x

מציג תוצאות 1 עד 4 מתוך 4

נושא: שאלה לגבי החזקת רציו

שאלה לגבי החזקת רציו

שלום שחקן (ושלום לכולם)
    אני מחזיק עדיין מעט מאוד רציו יה"ש עם רווח של כמעט 250% לאחר מימוש ההשקעה שלי פלוס קצת רווחים. השאלה שלי היא במידה ויש הודעה חיובית על הימצאות גז- בכמה עוד היא יכולה לעלות? לא אכפת לי גם הערכה גסה מאוד.. פשוט חבל לי על רווח כזה אם הסיכוי הוא לעוד כמה עשרות אחוזים לעומת סיכון להפסיד את הכל.
    אני די חדש בעסק (יחסית) ולא מבקש המלצה אלא כלים להחליט
    תודה

Re: שאלה לגבי החזקת רציו

העניין עם רציו הוא די קזינו. אני לא יודע אם זה 50%/50% או 70%/30%. אף אחד לא יכול להגיד לאן זה בדיוק ילך. ולכן, השאלה אם להישאר או לצאת היא יותר אמוציונאלית מאשר כלכלית.

עכשיו בחן את עצמך. סמלץ הפסד, סמלץ רווח, כאשר אתה בפנים ובחוץ:
    -בפנים, יורד - צער
    -בפנים, עולה - שימחה
    -בחוץ, יורד - שימחה + הרגש גאונות
    -בחוץ, עולה - מאד איניבידואלי. האם תשמח בחלקך, או תרגיש פראייר.

כתבה של עמירם ברקת היום בערב בגלובס נותנת תשובה

התגובה המיידית לדיווח תגיע, כצפוי, מכיוון הבורסה באחד העם. העליות המטאוריות שבאו בעקבות תגלית תמר לא יחזרו על עצמן. מניות השותפים בלוויתן הנסחרות בבורסה -
    - מגלמות כבר, להערכת רוב האנליסטים, תסריט של הימצאות גז בכמות שעליה הצביעה נובל אנרג'י ביוני השנה.
    עם זאת, התגלית תסיר מעל המניות את איום ההתרסקות המרחף מעליהן. "מניות הנפט והגז ימשיכו להיות מסוכנות", אומר האנליסט ירון זר מכלל פיננסים, "אך תגלית בלוויתן תהפוך את מניות השותפות ללגיטימיות להשקעה עבור רוב המוסדיים, בכפוף, כמובן, לשאלת מחירן".
    אם לא יימצאו סימני גז - המניות צפויות להתרסק ולגרור איתן את כל סקטור מניות הנפט והגז, ששוויו המצרפי בבורסה הגיע לאחרונה לשיא של כ-40 מיליארד שקל.
    מבחינת היזמים, האנליסטים והמשקיעים, מסירה הימצאות גז רק סימן שאלה אחד, חשוב ככל שיהיה. יש עוד שני סימני שאלה, משמעותיים לא פחות לקביעת שווייה הכלכלי של התגלית: האחד הוא השפעת המלצות ועדת ששינסקי על לוויתן והאחר הוא המודל העסקי שבו יימכר הגז שיופק מהמאגר - כלומר, איזה חלק מהגז יופנה לייצוא, לאילו שווקים ובאילו מחירים, כיצד יוליכו את הגז, האם היזמים יעדיפו להניח צנרת על קרקעית הים לאירופה או ישקיעו בהקמת מתקני הנזלה (LNG) שיאפשרו להם להוביל את הגז באוניות לשווקי המזרח הרחוק. כל השאלות האלה יישארו פתוחות גם אם יתגלו בחולות לוויתן סימני גז. אם הממצאים יהיו שליליים, הדיון יהיה לא רלוונטי.

תודה...

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות