להערכתי סבירות אישור העסקה גדולה מסבירות אי אישורה, אך בשביל להעלות את הסבירות הייתי רוצה לראות כמה כתבות חיוביות בנושא מאתרים הכלכליים (מה שירמז על הסכמת של הגופים הגדולים לביצוע).
למה בכל זאת אני מאמין כי הסבירות גבוהה - נכון שהמכירה מבוצעת בעיקר בשביל לעבות את קופת המזומנים של דלק נדלן עבור תשלום החובות, אך יש לקחת בחשבון כמה גורמים, כלכליים וגם כאילו שלא:
(1) מחיר הרכישה טוב, מדובר בנכס בעל תזרים מזומנים שיכול לשרת בצורה טובה את קבוצת דלק.
(2) חלק גדול מהתשלום יבוצע בסילוק חוב של דלק נדלן מול הקבוצה (חוב שנמצא בתיעדוף נמוך באופן יחסי), כך שתשלום החוב בצורה של נכס טוב גם עבור הקבוצה שלא תצטרך להיכנס למשא ומתן ארוך ויקר.
(3) אותם מוסדיים שלהם הכוח לאשר את העסקה גם אינם חפים מניגוד אינטרסים שכן הם מחזיקים בחבל משני קצותיו. תשלום המזומן יאפשר פרעון אג"ח והראשון בתור הוא זה של שהיסטורית היה מוסדי (לא בדקתי אבל אני מניח כי עדיין מחזיקים כמות נכבדת מאותו הנייר).
(4) אני מתקשה להאמין כי תשובה היה יוצא למהלך בלי לתאם מראש את סבירותו במידה מסויימת.
(5) שיקול נוסף, גם אם לא קריטי הוא - כי נכון שדלק נדלן היום היא חברת אחות ולא בת בגלל ההפרדה, אך מעשית מאז ההפרדה רכשה קבוצת דלק כמעט 5% מהמניות של דלק נדלן.
כמו כן ללא קשר, התשלומים הראשונים של 2011 כבר נמצאים בקופה, קיזוז החוב ישפר את המאזן של דלק נדלן, תשלום המזומן אכן יבטיח חלק ארי מהתשלומים הנדרשים ב- 2011.
לגבי שאלתך השנייה - אני כבר זמן רב אומר כי האגחים של דלק נדלן נסחרים בתשואה גבוהה וכי כלל המהלכים יגררו שיפור ניכר במחיר השוק (ולכן רווח הוני גדול למחזיקים).
אכן בגלל היציאה למכירה זו אנו רואים בימים האחרונים כי האגחים של החברה עולים, ואם יאושר אני מצפה לעלייה נוספת. בכל מקרה כפי שכתבתי בעבר הרבה יותר ממכירת נכס זה או אחר, יהיה לדעתי השפעה גדולה, לתשלום המתוכנן במאי - על מחיר השוק של האגח.
כעקרון אני לא חושב כי הניירות צריכים להסחר בתשואה העולה על 10% פלוס מדד. לדעתי בההדר חלופות אילו אגחים שניתן להחזיק בהם לטווח ארוך אף מתחת לתשואה זו!
לגבי שאלתך השלישית - אם יאושר אני לא חושב שצריכה להיות פגיעה במניית קבוצת דלק - לא צריך להיות מאושר אם אין תרומה ממשית לחברה ולכן בנקודת מבט השוק צריך אפילו לעלות. כמובן שהשוק לא תמיד עוקב אחרי התיאוריה, אך במקרה זה אני לא חושב שישקף ירידה בכל מקרה.
כמו כן פגיעה באג"ח ל' של הקבוצה לא צריך להיות קריטי - המח"מ קצר (באופן יחסי) והתשואה שם עדיין חיובית (גם אם נמוכה), הנייר לא עמוק בתוך הכסף והפרמייה עדיין גבוהה, כך שהייתי יותר מפחד מעליית ריביות בשוק מאשר מהשפעת רכישת נכס על הנייר.
בכל מקרה החזקה לפדיון תספק את הערך בסבירות גבוהה ביותר.
לגבי שאלתך הרביעית - כאן כבר מדובר בתרחיש שתלוי יותר באנשים מאשר בנתונים וסטטיסטיקות. כאשר מדובר באנשים קשה לצפות. כן הייתי מצפה לירידה - שכן הניירות מוסיפים לעלות בעקבות ההודעה, כך שתיקון חזרה יהיה רציונלי. הבעיה היא כי ניתן לצפות שהירידה תיהיה אף גדולה יותר (בגלל חוסר אמון וגודל הנפילה כגודל הצפייה), אך זה תיהיה מבחינתי הזדמנות להרחיב את ההשקעה בניירות לא להפך.
מקווה שעזרתי, ברור לי שאין תשובה חד משמעית, אני מאמין כי קיים פוטנציאל גדול באגחים של קלד נדלן, בעיקר ב-ה' ו-כה' ואני, כפי שכתבתי בעבר, נמצא בהם...