חברה , מי שלא יודע את התשובה , נא לא להגיב בהשערות ותודה מראש .

כשאני חושב על כך , שוק המעוף זה שוק שעל כל אחד שמרוויח שקל , יש אחד שמפסיד שקל , בניגוד לשוק המניות ששם גם יש חלוקת דיבידנדים וזה אומר שבהכרח יש יותר מרוויחים ממפסידים .
בהנחה זו ,ובהנחה שהמוסדיים הם גם רוב שחקני המעוף בעצמם , אז נוצר הרושם שהם לא אלה שמפסידים אלה המרוויחים הגדולים מכיוון שהם אלה שעושים את התנודות היומיות במדד כדי להרוויח ממסחר יומי באופציות המעוף , והם אלה שכותבים את האוכפים הרחוקים שכמעט תמיד מניבים להם רווחים בכל חודש בעקביות .
אז נשאלת השאלה , מי אלה שקונים את האוכפים הרחוקים ? מי אלה שסופגים את ההפסדים בטריקים שהכרישים עושים על ידי התנודות במדד במסחר היומי ? אני לא מקבל את זה שאלה "טרמפיסטים" חדשים שמפסידים המון כסף רק מכיוון שאין להם הבנה אבסולוטית בשוק המעוף , מכיוון שעל כל כותב אוכף רחוק , יש גם קונה כזה , ואני בספק רב אם הטרמפיסטים מזרימים לשוק הזה כל כך הרבה כספים .
הסברה היחידה שנראית לי היא למעשה הסיבה שכל שוק המעוף הוקם למענו - גידור ההשקעות , אז כאן נשאלת השאלה האם בעצם המוסדיים מקציבים כל חודש סכום שנועד מראש לגידור מאות המיליארדים של הציבור בקרנות ובקופות הגמל , והכסף הזה למעשה נחשב כפרמיית הגידור וכאן למעשה טמון ההפסד ?

אשמח לקבל תשובה ממי שבאמת יודע