> כלל ביטוח (תשואת שוק, מחיר יעד 108 ₪).
> בנק דיסקונט (תשואת שוק, מחיר יעד 8.30).
> כי"ל - מחיר החיטה קפץ במהלך סוף השבוע בכ-7.6% כתוצאה מירידה בתחזית הייצוא מאוסטרליה בשל תנאי מזג אויר.



• כלל ביטוח (תשואת שוק, מחיר יעד 108 ₪) - לפי הדיווחים בעיתונות, מתפתח דו קרב עבור רכישת גרעין השליטה בכלל ביטוח, בין פרימריה ואייפקס שהינן קרנות פרייבט אקוויטי. לדעתנו, פרימירה מסתכלת על העסקה בעיקר כהשקעה פיננסית ולכן ההצעה שלהם תהיה נמוכה יחסית עם מרווח ביטחון נאה. לעומת זאת, אחרי רכישת בית השקעות פסגות, אין לנו ספק שאייפקס תהיה מוכנה לשלם מחיר גבוה יותר (המשקף שווי של 120 ₪ וצפונה למניה). פסגות נרכשה במחיר גבוה מאד ובית ההשקעות כיום לא מנהל קרן פנסיה חדשה, דבר המהווה את המוצר העיקרי בתחום החיסכון ארוך הטווח. לכן, כדי להשביח את פסגות, אייפקס צריכה למזג אותה עם חברת ביטוח המנהלת קרנות פנסיה וביטוחי חיים.
אולם, בעקבות כמה מגבלות רגולטוריות, אין כל וודאות שעסקת אייפקס הנה בר ביצוע. ראשית, אייפקס צריכה לקבל את אישור הרשות להגבלים העסקיים. הסיכוי לקבל אישור עלה בעקבות פרישת רונית קן, אך עדיין אינו גבוה במיוחד. בנוסף, אייפקס צריכה להתמודד עם מגבלות ועדת בכר שקבעו נתח שוק מקסימאלי לגוף בודד. אחת הדרכים להתמודד עם מגבלות אלו הינה ביצוע הצעת רכש עבור אחזקות המיעוט בכלל פיננסים ותוך העברת קופות הגמל שבניהול כלל בהיקף של 34 מיליארד ₪ לכלל פיננסים. בדרך זו יתאפשר למכור את כלל פיננסים לבית השקעות אחר בשוק. גם לאחר מהלך כזה, פסגות עדיין תצטרך למכור חלק מקופות הגמל שבניהולה בכדי לעמוד במגבלות רפורמת בכר . בקיצור- תהליך מסובך ולא פשוט.
לדעתנו, קבוצת IDB תעדיף ללכת על עסקה מורכבת המבטיחה פרמיה גבוהה יותר עבור כלל ביטוח גם אם הסיכוי להשלמת העסקה נמוך מזה של עסקה פשוטה. לדעתנו, במקרה ש-IDB תבחר באופציה המורכבת, קיים סיכון לא מבוטל עבור בעלי המניות בכלל ביטוח. עסקה כזו תסב את תשומת לב ההנהלה הבכירה בכלל מהעסקים השוטפים. בנוסף קיים חשש של עזיבת כח אדם מקצועי בגלל אי הוודאות. בנוסף, קיים הסיכוי שהעיסקה לא תצא לפועל, עקב מגבלות רגולטוריות. לכן, אנחנו נשארים עם המלצת תשואת שוק, על אף המחיר האטרקטיבי שאייפקס עשויה להציע עבור כלל.

• בנק דיסקונט (תשואת שוק, מחיר יעד 8.30) – הנפקת המניות של הבנק נהנתה מביקוש יתר עם הזמנות למיליארד ₪, פי חמש מהסכום המקורי שהבנק התכוון לגייס (לבסוף הבנק גייס 264 מיליון ₪). כפי שכתבנו בעדכון שלנו לרבעון השלישי, המניה צפויה ליהנות מסנטימנט חיובי בטווח הקצר, אך אנו ממליצים להקטין חשיפה לקראת פרסום הדו"חות השנתיים העשויים להצביע על רבעון רביעי חלש.

• כי"ל - מחיר החיטה קפץ במהלך סוף השבוע בכ-7.6% כתוצאה מירידה בתחזית הייצוא מאוסטרליה בשל תנאי מזג אויר. החיטה נסחרת כעת במחיר 8.05 דולר לבושל לחוזי מרס 2011, הרמה הגבוהה ביותר מזה 4 חודשים. מחירי התירס והסויה מטפסים מעט גם הם היום בבוקר.

• אורמת טכנולוגיות - החברה תקבל באמצעות משרד האנרגיה האמריקאי וחברת מימון פרטית, אשראי בסך של
כ- 330 מיליון דולר לצורך מימון שלושה פרויקטים גיאותרמיים המוקמים בארה"ב. תמהיל האשראי יהיה בריבית נמוכה מהריבית על האג"ח אותו גייסה ממשקיעים פרטיים לפני כחודשיים, וצפוי לחסוך לחברה הוצאות מימון של כ- 17 מיליון דולר בשנה. פרוייקטים אלו הם חלק מתוכנית ההשקעות של החברה, שצפויה להגדיל את כושר הייצור שלה בכ- 40% עד לכ- 750 מגה ואט בסוף 2013.

חברה לישראל - עפ"י דה-מרקר, החברה חידשה לאחרונה את ניסיונה להנפיק את צים בבורסת הונג קונג. מצבה הפיננסי של החברה הוטב בתקופה האחרונה, והיא אף עברה לרווח ב-2 הרבעונים האחרונים. ההנפקה מתוכננת למחצית השניה של 2011.

קסטרו - ע"פ העיתונות, חברת קסטרו שוקלת להפסיק את פעילותה ברוסיה כבר בחודשים הקרובים, בעקבות חוב של 420 אלף דולר מצד הזכיין המקומי של הרשת. במידה והזכיין המקומי לא יעמוד בתשלומים, תפסיק החברה את ההתקשרות עימו לחלוטין ותפעל כדי למצוא זכיין חדש ברוסיה. לקסטרו יש שלוש חנויות ברוסיה והיא פועלת בה מאז סוף שנת 2004.