בארץ
מלקט אינדיקטורים כלכליים לחודשים יולי-ספטמבר שפרסם הלמ"ס, עולה כי חלה עליה בפדיון המסחר הקמעונאי, ביצור התעשייתי,ביצוא השירותים והרכישות בכרטיסי אשראי. מאידך, חלה ירידה ביצוא הסחורות, במספר לינות תיירים, ביבוא של חומרי גלם של השקעות ושל מוצרי צריכה. עוד עולה כי אחוז האבטלה נותר באוגוסט ללא שינוי ברמה של 6.3%. מדד המחירים לצרכן עלה בחודשים יולי-ספטמבר ב- 2.7% במונחים שנתיים, אך ללא סעיפי הדיור והפירות והירקות עלה בשיעור של 0.8% בלבד.
במקביל פרסם בנק ישראל את דוח האינפלציה לרבעון השלישי ממנו עולה כי נמשכת מגמת הצמיחה במשק - תוך האטה מסוימת במהלך הרבעון. בסקירה עולה כי המשק הגיב למדיניות המרחיבה במהירות, במיוחד לאור השוואה למשקים המפותחים - שם המדיניות המרחיבה לא הביאה לצמיחה המצופה. שוב אזכר הבנק את מחירי הדיור כתורם משמעותי לאינפלציה, שנתמכו גם בשיעורי ריבית נמוכים. מבחינה זו דומה המשק הישראלי למשקים דוגמת אוסטרליה, קנדה, ושוודיה בהן עליה במחירי הדיור הביאה לצמצום המדיניות המרחיבה (למשל ע"י העלאת ריבית) - באופן מהיר יחסית.
ציפיות האיפלציה עלו השבוע בטווח הבינוני לרמה של 3-3.2 אחוז, יתכן כתוצאה מהסכם העלאת השכר במגזר הציבורי שנחתם השבוע בין האוצר להסתדרות.
מט"ח
בהמשך להודעת הפד על תוכנית ההקלה הכמותית (ראה בהמשך), נמשכה מגמת היחלשות הדולר מול רוב המטבעות העיקריים. מול האירו נחלש הדולר בשעור של 0.6% לרמה של 1.403 דולר לאירו. גם מול הליש"ט, הדולר הקנדי והפרנק השוויצרי ניכרה מגמת היחלשתו של הדולר.
בניגוד אליהם נחלש הין היפני השבוע כ- 1.1%, וזאת עקב מדיניות מקלה מצידו של הבנק המרכזי היפני בהיקף של 62 מיליארד דולר.
הדולר נחלש גם מול המטבע המקומי בשיעור של 1.8% לרמה של 3.58 ש"ח לדולר, והאירו התחזק ב- 1.13% ל- 5.074 ש"ח לאירו.
מרווחי תשואה
מרווח התשואות הלא צמודות ל- 10 שנים בין ישראל לארה"ב עלה מעט של 179 נ"ב. התשואות בארה"ב ירדו במהלך השבוע והגיעו לרמה של 2.54% בעוד התשואה בארץ נותרה כמעט ללא שינוי ברמה של 4.33%. תלילות העקום השקלי המשיכה לרדת, כאשר הבוקר (א‘) המרווח בין התשואה השקלית ל- 10 שנים וזו לשנתיים עומד על 161 נ"ב, כשביחס לריבית בנק ישראל הפער ירד מעט לרמה של 233 נ"ב.
ארה"ב
נגיד הפד, בן ברננקי, הכריז השבוע על התוכנית השניה של הקלה כמותית (QE2), תוך הפגנת נחישות לטובת המשך הפעלת כלים ממריצים להשבת צמיחה בת קיימא למשק האמריקאי. ההקלה הכמותית תתבצע ע"י רכישת אג"ח ממשלתיות בסך 600 מיליארד $, בעיקר בטווחי בינוני. תשואת האג"ח ל- 5 שנים הגיבה בירידה לשפל היסטורי של 1.03.
בנוסף, פורסמו מספר נתונים מעודדים יחסית לגבי שוק העבודה: נוספו 161 אלף עובדים למשק (ללא המגזר החקלאי), אך אחוז האבטלה נותר ברמה של 9.6%. גם סקר מנהלי הרכש במגזר היצרני והלא-יצרני עלו השבוע מעל הציפיות. עם זאת, אינדיקטור מקדים (חוזה לעתיד) לשוק הנדל"ן - מכירות בתים בתהליך - העיד על ירידה של 1.8% לעומת צפי לעליה של 3.2%.
מדד מעו"ף
מדד ת"א 25 נחלש מעט לרמה של 1265 נקודות כאשר מתחילת השנה הוסיף כ- 10%. מדד הבנקים בלט בניגוד למגמה ברוב המדדים. המדד עלה 4.3% השבוע, ויצא מן הטריטוריה השלילית לראשונה מתחילת השנה. מדד ויקס ת"א עלה השבוע 7.8% לרמה של 15.97 נק‘.
פרסומי מאקרו צפוים לשבוע הקרוב
7.11.10
- שכר ממוצע למשרת שכיר אוגוסט -ישראל
- ניתוח לגבי התקציב לשנים 2011-2012, יתרות מט"ח - בנק ישראל
10.11.10
- מאזן סחר, גירעון תקציבי, דרישות דמי אבטלה- ארה"ב
11.11.10
- סחר החוץ של ישראל אוקטובר
12.11.10
- סנטימנט הצרכנים של אונ‘ מישיגן -ארה"ב