אני מסכים שכל מילה מיותרת. כל ההערה הזו אינה עיניינית ואינה מוסיפה ליכולת שלנו לנתח את האג"ח וכדאיותו. אם כבר, הפרשנות למעשיו של המנכ"ל צריכה לדעתי להיות הפוכה : כדאי מאד שלמנכ"ל יהיה אינטרס כלכלי חזק, למשל בצורת אופציות בתוך הכסף, לשיפור מצב החברה.
Printable View
הי alex,
כפי שהייה צפוי, התזרים הראשוני היה דרך תהל (ואני עומד מאחרי דברי - תהל היא חברה שקל לממש). עם זאת, תביט היכן בפירמידה נכנסת ההשקעה (חברה נינה לקרדן NV). הכסף יכול לחזור משם לקרדן דרך החזר הלוואות בעלים ודיבידנדים.
אז כמה בעצם שווה ההשקעה ב-KWIG לתזרים של קרדן NV?
כל החברות הללו הן חברות פרטיות ואין עליהן הרבה מידע. אכתוב את אשר אני כן זוכר
קרדן NV מחזיקה את TGI שמחזיקה את TGA שמחזיקה את KWIG.
מזכרוני (תבדוק בדוחות השנתיים אם אתה מעוניין)
KWIG חייבת כ-20M יורו ל-TGA
TGA חייבת כ-25M יורו ל-TGI
TGI חייבת כ-45M יורו ל-KNV.
ל-TGI יש גם הלוואות מבנקים ולכן הם לא יאפשרו החזר מלא של הלוואת בעלים ל-KNV. אני מני שיאפשרו משהו כמו 25M יורו. TGA כנראה לא תתקשה לקבל החזר בעלים מלא מ-TGI והיא בתורה לא תתקשה (כנראה מטרת ההשקעה) לקבל החזר הלוואת בעלים של 20M יורו + 5M יורו בדיבידנד.
במילים אחרות, אני מעריך כי ההשקעה הנ"ל שווה תזרימית לקרדן NV כ-25M יורו.
בתחילת שנת 2014 יהיו בקופת קרדן NV כ-30M יורו (ללא ההשקעה) וההשקעה תיתן עוד כ-25M יורו, בעוד קרדן NV נדרשת ל-110M יורו. כלומר, לא - תזרימית אין השקעה זו מכסה את צרכיה של קרדן NV ל-2014.
אז מה בעצם טוב בהשקעה זו? - השקעה זו מקבעת ערך של כ-80M יורו ל-KWIG. לכן, נותן ערך עדכני של כ- 120M-180M יורו לתהל כולה (שרשומה בספרים ב-96M יורו). זוהי תוספת של 100M-350M שקל להון העצמי.
אם לפני כן הערכתי שהכל יוחזר, אני עדיין מאמין בזאת (במיוחד לאור היכולת לממש את תהל).
כמו כן, לא מזמן פגשתי ניתוח מרשים מאוד של קרדן NV. אני אישית לא מסכים עם המספרים שם (פסימיים בצורה לא ריאלית לדעתי), אך תמיד כדאי לשמוע דעות שונות: http://www1.bizportal.co.il/article/324516. כדאי בניתוח שלהם לעדכן את תהל ל-120M יורו (מ-96M יורו) שייתן עוד 5-7 אגורות לכל אגח.
בברכה,
הא,
ואם לא אמרתי - זהו אחד האגחים המוצלחים ביותר בשוק לטעמי (כיום). אני יושב בכמות עצומה באגח זה (8% מהתיק) בשער קנייה ממוצע של 63 (אכן, לעת עתה מופסד לא מעט בנייר).
בברכה,
PIRATE
האם כוונתך היא לאגח ב? וכיצד אתה מתיחס להעדר שיעבודים כאן?תודה.
הי Yoadw,
האמת שלטעמי שניהם טובים - אני מעדיף את ב כי אני מאמין בחברה וביכולותיה להחזיר את החוב. עם זאת, כמו שנכתב ב-thread, כל אגח והסיכונים שלו (והם שונים בגלל זמני הפדיון). אגח א תלוי יותר בתזרים ואגח ב תלוי יותר בשווי נכסי.
שיעבודים הוא עוד פקטור בחישוב אגח. אם קימים (ושווים משהו) יש בהם ייתרון גדול. אם לא - פשוט צריך לבחון את החוב כפי שהוא (ללא השיעבודים). כלומר, חוסר בשיעבוד לא הופך אגח ללא ראוי אלא שיעבוד הופך אותו לראוי יותר.
בברכה,
האם גם כיום (א- 42% תשואה ו-ב רק 30%) אתה עדיין מעדיף את ב ?!
תודה
הי avi,
העובדה שאגח טוב, לא הופכת אותו ל"לא מסוכן". לקרדן NV יש בור תזרימי ולא ברור כיצד היא הולכת לסגור אותו. אם קרדן NV תצליח לסגור את הבור הזה, אזי אגח א עדיף. לחילופין, אם לא, אזי אגח ב עדיף בגלל מחירו הנמוך (יהייה הסדר או פירוק). עם זאת, כדאי לשים לב שאם קרדן NV תשיג את התזרים, גם אגח ב יהנה מהעניין וכנראה ייתן רווחי הון אף גבוהים יותר מאגח א.
אני מאמין בחברה ובנכסיה ועדיין אני תוהה אם בסופו של יום היא תשיג את המימון הנדרש בזמן הנדרש (מהיותי משקיע סקפטי). במקרה זה, אני מעדיף להניח שלא יימצא התזרים ותהייה כניסה להסדר (כמובן - אשמח להתבדות) ולכן אגח ב עדיף בעיני בגלל מחירו הנמוך יותר (מתעלם לחלוטין מהתשואות ומסתכל רק על המחיר מול הפארי).
בברכה,
הי,
אני בהחלט מסכים שההשקעה הזו טובה מאד בהיבט נכסי ועסקי - מקבע שווי נכסי גבוה יותר לתהל, מכניס שותף שאולי יוכל להמשיך להשקיע בפעילות במידת הצורך או להגדיל את חלקו ולאפשר מימוש לתהל (יכול להיות מימוש נוח).
הנקודה היחידה שבה אני פחות משוכנע, היא האם היא אכן בהכרח משחררת את התזרים הזה - בהסכמי השקעה מהסוג הזה הרבה פעמים יש חסימה או השהיה כלשהי של החזרי הלוואות בעלים - מהרציונל שהמשקיע נכנס בהנחה שכספי ההשקעה דרושים לצמיחת החברה ולא להחזר חובות מיידי. האם יש התייחסות לכך שזה יהיה המקרה פה?
בכל מקרה - מהלך נחמד מאד.
ואני בהחלט מסכים ששני האגחים טובים לפרופיל הסיכון הזה , ואישית מחזיק רק את ב' ומחבב אותו מעט יותר..
הי Jorge,
מצד אחד, יש מעט מאוד מידע בנוגע לעיסקה ובנוגע לחברות הפירמידה (כולן פרטיות). כל שנכתב הוא הערכה שלי (או יותר מדוייק - מליון הערכות שונות). בניתי תילי תילים של הערכות וזה מה שיצא לי ...
מצד שני, אני די בטוח שקרדן NV לא היו מכניסים כסף שלא מוסיף גם יכולת תזרימית (מעבר ליכולת פיתוח).
כל מספר זוכה פה (כי אין כל מידע). אני פשוט נתתי את המספר הזוכה שלי (והסברתי מדוע). אשמח לשמוע על מספרים זוכים נוספים (עדיף עם הסברים).
בברכה,
ההסבר לזינוקים היום תוכנית רכישה נוספת של החברה ב 50 מיליון יורו.
שימו לב החברה צופה שהדירוג ירד ל D בעקבות הרכישות ולאחר הרכישות הדירוג יבחן שנית.
הורדת הדירוג ל D תיצור לחץ כלפי מטה ואולי זאת ההזדמנות של החברה לקנות בסכום כה גדול בשוק.
http://maya.tase.co.il/bursa/report....port_cd=749811