שלום. ב-1.4.10 פדיון הקרן והריבית. מה החישוב לכניסה/הישארות עד למועד?
Printable View
שלום. ב-1.4.10 פדיון הקרן והריבית. מה החישוב לכניסה/הישארות עד למועד?
בוקר אור אשמח לענות לך..
רק תחדד את השאלה בבקשה !!
איני יודע איך לחשב כדאיות כניסה או הישארות עד הפדיון. יושב בזה.
תודה
החישוב הוא פשוט סיכוי/סיכון. אתה בודק מה התשואה על האגח ולכמה שנים (מידע זמין בכל אתר כלכלי) ובשביל חישוב הסיכון מתחשבים בהרבה גורמים כולל (ענף החברה, מחמ, גודל החוב, דוחות כלכליים). כל עוד האגח מציג תשואה ששווה את הסיכון נכנסים וכשלא אז לא.
תודה. שואל ספציפית על אג"ח ו דרבן שמגיעה לפדיון בעוד כחודש.
פדיון סופי של האגח ב 1/4/2010, תשואה שנתית 4.18%, מחמ 0.19, משמע הרווח הפוטנציאלי בהחזקת האגח עד הפירעון הוא 0.8%. מצד שני לא נראה שיהיו בעיות בפירעון האגח.
לשיקולך
למה 0.8 ?
התשואה השנתית היא 4.18% אך האגח נפרע בעוד חודשיים או ליתר דיוק בעוד 0.19 שנים.
4.18*0.19=0.8
את החישובים הנ"ל אני מבין ואף יודע לעשות לבד , תודה בכל זאת.
הכוונה או יותר נכון הההערה בתגובתי היתה שזאת תשואה ברוטו ולכן אין לקחת את הנתונים האלו וישר לרוץ ולהשקיע כי צריך וחשוב לקחת בחשבון את העמלות הכרוכות בפעולה זאת שלמעשה משאירות אותך עם כמעט מאומה..
בכל אופן גם לפי דעתי דרבן על כל סדרותיו יחזיר את החובות לנושים ועד כה הוא הוכיח ( פישמן ) שלמרות אופיו ה"גמבלרי" ( זכרו את מקרה המטח הטורקי שנוצרו הפסדי עתק לפישמן ) הוא עדיין עמד בכל התחייבויותיו ..
ולכן נראה לי שבחברה זו אפשר להשקיע די עם ראש שקט..ג
גילוי - ממליץ ולא מחזיק
הי לברון
ההתיחסות שלי היא תמיד לתשואה ברוטו (לפי הבנתי תמיד בניתוח אגחים ההתיחסות היא לברוטו), שכל אדם יחשב בעצמו רווח ריאלי. בכל אופן לא המלצתי על אגח זה לאף אחד, פשוט עניתי לאדם שלא ידע לחשב את פוטנציאל הרווח. אני באופן אישי דווקא חושב שאגח זה מיצה את עצמו ואפשר לעבור למשהו אטרקטיבי יותר.
שוב שלום ,
אני מסכים איתך לחלוטין שאני כבר לא רואה בשר באגח הספציפי הזה..אבל כנראה שבשביל אחרים הוא מספיק מספק אז רק חוויתי את דעתי על נכונות ויכולת פישמן לפרוע את חובותיו..
למרות ששוב פעם 0.8 ברוטו ..האם בשביל זה אנו פה ??
לסיכום אני איתך בקטע הזה וברור שהכל נאמר על סמך ברוטו רק פשוט צריך גם לדעת לקרוא בין השורות ולחדד זאת כדי שמשקיע תמים לא יחשוב שזה מה שהוא מקבל בפועל..ומכאן למעשה נוצר כל הדיון אבל נראה לי שחתמנו אותו.. :)
תודה למגיבים. אני מורווח 2.5 אחוז ואני מבין שכדאי למכור וללכת לחפש עבודה כי מדרבן כנראה לא אתעשר...
אני מורווח עליו 15 אחוז בערך ואני לא מוכר כי אין לי משהו יותר טוב לקנות כרגע.
אם אתה רוצה להתעשר, אג"ח זה לא בשבילך...
המטרה של השקעה באג"ח היא לשמור על הערך של הכסף + רווח של כמה אחוזים.
פרט לאגח"י זבל, אבל גם שם אתה מדבר על תשואה של 10-20% בתוחלת.
שגם זה לא מה שיעשה אותך עשיר :)
אגב, לא חייבים לקנות אג"ח זבל בשביל לעשות תשואה דו-ספרתית.
ולא, אני לא מדבר על לקנות אג"חים סולידיים בשיא המשבר.
לא חסרות דוגמאות מהשליש האחרון של השנה.
יש לך דוגמאות לכאלה בזמן הנוכחי?
אני יכול לתת לא מעט דוגמאות, אבל אני אתן כאלו שהייתי בהן בפוזיציה:
אנטרנט זהב אג"ח א (המרה) - כמעט 50% ב-4 חודשים.
גזית אג"ח ח - 22% בחודשיים וחצי (אמצע אוקטובר).
בריטיש ישראל אג"ח ז - כ-12% ב-4 חודשים (אמצע ספטמבר).
בז"ן אג"ח א - כ-13% בחודש וחצי (אמצע ספטמבר - סוף אוקטובר).
איגוד הנ הת ב - 9% בשלשה חודשים (שני סיבובים).
ולא חסרות דוגמאות נוספות...
זה פנטסטי,כמובן.אבל כוונתי להמלצות לאגחים לא-זבל שיעשו תשואה דו סיפרתית ברמת השערים של היום.. הפערים כבר הצטמצמו מאוד.
יש לך "פנינים" לדלות מתוך הרשימה?
ברמות השערים של היום אני מחכה להזדמנויות. בדצמבר היו כאלו לדעתי, אבל זה שייך לעבר הרחוק...
מדהים לראות איך תוך חודש יכולים להתרחש שינויים קיצוניים.
מתוך הרשימה היחיד שאני עדיין מחזיק הוא בריטיש ישראל ז.