (שאותו כמו גם את טופס 1301 ניתן להוריד מאתר מס הכנסה). בטופס זה יש למלא את ההכנסות וההפסדים לסוגיהם. כמוכן יש למלא את נתוני שאר ההכנסות והניכויים השונים ולצרף טפסי 106 וצילום שיק מבוטל לצורך עימות חשבון הבנק לביצוע ההחזר.