>כיל- המלצה: קניה, מחיר יעד 67 ש"ח
> הראל- המלצה: קניה, מחיר יעד 245 ש"ח
> מכתשים- המלצה: תשואת שוק, מחיר יעד 17 ש"ח
מגדל ביטוח(תשואת שוק, מחיר יעד 7.92 ₪)
מגדל דיווחה על תוצאות חזקות לרבעון השלישי. הרווח הכולל אחרי מס הסתכם ב-318 מיליון ₪ ומשקף תשואה על ההון של כ-30% על בסיס שנתי. תוצאות ביטוח החיים נהנות מתוצאות חזקות בשל רווחי נוסטרו ודמי ניהול משתנים. בדומה לענף, תוצאות הפנסיה במגמת ירידה ומשקפות את התחרות העזה בתחום.
בדומה ליתר חברות הביטוח, ענף הגמל שומר על רמת רווחיות יציבה הודות לעליות בהיקף הנכסים המנוהלים בעקבות העליות בשוק ההון. הרווחים בתחום הביטוח כללי וביטוח בריאות נתמכו גם הם ע"י רווחי נוסטרו גבוהים בשל העליות בשוק ההון. מגזר הפיננסים הרוויח 12 מיליון ₪ ברבעון הודות לרווחי נוסטרו בהיקף של 9 מיליון ₪. ללא רווחי נוסטרו אלו הרווח במגזר הפיננסים היה דומה לתקופה המקבילה אשתקד.
הראל (קניה, מחיר יעד 245 ₪)
החברה הציגה דו"ח רבעוני טוב. הרווח הכולל אחרי מס הסתכם ב- 221 מיליון ₪, המשקף תשואה על ההון של כ-26% במונחים שנתיים. ראוי לשים לב שהתוצאות הושפעו בצורה ניכרת מרווח כולל חריג של כ-46 מיליון ₪ מהמגזר האחר/לא מיוחס בגין שיערוך נכסים.
חסכון ארוך טווח: כמו ביתר חברות הביטוח (חוץ מהפניקס), תחום ביטוח החיים מושפע באופן חיובי מגביה של דמי ניהול משתנים. כמו כן, הרווח מתחום קופות הגמל נהנה מההשפעה החיובית של שוק ההון על היקף הנכסים המנוהלים. תוצאות הפנסיה הושפעו לרעה כנראה מהתחרות הקשה בענף והצורך להשקיע בתשתיות בדומה לכלל ולפניקס.
ביטוח כללי: נקודת החולשה של החברה נמצאת בביטוח הכללי, עם תוצאות חיתום פחות טובות מאלו של כללוהפניקס בחלק מהמגזרים (כגון חבויות). פעילות הביטוח הכללי בחו"ל (טורקיה ויוון) נמצאת בשלבים מוקדמים של התפתחות ושיעורי ההוצאות התפעוליות לפרמיה הנם גבוהים (מעבר ל-100%), גורם המבטיח הפסד. בנוסף, החברה רשמה הפסדי השקעות בחו"ל (כנראה בשל המשבר ביוון והתחזקות השקל) בניגוד לרווחי השקעות בארץ.
ביטוח בריאות: בניגוד למגמה בפניקס וב-כלל, תוצאות תחום הבריאות ממשיכות להיות טובות, עם גידול ברווח מול הרבעון המקביל אשתקד ומול הרבעון הקודם. עם זאת, חל גידול בעתודה לתביעות בגין ההסכם החדש עם הכללית בתחום הביטוח הסיעודי, אולם ההשפעה על תוצאות המגזר לא הייתה דרמטית. נראה שהניסיון הרב של הראל בתחום ממשיך לספק לחברה יתרון תחרותי מסוים על אף התחרות גוברת.
פיננסים: הרווח ממגזר השירותים פיננסים ממשיך להשתפר באופן עקבי, עם כי עדיין מדובר ברווח יחסית זניח בהתחשב בהיקף הנכסים המנוהלים.
חברות הסלולר
בשבוע שעבר, שעות ספורות לאחר הדיון בוועדת הכלכלה של הכנסת, הודיעו שלוש חברות הסלולר כי החל ב-1 בינואר ישיקו חבילות תקשורת ללא התחייבות. לקוחות המחוברים כיום לחבילות עם התחייבות שיבקשו להתנתק ממנה טרם סיומה, ידרשו לשלם לכל היותר קנס מופחת של 8% מהיקף החשבון החודשי הממוצע, כפול מספר החודשים שנותר עד לסיום ההתחייבות.
כיל(קניה, מחיר יעד 67 ₪)
כי"ל פרסמה רבעון חלש מהצפי, בעיקר מסיבותחד פעמיות. בתחום האשלג המחיר אמנם היה לפי הצפי אולם הכמויות אכזבו בעיקר בשל בעיות לוגיסטיות בהודו והאטה בנמלים בארץ. גם כמויות הייצור היו נמוכות בעיקר בשל חופשת הקיץ.
כל הגורמים האלה לא אמורים להמשיך להיות גורם ברבעון הרביעי או בכלל. הרווחיות התפעולית של חטיבת האשלג הייתה רק 39.6% ברבעון, ירידה מ- 45.3% ברבעון השני, כתוצאה מהשבתה של מכרות באירופה בשל חופשת הקיץ. מכרות אלה חזרו לפעילות מלאה ברבעון 4 ואנו צופים חזרה ל-45% רווחיות תפעולית ברבעון דצמבר.מכירות החטיבה התעשייתית היו מעט חלשות - 315 מיליון לעומת צפי ל-347 מיליון בעיקר בגלל הפסקת הקידוחים במפרץ מקסיקו, גם זו בעיה שכנראה לא תחזור על עצמה ברבעון 4.
הרווחיות התפעולית הייתה 16.7%, לעומת תחזית לרווחיות של 15%.
מכתשים ממתינים לעסקה (תשואת שוק, מחיר יעד 17 ₪)
מכתשים פרסמה רבעון גרוע. אמנם המכירות עלו לעומת שנה שעברה מבחינת כמויות אך ההשוואה מטעה בשל עצירת הפעילות שהחברה חוותה בברזיל בשנת 2009. התחרות החריפה גרמה לירידת מחירים ברבעון. ברור שבמבנה החברה הנוכחי ובשוק כה תחרותי, מכתשים תתקשה להרוויח בצורה משמעותית.
בהתאם, החברה החלה במהלך קיצוץ עלויות מסיבי שיכלול פיטורים וארגון מחדש של המוצרים. רבעון 3 כלל 33.5 מיליון דולר בהוצאותחד פעמיות, הנובעות בעיקר מהקטנת הארגון בברזיל. רבעון 4 יכלול הוצאות חד פעמיות בסך של כ-80 מיליון דולר בשל ארגון מחדש בארץ ובברזיל וב-2011 יש לצפות להוצאות רה-ארגון נוספות.
למעשה מכתשים נכנסת לתהליך ארוך של כ-3 שנים שבסופו החברה אמורה להיות קטנה יותר ורווחית יותר. תזרים המזומנים התפעולי ברבעון היה שלילי בסך 117.8 מיליון דולר. התזרים החופשי היה שלילי ברמה של 154.8 מיליון.