x

מציג תוצאות 1 עד 7 מתוך 7

נושא: מלרג

מלרג

אלון האם אתה יכול לנתח את 2 ההצעות להסדר כפי שפורסמו היום.

Re: מלרג

אין ממש מה לנתח,

הנאמן מציג שתי אפשרויות - הכנסת שותף או פירוק.

הוא מאמין כי יבחרו באופציה הראשונה...

כפי שכתבתי בעבר, הכנסת שותף בשביל סיום הפרויקטים וגביית החובות הינה האפשרות הטובה ביותר.

כרגע ישנם הצעות שונות, למיטב ידיעתי ההצעה הטובה ביותר (לפחות מנקודת המבט שלי) היא על סיום הפרויקטים ע"י חברה חיצונית והעברת 70% מהרווח לטובת מחזיקי האג"ח.

להצעה זו יש יכולת טובה "להזין" את החוב ואף לספק ערך נוסף (רווח) על מחיר נוכחי.

ועדיין מדובר רק בהצעה וייתכן כי בסופו של דבר הצעה זו לא תצא לפועל או שתיהיה אף הצעה טובה יותר.

בכל מקרה כפי שכתבתי גם בעבר, אני אישית מאמין כי עדיין מוקדם להיכנס להשקעה בנייר.

עד שלא יהיה משהו קונקרטי ומעשי שמימנו יהיה ניתן לשאוף לחישוב גס של השווי האמיתי- השקעה בנייר תמשיך להיות מסוכנת ובעלת פוטנציאל לתנודתיות גבוהה (כפי שראינו היום ובימים האחרונים).
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

בוקר טוב אלון

האם לדעתך , לאור המשך הירידות (38 אג )לא הגיע הזמן להשקיע ( אפילו לסצנריו של הליכה לפירוק ) ??

תודה

אבי

כעקרון מחיר נוכחי מייצג סבירות טובה לרווח, אך ישנם שתי בעיות שיש לקחת בחשבון:

(1) יכול עוד לרדת לפני שיעלה...

(2) זמן ההשקעה יכול להיות ארוך מאוד במיוחד אם תתקבל הצעה של קבלת תגמול מול ביצוע פרויקטים מה שיכול לגרור הפסקת מסחר בנייר.

כמו כן - בגלל שאין ממש נתונים להסדר מוסכם - לא ניתן לחשב שווי ולכן הפער (לחיוב ולשלילה) אינו ידוע ועדיין יכול להגרם הפסד למשקיע...

כלומר לא השקעה בטוחה כלל!
    אלון פיאדה

אני חושב שזה זמן טוב לכניסה למי שיש אורך רוח. השער היום מגלם מצב יותר גרוע ממה שהוא באמת.לפי האספה שהיתה ביום ראשון יש הצעות משופרות שעדיין לא פורסמו.השער בזמן הקרוב ינוע לפי ההודעות שאמורות להיות יותר טובות....

שלום אלון

1.עד כמה לדעתך משפרת ההצעה החדשה מהבוקר את ערך האגח ?

2. באיזה שער אתה מתכוון לחשוב להשקיע ?

תודה

אבי

ההצעה נותנת בידי מחזיקי האג"ח עוד 2% מהון המניות, אך קשה לכמת את זה במספרים.

ככל שמתקדמים להסדר ברור שנראה תנודתיות בנייר, כעקרון במחיר נוכחי (כפי שכבר אמרתי) למרות שנראה בפני עצמו טוב - ללא נתונים ממשיים - אינו ניתן לכימות.

על פניו נראה כי המחיר עצמו מייצג סבירות טובה לרווח, וככל שהדיבור על הסדר ימוצא סביר להניח כי יעלה, אך הודעה שלילית יכולה לשלוח את הנייר לצלילה.

אני אישית לא נכנס לניירות שערכם לא ידוע, ברור שיכול להיות השקעה טובה - אך נוכל לדעת זאת רק בדיאבד... כמו שאמרתי אני לעיתים משאיר דברים טובים בחוץ רק בגלל שאינני יכול לכמת אותם...

אני מהחל בהצלחה למי שכן נכנס - פוטנציאל הרווח די גדול בתאוריה...
    אלון פיאדה

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות