Re: טאו אג"ח ב' - ראשית, הוא לא חייב כלום
בוא נסתכל על הדברים: האג"ח נסחר ב- 35אג כי אילן לא מחויב חוזית לתמוך בחברה. החברה היא ישות עצמאית. ראה כדוגמא את סקורפיו של שטינמנץ. אילן עד עתה תומך בחברה.
לעניין טאו, השמועה שאלון פיאזה ציין כי אילן נתן למוסדיים את האפשרות לצאת טרם שיבקש הסדר - יתכן ויש ויתכן שאין.
כרגע לחברה יש אג"ח א ו-ג שמשלמים לשעורין. א בערבות בנקאית.
הפרעון הגדול ב- 30 לספטמבר 2013.
אם היה רוצה הסדר היה מתחיל עם תחילת פרעון ג שאותו היה ניתן לקנות לפני שנה וחצי ב- 15אג צמוד נושא ריבית יפה.
על כן, החזקות בעל שליטה ב- 99מליון, ההחזקות חברה בת באג"ח ג, הפעולות לרכישת 50 מליון ע.נ ומחיקתן מהמסחר, פעולות הנפקת הזכויות שאילן מכניס הון לחברה מאותתים שיתכן ולא יצטרכו הסדר. ואם כן, ב-35אג לאגרת אני לא רואה הרבה מקום להפסד בעוד ה- upside עד הפארי. לדעתי, זה מסוג האג"ח שיש להחזיק לפרעון או עד מחיר 70אג לאגרת תוך שנה (אז שווה למכור בהיבט של סכון - סכוי).
ואולי אני טועה.
Re: טאו אג"ח ב' - ראשית, הוא לא חייב כלום
ציטוט:
פורסם במקור על ידי jsphs7
בוא נסתכל על הדברים: האג"ח נסחר ב- 35אג כי אילן לא מחויב חוזית לתמוך בחברה. החברה היא ישות עצמאית. ראה כדוגמא את סקורפיו של שטינמנץ. אילן עד עתה תומך בחברה.
לעניין טאו, השמועה שאלון פיאדה ציין כי אילן נתן למוסדיים את האפשרות לצאת טרם שיבקש הסדר - יתכן ויש ויתכן שאין.
כרגע לחברה יש אג"ח א ו-ג שמשלמים לשעורין. א בערבות בנקאית.
הפרעון הגדול ב- 30 לספטמבר 2013.
אם היה רוצה הסדר היה מתחיל עם תחילת פרעון ג שאותו היה ניתן לקנות לפני שנה וחצי ב- 15אג צמוד נושא ריבית יפה.
על כן, החזקות בעל שליטה ב- 99מליון, ההחזקות חברה בת באג"ח ג, הפעולות לרכישת 50 מליון ע.נ ומחיקתן מהמסחר, פעולות הנפקת הזכויות שאילן מכניס הון לחברה מאותתים שיתכן ולא יצטרכו הסדר. ואם כן, ב-35אג לאגרת אני לא רואה הרבה מקום להפסד בעוד ה- upside עד הפארי. לדעתי, זה מסוג האג"ח שיש להחזיק לפרעון או עד מחיר 70אג לאגרת תוך שנה (אז שווה למכור בהיבט של סכון - סכוי).
ואולי אני טועה.
דבר ראשון הציין כי בסך הכל ציינתי שמועה ששמעתי ממספר מקורות (ואני מדגיש - לא מבוססים), אני דווקא חושב שציינתי כי אני לא מאמין בנכונות שמועות מאין אילו...
לגבי המחוייבות - כן זהו החשש, במקרה זה מדובר בעמדה של בעלים, ולכן השקעה זו אינה חסרת סיכון או בעלת סיכון נמוך (כהשקעות אחרות). אך בניגוד למקרים דומים פה אנו רואים כי החברה כן רוכשת וכן פועלת לצמצום החוב. אפילו אם נתייחס רגע לסקורפיו - בסופו של דבר למרות הקשיים שההרים הבעלים הסדר בעיקרו טוב, במיוחד למי שקנה במחיר נמוך...
לגבי שאר הדברים ודברי המגיבים השונים:
נכון שהחברה רוכשת, וזה סממן טוב. הוצאת החוב מהמסחר מאפשרת רישום רווח הוני יפה שיסדר דוחות טובים בהמשך הדרך. כמו כן הזרמת המזומנים ע,י החברה מאפשרת הצצה לעתיד התשלומים הקרובים לפחות במידה טובה - אם החברה לא היתה יכולה לשלם את התשלום הקרוב או שהיה חשש לגבי תזרים המזומנים שלה, רכישה בשוק של הסדרות והמניות - לא רק שלא משרתים את החברה אלא אף יכולים להעלות טענות לפלילים בהמשך הדרך...
אני עדיין עומד על דעתי שיש פה הזדמנות במחיר נוכחי (ואף גבוה יותר) ואפילו בהנחה של יציאה להסדר. מה שנקרא - השקעה עם פוטנציאל רווח וסבירות הפסד נמוכה.