אלון שלום
מה דעתך על כלכלית ד
האם כדאי להמשיך להחזיק
בברכה שלמה
אלון שלום
מה דעתך על כלכלית ד
האם כדאי להמשיך להחזיק
בברכה שלמה
שלמה ערב טוב ,
לא אלון אבל בכל זאת אני סבור שהאגח עליו אתה שואל הינו אגח יחסית משעמם וכבר אין בו יותר "בשר" , אני די משוכנע שכיום יש לך רווחי הון די נכבדים בנייר ( ואפילו אני לא שואל באיזה שער קנית ) ואני לא חושב שתייצר שם עוד רווחי הון משמעותיים. ושכדאי לך לשקול לממש את הרווחים ולעבור לאגחים אחרים,
בכל מקרה יש אלטרנטיבות לא פחות טובות לחברות בסיכון דומה עם מחמ בסדרי גודל זהים.
שלא תבין לרגע לא נכון כלכלית הינה חברה טובה ואני מאמין שאדון פישמן ישלם את חובותיו ולכן אם אתה גם סבור שכך הם פני הדברים ואין ברצונך לעבור לחברות בסיכון דומה תשקול פשוט להחליף את הסדרה לאיותר ארוכה וכך למעשה תיצור לעצמך הוראת קבע עם ריבית מספקת ברמת בטחון ( גבוהה לטעמי ) ואפילו ניתן לשים שם כסף כבד.
כמובן שהדברים שנאמרו הם רק דעתי ואין לראות זאת בתור המלצה כלשהיא אלא סתם זווית ראייה אישית.
בכל מקרה בהצלחה
לברון
מסכים ומחזק את הדברים למרות שדעותי על ניירות בטוחים ידועים.
האג"ח נסחר מעט מעל ערך הפארי שלו, אך מתחיל פדיון חלקי בתחילת שנת 2011 ולכן לא סביר שירד גם במידה והריבית תעלה שוב בזמן הקרוב.
פישמן הוכיח את עצמו כמאסטר בתרגילים פיננסיים (במובן החיובי) והצליח לייצר גם רווח הון גדול מהרכישות החוזרות וגם לייצב את החברות שבבעלותו חזרה כיציבות - מהר יותר ובצורה אפקטיבית יותר מהחברות האחרות בשוק שתחת הטייקונים הגדולים.
בטווח הקצר אין חשש ממשי לדעתי לקרן, וגם אם ירד מספר אחוזים התשלומים יבוצעו.
כמו שנאמר אין בשר - רווח הון ממשי לא ניתן לראות מהנייר, אך עדיין נושא תשואה ראלית חיובית פלוס הצמדה למדד, כך שעבור סכום גדול בסיכון נמוך בהחלט יכול להיות אופציה.
אלון פיאדה
"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"
האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.