x

מציג תוצאות 1 עד 7 מתוך 7

נושא: פטרוכימים/בז"ן פטרוכימים עדיפה

פטרוכימים/בז"ן פטרוכימים עדיפה

היום הודיעה בזן על עסקה לרכישת גז מ-EMG במחיר נמוך משמעותית מהערכות מוקדמות. רכישה זו תחסוך כ- 100 מ' דולר בהוצאות אנרגיה, חיסכון שיגיעה לשורה התחתונה של בזן. בזן גם משקיעה בהקמת מימיר קטליטי שצפוי לתרום כ- 3 דולר למרווח הזיקוק. נתונים אלו מובילים אותי להערכה כי מפנה חיובי צפוי בתוצאות בזן בקרוב. לכן בזן שווה קניה. אבל כדאי להיות חכם כדאי לרכוש את פטרוכימים המחזיקה בכ-30% בבזן. כל עליה של 1% במניתת בזן צריכה לתרום כ- 3.6% למניית פטרוכימים. ברגעים אלו מניית בזן עולה בכ- 3% ופטרוכימים כ- 2.5%. כלומר ההזדמנות קיימת.

Re: פטרוכימים/בז"ן פטרוכימים עדיפה

לא ציינתי ועמכם הסליחה, הרעיון אינו שלי אבל חשבתי שהוא חכם ולכן צרפתי לכם. הרעיון לקוח מאתר nostro.co.il של השור.

זה שפטרוכימים מחזיקה 30% מבזן לא מהווה קשר של אחד לשלוש בין מניות בזן לפטרוכימים. עם כבר עליה של 0.3% בהנחה ששאר האחזקה היא ללא שינוי (ולא 3%!)

לפני שאתה כותב תבדוק. לא בגלל ה- 30% ציינתי כי כל 1% בבזן שווה למעל 3% בפטרוכימים אלא בגלל המינוף!

טיל בליסטי
    אני גם חשבתי כמוך עד ש...
    קח גרף של בזן מתאריך 10 ליולי2010 וגרף של פטרוכימיים מאותו תאריך
    תקבל עליה שווה באחוזים
    מה עוד שבבזן התנודתיות פחותה
    ללט

אורח

אני לא מכיר את החברות, אבל גם אם הנחת המינוף נכונה אזי לא לשכוח כי לכל חברה יש את הוצאות התפעול שלה (משכורות וכו').

שימו לב שצדקתי. בזן עלתה כ- 9% בעוד פטרוכימים עלתה ב- 19%.
    יום טוב

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות