בעקבות דיון שהתפתח בפורום אג"ח בנושא מניות מסקטור הגז / נפט הייתי רוצה להעביר את הדיון לפה, אז חשבתי להעלות כמה נתונים ולשמוע מה יש לאנשים לומר.
אני אישית - כאדם שונא סיכון (שמתעסק בעיקר באגחים בעלי תשואה גבוהה - לא אין סתירה בכך - לפרטים נוספים בקרו אותי בפורום אג"ח כאן באתר!) - מעדיף בהתייחסותי לסקטור מניות זה לשים דגש דווקא על המניות "הגדולות" ולא על הקטנות.
לדעתי השקעה במניות חברות המבוססות על מספר שדות עדיפה בהסתכלות לטווח ארוך על כניסה למניית שדה בודד.
כן בטווח הקצר - בעת גילוי (או סתם בגלל הבאז סביב הנושא בשנה וחצי האחרונות) או התקדמות בשדה מסויים - המנייה המקושרת לאותו שדה מזנקת באופןחד. אך לאחר אותו זינוק, לדעתי המספרים נעשים זהים - בעוד המניות הגדולות סובלות מתנודתיות נמוכה יותר.
רציתי לבדוק אם אכן הדבר נכון...
לשם דוגמה לקחתי את 4 המניות - אבנר, דלק קידוחים, דלק אנרגיה ומודיעין.
בהסתכלות על ביצועי שלושת הגדולות ניתן לראות כי בעוד הקטנה תנודתית ישנה עדיפות ברורה להשקעה דווקא בגדולות.
ראוי לציין כי טווח הזמן שנבדק (שנה ושלוש שנים) לוקח בחשבון זינוקים גדולים במנייה הקטנה, כך שישנם פיקים שבהם היה ניתן לממש ברווח גדול יותר, אך עבור המשקיע הפשוט - שאינו מתכוון לסחור באופן פעיל ורוצה לקנות נכס לעתיד (ממש רוצה להיות שם כאשר הגז/נפט זורם) - אין עדיפות ברורה לקטן.
כמובן שאם נשווה בטווח זמן זה עבור אותם מניות של שדה אחד שביצעו את הזינוק הגדול - נקבל תוצאה אחרת לגמרי - אך חשוב לזכור כי לא בכל השדות אכן ימצא בסופו של דבר משהו (לפחות בסבירות גבוהה) ולכן שוב אנו נכנסים לתחום של סיכון שלא בהכרח מתאים לאותו משקיע.
טווח של שנה:
[attachment=1:3cdy8d09]4-ges-1-year.png[/attachment:3cdy8d09]
טווח של שלוש שנים:
[attachment=0:3cdy8d09]4-ges-3-year.png[/attachment:3cdy8d09]