פורסם במקור על ידי Gilga
שים לב כי מדובר על עדיפות כניסה - גדולות מול "קטנות" - כמובן שלעיתוי הכניסה יש משמעות גדולה, אך לא הייתי מגזים בכך שהושק מנופח יתר על המידה.
כן א םשדה מסויים יתגלה כאכזבה - חברה של שדה אחד יכולה להמחק, אך בכל זאת אני מתקשה להאמין כי לא יהיה בסופו של דבר כלום. למעשה בהתחשב בכך שחלק מהתגליות זה כבר רק עניין "כלכלי" ולא אם יש או אין - אז התמקדות בגדולות שמושקעות רוחבית במרבי תהשדות בהחלט יית, לפחות בטווח הארוך, תשואה נאה למשקיעים.
כמו כן לגבי ה- 50% שכולם מדברים אליהם...
האם אתה יודע כי ע"פ חוק אחוז ההצלחה הגבוה ביותר שניתן לדווח עליו הוא 50% והדבר נכון עד למימוש!
כלומר גם אם ידוע שיש עד שלא התחילו להוציא האחוז הגבוה ביותר הוא 50% - כך שאין לכך משמעות גדולה (לפחות מבחינתי).
מעבר לכך - לעיתוי של סקירה זו בהחלט יש משמעות.
בעקבות הירידות האחרונות (שלדעתי לא היו מוצדקות כלל - המלצות הוועדה להערכתי "טובות" ממה שהיה ניתן לצפות) - דווקא כניסה בתחיל שבוע שעבר היתה מבחינת הזדמנות.
מי שעוקב אחרי בפורום ובצאט יודע כי בשני (היום הראשון של העליות) אני יותר מהכפלתי את החשיפה שלי לסקטור.
בנתיים, פחות משבוע והרווח חצה את גבול 15%.
נכון שהיה יכול להמשיך לרדת לאחר יום אחד של תיקון למעלה, אך זה כבר מאחורינו (מי שלא לוקח סיכונים מחושבים לא עושה רווח).
מה לעתיד - כפי שאמרתי, לאחר תיקון למחירים הקודמים יש לשקול יציאה, לפחות מהכניסה הנוספת. דבר זה יוציא את כלל ההשקעה במניות הסקטור, אך ישאיר חשיפה לעתיד.
שוב אני רוצה לחדד את ההבדל בין רווח הוני מהיר בכניסה לקראת גילוי (בין אם לקפיצה של עשרות ומאות אחוזים ובין אם הגילוי מתגלה כלא קיים ומחיקה של החברה), ובין השקעה לטווח ארוך.
מי שמשקיע בחברות הגדולות של הסקטור (כפי שמוסבר בארבעת החלקים של הפרסום כאן למעלה) - טוב לו אם ינצל ירידות בשביל כניסה (כפי שהיה בשבוע שעבר), אך בכל מקרה אם ההשקעה היא לטווח ארוך (ולמרות שבדרך יכול להיות תנודתי) - בסופו של דבר לפחות חלק מהרשיונות יניבו גז/נפט (לפחות על פי הממצאים האחרונים) ואז הרווח מההשקעה יגיע בסבירות גבוהה מאוד.
שימו לב כי אותם חברות גדולות גם נהנות מתזרים מזומנים מהשקעות אחרות והם מחלקות דבידנדים באופן עקבי לאורך שנים, כך שבכל מקרה כהשקעה לטווח ארוך לדעתי מדובר בהשקעה טובה.