x

מציג תוצאות 1 עד 5 מתוך 5

נושא: דן רכב אג"ח ז'

דן רכב אג"ח ז'

הי אלון,

להלן נתוני האג"ח: תאריך פדיון- 20/6/2011, משלם ריבית 4.5%, תשלום ריבית ראשון ב-20/12/10 ובפדיון תשלום ריבית נוסף ותשלום מלא של הקרן.תשואה ברוטו כ-3% והאג"ח צמוד מדד.דירוג A+ ונחשב לאג"ח "בטוח".
    1. האם לדעתך לכשיגיע התיקון הצפוי באג"ח (ודובר על כך בפורום), האם האג"ח צפוי להיפגע ולאיזה רמת פגיעה הוא חשוף לכך?
    2. כמובן שרוצה להשקיע עד הפדיון (בערך כ-7 חודשים), האם לדעתך החברה תוכל לשלם את החוב הנדרש? ואם בעקבות התיקון לכשיגיע זה יפגע בתשלום בתאריך לפדיון או שזה לא ישנה מבחינתי?

לתשובתך אודה!

Re: דן רכב אג"ח ז'

לא אלון אבל..
    כאגח בטוח והישארות עד הפדיון אגח זה אינו רע. אמנם התשואה נמוכה אך אין חשש מאי תשלום האגח וגם אם יגיע בטווח הזמן הזה התיקון המדובר באגחים הוא ידלג על אגח ספציפי זה עקב המחמ הקצר שלו.
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

עמית1 ערב טוב ,
    לא אלון אבל בכל זאת...
    ראשית אני מסכים עם החבר gimani לדבר בטחון האגח ואני סבור שהחברה תעמוד בהתחייבותיה במועדים הנקובים ולא צריכים להיות לה בעיות .
    שנית הנתונים לסוף יום המסחר היום הינם תשואה ברוטו לפידיון של 1.83%+ מדד כאשר התשואה נטו היא 0.23%+ מדד..עצם זה שהריבית הנקובה על האגח הינה 4.5% לא מהווה לי שיקול כאן אלא אם כן נכנסתי בהנפקה ( ואם העלית היום את השאלה אז אני מניח שאתה לא נמצא שם מ2008...) ולכן אם עדיין לא רכשת את האגח האם לטעמך התשואה היום הינה תשואה שמשביעה את הדעת לחברה קונצרנית ( ולא חשוב הטיב שלה ???) לפי דעתי האישית וכאמור זו לא המלצה או משהו האגח הזה לא אמור להועיל לך לתשואת התיק ורווחי הון לא תצבור כאן ולכן השיקול לרכישה אינו רלוונטי עבורי ..האגח הזה "חסר בשר " לטעמי .
    כעת נניח שבאמת יהיה תיקון באגחים אז לפי דעתי גם האגח הנל ייפגע ( אולי לא בעוצמה ) אבל ייתכן שהוא ייפגע במספר אחוזים ומכאן מתחזקת ההנחה שלי לגביי האגח שהיחס סיכון/סיכוי לא משחק כיום לטובת המשקיע וכדאי להתמקד באגחים אחרים.
    כמובן שזו דעתי האישית ואין לראות שום דבר שנאמר מעלה בתור המלצה לפעולה כלשהיא..
    בכל מקרה אני מאחל לך בהצלחה.
    בברכה , לברון

כפי שצינו החברים - הפגיעה שאליה אני מדבר נכונה עבור אגחים בעלי מח"מ ארוך!

אג"ח שיגיע לפדיון וישלם - בכל מקרה לא מהווה הפסד (גם אם יפגע בדרך), בגלל שהמח"מ קצר הסיכון היחיד הוא באי תשלום. סיכון זה נמצא בסבירות נמוכה מאוד ולכן האג"ח עצמו בטוח (ושים לב כי הפעם לא השתמשתי בגרשיים).
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

תודה רבה לחברים ולאלון על התשובה

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות