-
ל- Rinmat, מצטער על הזהוי המגדרי - כנראה בלבלתי בינך לבין כותבת אחרת.
לגוף העניין, את אומרת שהיו חיבות למכור - לקרנות גמל\פנסיה\השתלמות יש שקול דעת - אין שום תשקיף שמחייב אותן למכור בירידת דירוג - לא עסקינן בתעודות סל או בקרנות נאמנות.
כשדברתי לקחת את נוחי לשיחה ב- 4 עיניים התכוונתי למשהו חיובי - לא להצמיד לו אקדח לרקה.
במצב בו היו מבקשים להפגש איתו כשמובהר לו שהם מחזיקים בכמה מיליארדים טובים של חוב דסק"ש, פתוח ואחזקות ואף חוב של הבנות - כל עוד החברה סובלנטית ברור שלא ניתן לחייב אותו - מצד שני - כשהמצב התחיל להתמוטט - היה בכוחם להערכתי להגיע איתו לדיל רב שכבתי - הם היו נהנים מבטחון טוב יותר לגבי חוב ארוך טווח יחד עם ריבית טובה יותר וסוכריות הוא לא היה נאלץ לחפש מה החברה הבאה שהוא מוכר בלחץ.
במקורותינו נאמר זה נהנה וזה לא חסר.
-
ל- udiwe & rema1
רגע, תזכירו לי, זה לא אתם ה"חכמים" הגדולים שאמרו שאף אחד לא ישים שקל על אחזקות כי פיתוח שווה 0 ואחזקות פשטה כבר את הרגל, ובדיוק אחר כך בא אלשטיין ושם 400 מיליון שקל על הגוויה שלכם, והאגחים טסו מאז ב80-100 אחוזים?!
אז כן, אולי דנקנר יצליח להגיע להסכמה עם KKR, ואולי זה ייפול, אבל למה ללעוג?
ולקחת ריבית "רצחנית" של 15% ולקנות בזה חוב עם תשואה של 50-200% דווקא נראה לי לא רע בכלל (הפרייארים זה מי שמכר בזול)
ואגב, תזכירו לי במה אתם מהמרים בבורסה (תנו לי לנחש, בטח חטפתם חזק אצל תשובה...)? שאני אדע אם לקחת אתכם ברצינות...
-
ל- Rinamt, רק מבקש לתקן את אדוני, כשכתבת 400M ש"ח הכוונה לאופציה שממנה הוכנס 100M ש"ח.
אם אכן 400M ש"ח היו נכנסים לתוך גנדן הבנקים היו שותים חלק מזה וחלק מזה מן הסתם היה משלם את ריבית אג"ח ד וחלק קונה אג"ח קצר בזול בשוק.
אל לנו לשכוח, שאידיבי אחזקות זה סכון גדול ועודנו סכון - קיימת אפשרות שהחברה הזאת תלך לפירוק וההפסד ביחס למחיר היום באג"ח הקצרות יכול להגיע לעשרות אגורות.
בברכת בוקר טוב.
-
תאמין לי שאני מודע לסיכון, כמו גם לסיכוי,
כשכתבתי 400M התכוונתי שאלשטיין מתכוון לממש את האופציה, ולהוסיף 300M, המימוש הוא כמעט וודאי, רק מחכים לאישור של המפקח על הביטוח לאלשטיין, ברגע שזה יקרה, 300M שח נוספים יוזרמו לגנדן, שישמש מן הסתם למימוש האופציות ביוני וחלק חזרה לבנקים,
מה שאני אומר, שוב, הסיכוי לפירוק הוא קרוב לאפס, צריך לקרות משהו יוצא דופן שזה יקרה,
לדעתי, נוחי ממשיך לחכות לשיפור בקבוצה פלוס מכירות בפרמיה ולא בלחץ של נכסי הקבוצה, הסיכוי היותר אפשרי זה הגעה להסדר, אבל הכסף מאלשטיין קנה לנוחי זמן לפחות לעוד שנה, אז זה לא יקרה בזמן הקרוב
-
שלום RINMAT,
ברשותך, אדבר רק בשמי הדל והלא "חכם".
ראשית, אינני יודע איך לענות לתגובה הכוללת אינסוף טעויות ומראה יותר על עומק אי ההבנה שלך את התהליך ואת מבנה הפירמידה של נוחי-לנד.
מזלי שקודמי JSPHS7 תיקן קצת את הטעון תיקון בתגובתך.
אז רק לידיעתך, הכסף של פינטו/אלשטיין נכנס לגנדן ולא לאחזקות וכפי שקודמי ציין רק 100 מ' (לפחות בינתיים).
דרך אגב, תחשוב מה זה אומר שחלק מהבעלים (לא זוכר בדיוק מי) לא השתתפו בזכויות. הרי בשבילם זה רק גרעינים לשבת.
אכן ציינתי שחבל שמתעללים בגוויה (במאמר מוסגר, הסכמתי לחלוטין עם דברי PIRATE בנושא), וזאת לפחות עפ"י תמונת המצב דאז.
חלומות ו/או לחילופין גמ"ח מפינטו ומעריציו לא היו בחשבון. מצטער, אני מעדיף לחלום חלומות אחרים.
לגבי הסיפא שלך, אני משתדל מאד להשקיע ולא להמר כפי שהגדרת זאת.
כפי ששמת לב, אינני מציין במה אני משקיע. יחד עם זאת, רק בשביל להרגיעך, לא חטפתי כלל בתשובה - אפילו הרווחתי לא מעט (יחסית).
בברכה ובהצלחה ענקית לך וגם לנוחי-לנד,
אודי
-
אני חושב שהעסקה עם KKR תלויה במימוש האופציה של אדלשטיין - להערכתי יכריזו על שני הדברים יחדיו או בסמיכות - אדלשטיין יזרים הכסף ואז תוכרז העיסקה - ה - 300 מליון הנוספים של אדלשטיין לא משנים את המציאות ושנה זה לא מספיק זמן לעליית שווי פיתוח ממינוס משהו למליארד פלוס
-
שנה לא מספיק? שנה בשוק ההון זה המון המון זמן ובטח לפעלולן כמו נוחי....
-
לtby
אם אידיבי פיתוח עלתה ממינוס 2000M למינוס 400M בשלושה חודשים, יש לה מספיק זמן לעשות את זה בשנה (מכירה של גיוון, כלל ביטוח מעל הפרמיה או פיצול שופרסל) ואני אפילו לא יודע איזה עוד שפנים נוחי יכול להוציא מהכובע (כמו הנסיון לקנות את כור)
לאודי, אני מבין טוב מאוד את מבנה הפירמידה של נוחי, אבל אני גם רואה מה נוחי עושה בשביל לא להיקלע אפילו להסדר, אם אתה חושב ש 300M יוזרמו לגנדן ולא יגיע הרוב לאחזקות אתה מאוד תמים, ולא מבין את המהות של השליטה (אולי בגלל זה, סוג השקעה כזה לא מתאים לך) אגב, כל עוד נוחי מצליח לגייס כסף זה לא מעניין אותי מאיפה וממי.
לסיפא שלך, אם אתה לא רק משקיע בפקמים ובאג''ח ממשלתי, ולטענתך הרווחת לא מעט, תרשה לי לגחך שלא הימרת (או השקעת) באיזה שהוא נייר ערך שאין לו סיכון
אז אם אתה קופץ כאן מדאגה לנו המשקיעים שלא מבינים דבר, תרשה לי להרגיע אותך, ואני אצטט מדברי פיראט בזמנו,
מאזדה חדשה כבר יש לי בכיס תודות לנוחי, פלוס מאזדה על הנייר...
-
מר אודי הנכבד אתמול שדיברתי אם רועי על אחזקות ד נתת הערה מעצבנת ומתנשאת "תמשיכו לחלום" מעניין שאני לא רואה שום תגובה שלך או של כל אחד אחר שחושב שמי שקונה אגח אחזקות ד לא מבין מהחיים שלו ושילך ללמוד לפני שחקן דיבר לא פעם על האגח ומחזיק כבר שני מנות לא שמעתי אותך פעם1 שואל שאלות או מגיב לקניה שלו ....
-
שלום RINMAT,
האמת - איכזבתני.
לידיעתך, מאזדה זה רכב לפשוטי העם - כמוני.
ציפיתי לפחות שתדווח לנו על איזה רכב יוקרה/שטח ו/או לחילופין יאכטה ו/או לחילופין מטוס פרטי.
את זה גם נוחי יעריך יותר.
בברכה ובהצלחה,
אודי