בארץ
ריבית בנק ישראל לחודש נובמבר תשאר ללא שינוי ברמה של 2%. כגורמים עיקריים להחלטת הריבית מציין הבנק כי קיימת התמתנות מסויימת בקצב הצמיחה של המשק המשקף בעיקר את הירידה בייצוא תוך עלייה באי הודאות ברמת הביקוש העולמית, ריביות בנקים מרכזיים במדינות המפותחות צפויות להישאר נמוכות למשך זמן רב והאינפלציה ב- 12 החודשים האחרונים נמצאת בתוך יעד האינפלציה וצפויה להישאר בתוכו גם בחודשים הקרובים. הבנק מוטרד בעיקר מהמשך עליית מחירי הדירות ולכן פירסם הנחיות חדשות ספציפיות על מנת לרסן את עליות המחירים והגידול באשראי לצורך רכישת דירה. המטרה בהנחיות אלה הינה בעיקר ליקר את עלות המשכנתאות. המדד המשולב לחודש ספטמבר נותר ללא שינוי. נתוני המדד ברביע השלישי של השנה מצביעים על עלייה בפעילות בקצב מתון יותר מזה שנרשם בשני הרביעים הקודמים. מדד מלניק, הבודק גם הוא את מצב המשק, ירד ב- 0.1%, בעקבות ירידה חדה של 6% במדד היצור התעשייתי.
מט"ח
הדולר התחזק מעט במהלך השבוע מול השקל בכ- 0.2% ונסחר ברמה של 3.63 ₪ לדולר והאירו נחלש בכ- 0.3% לרמה של כ- 5.06 ₪ לאירו. גם השבוע התערב בנק ישראל במסחר במט"ח ורכש כ- 150$ מיליון.
במסחר בעולם הדולר התחזק מול האירו ונסחר ברמה של 1.395 דולר לאירו, על רקע ציפיה להודעת הפד לגבי תוכנית ה- Quantitative Easing 2 ביום רביעי השבוע. בזירת הדולר- יין, היין היפני המשיך להתחזק מול הדולר גם השבוע בכ- 1.1% ונסחר ברמה של 80.39 יינים לדולר.
מרווחי תשואה
מרווח התשואות הלא צמודות ל- 10 שנים בין ישראל לארה"ב עלה מעט לרמה של 174 נ"ב. התשואות בארה"ב עלו במהלך השבוע והגיעו לרמה של 2.61% כאשר התשואה בארץ נותרה כמעט ללא שינוי ברמה של 4.35%. תלילות העקום השקלי ירדה מעט, כאשר הבוקר (א‘) המרווח בין התשואה השקלית ל- 10 שנים וזו לשנתיים עומד על 168 נ"ב, כשביחס לריבית בנק ישראל הפער ירד מעט לרמה של 235 נ"ב.
ארה"ב
התמ"ג האמריקאי צמח ב- 2% ברבעון השלישי בהתאם לתחזיות, לאחר עליה של 1.7% ברבעון השני. הצמיחה בתמ"ג נבעה בעיקר מעליה בצריכה הפרטית ועליה במלאים שהצביעו על התאוששות בסקטור העסקי. מדד אמון הצרכנים של אוניברסיטת מישיגן ירד באוקטובר ל- 67.7 נק‘ מרמה של 68.2 נק‘ בחודש הקודם, הצפי היה לעליה לרמה של 68.5 נק‘. התביעות לדמי אבטלה חדשים הפתיעו עם ירידה של 21 אלף תביעות לעומת צפי לעליה של אלף תביעות חדשות השבוע. נתון הזמנות מוצרים ברי-קיימא עלה בחדות ב- 3.3% בעקבות עליה חדה בהזמנות מוצרי תחבורה (בעיקר מטוסים). ליבת הזמנות מוצרים (ללא תחבורה) ירדה ב- 0.8%.
מדד מעו"ף
מדד ת"א 25 נחלש מעט לרמה של 1270 נקודות כאשר מתחילת השנה הוסיף כ- 11%. מדד הבנקים מוסיף להציג ביצועי חסר מול שאר המדדים כאשר השבוע השיל 1.4%. את התשואה השבועית הגבוהה ביותר השיג מדד הטל טק כשהשלים עליה שבועית של 2.5% לאחר עליה דו ספרתית במניות מלאנוקס ואלוויריון השבוע.
פרסומי מאקרו צפויים לשבוע הקרוב
31.10.10
- כמות מבוקשת של דירות חדשות- ספטמבר- הלמ"ס ישראל
1.11.10
- מדד הצריכה וההוצאה- ספטמבר - ארה"ב
3.11.10
- החלטת הריבית- ארה"ב
4.11.10
- הזמנות ממפעלים -ארה"ב
- החלטת ריבית- גוש האירו ובריטניה