אלון! מה הסיבה לירידות החדות? אפי
אלון! מה הסיבה לירידות החדות? אפי
יש מספר סיבות לירידות שבבסיסם מספר פרסומים שליליים.
משיכת הצעת קנייה של נכסים, בעיית תזרים בחברות אחרות של תשובה ועוד...
תוסיף לזה את הסנטמנט השלילי וקבל את היומיים - שלוש האחרונים.
לדעתי אם ימשך עוד יומיים שלוש באותו אופן אני רק מתכוון לחזק את ההשקעה מול האגחים של החברה. כרגע מדובר במחיקת הרווח בהשבועיים האחרונים, אך המצב הפיננסי (תחת אותם הזהרות) של החברה, במהות, לא השתנה.
עדיין לחברה אין יכולת החזר חוב מלאה ועדיין המוזמן לביצוע התשלומים הקרובים בסדרות הקצרות בקופת החברה...
אלון פיאדה
"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"
האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.
אלון, איזה אג"ח מהבין הסדרות השונות הוא המועדף עליך?
היום הייתי מרחיב את ה' אם היה ממשיך לרדת...
אך אם אתה מחפש סיכון נמוך יותר כה' גם הוא טוב.
אני רוצה להדגיש כי לא מדובר על ניירות שיעשו עשרות אחוזים בזמן קצר! אנו כבר לא בתקופה של לפני שנתיים שהמחירים היו ברצפה, אך עדיין ניתן לעשות, לדעתי, מהם רווח הוני לא רע ביחס לחלופות היום בשוק.
אג"ח ה' של דלק נדלן אומנם ארוך (אך אנו לא משקיעים לפדיון), הוא צמוד למדד (יתרון לעומת כה'), ובעל מח"מ ארוך (מה שאומר שכל קיזוז בתשואה הנדרשת מהנייר יביא לרווח הוני גדול יותר למשקיע).
אלון פיאדה
נ.ב -
ממליץ לעשות חיפוש בפורום על דלק נדלן - הרבה נכתב על החברה והסדרות השונות בחודשים האחרונים, לא הרבה השתנה - כך שהרוב המוחלט עדיין אקטואלי.
תוכל למצוא פירוט של הסיכונים והסיכויים, אסטרטגיות כניסה ויציאה ומחירי כדאיות!
שווה הצצה...
אלון פיאדה
אלון שלום!
יש לי אגח ג שקניתיב110.73 האם כדי להחזיק עד הפדיון?
בברכה,
אשר
כאלטרנטיבה לסכום גדול שנדרשת בו רמת בטיחות גבוהה, הייתי אומר כי ניתן להשאר בנייר בכפיפות למעקב אחרי סממנים לגבי תשלום.
כעקרון, אני סבור כי הנייר ישולם. נותר בו עוד תשלום בודד המתוכנן בעוד כחצי שנה (מאי 2011), כאשר בדרך תשלום ריבית (שרובה כבר צבורה בנייר).
פוטנציאל הרווח מהחזקה עד פדיון עומד על כ- 7% (לפני עמלות ומיסים) עבור התקופה המדוברת.
ירידת המחיר בשבועיים האחרונים מצדיקה שוב את הכניסה לנייר, אך יש לשים לב כי מגמת הירידה עצמה עוד עלולה להמשך מספר ימים ובתלות גדולה בהודעות המשך על עסקאות מכירת הנכסים שכבר בקנה.
אלון פיאדה
האם זה אומר שתשובה הולך להביא כסף מהבית ?
http://maya.tase.co.il/bursa/report.asp ... 6&Type=Pdf
מה זה אומר בתכלס?
זה אומר שהולכים להנפיק עוד מניות של דלק נדלן כדי לגייס כסף.
זה מצויין לבעלי האג"ח (גיוס הון להחזר החוב) ורע למחזיקי המניה(דילול משקיעים)
orenga ערב טוב ,
לא תמיד זה רע למחזיקי המניות!! יכול להיות מצבים שזה מאוד ייטיב את מצב המשקיעים הן בעלי האגח והן בעלי המניות...
חלק גדול מהסיפור ומהתזמון של המהלך הנוכחי הינו לפי דעתי עקב המועמדות של החברה לצאת ממדד ת"א 100 ובחברה מנסים לשפר את מצבת ההתחייבויות בדרך זו .
ההערכה שלי שאם העסקה של החניונים רודשפ היתה יוצאת לפועל אז לא היינו רואים את הגיוס הנ"ל , מחיר המניה היה גבוה בהרבה ממחירה כיום והאגחים כבר היו נסחרים בתשואה אחרת לגמרי..
אך ביטול העסקה גרם לחברה לפנות לכיוון אחר על מנת לשנות את מצבת ההתחייבויות וזאת אחת הדרכים..
בכל מקרה אסור לנו להספיד את החברה כי המילה האחרונה עדיין לא נאמרה..ויש הרבה הגיון מאחוריי מהלכים מסוג זה!
כמובן שאין לראות בדברים כהמלצה לפעולה כלשהיא , ניתנה כאן פשוט עוד זווית ראיה וכל אחד צריך לפעול לפי הבנתו ויכולתו.
בברכה , לברון