17% תשואה , צמוד , שנתיים מחמ
מה דעתך להשקעה
תודה
17% תשואה , צמוד , שנתיים מחמ
מה דעתך להשקעה
תודה
אני מופתע מהנתונים שעולים מהנייר,
אני הייתי מתמחר אותו נמוך יותר...
יש סיכון לא מבוטל שכן במקרה והחברה לא תוכל לשלם את החוב יחס שווי הנכסים העומדים לרשות החוב לשווי החוב נמוך הרבה יותר ממחיר החוב בשוק.
התשואה השנתית אומנם גבוהה, אך לא חריגה לחברות מסוג זה שנמצאות במצב החברה.
יכול להיות שאני מחמיץ משהו, לא עברתי על התשקיף, ייתכן שיש בטחונות (דבר ששווה לבדוק)...
אני אישית לא הייתי נכנס לנייר ללא בדיקה מעמיקה יותר...
אלון פיאדה
"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"
האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.
avi10 ערב טוב,
החברה עוסקת בייזום ופיתוח פרויקטי נדל"ן בתחום המגורים, המסחר ומשרדים בארץ ובעולם. לחברה פעילות ייזום של נדל"ן מסחרי בישראל, פעילות בתחום ייזום נדל"ן למגורים ורכישת נכסים מניבים בגרמניה וברוסיה.
האגח כפי שציינת הינו קצר ומניב תשואה ברוטו של כ 17% .לעניות דעתי התשואה כאן היא נמוכה לחברה ברמות סיכון כאלו.הייתי מצפה לראות את הנייר במחירים נמוכים בהרבה ועקב כך בתשואה שתחפה על הסיכון ותהיה גבוהה משמעותית מהיום
לאגח הנל אין בטחונות ( תוכל לראות זאת בתשקיף בסעיף 14.2 ) .
החברה נמצאת בבעיות קשות מבחינת גיוס חוב ואף שחררה הודעה שלשום לבורסה כי נכון להיום אין ביכולתה לשלם את הריבית !!!
קראתי את מאזן דוח 3 ובו רואים "צרות " בחברה ונראה כי הצרות אף יחמירו החברה מתקשה לגייס ולמחזר את החובות ודרך נוחה וקלה לראות את זה היא דרך ההתחייבויות לזמן קצר וארוך של החברה : ההתחייבויות לזמן קצר גדלו לעומת סוף 2009 והארוכות ירדו ...כלומר מי נותן כיום אשראי לחברה : הלוואות בעלים ( שזה לא ככ קשה לגייס בדכ ) , גיוס הון מהמציבור והדרך של לקיחת אשראי מהבנקים..שכאמור הבנקים הידקו מעט את החגורה והם כיום בודקים הרבה יותר את החברות שלהם הם נותנים כספים או מגלגלים את חובותיהם..אם לחברה היו נכסים מכניסים או נכסים מניבים או סתם נכסים שנראה שישביחו בתקופה הקרובה הבנק היה משעבדם ואולי בתמורה נותן להם אשראי ארוך כדי להקל עליהם ולהוריד מהם לחץ אבל לא כך הוא המצב!!
בכל מקרה שמתי לב שהבעלים קנו לא מעט מהאגחים של עצמם וזאת כמובן דרך טובה להקטנת התחייבות כי הם למעשה קונים את החוב שלהם בזול..
אני מאחל לך בהצלחה וכמובן שאין לראות בדברים שנאמרו כהמלצה לפעולה כלשהיא ! ברור שזו רק דעתי וייתכן כי אני טועה בהערכותיי לגביי הנייר וסיכונו/סיכויו..בסופו של יום כל אחד עושה עם כספו כאוות נפשו..
גילוי נאות - לא מחזיק בנייר שצויין מעלה .
בברכה, לברון