בארץ
מדד המחירים לצרכן שפורסם השבוע עלה בשיעור של 0.3%, בטווח ההערכות המוקדמות, והושפע בעיקר מעליה במחירי הירקות, ההלבשה וההנעלה. לעומתם הפתיע בעיקר סעיף הדיור וירד 1.1%. מתחילת השנה עלה המדד הכללי 2.2% וב- 12 החודשים האחרונים ב- 2.5%.
המדד המשולב המפורסם ע"י בנק ישראל עלה ב- 0.1% בחודש אוקטובר. נתוני המדד הצביעו על עליה בפעילות בקצב מתון מזה שנרשם במחצית הראשונה של השנה. היצור התעשייתי המשיך להיחלש בספטמבר בשעור של 3.8%, ומדד הפדיון של המסחר ושירותים קיזז בספטמבר עליה של 0.7% שנמדדה באוגוסט. גם מדדיהיצוא המשיכו להיחלש באוקטובר: יצוא השירותים ירד 3.2%, ויצוא הסחורות ירד 0.5%. לעומתם מדדי היבוא הציגו עליה בעיקר של מוצרי הצריכה, ומצביעים על מגמה של התחזקות הצריכה הפרטית מכלל התוצר במשק על חשבון משקל היצוא בו.
שווי תיק הנכסים הפיננסים של הציבור עלה ריאלית ברבעון השלישי בכ- 1.3% לרמה של 2.4 טריליון ש"ח, בעיקר עקב עלית שערי המניות ואג"ח הנסחרות בבורסה, ועל חשבון ירידה במשקל הפקדונות והמזומנים. "תחושת העושר" הזו, יחד עם העליה בשכר והירידה באבטלה שנצפו לאחרונה, יכולים להסביר מדוע ציפיות האינפלציה לטווח הבינוני התייצבו בשבועות האחרונים בין 3%-3.1% - מעל טווח היעד של בנק ישראל.
מט"ח
הדולר התחזק השבוע מול האירו, אולם שב ונחלש, ובסיכום שבועי נותר כמעט ללא שינוי ברמה של 1.369 דולר לאירו. זאת, לאור התחדשות האופטימיות לגבי קבלת הסיוע של האיחוד האירופי לאירלנד, בעלת החובות הריבוניים המאיימים על כלכלתה. הדולר התחזק השבוע גם מול רוב המטבעות העיקריים, כאשר הין נחלש גם השבוע מול הדולר וסגר ברמה של 83.48 ין לדולר. חלק מההיחלשות נבעה מהעלאה של 50 נק‘ בסיס של עלות הקצאת האשראי במערכת הבנקאית של סין, מתוך רצון לצנן את התחממות הכלכלה השניה בגודלה בעולם.
מרווחי תשואה
מרווח התשואות הלא צמודות ל- 10 שנים בין ישראל לארה"ב ירד לרמה של 166 נ"ב. התשואות בארה"ב עלו במהלך השבוע והגיעו לרמה של 2.87% בעוד התשואה בארץ נותרה ללא שינוי ברמה של 4.53%. תלילות העקום השקלי עלתה השבוע, כאשר הבוקר (א‘) המרווח בין התשואה השקלית ל- 10 שנים וזו לשנתיים עומד על 190 נ"ב, כשביחס לריבית בנק ישראל הפער נותר ברמה של 253 נ"ב.
ארה"ב
מתחילת השנה נסגרו 140 בנקים ברחבי ארה"ב, ובכך עברו את מספר הבנקים שנסגרו אשתקד. עם זאת, השווי הכספי של הנזק לתאגיד הביטוח הפדרלי של הפקדונות (ה- FDIC) הסתכם ב- 21 מיליארד $ לעומת 36 מיליארד שנה שעברה.
המכירות הקימעונאיות עלו בספטמבר 1.2%, אולם נתון הליבה ירד 0.1%. השפעת ההקלה הכמותית של הפד עדיין לא ניכרות במשק: מדד המחירים ליצרן (PPI) עלה 0.4% מתחת לציפיות ונתון הליבה ירד 0.6%. גם נתון ניצולת גורמי היצור והיצור התעשייתי העידו על המשך ההאטה במשק האמריקאי. דורשי דמי האבטלה נותרו ברמה של 439 אלף ב- 4 השבועות האחרונים מעט מתחת לצפי. נתון חיובי ומפתיע שנתפרסם היה סקר התעשיה של פילדלפיה, שעלה לרמה של 22.5 נקודות - פי 5 מנתון לו ציפו החזאים.
מדד מעו"ף
מדד ת"א 25 עלה השבוע 2% במהלך המסחר והגיע לרמה של 1,265 נק‘. מדד ת"א 75 עלה בשיעור 1.8%. מניות הגז והנפט המשיכו את להיסחר בתנודתיות לאחר פרסום המלצות הביניים של ועידת ששינסקי. מדד הבנקים הוביל את העליות והתקדם 4.9%.
פרסומי מאקרו צפויים לשבוע הקרוב
22.11.10
- ריבית בנק ישראל לחודש דצמבר
23.11.10
- תמ"ג רבעון 3, מכירת בתים קיימים - ארה"ב
- מדד מנהלי הרכש- אירופה
24.11.10
- דורשי עבודה חדשים, הזמנות מוצרים בני קיימא, הכנסה והוצאה פרטית - ארה"ב
25.11.10
- שווקים בארה"ב סגורים - חג ההודיה