> מגדל ביטוח (תשואת שוק, מחיר יעד 7.92 ש"ח)

> דיסקונט (תשואת שוק, 8.3 ₪)

> בנק לאומי (תשואת יתר , מחיר יעד 18.60 ש"ח)


מגדל ביטוח
(תשואת שוק, מחיר יעד 7.92 ש"ח)
מגדל דיווחה על תוצאות חזקות לרבעון השלישי. הרווח הכולל אחרי מס הסתכם ב-318 מיליון ₪ ומשקף תשואה על ההון של כ-30% על בסיס שנתי. תוצאות ביטוח החיים נהנות מתוצאות חזקות בשל רווחי נוסטרו ודמי ניהול משתנים.

בדומה לענף, תוצאות הפנסיה במגמת ירידה ומשקפות את התחרות העזה בתחום. בדומה ליתר חברות הביטוח, ענף הגמל שומר על רמת רווחיות יציבה הודות לעליות בהיקף הנכסים המנוהלים בעקבות העליות בשוק ההון. הרווחים בתחום הביטוח כללי וביטוח בריאות נתמכו גם הם ע"י רווחי נוסטרו גבוהים בשל העליות בשוק ההון. מגזר הפיננסים הרוויח 12 מיליון ₪ ברבעון הודות לרווחי נוסטרו בהיקף של 9 מיליון ₪. ללא רווחי נוסטרו אלו הרווח במגזר הפיננסים היה דומה לתקופה המקבילה אשתקד.

דיסקונט
(תשואת שוק, 8.3 ₪)
בשבוע שחלף פרסם הבנק באופן רשמי את מתווה ההנפקה, שתאפשר לבעלי המניות של הבנק לרכוש מניות נוספות. הנפקת הזכויות תהיה בהנחה של 31.6% על מחיר השוק, ותזרים לבנק סכום של 195 מיליון שקל. נוסף להנפקת הזכויות צפוי דיסקונט לצאת במחצית השנייה של דצמבר בהנפקה רגילה של מניות לציבור, בהיקף של 200 מיליון שקל.

בנק לאומי (תשואת יתר , מחיר יעד 18.60 ש"ח)
הבנק דיווח על רווח רבעוני של 603 מיליון ₪ (המשקף תשואה על ההון של 10%), בדיוק בהתאם לצפי. הכנסות הריבית היו טובות מהצפי על רקע צמיחה מהירה באשראי. עם זאת, ההכנסות התפעוליות היו מתחת לצפי בשל השפעת החגים, כך שסך ההכנסות היה קרוב לצפי. ההפתעה הגדולה נובעת מירידה חדה בהפרשות לחומ"ס שהסתכמו בכ-0.1% בלבד או 46 מיליון ₪ לעומת צפי ל-235 מיליון ₪.

הוצאות השכר היו נמוכות מהצפי, כנראה בגלל רווחי השקעה בגין היעודה לפיצויים, אך הדבר קוזז ע"י עליה בהוצאות אחרות. הרווח לפני מס הסתכם ב-973 מיליון ₪ לעומת צפי ל-723 מיליון ₪, כשההפרש נובע בעיקר מהירידה בהפרשה לחומ"ס. התרומה של החברות הכלולות (בעיקרה חברה לישראל) הייתה מתחת לצפי, כך שהרווח הנקי הסתכם בכ-603 מיליון ₪.

תקשורת
ועדת הכלכלה אישרה אתמול את הנדידה הפנים ארצית. מדובר במהלך חשוב ביותר לקידום התחרות שכן ללא הנדידה לא ניתן להכניס מפעילים חדשים לשוק התקשורת. בנוסף, אישרה הוועדה שעלות הנדידה תהיה בהתאם למחיר קישור הגומלין בסלולר, כלומר 7 אגורות, ומחיר הדאטה יעמוד על 0.65% ממחיר קישור הגומלין.

בנוסף, אישרה אתמול הוועדה גם החלטה תקדימית שמשמעותה פתיחת שוק ציוד הקצה הסלולרי לתחרות. במסגרת ההחלטה הוסמך שר התקשורת לבטל את "אישור הסוג" למכשירים סלולריים, שמעניק לחברות הסלולריות זכות וטו על הכנסת המכשירים לארץ. מעתה יוכל כל יבואן להכניס לשוק מכשיר סלולרי שעומד בתקנים בינלאומיים מוכרים, בלי לבקש את אישור המפעיל. ההחלטה צריכה לעבור את אישור הכנסת ואז תיכנס לתוקף ב-1 בינואר.

שוק המכשירים הסלולריים נשלט ברובו ע"י המפעילים, והתוצאה היא שהשוק סובל מפיגור וממחירים גבוהים, היות שלא נוצר שוק חלופי למכירת מכשירים וחברות הסלולר ניצלו זאת כדי לגבות מחירים גבוהים מאוד עבור מכשירים.

מערכת הבנקאות בארץ ומשבר החוב באירופה
עיון בדו"חות הבנקים לרבעון השלישי מלמד על מגמה של הורדת חשיפה משמעותית למערכת הבנקאית באירופה ולאג"חים של בנקים זרים. חדלות פירעון של אחת הממשלות החלשות של אירופה או פשיטת רגל של אחד הבנקים המסחריים לא תאיים על היציבות של הבנקים בארץ, וההפסדים הישירים יהיו נמוכים. כנגזרת שניה, תרחיש כזה יאיים על הכלכלה הגלובלית ועלול לגרום למיתון עולמי ואי יציבות פיננסית ברמה עולמית.