שלום שחקן,

תודה רבה על ההיענות והגמישות שאתה מפגין.
אין ספק שהאתר הולך ל"איזה כיוון שהחברים לקחת אותו" (זה החזון, לא?)
בהחלט מדובר אתר של כולנו! תענוג להיות חלק מהקהילה הזו.

להלן מספר נקודות אחרונות שאשמח אם תוכל להתייחס אליהן:
1. ניהול האסטרטגיה בשרשור אחד נפרד. ללא תגובות (בדומה לשוקת / אוכף שניהלת בעבר) + שרשור נפרד לתגובות / שאלות.
2. ניהול האסטרטגיה בסימולטור כשהיא חשופה לחברים כדרך קבע (מה ש RED עשתה לאחרונה => ד.א. יש צפי לסימולטור באתר?) כמובן שאחד מהחברים באתר יכול לקחת אחריות על העניין.
3. נקודה קצת מהפכנית לגבי נושא בטחונות ויעד הרווח ביחס לבטחונות.

לדעתי, יש לקבע בניהול האסטרטגיות את נושא הבטחונות מקסימליים + יעד הרווח ביחס לבטחונות אלו.
כוונתי היא שבכל אסטרטגיה חודשית, הבטחונות המקסימאליים (לדוגמא 20 אלף ₪) ויעד הרווח ביחס אליהן (נניח 5%) יישארו קבועים בכל חודש!
היצמדות לערכים אלו וקביעתם כעוגן בסיסי באסטרטגיות, תעזור לכולנו לנהל בחוכמה ובפשטות יחסית את האסטרטגיות בפועל בתיק ההשקעות של כל אחד מאיתנו.

אקח דוגמא מספרית לצורך הבנת המשמעות של נקודה זו.
נניח שהחלטתי שאני משקיע כדרך קבע סכום של 100 אלף ש"ח (= הביטחונות המקסימאליים שלי) באסטרטגיות החודשיות.
ברגע שאני יודע שכל אסטרטגיה חודשית מתייחסת תמיד לבטחונות מקסימליים של 20 אלף ש"ח, ברור לי שכל חודש אני אמור להכפיל את האסטרטגיה החודשית פי 5, כל עוד אני מחליט לא לשנות את סכום ההשקעה שלי.
במצב זה הפרמטר הנקודתי של האסטרטגיה - ההשקעה ראשונית נטו, הופכת לפחות רלוונטית בניהול השוטף של האסטרטגיות החודשיות בתיק שלי. הרבה יותר פשוט, לא?

לגבי חשיבות קיבוע יעד אחוז הרווח מסה"כ בטחונות מקסימליים -
להבנתי קיבוע ערך זה והפיכתו לעוגן בניהול האסטרטגיה ייצור מצב שבו רמת הסיכון שבו נהיה בכל חודש תהיה זהה למדי. הדבר חשוב בתוחלת הרווחים / הפסדים לאורך זמן.

יכול להיות שזה נשמע פחות סקסי לדבר על המספר 5% חודשי מאשר על 25% חודשי או 10% שבועי... אבל בפועל זה ישרת את חברי האתר שלדעתי רוצים להישאר ברמת סיכון לא כל כך גבוהה ורוצים להרוויח לאורך זמן.

תודה
הראל