x

מציג תוצאות 1 עד 3 מתוך 3

נושא: ב.יאיר אגח 7

ב.יאיר אגח 7

האם לאג"ח זה יש ביטחונות?
    היכן אפשר לברר על ביטחונות של אג"ח ספציפי?
    אשמח לחוות דעת על האג"ח

תודה

Re: ב.יאיר אגח 7

hano ערב טוב ,
    לא אלון אבל בכל זאת..
    לאג"ח הנ"ל יש בטחונות כאשר הם למעשה שעבודים בעיקר של כספים : 1)
    שעבוד קבוע ראשון בדרגה על כל זכויות החברה בחשבון העודפים, כפי שיהיו מעת לעת.
    2) שעבוד קבוע ראשון בדרגה על כל זכויות החברה בכספים
    שהחברה תהיה זכאית לקבל כעודפים מפרויקט המגורים, ושעבוד
    קבוע ראשון בדרגה על זכויות החברה בכספים שהחברה תהיה
    זכאית לקבל כעודפים ממכירת שטחי מסחר בפרויקט המתחם,
    אם וככל שיהיו כאלה, בסכום שלא יעלה על גבול הבטוחה.
    כללי :
    מדובר כאן על מגרש מס 2 בפרויקט החברה בשכונת משכנות האומה בירושלים כאשר יש שטחי מסחר ומגורים . החברה כאמור צריכה גורם מממן ומלווה את הפרוייקט שבמקרה הזה הוא בנק לאומי. כעת חשבון העודפים הינו למעשה שבו מופקדים כספים שונים ( גם מימון , גם הון עצמי , גם רווחים ועוד...) ועל החשבון למעשה השיעבודים.
    לחברה יש התניות מסויימות ביחס לכסף שצריך להיות שם בכל שלב מפרעון האגח.
    לשאלתך השנייה ניתן למצוא ולברר על בטחונות של כל אגח (במידה וקיימים) בתשקיף המד"ף שהחברות מוציאות לבורסה ( ניתן לראות באתר מאיה )
    לגביי שאלתך השלישית אז לא מעט דובר פה בעבר על החברה ועל סדרות האגח השונות שלה , בכל מקרה ברמות הריביות היום ולפי ההנפקות האחרונות האגח הזה נותן תשואה סבירה+ ברמת סיכון בינונית כאשר אני לא רואה איזה "בוננזה" סביב הנייר .
    לסיכום אגח סביר אשר אני מאמין שנוכל למצוא אותו גם בעתיד בתשואות קרובות לאלו של היום.
    בכל מקרה אני מאחל לך בהצלחה וכל מה שנאמר מעלה הינו דעתי האישית וזווית ראייתי וכמובן שאין לראות זאת בגדר המלצה לפעולה כלשהיא.
    בברכה , לברון

Re: ב.יאיר אגח 7

תודה לברון על התגובה המפורטת.

נראה לי שבימים אלו שתשואות האג"חים הקונצרנים נמוכות כ"כ והמעו"ף בשיא, אג"ח זה מהווה אופציה טובה.

גילוי נאות, נכנסתי לנייר

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות