> בנק פועלים - המלצה: קנייה, מחיר יעד 18.35 ש"ח

> גזית גלוב - המלצה:תשואת יתר, מחיר יעד 47 ש"ח

> פרטנר - המלצה:תשואת חסר, מחיר יעד60 ש"ח

גז ונפט

משרד האוצר כינס מסיבת עיתונאים לפרסום עיקרי המלצות הביניים של ועדת ששינסקי לבחינת התמלוגים על תגליות גז ונפט, ואלו עיקרי הדברים:

- מערכת המיסוי החדשה תיושם החל ב-2011.

- שיעור תמלוגי הגז לא יועלה ויישאר 12.5%.

- המס ייגבה מהכנסות הפרויקט בניכוי הוצאות שוטפות וגביית המס תחל רק לאחר החזר ההשקעות במאגר הגז בתוספת 50% מההשקעה.

- הרווחים יחושבו לכל שדה בנפרד באופן שיקשה על תרגילי מס.
- המס ההתחלתי יהיה 20% ויגיע ל- 60% רק לאחר שהמשקיעים ירוויחו 230% ממה שהשקיעו.

- בשנים הראשונות לא ייגבה מס, כאשר הוועדה מעריכה כי במאגר בהיקף בינוני עד גדול ייגבה המס החדש רק לאחר שמונה שנות פעילות, ומאגר בהיקף קטן ייגבה המס רק לאחר 15 שנות פעילות.

- תבוטל הטבת האזילה הניתנת כיום לחברות הגז בשיעור 27.5% ממס החברות.
- הוועדה החליטה לא להטיל את המס החדש על מתקני גז המיועדים ליצוא.

- המס עשוי להגדיל את חלקה של המדינה ברווחים משדות הגז מ- 35% כיום ל- 66% במאגרים רווחיים.

- לאחר שלב השימוע הציבורי שבו חברות הגז יוכלו להגיש את עמדתן, ההמלצות הסופיות יוגשו בסוף 2010.

תקשורת

חוק ההסדרים שצפוי להתקבל בכנסת בתקופה הקרובה מתייחס לגובה התמלוגים שישלמו חברות הסלולר למדינה בעבור שימוש בתדרים. החוק מציע להכפיל את הסכום שהחברות משלמות לכ-650 מ' ₪ בשנה, לעומת כ-325 מ' ₪ כיום. כיום, מעבירות חברות התקשורת 1% מהכנסותיהן החייבות בתשלום כתמלוגים למדינה. חוק ההסדרים ל-2011-2012 קובע ששיעור התמלוגים יעלה ל-2.5%.

אנחנו מניחים כי הצטרפות המפעילים הווירטואליים ב-2011 (ומספיק מפעיל ווירטואלי אחד רציני בשביל לגרום נזק אמיתי), שדרוג רשת מירס, וגורמים נוספים, כמו נייטרליות הרשת, יובילו לירידה של כ-20% בנתח השוק של כל אחת משלוש החברות וירידה של כ-20% במחירים.

לבסוף, אנו חושבים כי צריך להתייחס בספקנות להצהרות לגבי תהליך התייעלות, לאור התחרות הגוברת. למעשה אנחנו מצפים לעלייה בהוצאות שיווק ומכירה החל מהחצי השני של 2011. בתוך סקטור התקשורת, שעדיין משלם דיבידנדים גבוהים, אנחנו מעדיפים את בזק כהשקעה הגנתית יותר, כל עוד כמובן האיום של חברת החשמל איננו מתממש.

בזק
(תשואת שוק, מחיר יעד 9.5 ₪):
עפ"י גלובס, שר התקשורת התחייב שנית להעניק רישיון תקשורת לחברת החשמל עד סוף השנה, למרות כל האתגרים הבירוקרטים, כדי שזו תוכל למצוא משקיע או קבוצת משקיעים למימון המשך הפריסה של רשת הסיבים האופטיים שלה והקמת חברת תקשורת.

כפי שאמרנו מספר פעמים בעבר, לרשת כזו יש פוטנציאל לגרום נזק רציני לבזק בכך שתקום תשתית סיבים מעולה, שתוכל לשמש פלטפורמה לתחרות בשוק האינטרנט הביתי, הטלפוניה והשוק העסקי על כל מרכיביו. אנחנו עדיין ממליצים "תשואת יתר" על בזק בשל תשואת הדיבידנדים והמודל העסיקי המאוזן אולם מחיר המטרה הצנוע שלנו – 9.5 ש"ח – משקף את החששות שלנו מחברת החשמל.

בנוסף, עפ"י כלכליסט, האם שאול אלוביץ' ימכור את YES עד סוף השנה? כזכור, ליורוקום (בשליטת אלוביץ'), כ-32.6% ממניות YES, וכחלק מקבלת האישורים הרגולטורים לרכישת גרעין השליטה בבזק נדרש אלוביץ' למכור את אחזקותיו ב-YES. הרשות הקציבה ליורוקום תקופה להשלמת המהלך, אולם לא פרסמה את המועד הסופי מפני שהפרסום עלול לפגוע ביכולתה של יורוקום לנהל מו"מ הוגן עם רוכשים פוטנציאליים.

פרטנר
(תשואת חסר, מחיר יעד 60 ₪):
אנחנו מורידים את ההמלצה לפרטנר ל"תשואת חסר" על רקע העלייה במחיר המניה והתחרות הקרבה. מחיר היעד נשאר 60 ש"ח למניה. פרטנר פרסמה רבעון טוב שעקף את התחזיות שלנו ודיווחה על 37 אלף מנויים חדשים, לעומת ציפיות ל-20 אלף, אם כי כמחצית מהמנויים הם מנויי פרה-פייד ורוב מנויי הפוסט-פייד הם מנויי תוכן בלבד – כלומר data cards.

הכנסות התוכן עלו בצורה מרשימה - 30% משנה שעברה לעומת צפי לעלייה של 15% בלבד אולם חלק מההסבר לקפיצה הזו הוא עלייה מאוד צנועה של 3.7% ברבעון השלישי של 2009. הכנסות העסק הקווי של פרטנר עלו מעט מ-25 מיליון ש"ח ברבעון השני של השנה ל-27 מיליון ואפילו ה-EBITDA היה חיובי ב-5 מיליון ש"ח. ההישג הזה כמובן משקף את הפסקת ההשקעה של החברה במיזם הזה. תזרים המזומנים היה מעולה – 487 מיליון ש"ח. החברה תחלק 300 מיליון ש"ח ברבעון – משקף תשואת דיבדינד שנתית של 10.5%.

הוט:
ע"פ גלובס, מניתוח כלכלי ופנימי שהכינה החברה עולה כי כניסת חברת החשמל לשוק תשתיות התקשורת תגרום לנזק בלתי הפיך לחברת הוט. החברה ערכה ניתוח כלכלי עצמאי, שנסמך על בסיס הערכות כלכליות, שפורסמו על ידי חברת החשמל עצמה ועל ידי מקורות נוספים.

לפי הערכות אלה, התמונה המצטיירת מבחינת הוט היא מאוד לא טובה. ככל הנראה זו אחת הסיבות העיקריות שהניעו את הוט לשלוח בשבוע שעבר מכתב למשרד התקשורת, שבו רמזה על כוונתה לפנות לבג"ץ אם המשרד לא יעצור את המיזם של חברת החשמל ולא יאפשר עריכת שימוע מסודר שבו ייבחנו השלכות המהלך.

בנקים ופיננסים

בנק הפועלים (קניה, מחיר יעד 18.35 ₪):
ועדת השרים צפויה לאשר הצעה שתאפשר לבתי עסק לבחור סולק אחד עבור כל עסקאות כרטיסי האשראי. מדובר בצעד שיפגע לרעה בעיקר בבנק פועלים. עד היום ניתן היה לסלוק כרטיסי ישראקרד רק דרך המנפיק ישראקארד, בעוד שהמנפיקים הגדולים האחרים (כגון ויזה ולמעט מנפיקים קטנים כגון אמריקן אקספרס ודיינרס) מאפשרים סליקה דרך כל סולק.

כלל ביטוח (תשואת שוק, מחיר יעד 95 ₪):
לפי הדיווחים בעיתונות, כלל פיננסים, קיבלה לאחרונה הצעה לרכוש את חלקה בטיטניום בכ-40 מיליון דולר. טיטניום רשומה בספרים של כלל פיננסים בכ-26 מיליון דולר. נראה שכלל פיננסים סירבה להצעה בטענה שניתן להשביח את השווי של טיטניום. ידיעה זו, אולי מכינה את הקרקע להצעת רכש חדשה מצד כלל ביטוח עבור מניות הציבור בכלל פיננסים, צעד אסטרטגי מתבקש.

נדלן

גזית גלוב
(תשואת יתר, מחיר יעד 47 ₪):
אנחנו מתחילים לסקר את גזית גלוב עם המלצת תשואת יתר ומחיר יעד של 47 ₪, תוך תוספת ביטוי שנתנו לערך המוסף שניתן לשייך להנהלה עם TRACK RECORD מרשים. המניה נסחרת במכפיל של 1.13x בהתאם למכפיל הממוצע של סקטור הנדל"ן בארץ.

אנחנו מצפים להצפת ערך ממיזוגים ורכישות, התאוששות בחלק משווקי הליבה שלהם ואופטימיים במיוחד לגבי חברת הבת אטריום, בה אנו מזהים שיפור תפעולי שאמור להביא לשיפור ב-NOI עוד לפני שהחברה התחילה להשביח את הפורטפוליו.

חברת CITYCON (המוחזקת 47% ע"י גזית) נראית מבטיחה הודות לפיתוח מחדש של נכסים קיימים ופוטנציאל למיזוגים ורכישות בשוודיה ופינלנד.

הסיכונים העיקריים נובעים מהתאוששות איטית מהצפוי בארה"ב העשויה לגרור גם את כלכלת קנדה להאטה בלתי צפויה. צפון אמריקה מהוה כ-51% מה-NOI של גזית גלוב. בנוסף, ייתכן לחץ נוסף על הדולר.

אנחנו עדיין חיובים על סקטור הנדל"ן המקומי וחושבים ששיעורי ההיוון ימשיכו לרדת אם כי חלק מהירידה כבר מגולם במחירי המניות שנסחרים מעל ה-NAV שלהם. אולם, לדעתנו כדאי להתמקד בשווקי חו"ל כדי ליהנות משיעורי צמיחה גבוהים יותר. בסופו של דבר, היות שהפוטנציאל למיזוגים ורכישות מוגבל מאד בארץ, חברות נדל"ן גדולות עשויות להתרחב בחו"ל. להנהלת גזית ניסיון מוכח בניהול פורטפוליו נדל"ן בינלאומי.

כי"ל (קנייה, מחיר יעד 67 ₪):
משרד החקלאות האמריקאי הוריד בשבוע שעבר את התחזית ליבול התירס בכ-1%. אולם, מאחר שהשוק כבר ציפה להורדה זו, מחיר התירס נסוג בכ-1.5% משיא של 27 חודש וגם מחיר החיטה ירד בכ-2%.

תחזית הסויה הפתיעה לרעה עם חיתוך של 30% במלאי בארה"ב בשל הביקוש מסין וירידה קלה בייבול. כתוצאה, מחיר הסויה קפץ ב-4% לשיא של 26 חודש – 13.29 דולר לבושל. עדות נוספת למגמה החיובית בשוק האשלג מגיעה מחברת K+S, יצרנית האשלג הגרמנית שהיא בדר"כ החברה השמרנית ביותר והמדויקת ביותר מבחינת תחזיות מבין יצרני הדשנים מעלה את תחזית המכירות העולמית ב-2010 לאשלג מ-50 ל-52-53 מיליון. כמו כן החברה צופה מכירות של 55-60 מיליון טון ב-2011.

המצב הכלכלי בארה"ב שגורם לפד להמשיך להחליש את הדולר, תוכנית האתנול, הביקושים מסין, כולם הופכים את כי"ל להשקעה המשכנעת ביותר בת"א 25.