x

מציג תוצאות 1 עד 3 מתוך 3

נושא: שאלה בנושא אג"ח קונצרני בסחירות נמוכה..

שאלה בנושא אג"ח קונצרני בסחירות נמוכה..

לאלון וחברי/ות הפורום שלום,אשמח לשמוע את דעתכם על תופעה די שכיחה הנוגעת לאג"ח קונצרני עם פוטנציאל רווח הון אטרקטיבי אך עם סחירות נמוכה, כאשר לעיתים הסחירות היומית אפסית. אני מדגיש שלכאורה החברה במצב טוב לדעתי ששווה רכישה, שאלותי:
    1. האם סחירות נמוחכה באג"ח היא "תמרור אזהרה"?
    2. מה קורה עם אני רוכש אג"ח כזה ומעוניין למכור (אני מתכוון פרקטית מעבר לכלל שצריך קונה)?
    3. האם יתכן שיש מצב שבעלי עניין, מוכרים/קונים פוטנציאלים/ספקולנטים/ "יושבים על הגדר" וממתינים להצעות קניה/מכירה ואז מזרימים הוראות?
    בסיכום- אשמח במיוחד לתשובה העקרונית האם אג"ח קונצרני עם נתונים סבירים מסוכן רק בגלל שאפשר להיתקע איתו בלי יכולת מימוש עקב סחירות נמוכה?
    תודה מראש.

Re: שאלה בנושא אג"ח קונצרני בסחירות נמוכה..

1. האם סחירות נמוכה באג"ח היא "תמרור אזהרה"?
    לא בהכרח, חשוב לשים לב לסיבה לאי סחירות. ישנם סיבות שלא קשורות ביכולת הפרעון, כמו כן סחירות נמוכה אינה בהכרח סממן רע - נדרש לבדוק את הפרשי הביקוש/הצע כמו גם את פערי המחירים בין השניים. ישנם ניירות שהסחירות בהם גבוהה במועדים מסויימים או לחלופין סחירות נמוכה אך עקבית - ולכן ניתן להגדיר גובה השקעה שתאפשר יציאה...

2. מה קורה עם אני רוכש אג"ח כזה ומעוניין למכור (אני מתכוון פרקטית מעבר לכלל שצריך קונה)?
    ייתכן כי תצטרך לחכות מעט יותר, תוכל לשים פקודה לתקופה, אך קשה יותר להגיד מראש את יכולת היציאה שלך. כמו כן אם אספת כמות גדולה של הנייר ביחס לגובה הסחירות הממוצע, אתה תיאורטית יכול להשפיע לזמן קצר על מחיר הנייר אם אתה חייב לממש. אך נדרש לבחון כל מקרה לגופו...

3. האם יתכן שיש מצב שבעלי עניין, מוכרים/קונים פוטנציאלים/ספקולנטים/ "יושבים על הגדר" וממתינים להצעות קניה/מכירה ואז מזרימים הוראות?
    בגדול כן, אך זה לא כל כך פשוט ויש דרכים (גם אם לא מושלמות לאתר את זה). אך מה מבדיל בין זה לבין קנייה של נייר כולשהו (מנייה/אג"ח) שהסחירות בו גבוהה והמתנה למחיר יעד מסויים?

בסיכום- אשמח במיוחד לתשובה העקרונית האם אג"ח קונצרני עם נתונים סבירים מסוכן רק בגלל שאפשר להיתקע איתו בלי יכולת מימוש עקב סחירות נמוכה?
    זה בהחלט מוסיף סוג מסויים של סיכון (אי וודאות), אך לדעתי לא צריך למנוע. אג"ח בסחירות נמוכה יכול לעשות קפיצות טובות (לטובה או לרעה) בעקבות הודעה כולשהי של החברה. בדרך כלל כאשר הודעה כזו יוצאת יש זינוק במספר ההודעות בכל מקרה, כך שניתן לממש במחיר השוק.

הדבר זהה בדיוק לנייר בעל סחירות גבוהה - אתה בכל מקרה רוצה להימלט על נפשך או לממש את הרווח לאחר הודעה קונקרטית ואז יש בדרך כלל סחירות באותו האופן.

אך אם הנתונים הפיננסיים טובים - אין סיבה אמיתית שלא להשקיע בנייר...
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

Re: שאלה בנושא אג"ח קונצרני בסחירות נמוכה..

תודה אלון על ההסבר המפורט.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות