אג"ח כנפיים ד' בריבית משתנה
היי,
רובינו מחפשים בימים אלה אג"חים מעניינות שתניבו לנו תשואה סבירה ובטוחה.
עם זאת עדיף קצת לרדת בדירוגים באופן מבוקר (לדירוג כמו A / -A) כדי לקבל תשואה נאה.
נראה לי כי אג"ח כנפיים ד' בהחלט מעניינת. מח"מ 4.1, תשואה 6.72% בריבית משתנה (כאשר ריבית עשויה רק לעלות ובטח לא לרדת). בנוסף לכך אציין כי בעת שריבית תתחיל לעלות אג"ח לא צמודות עלולות לרדת כאשר אג"ח בריבית משתנה עשויות להנות מעלית ריבית בעתיד. גם כיום 6.72% בהחלט לא רע.
יגאל.
Re: אג"ח כנפיים ד' בריבית משתנה
אהלן יגאל,
שלשה עניינים קצרים:
1) כתבתי כאן בעבר לגבי כנפיים ד, שלפני שרצים אליו צריך לבדוק את כנפיים ג - האג"ח הצמוד, בעל מח"מ קצר יותר (2.9) ובתשואה של 4.08%.
2) באופן פרדוקסלי, הריבית הגבוהה שאתה תקבל בתור בעל אג"ח (כאשר הריבית תעלה) אינה בהכרח סימן טוב לחברה...
3)אל תסתמך על דירוג בלבד - אם כבר החלטת לסמוך על חברות הדירוג מן הראוי לקרוא קודם את הדו"ח שהן הנפיקו.
4) עסקי התעופה אינם עסק סולידי לטעמי. אני באופן אישי לא מבין את המודל העסקי בתחום התעופה ולכן העדפתי שלא להכנס אליו.
שיהיה בהצלחה :-)
היי יגאל ובוקר אור ,
ברשותך אני אוסיף על דבריך יותר על מנגנון האגח הנל..
האגח הינה בריבית משתנה שבסיסה האגח הממשלתי 817 הקרן והריבית אינן צמודות למדד או מטבע כלשהוא.
כעת במקרה של הורדת דירוג לאורך חיי האגח ( מוגבל עד 2 דירוגים )תתווסף ריבית של 0.3% בכל הורדת דירוג אחת מהשנים 2013-2016 .הדירוג כיום הינו A-
אין שעבודים או בטחונות לאגח הנל.
האגח הזאת לא מתאימה לאנשים ששונאים סיכון לחלוטין!!
וכן האגח נראית סבירה + ( אבל לא הייתי קורא לזה מציאה שלא תחזור ..) ובפיזור נכון בתיק אולי הייתי שם אותה כי זה נכון שיהיו בתיק אגחים של חברות בריבית משתנה עם מרווח הולם מעל הממשלתי.
גילוי נאות לא מחזיק.
במידה ומישהו יהיה מעוניין בסקירה קצרה על החברה שיציין זאת ואשמח לעזור.
לדעתי מי ששונא לגמריי סיכון גם לא זקוק לפורום של מומחים
ולשום פורום
אני מעריך שכולנו כאן מי יותר מי פחות מחפשים תשואה ברמת סיכון שמעבר לחוסר סיכון
אני באופן אישי לא מסכים עם הקביעה.
לקנות אג"ח ממשלתי במחיר גבוה זה גם סוג של סיכון - לא סיכון ברמת הקרן, אבל סיכון להיווצרות הפסדי הון, שיגרור צורך לממש בהפסד או להשאר עד לכיסוי ההפסדים/לפרעון.
החכמה בשוק האג"ח היא לתמחר נכון את האג"חים השונים. תתפלא לדעת אילו תשואות אפשר להשיג באג"חים שהם כביכול "חסרי סיכון" או "בסיכון נמוך מאד".
החלפת כנפיים אגח לסדרה חדשה
שימו לב שיש לכנפיים אגח ד, הצעת רכש.
במאיה תמצאו מצגת למשקיעים:
http://maya.tase.co.il/bursa/report....d=543&Type=Pdf
בקצרה:
מחליפים בפארי לאג"ח מדרה חדשה ה, ומקבלים שיעבוד על 49% מגלובל.
ההצעה מוגבלת ל 80-120 מליון שקלים ערך נקוב מאגח ד וג.
ההון העצמי של גלובל כיום הינו 85 מליון דולר, ולכן אמור לכסות את את האג"ח.
אם נניח שגלובל שווה את ההון העצמי שלה מדובר על שיעבוד בערך של 154 מליון שקלים.
שזה אומר שיחס השיעבוד לחוב הולך להיות מעל 100% בכל רמת הענות. 120% ברמה הגבוהה.
כמו כן, קיימת התניה לטובת האג"ח שההון העצמי של כנפיים לא יפחת מ 70 מליון דולר.
במצב שההון העצמי של כנפיים 70 מליון דולר, הבטוחה שלנו היא בשער של 126 מליון שקלים, קצת מעל הקרן ההתחלתית של החוב.
כמו כן, מיולי 2014 האגח יפרע קרן כל חצי שנה 5% - מבחינת המחזיקים זה חיובי כי זה מגדיל את הבטחון של שאר החוב.
סה"כ : 3.88 מח"מ.
הריבית השוטפת של האג"ח החדש תגדל ל8%. שזה תמיד נחמד.
מה אתם חושבים?
דעתי האישית היא שהעסקה כדאית, (אני קיבלתי אותה.) לדעתי זה הופך להיות לאג"ח משמעותית פחות מסוכן וראוי להשקעה.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי
Jorge
זו עסקה משמעותית לכנפיים בהנחה שתושלם במלואה.
ראשית תזרימית - היא מייצרת 5M$ שלא היו צפויים להגיע בשום צורה מאל-על בעתיד הקרוב, ומפחיתים את צרכי המימון של 2014 שנראים כרגע די קלים (באמצעות גלובל כנפיים הלא משועבדת והתזרימית).
שנית הונית - עקב המעמד הכמעט מיתי של פימי, ניתן לייחס לאל-על שווי כלשהו (כל אחד והערכתו..) וזה מעלה את השווי הנכסי (החיובי) של כנפיים.
בהנחה שהעסק (אל-על) לא ימשיך בדרך מטה כמו רוב ענף התעופה, זה נותן לכנפיים גם אופציות מימון נוספות - ע"י מכירת אקוויטי נוספת לפימי.
לסיכום - כנפיים תשייט להערכתי די מהר במסע מה 20 ומשהו אחוז בה שייטה זמן רב לכיוון ה 10-12% תשואה. כרגע המוקש היחיד שאני רואה הוא במידה ויתפוצץ חלק ב' של ההסכם עקב קשיים בחתימת ההסכם הקיבוצי. אני מעריך שהסיכוי שזה יקרה נמוך מאד אך קיים. השלמת ההסכם ותחילת מהלכי מימון מחדש מוצלחים של כנפיים (שני דברים סבירים בהחלט) יכולים להביא את כנפיים ד' גם לתשואה חד ספרתית.