Re: עוד יום מסחר 15/07/2010
ציטוט:
פורסם במקור על ידי מנהל תיקים
..........המדדים מחפשים היום כיוון אך ממפת הפוזיציות הפתוחות ניתן לראות שבמהלך השבוע האחרון נפתחו 15,000 קולים בכל אחד מהסטרייקים 1140-1160 ואני מניח שמי שכתב אותם לא מטומטם ולא מחלק כסף מתנה. ..........
מנהל תיקים.
האם זה אומר שמי שקנה אותם מטומטם ומחלק כסף מתנה?
[quote=דמי כיס]
ציטוט:
פורסם במקור על ידי "מנהל תיקים":2t6grckp
..........המדדים מחפשים היום כיוון אך ממפת הפוזיציות הפתוחות ניתן לראות שבמהלך השבוע האחרון נפתחו 15,000 קולים בכל אחד מהסטרייקים 1140-1160 ואני מניח שמי שכתב אותם לא מטומטם ולא מחלק כסף מתנה. ..........
מנהל תיקים.
האם זה אומר שמי שקנה אותם מטומטם ומחלק כסף מתנה?[/quote:2t6grckp]
לא.
אם אתה חושב שהשוק בדרך למטה, נגיד ל 1050 אז כדי להרוויח כמה שיותר כסף אתה תכתוב היום קולים 1100 באלפיים ש"ח כל אחד ולא C1160 ב-70 ש"ח.
ש: אז מי ולמה כותב ב 1140-1160?
ת: מי שכתב שוקת עם רגל עליונה ב 1120 ופוחד מעליות - בצדק.
לשאלתך, הכל תלוי באסטרטגיה ומטרה.
מנהל תיקים.
שלום מנהל
תודה על תגובתך.
מה דעתך על כך שהכלכלות באירופה שודאי משפיעות על ארה"ב אינן במיטבן.
מה גם שהאבטלה בארה"ב שהיום צריך להתפרסם נתון בענין זה, לא מראה כיוון שורי.
האם אינך חושב שמכיוון שישנם כל כך הרבה מוקדים בעולם של אתגרים כלכליים לא פשוטים ואפילו מסובכים, יכולים לגרום לירידות משמעותיות?
גם אם לא תרחיש ה-W אבל ירידות של 15% לא סבירות בעינך?
ציטוט:
פורסם במקור על ידי david15
שלום מנהל
תודה על תגובתך.
מה דעתך על כך שהכלכלות באירופה שודאי משפיעות על ארה"ב אינן במיטבן.
מה גם שהאבטלה בארה"ב שהיום צריך להתפרסם נתון בענין זה, לא מראה כיוון שורי.
האם אינך חושב שמכיוון שישנם כל כך הרבה מוקדים בעולם של אטגרים כלכליים לא פשוטים ואפילו מסובכים, יכולים לגרום לירידות משמעותיות?
גם אם לא תרחיש ה-W אבל ירידות של 15% לא סבירות בעינך?
ל-david15:
אתה שואל שאלות יפות ומאוד מורכבות.
אני חושב שצריך להסתכל על הדברים במספר אספקטים. דבר ראשון, שוק הנגזרים הוא לא שוק בפני עצמו אלא נגזרת של מדד 25 המניות הגדולות בבורסה. המדד כשלעצמו הוא חסר משמעות כי הוא רק ממוצע משוכלל של הניירות והוא גם לא ממש אותו הממוצע שהיה לפני שבועיים (לפני עידכון המדד). אז מה שצריך להסתכל עליו זה ערכים כלכליים של המניות המרכיבות את המדד. בעצם, רק אחרי אנליזה של המניות אפשר לתסרט את המדד עצמו ודרכו את מה שעתיד לקרות באופציות.
לדעתי, חלק גדול מהמניות במדד המעו"ף נסחרות מתחת לערכן הכלכלי ומצד שני אין היסטריה של הציבור שגם ככה יושב במזומן. במקביל, המוסדיים קונים סחורה בכמויות (כעט אין כרגע קניות של הציבור, גברת כהן מחדרה לא רצה לקנות מניות) וזה מייצר ריצפה מסויימת לשוק.
אירופה מתאוששת, יוון וספרד מגייסות כסף, מקצצות חובות ומתייעלות – זה יקח זמן אבל הכיוון הוא חיובי ולא שלילי. זו הולכת להיות דרך ארוכה ולא ממש כביש סלול, אלא יותר דומה לכביש עפר עם בורות. אני חושב שהמשקיעים מתחילים להבין שהמצב משתפר והשאלטרנטיבות גרועות!!!
בבנק מקבלים 1.5%, בשחרים 2%-4% במניות מעו"ף במכפיל 10 מקבלים 10% בערך וזה המקום הנכון לכספי החיסון.
יש הרבה מניות במדד שלדעתי אין להן עוד הרבה לאן לרדת לפני שיפכו לכסף מזומן על הריצפה. אז 15% במדד זה תסריט קיצוני מבחינתי. אני חושב שאנחנו הולכים לכיוון מעלה, יחד עם זאת אנחנו נראה כל פעם שני צעדים קדימה ואז צעד אחורה ולפעמים גם שניים אחורה.
מקווה שעניתי,
מתנצל על התשובה הארוכה (אולי מידי), אבל זה שאלות שאפשר לדון עליהן גם שבועיים.
מנהל תיקים.
שלום מנהל תיקים,
1. איזה מניות במדד25 או במדד 100 נראות לך כרגע זולות ואטרקטיביות לקנייה?
2. איך היית מגן כיום על תיק מניות מפני ירידות? כלומר איזה אופציות לקנות ואיזה אופציות למכור?
לא ייעוץ אלא דעתך בלבד.
בברכה
ציטוט:
פורסם במקור על ידי אריאל2
שלום מנהל תיקים,
1. איזה מניות במדד25 או במדד 100 נראות לך כרגע זולות ואטרקטיביות לקנייה?
2. איך היית מגן כיום על תיק מניות מפני ירידות? כלומר איזה אופציות לקנות ואיזה אופציות למכור?
לא ייעוץ אלא דעתך בלבד.
בברכה
א. דעתי היא ייעוץ ולכן לא אוכל לענות על השאלה הראשונה.
ב. שאלה טובה. בגדול קונה p1050 אחד עם כל 100k ש"ח שיש לך במניות. בגלל שזה לא יקר אפילו לא הייתי כותב בשלב הזה כלום אלא פשוט משלם על "פוליסת ביטוח". כמובן שאם אתה מוכן לקחת סיכון שכשהשוק יתחיל לרוץ אתה תרוויח פחות אז אפשר לממן את הקניה באמצעות כתיבת קולי רחוקים.
מקווה שעזרתי,
מנהל תיקים.
[quote=מנהל תיקים][quote="דמי כיס":2l0bq5sf]
ציטוט:
פורסם במקור על ידי "מנהל תיקים":2l0bq5sf
מנהל תיקים.
האם זה אומר שמי שקנה אותם מטומטם ומחלק כסף מתנה?[/quote:2l0bq5sf]
לא.
אם אתה חושב שהשוק בדרך למטה, נגיד ל 1050 אז כדי להרוויח כמה שיותר כסף אתה תכתוב היום קולים 1100 באלפיים ש"ח כל אחד ולא C1160 ב-70 ש"ח.
ש: אז מי ולמה כותב ב 1140-1160?
ת: מי שכתב שוקת עם רגל עליונה ב 1120 ופוחד מעליות - בצדק.
לשאלתך, הכל תלוי באסטרטגיה ומטרה.
מנהל תיקים.[/quote:2l0bq5sf]
לא יותר מדי הבנתי את התשובה.
לדבריך, נפתחו 30,000 יחידות קולים באזור הזה השבוע.
מה שמוזר לי בסיפור הזה, שתמיד הדברים מוצגים כיוזמה של המוכרים/כותבים.
באו מוכרים, והחליטו לכתוב שם כדי להכניס כסף. אבל יוזמה לא יכולה להיות רק
חד
צדדית.
על מנת שזה יקרה, מישהו היה צריך לקנות את ה 30,000 יחידות האלו.
נפתחו 45000 קולים ומי שקונה אותם זה מי שחושב שיהיו עליות שזה מסתדר עם זה שגם הכותבים חושבים שיהיו עליות ולכן מקדמים כתיבות צפונה.
ראה תרשים,
מנהל תיקים.
דוד נראה לי שהנתון הזה קצת יעזור לך :
1. אנו מסתכלים במפת הפוזיציות כדי לראות את רצון השחקנים בעלי הכוח{באופן יחסי כמובן} וההבנה בשוק { מן הסתם יותר מאיתנו..}.
2.שחקנים כותבים!! לא קונים {לרוב כמובן } לכן אפשר להיות בטוחים שהכתיבות שאנו רואים זה שחקנים, ומי שקונה זה כל השאר : ספקולנטים מהמרי הכיוון , קוני ההגנות למיניהם ...
אז מה זה מעניין שעל כל 30k כתיבות יש אותה כמות של קניות , אם אנו בצד של השחקנים ...
השאלה היא אחרת. אנחנו "חיים" עד יום ד' 28/7 שאז הפקיעה הקרובה.
אם נכתוב היום קול 1130 , זה יהיה שווה ערך לקול 1130 ביום ה' הבא במדד 1123.
אז לכתוב אותו, לסייע ולהציל את הכתבנים מהמגדל שלהם או להתבונן מהצד, זו השאלה.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי offir
דוד נראה לי שהנתון הזה קצת יעזור לך :
1. אנו מסתכלים במפת הפוזיציות כדי לראות את רצון השחקנים בעלי הכוח{באופן יחסי כמובן} וההבנה בשוק { מן הסתם יותר מאיתנו..}.
2.שחקנים כותבים!! לא קונים {לרוב כמובן } לכן אפשר להיות בטוחים שהכתיבות שאנו רואים זה שחקנים, ומי שקונה זה כל השאר : ספקולנטים מהמרי הכיוון , קוני ההגנות למיניהם ...
אז מה זה מעניין שעל כל 30k כתיבות יש אותה כמות של קניות , אם אנו בצד של השחקנים ...
אנסה להסביר במילים שלי:
1. שחקנים יש מעט במספר שכל אחד מהם
פועלים
(כותבים בעיקר ) בכמויות גדולות
2. שאר המשתתפים במשחק האפס, ויש המון, חלקם מגדרים (כפונקציה של גודל התיק המוחזק) אחרים מגדרים בהפוך (כפונקציה של כמות השורטים או כמות אחזקת תעודות בשורק), עוד קבוצה הם ספולנטים, ואחרת הם עושי הארביטראז' (כגון תעודות סל), אלגו טריידינג שמבצעים כמות אדירה של פעולות אך לא מחזיקים הרבה (בעיקר מנפחים ומנזילים מסחר), בין האחרונים תמצא גם סוחרים שמבצעים אסטרטגיות, ואחרונים חביבים - אלו שיש להם יותר מדי כסף ומעט מדיי הבנה , וזו דרכם להקל במעט על כובד הארנק שלהם.
3. יוצא מכך, שמעט גורמים כותבים בכמויות גדולות, והרבה גורמים קונים בכמויות קטנות בהרבה ובהתאם לצרכיהם.
בשורה תחתונה - מה שמופיע במפת הפוזיציות , אלו רק "יצירות" נטו של פוזיציות חשופות, או סגירות נטו של פוזיציות שהיו חשופות, כאשר מולן כמובן שיש קניות, בין אם במחיר שוק ובין אם במחיר שוק פחות 5-20 ש"ח (פעילי ארביטראז' או אלגו, יעוטו על כל אופציה שנמכרת במחיר של 5-20 ש,ח מתחת לערכה הנכון)
מנהל תיקים,
ראשית, הכתיבה שלך חיונית לאתר.
חייבים צוות אדום, זה לא סוד ששחקן מוביל קו שורטיסתי לפחות לתקופה הקרובה, מהמעט שהבנתי.
אתה כנראה שוורי על השוק, חושב שזה עת המציאות והשוק יחזור לעלות, זה הרי הכיוון הכללי של חברה צומחת ומתפתחת, אם השורט ישלוט זה סימן שהחברה בדעיכה ועבור כולנו זה לא כל כך נראה טוב.
אתה חושב, כי נתקדם בתקופה הקרובה למעלה , 2 צעדים קדימה ולכל היותר אחד אחורה.
השורטיסת חושב הפוך ואולי בכיוון של צעד קדימה חמש אחורה בחדות.
לא יודע מה קרה, אבל רק נגמר המסחר בארץ הויקס שם קפץ בשמונה אחוז, הS&P500 נתן ירידה של למעלה מאחד אחוז, מחר יש להם פקיעה על הראש.
בכל מקרה מה שמעניין אותנו לקראת שבוע הבא ימים ראשון/שני זה כיצד יסתיים המסחר באמריקה ביום שישי (ולא התנודה כרגע).
בהצלחה.
בניגוד אלינו, אני לא חושב שפקיעה מזיזה שם למישהו. נפחי המסחר שם משמעותיים יותר מדי.
כל מיני נתוני מאקרו מחורבנים מפילים אותם עכשיו, ואת האירופאים בעיקבותם.
קודם כל תודה לכל החברים בפורום שמשתפים את דעותיהם ומגיבים לאמירותי.
חשוב לי רק להדגיש שלדעתי יש פער מסויים בתפיסה שאני מציג אל מול התפיסה שמציגים חלק מהחברים ושל שחקן מעו"ף. אני מבין שמרבית החברים נמצאים באסטרטגיית מעו"ף זו או אחרת הקצובה בזמן ולכן ההסתכלות היא קצרת טווח מאוד (שבועיים קדימה). אני אינני משקיע בנגזרים, אלא משתמש במידע משוק הנגזרים כדי להבין איך המשתתפים בו ישפיעו על ההשקעות שלי - מניות ואיגרות חוב.
להסתכלות שלי על השוק אין "פג תוקף" ולכן אין סתירה בין ההסתכלות שלי להסתכלות של שחקן מעו"ף שאומר שיהיו ירידות ואני אומר שיהיו עליות. יכול להיות שבשבועיים הקרובים המדד יגיע ל 1050 (עד הפקיעה), ולמרות זאת עד סוף השנה אני חושב שהמדד יגיע ל1300.
מנהל תיקים.
למנהל תיקים שלום:
אני (וכנראה גם רבים אחרים) שמחים שהצטרפת אלינו. הניתוחים שלך בהירים ומעניינים מאוד. מה שיותר חשוב זה שזה בזמן
אמת.
גם העובדה שדעותיך הפוכות (שוריות) לאלו של השחקן (דוביות) מוסיפה מאוד לאתר ומפרה אותו.
תודה רבה על ההשקעה שלך בנו ומקווה שתמשיך להיות איתנו עוד הרבה זמן.
ציטוט:
חשוב לי רק להדגיש שלדעתי יש פער מסויים בתפיסה שאני מציג אל מול התפיסה שמציגים חלק מהחברים ושל שחקן מעו"ף. אני מבין שמרבית החברים נמצאים באסטרטגיית מעו"ף זו או אחרת הקצובה בזמן ולכן ההסתכלות היא קצרת טווח מאוד (שבועיים קדימה). אני אינני משקיע בנגזרים, אלא משתמש במידע משוק הנגזרים כדי להבין איך המשתתפים בו ישפיעו על ההשקעות שלי - מניות ואיגרות חוב.
להסתכלות שלי על השוק אין "פג תוקף" ולכן אין סתירה בין ההסתכלות שלי להסתכלות של שחקן מעו"ף שאומר שיהיו ירידות ואני אומר שיהיו עליות. יכול להיות שבשבועיים הקרובים המדד יגיע ל 1050 (עד הפקיעה), ולמרות זאת עד סוף השנה אני חושב שהמדד יגיע ל1300.
מנהל תיקים.
כפי שצויין כאן דבריך חיוניים לאתר וטוב שאתה פה.
לגופו של עניין מפת הפוזיציות נותנת מידע רק לטווח הקרוב. והיא אינה רלונטית לסוף השנה ולשאלה מה יקרה. בהחלט יכולה להיות פקיעה 1110 ותתוך שבוע נראה 1000 את זה אי אפשר לחזות מהנעשה בנגזרים שכן טווחם מוגבל.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי leayael
ציטוט:
מנהל תיקים.
כפי שצויין כאן דבריך חיוניים לאתר וטוב שאתה פה.
לגופו של עניין מפת הפוזיציות נותנת מידע רק לטווח הקרוב. והיא אינה רלונטית לסוף השנה ולשאלה מה יקרה. בהחלט יכולה להיות פקיעה 1110 ותתוך שבוע נראה 1000 את זה אי אפשר לחזות מהנעשה בנגזרים שכן טווחם מוגבל.
צודק.
"A journey of a thousand miles begins with a single step"
Lao-tzu, The Way of Lao-tzu
Chinese philosopher 604 BC - 531 BC
ציטוט:
בוקר טוב,
אני ממשיך להיות שורי על השוק וברור לי שחלק מכל עליות זה ירידות אך עדיין אין היפוך מגמה - השוק עולה!
לדעתי אתמול והיום יש הזדמנות לתקן את הפוזיציות כלפי מעלה במחירים נוחים ונראה איך יתנהל הסופ"ש הקרוב.
אשמח לתגובות,
מנהל תיקים.
הנה ראינו את סוף השבוע האחרון,
אתה עדין שורי על השוק?
אני לא שואל בהתרסה, אלא מתוך ענין על הניתוח שלך גם במצבי קיצון המנוגדים לתפיסה שהצגת, כי שם נמדדים המנתחים למינהם.
אני שוב מבקש לומר, השאלה עניינית לחלוטין
בכבוד רב
ותודה על סקירותך המלמדות, אותי בכל אופן