בהנחה שלא יהיה הסדר, 12 אג' לאג"ח ד' זה רק המזומן - מה לגבי שווי מניות פיתוח - האם אתה מעריך אותו באפס -
נראה לי פסימי מדי ולא משקף את המציאות, בוודאי לאור העובדה שמניית אחזקות נסחרת כיום לפי שווי של 500M - דעתי...
Printable View
RH תודה על הניתוח המעמיק המבוסס על מספרים .חג שמח
מנכ"ל פסגות , בדש, אומר בדיוק את מה שאני טוען זה זמן ואפילו משתמש בביטוי "פרוק דה פקטו" במקום "פרוק מרצון" .....
בדש: "ההסדר באי.די.בי אחזקות גרוע; דנקנר מבצע עסקות לא ענייניות"
חגי בדש, מנכ”ל פסגות: "קבוצת אי.די.בי נמצאת בפירוק 'דה פקטו' ומי שמנהל את הפירוק הזה הוא נוחי דנקנר. הוא מבצע מימושים במחירים לא נוחים רק כדי לשמר את השליטה שלו" ■ "החברה חדלת פירעון גם אחרי הסדר החוב"
ההסדר כולל תספורת אדירה לציבור החוסכים. הסדר החוב המוצע מתעלם לחלוטין מבעיית החוב העצום של החברה הבת אי.די.בי פיתוח - 5.8 מיליארד שקל - שהיא הנכס היחיד של אי.די.בי אחזקות. מצד שני, ההסדר הזה נסמך על כך שאי.די.בי פיתוח תזרים סכומים משמעותיים לחברה האם שלה, כדי שזו תוכל לשרת את סדרות האג”ח החדשות. “הסדר החוב הזה אינו מבריא את אי.די.בי אחזקות, והיא נשארת חדלת פרעון גם אחריו. מדובר במשיכת זמן עד להסדר החוב שיבוא לאחריו. ההסדר כולו נסמך על אופציית השקעה של אדוארדו אלשטיין, שאין כל ודאות שתמומש. ההסדר הזה אינו כולל הזרמת הון המצדיקה את שימור השליטה, והוא כולל פטור מתביעות בעבור תרומת בעלים שאינה מספקת. זאת במצב שבו כבר כיום תלויות ועומדות נגד מנהלים באי.די.בי תביעות בהיקפים של מיליארדי שקלים”.
איך צריך להיראות הסדר חוב בקבוצת אי.די.בי?
“הסדר חוב אמיתי צריך לתת פתרון כולל וארוך טווח עבור אי.די.בי אחזקות ופיתוח. זה צריך להיות הסדר שיבריא את הקונצרן מהיסוד ויאפשר לו לצאת לדרך עסקית חדשה. ללא פתרון כזה אנחנו מנציחים את המצב הבעייתי הנוכחי בקונצרן, שבו כל החברות בפירמידה ממונפות לעייפה, מוחלשות ומשועבדות כדי לשרת גם את חוב של חברות האם שלהן במעלה הפירמידה. בעינינו הפתרון הנחוץ ברור: בעלי השליטה באי.די.בי אחזקות, שנהנו במשך שנים מפירות החברה, צריכים להזרים לה סכומים משמעותיים כדי להבריאה. ואם הם לא יעשו זאת, הבעלות עליה תעבור לנושים”.
נו באמת, אתה מביא בן אדם נגוע באינטרסים שכל האינטרס שלו זה פופוליזם זול ושישמעו אותו בתקשורת, אולי בדש צריך לשאול את עצמו איך הוא הגיע למצב להיות בעל חוב בפיתוח בלי שום בטחונות והתניות.
אני אצטט אותך מפוסט אחר: "להבין לאן העסק הולך ולפעול בחוכמה." אז מי שמבין למה נוחי נסע לארה''ב גם לפגוש את אלשטיין, ופעל בחוכמה ביומיים האחרונים (משמע רכש אג''ח אחזקות) להערכתי עשה עסקה לא רעה, אני שוב לקחתי את ההלוואה של 100K ורכשתי עוד אג''ח ד לתקופה של שבועיים עד חודש בלבד, שיימכרו אחרי שאלשטיין יממש את האופציה ויזרים את הכסף.
ואנשים כמו בדש יכולים מצידי להמשיך לברבר ולגרום לי לקנות שוב אג''ח בזיל הזול.
:thumbs-up:שים לב בחמישי לקראת סוף יום עשו שם נקיון ולקראת סגירה הייתה גם עסקה 196 אלפ.
אנו מתקרבים לישורת האחרונה של השלב הראשון של תוכנית השלבים של דנקנר.
שלב א' 2013
אידיבי אחז' - הסדר / הזרמה. שקט לכמה שנים
אידיבי פיתוח - מכירת כלל ביטוח. שקט לכמה שנים
דיסקונט השק' - מכירת גיוון, בנין HSBC. שקט לשנתיים
שלב ב' 2013-2014
העלאת כור במעלה הפירמידה
קובץ מצורף 1233
דנקנר מביט על כור ורואה חברה פיננסית במהותה המחזיקה פוטנציאל מזומן נטו של למעלה מ-4 מיליארד ש"ח. הבעיה שכרגע המזומן נמצא רחוק במורד הפירמידה ולכן יש להעלותו למעלה בדרך של מיזוג. אידיאלית, דנקנר היה מעדיף מיזוג של כור עם אחזקות או פיתוח אבל ככל הנראה יסתפק במיזוג עם דיסקונט השקעות שגם כך מחזיקה ב-70% מכור. המיזוג יהיה כרוך ברכישת אחזקות המיעוט וגם של פיתוח בכור שבסה"כ יעלה לדיסקונט השק' 900-800 מ' ש"ח ויסדר לפיתוח מעל 300 מ' ש"ח מזומן. הנ"ל ישולם מקופת כור (אני מניח שלרכישת כלל ביטוח תילקח הלוואה בנקאית שכן בכור היחסים הפיננסיים טובים). למחזיקי אג"ח כור יוצע אג"ח חדש שיגלם תוספת תשואה או לחילופין פרעון מוקדם. אני מניח שרוב המחזיקים יעדיפו את האפשרות הראשונה שכן אג"ח כור נסחר מעל הפארי ופרעון מוקדם יגלם הפסד.
שלב ג' - הנפקת מכתשים ומכירת מניות קרדיט 2014-2015
כמצ'יינה התחייבה להנפקת מכתשים או החברה הממוזגת בתוך 3 שנים מתאריך הרכישה ולכן אני מניח שההנפקה תעשה מייד לאחר מיזוג כור. עם הנפקת מכתשים , לדנקנר יהיה קצת יותר מרווח נשימה בקשר עם מכירת קרדיט סוויס כך שיוכל לנסות למקסם את התמורה.
שלב ד' 2014-2015
מחזור אג"ח בדיסקונט השקעות שייסחרו עד אז בתשואה של 5-6%.
שלב ה' 2015
העלאת מזומנים לאידיבי פיתוח בדרך של דיבידנד מרווחיות השנים האחרונות. ייתכן ואף לא יידרש אישור בית משפט במידה והרווחיות תשתפר דרמטית.
שלב ו' 2015-2016
שיפור מבנה הון פיתוח ע"י מיחזור אג"ח אם אפשר, הלוואות בנקאיות, הנפקת פיתוח או מכירת נתח 20% למשקיע אסטרטגי.
שלב ז' 2017
דיבידנד מפיתוח לאחזקות
בסופו של התהליך, דנקנר ואלשטיין ישארו עם החזקות המפתח סלקום,שופרסל,נכסים ובנין וגם יחזיקו בשליטה בכלל ביטוח שכולן רווחיות ותחת מבנה חוב שאפשר לשרת אם דרך דיבידנד ואם דרך מחזור חוב.
במקום לדבר על ישורות וצ'יקנים(הלו פה זה לא פורמלה 1) מה קורה עם הכסף של אלשטיין? האופציה שלו פגה במרץ ואנחנו עכשיו באפריל. את משכורות מרץ נוחי והכנופיה שלו משכו? משכו! את ריבית אג"ח ד' שילמו? קדחת!ציטוט:
אנו מתקרבים לישורת האחרונה של השלב הראשון של תוכנית השלבים של דנקנר.
התשובה לאיפה הכסף של אלשטיין:
http://www.calcalist.co.il/markets/a...599452,00.html
דנקנר יבקש דחייה במימוש האופציה בגנדן לחודש יוני
האופציה של אלשטיין להשקעה בגנדן עומדת לפקוע מחרתיים. אלשטיין צפוי להפקיד בשבועות הקרובים דמי רצינות של עד 30 מיליון דולר בבנקים בישראל
רק "דמי הרצינות" הם לא דמי רצינות - זה ספין.
הוא יעביר כסף לחשבון שלו בישראל - שכולם ישתגעו מריח הכסף......
ומריחת הזמן תמשיך - כל זמן שהנציגות מאפשרת לדנקנר לשחק בהם - זה ימשך - זה רק מוכיח את שאני טוען - לנציגות אין מושג בניהול מו"מ מהסוג הזה - הם ודנקנר זה פשוט לא כוחות - ובמקום לאזן את הכוחות ע"י בית המשפט - הם נאיבים ותמימים וחושבים שהם מבינים במה שמתרחש "מאחורי הקלעים"
אפשר את כל הדברת לעשות אחרי שפונים לבית המשפט - נסיון העבר עם דנקנר מוכיח שפתאום הכל זז מאוד מהר ומגיעים להסכמות
לי דווקא זה לא נראה שאלשטיין משחק משחקים, נראה לך שאלשטיין נותן אישור לדנקנר לעשות ספינים בשמו, לא נשמע לי הגיוני,
בכל מקרה דנקנר משחק על הזמן שיש לו, ולהזכירך יש לו בקופה כסף עד ליוני, לכן הוא חייב להגיע להסדר סגור וחתום עד יוני כי אחרי זה באמת השליטה כבר לא תהיה בידיים שלו. והגלגלים על ניסוח ההסדר עדיין עובדים, זה לא משהו מהיום למחר.
spot onציטוט:
ומריחת הזמן תמשיך
ככה לא מתנהג מישהו שרוצה להשקיע, מה גם שאין לאף אחד הסבר למה להשקיע בגנדן ולא בחברות כלפיי מטה.
האיש עושה טובה לנוחי להרוויח זמן שזאת המטרה שלו מלכתחילה, לא יותר מזה.
אני לא אתפלא אם יום אחד יגלו שה-25 מיליון דולר בכלל לא שייכים לו והגיעו בדרך סיבובית רק כדי להוריד את לחץ הבנקים מנוחי.
בכל אופן הסירחון מאידיבי גדול מחיריה
בקצב שפורעים שם חובות יש לו כסף עד אין סוף.ציטוט:
ולהזכירך יש לו בקופה כסף עד ליוני
האג"ח הזה לא שווה יותר משתי קוביות נייר טואלט שזה 10 אג' פלוס מינוס, רק אנשים הזויים שחיים בסרט מחזיקים את המחיר מעל המים.
שוב אני לא מבין מאיפה הזלזול הזה באנשי מקצוע. ואל תתבלבל אני לא אומר שהכל טוב אבל להגיע למסקנה שהכסף לא יושקע בגלל הדחייה - לא מבין. כרגע אני עדיין לא ראית הסדר 'רשמי' ומלא ולוקח זמן (וכסף לעו"ד) כדי להכין אותו במיוחד במורכבות שיש באידיבי. הדבר הכי טבעי זו הדחייה הנ"ל - עד להשלמת הפרטים, אתה לא באמת מצפה שהוא ישים תכסף לפני אישור ההסדר נכון ?
כמו בכל עיסקה רצינית , דברים לוקחים זמן. אבל כאן לא מדובר בצדדים שנפגשים בפעם הראשונה, אדלשטיין כבר ביצע את הבדיקות כלפי ההשקעה וכבר הזרים כסף לגנדן.ציטוט:
דבר הכי טבעי זו הדחייה הנ"ל - עד להשלמת הפרטים, אתה לא באמת מצפה שהוא ישים תכסף לפני אישור ההסדר נכון ?
עכשיו מדובר על מימוש אופציה שהתנאי למימוש - הסדר.
המגעים להסדר נמרחו -כי לדנקנר יש אינטרס עליון למרוח את הזמן - אולי יקרה נס וימצאו נפט במרתף של משרדי CS - וזה כמובן משנה את התמונה.....
אם אני מנהל את המו"מ מטעם מחזיקי האגח אני אומר משפט פשוט -
היו לכם 4 חודשים למו"מ והם הסתיימו. לא בגלל שאנחנו משכנו זמן, אלא בגלל מו"מ שלכם בשיטת "ניסיתי" - הצעות לא רלבנטיות וביזבוז זמן . עכשיו יש לכם שבוע להפקיד את כל הכסף של האופציה אצל עו"ד - אלו שלשת האפשרויות תבחרו מי מקובל עליכם - הוא ישחרר אותו שיהיה הסדר או עוד 6 חודשים אם אין.
אם יש כסף בחשבון נאמנות - אפשר להמשיך לדבר על הסדר, אבל אם יש דיון שלם על זה או לא מגיע כסף - אז על מה מדברים - על אולי? הרי תמיד אפשר למרוח זאת לנצח ולבקש עוד זמן להשלמת המו"מ
אם אלשטיין רציני - העברת הכסף לחשבון נאמנות לא צריכה להיות בעיתית - זה מקובל בעסקים
אם זה בשיטת האולי -אז פונים לבית משפט ומבקשים למנות נאמן לנכסי אחזקות ואפשר להמשיך המו"מ עם נוחי וחבורתו אך בחסות בית המשפט - יהיה הסדר - מצויין - לא יהיה הסדר - הנאמן יפעל עפ"י הנחיות הנושים.
דנקנר לא ראוי שיבטחו בו אחרי ההצהרות "לא תהיה תספורת". אין לו כסף משלו, השותפים שלו בגנדן לא ממש משתפים פעולה בלסייע לו להתגבר על המשבר וכל התקדמות עימו הלכה "רק בכוח". ההסדר מונח על השולחן ועכשיו צריך לנסח מסמך - זה לא צריך לקחת יותר משבוע - אם הצדדים רוצים לסגור עיסקה -אבל כאן דנקנר רוצה למרוח זמן
הליכה לבית משפט היא לא סוף העולם ולא תהליך שאי אפשר להפוך - אך היא מאותת באופן הכי ברור שאפשר שהנושים הם כבר בעלי הבית ויש זמן מוגבל לדברת
כשמנהלים מו"מ יש לפעול ולנצל את כל היתרונות - מה הגאונים שמנהלים את המו"מ עם נוחי עושים? - נותנים לו לקבוע את הקצב. וזו שגיאה
עד כמה שאני מבין הכדור דווקא בידיים של נציגות האג"ח - בעלי האג"ח יאשרו את ההסדר ואז הכדור יעבור לאלשטיין כן/לא יביא כסף. ככה שאני לא יודע מי גאון ומי לא אבל כרגע זה תקוע בנציגות, יש את העניין של הטעות של גלעד בהצבעה על דחיית הריבית, אחר"כ אישור ההסדר - ואז יגיע רגע האמת. בניגוד אליך אשר חושב שאלשטיין בטוח לא ישים כסף אני הייתי נותן לזה סבירות לא רעה בלבד, אבל אנחנו יודעים למי ניתנה הנבואה
יש פה עיניין של סדר פעולות נכון.
לשבת לדיונים שאורכים הרבה זמן ולבנות הסדר שמבוסס כולו על הזרמה של אלשטיין, ורק אז לברר אם אלשטיין מוכן לשים את הכסף.
מצטער אבל זה נשמע לי כמו נסיון למשוך זמן ובסוף להגיד מה אתם רוצים? אלשטיין לא שם כסף.
בוא נגיד לרגע שאלשטיין כן מעוניין להשקיע ומחכה להסדר.
מדוע לא לתת התחייבות (בין אם בע"פ ובין אם בהעברה של הכסף)?
נראה לך שההצעה להסדר הייתה נדחיית (בלי קשר לטעות של גלעד) אם המשקיעים היו מקבלים התחיבות כזו? לי לא נראה.
אין לי מושג אם אלשטיין באמת ישים את הכסף בסוף (לא נראה לי אבל גם לא חשבתי שהוא ישקיע את ה 25 הראשונים), אבל בנתיים לתחושתי זה נראה יותר כמו ספינים מאשר משא ומתן רציני.
שאלו אותי מדוע אני "מזלזל" "בבעלי המקצוע" שמנהלים את המומ להסדר באחזקות
את התשובה קיבלנו היום, שבעלי המקצוע האמיתיים עשים הסדר בגנדן:
הבנקים הגיעו להסכמה עם אדוארדו אלשטיין שלפיה הם יקבלו תשלום במזומן של כשליש מהחוב כלפיהם, ומנגנון שיאפשר להם ליהנות מרווחים ודיבידנדים עתידיים בקבוצת אי.די.בי.
מנגנון ההסדרה קובע כי הבנקים יקבלו אחוז מסוים מכל רווח שתרשום אי.די.בי אחזקות שבשליטת גנדן. המנגנון עשוי לכלול שיתוף הבנקים בדיבידנד העתידי שתחלק אי.די.בי, אם תחלק, וכן סכומים נוספים בהתאם לעלייה עתידית במניית אי.די.בי אחזקות. מנגנונים אלו יימשכו גם לאחר סיום התשלומים של החוב שנותר לפריסה של 8-6 שנים (40% מהחוב).
מי מחזיק "קלפים" יותר טובים במו"מ להסדר? הנושים של גנדן או הנושים של אחזקות?
אז איך זה "אנשי המקצוע" באחזקות מקבלים כל כך מעט (מזומן 250 - מש"ח על 1.7 מליארד חוב - ושום פיצוי על המחיקות כדוגמת מניות בפיתוח?
זה ההבדל בין שכירים של בתי ההשקעות שרק רוצים לחזור הביתה בשלום, לבין בנקאים שיודעים , בנימוס, להסביר לחייב כי כדאי לו לשתף פעולה - והם נימדדים על הכסף שחוזר אליהם ולא על כותרות בעיתון.
כפי שאני טוען כל הזמן - יש לפנות לבית המשפט בבקשה למינוי נאמן והשתלטות מחזיקי האגח על אחזקות - ומשם להתחיל את המו"מ.
tby,
יש יסוד לטענה שלך, אבל נשאלת השאלה האם יש להסתכל על העניין בצורה אנכית או חד מיימדית.
אני מעריך שהבעיה נעוצה בשעבודים אישיים שיש למערכת הבנקאית כנגד נוחי דנקנר, בני משפחתו - נקודת המפתח לטעמי בבעיה היא היכולת של הבנקים ללחוץ בזמן - להפוך למנהלים בפועל של החברות ולממש את הנכסים של החברות ובעלי השליטה לטובתם בשעה שבעלי אגרות החוב לא פועלים בזמן - דוגמא מובהקת לעניין היא מה שקרה בטאו בשיא המשבר של 2008 והאופן בו לאומי חילץ את מרבית החוב כלפיו תוך שעבוד שאר הנכסים של טאו בזמן שבעלי אגרות החוב "נרדמו בשמירה" - זה נכון למוסדיים וזה נכון ל"נאמן" (כמובן לכאורה וכמובן להבנתי את הדברים).
היקף החובות של האדיר של אג"ח IDB הוא כפי 4 ביחס לחוב של גנדן. מבחינה אבסולוטית, רב ההשקעה של אלשטיין תוזרם בצורת מזומן לתוך IDB - השאלה אם יש אלטרנטיבה טובה יותר? קרן york ו- DK הציעו לבעלי אגרות החוב 5% מ- IDB פתוח שלאחר הסדר - אל מול האלטנטיבה הזאת הזרמה של 200M ש"ח בקרוב מכספי אלשטיין שפורעת כ~ 10% מהחוב + אופציה לשפור עתידי בדמות אג"ח ארוך ומניות - זו שאלה מצויינת האם ההסדר מספק או לא והאם ניתן להוציא יותר או לא?
ונניח ומחזיקי אגרות החוב לוקחים את החברה ומקבעים הפסד של 550M למזרחי ולאומי בגנדן ו330M ש"ח בטומהוק - מה ימנע מהבנקים להפעיל איזו הפרה פיננסית בדסק"ש וIDB פתוח ולהשאיר את מחזיקי אגרות החוב עם ניירות ביד.
הנושים של גנדן וטומהוק מהמערכת הבנקאית הם גם הנושים של דסק"ש ופתוח ולכן היד החלשה כפי שאתה מציג אותה היא לא ממש חלשה אם מסתכלים על הדברים בצורה פירמידית או אנכית.
השאלה החשובה לטעמי היא מה הולך לקרות לאחר ההסדר, האם הסדר באחזקות וגנדן יוביל לשקום החברה ופרעון חובותיה - אם התשובה היא כן בסבירות גבוהה מספיק אזי ההסדר הגיוני - אם התשובה היא לא הבהסתברות גבוהה אזי התשובה שלילית.
הכל מקרה, ברור שהבנקאים הרבה יותר מנוסים בלחיצת חייבים, קבלת שעבודים אישיים, חילוץ חובות מהמוסדיים.
ועדין, לא ברור לי מה מוצא אלשטיין בגנדן - מה טיב הקשר בינו לבין נוחי, מה האחד חייב לשני מהעבר? וכ"ו
נניח ומאיימים לקחת את מניות
זו בדיוק הנקודה.ציטוט:
נניח ומחזיקי אגרות החוב לוקחים את החברה ומקבעים הפסד של 550M למזרחי ולאומי בגנדן ו330M ש"ח בטומהוק - מה ימנע מהבנקים להפעיל איזו הפרה פיננסית בדסק"ש וIDB פתוח ולהשאיר את מחזיקי אגרות החוב עם ניירות ביד.
הנושים של גנדן וטומהוק מהמערכת הבנקאית הם גם הנושים של דסק"ש ופתוח ולכן היד החלשה כפי שאתה מציג אותה היא לא ממש חלשה אם מסתכלים על הדברים בצורה פירמידית או אנכית.
לנושי אחזקות מנוף אדיר על נושי גנדן - הם יכולים לאמר להם -רוצים ךראות חלק מכספכם חזרה? - תסייעו לנו בפיתוח
אני בדעה שלנושי אחזקות + הבנקים (שהם נושי גנדן) יש אינטרס זהה - השבחת פיתוח.
חוסר מקצועיות הנציגות מונע מהם לראות את התמונה בכללותה והם "פוחדים" ( לדעתי זה סתם תרוץ) מהפרת קובננטים בפיתוח - אלו פשוט שטויות שאפשר למכור לכתבי העיתונים
מי שעיניו בראשו יודע בדיוק מה מתרחש - וזה לא לטובת הפנסיות של עם ישראל
ל- tby,
ואם תוסיף למשוואה את טומהוק בנוסף לגנדן תקבל את כל מערכת הבנקאות בישראל.
האם לדעתך יש אפשרות לכפות הסדר של 4 קומות ע"י ביהמ"ש?
נניח פניה משותפת של נושי טומהוק, גנדן, אחזקות ופתוח בבקשה להסדר חוב שמסדיר את המצב?
אני מתכוון לפניה שתנסה לבצע פריסה מחדש של חובות IDB פתוח כך שכמה שנים היא תשלם רק ריבית ועדיף משופרת, פריסה של מירב החוב באחזקות עם ריבית משופרת, פרעון חלקי של החוב והמרה של חלק קטן במניות, פריסה מחדש של חלק מהחוב בגנדן, ויתור על חלק מהחוב ופרעון של ~ 0.25 מהחוב ביום ההסדר + הסדר כלשהו בין המערכת הבנקאית לשאר בטומהוק.
האם ביהמ"ש לדעתך יאות לדון בבקשה רב קומתית תחת הנחה שבאופן הזה מוחזרים מירב החובות בהסתברות גדולה.
פריסה של החוב ב- IDB פתוח ואחזקות עוצרת את הפירוק מרצון שמנהלת הקבוצה ומעבר למימוש זהיר של נכסים בערכם ההוגן ואולי גם פרמיית שליטה.
אי אפשר, וגם אין צורך - פשוט צריך למחוק "קומה" - נושי אחזקות יקבלו מניות פיתוח, נושי גנדן / טומוהוק יקבלו מניות אחזקות - אולי אפילו יהיה ניתן לדבר על מיזוג גנדן / טומוהוק / אחזקות באופן כזה שיהיה שיתוף פעולה עם חלוקה של תמורות שיתקבלו מפיתוח -תמורת תמיכה של הבנקים בפיתוח.ציטוט:
האם לדעתך יש אפשרות לכפות הסדר של 4 קומות ע"י ביהמ"ש?
סדר הדברים כפי שצריך להתרחש:
1. השתלטות נושי אחזקות על אחזקות
2 מו"מ של נושי אחזקות עם הבנקים להסדר רצוי ומקובל בפיתוח
3. נושי אחזקות, כבעלי המניות בפיתוח פונים לבית משפט בבקשה למנות מומחה להסדר בפיתוח שיאפשר הבטחת תשלומים לנושי פיתוח תוך מתן ערך לפיתוח - אם הבנקים הנושים את פיתוח יסכימו להסדר, אץ התגמול הם יקבלו דרך החזר חוב בגנדן (נושי גנדן ישתלטו על גנדן ויקבלו מניות באחזקות)
זה רצוי, זה אפשרי, זה WIN WIN - רק דורש מקצועיות ונקיון כפיים מאינטרסים זרים, שלצערי לא נמצאים בנציגויות האגחים
נושי פיתוח מלמדים את נושי אחזקות פרק בניהול מו"מ
קודם הולכים לבית משפט , אח"כ מדברים.
כל מי שחשב בניציגות אחזקות שאפשר לנהל מו"מ עד אין סוף, גילה היום שהאדמה רועדת
אם יש לנציגות אחזקות שמץ הגיון בריא עליהם לנקוט פעולה מיידית ולהצטרף לנושי פיתוח בבקשתם להסדר חוב בפיתוח. נושי אחזקות הם בעל המניות של פיתוח
אבל , אין ספק שחברי הנציגות מעדיפים להיפגש, לאכול בורקסים ולברבר בלי קץ . יעשו הכל חוץ ממה שצריך - איפה יקבלו 400-500 ש"ח לשעה בלי תוצרת ?
כתבתי על זה פעמים רבות כאן - זו היתה רק שאלה של זמן עד שנושי אחזקות יאבדו שליטה בפיתוח - זה לא משנה אם יש איבוד שליטה בפועל - עצם זה שנושי פיתוח פונים לבית משפט - אין הסדר באחזקות.
אתה שוב מפספס את הנקודה, אתה חושב שאם נושי פיתוח הולכים לבית משפט אז בית המשפט ייתן לנושים של פיתוח את השליטה ויעיפו את נוחי, אין סרט כזה!, אתה מטעה הרבה אנשים.
אמרתי, ואני חוזר שוב, לנושי פיתוח אין שום קייס לקחת לנוחי את החברה אם זאת המטרה שלהם, במקרה הכי טוב מבחינתם בית המשפט יבקש מנוחי ל"התפשר" ולהגיע להסדר בחברה, לדעתי, אחרי שהוא יסגור את הקצוות בגנדן ובאחזקות הוא יתפנה להגיע להסדר גם בפיתוח אם הנציגות של פיתוח תרד מהעץ.
זה מה שנושי פיתוח רוצים - "פשרה" שמשמעותה הפסקת תהליך הפרוק מרצון של פיתוח. אין כוונה "להשתלט" על החברה כל זמן שהיא משלמת חובותיה ויש לה שווי כלכלי שמתקרב ל - 0.ציטוט:
מקרה הכי טוב מבחינתם בית המשפט יבקש מנוחי ל"התפשר" ולהגיע להסדר בחברה
איזו פשרה זו תהיה? - הרי כסף אין בשביל להזרים לאחזקות. מה נשאר - המרה של חוב למניות ופריסת יתר החוב - כפי שתארתי בהצעה להסדר
הבעיה של דנקנר לא תהיה עם ההסדר עצמו - אין קושי למצוא הסדר טוב לפיתוח - הבעיה היא המשמעות של הסדר כזה על אחזקות -
1. היום אחזקות מחזיקה 100% מפיתוח - מחר זה יהיה פחות - נושי פיתוח, כחלק מההסדר יקבלו חלק מההשבחה העתידית של פיתוח - זה פחות בשר לאחזקות
2. ללא הסדר, פיתוח רשאית לחלק דוידנד (אם וכאשר נגיע לרגע - אך זה תנאי יסודי להסדר באחזקות - קבלת דוידנד מפיתוח) , עם הסדר - נושי פיתוח יוודאו שיש תנאים ברורים למתי אפשר לשלם דוידנד
כלומר הסדר בפיתוח מקטין ומרחיק את המזומן מאחזקות - אך מגדיל משמעותית את ההסתברות לכך שיהיה בכלל תזרים באחזקות - לכן הסדר בפיתוח טוב מאוד לאחזקות בטווח הארוך, אך למעשה מאיין כל הסדר באחזקות שמנסה לבנות תזרים מזומנים חזוי ולהותיר איזשהו חוב משמעותי בחברה - וזה אומר שנושי אחזקות איבדו שליטה על התהליך. לפני 4 חודשים עוד אפשר היה להגיע, אולי, לתוצאה אחרת, היום זה כבר אבוד
לעומת זאת מבחינת אלשטין שמשקיע בגנדן - הקטנת פוטנציאל ההשבחה מחד, והתרחקות המזומנים מאידך מורידה מאוד את רציונאל ההשקעה בגנדן - אם בכלל קיים כזה רציונאל .
כלומר הסדר בפיתוח משמעו חיסול גנדן ובוודאי טומוהוק - ולזה דנקנר לא יכול להסכים.
לכן , ההסדר בפיתוח שנוחי ישאף אליו יהיה שונה מזה שמשרת את האינטרסים של נושי אחזקות
נוחי מבחינתו ממשיך בהימור על השבחה עתידית, כי אין לא מה להפסיד - אז מה איכפת לו - וישאף להותיר את פיתוח עמוסת חובות ולשלם "מס שפתיים" קטן לטובת הסדר - במקרה הכי גרוע בעוד שנתיים יהיה ברור שלא ישאר כלום לאחזקות כי נושי פיתוח באמצ ישתלטו על החברה כי תהיה חדלת פרעון
מבחינת נושי אחזקות, עדיף להגיע עם נושי פיתוח להסדר נדיב שיאפשר שמירת הקיים והשבחה ארוכת טווח אך בטוחה
אלשטיין יפקיד את הכסף בנאמנות תוך שבועיים לכל היותר. זה ידוע לכל מי שמעורב והמהלך של יורק+בדש הוא נסיון נואש (וקצת מגוחך למי שקצת מבין בדיני חברות) אחרון לעצור את ההסדר תוך שהם מסתייעים בדה-מרקר ע"מ ליצור אוירה ציבורית כנגד ההסדר ונגד הסיכומים עם בנק לאומי. דה-מרקר , נושא דגל טוהר המידות בעיני עצמו, הרבה פחות אגריסיבי כאשר מדובר במימן מאמפ"ל, תשובה,לבייב או בן דוב. דנקנר לא מפרסם בקבוצת הארץ ואדון שוקן הכריז כנגדו מלחמת עולם. השאר כן מפרסמים, אז דה מרקר סולח להם. היום דה-מרקר כותב (בקושי התחיל היום וכבר כמה כתבות נגד נוחי), כנראה מרחשי ליבו, כי אלשטיין מתחיל לפקפק בכדאיות העסקה וכי בנק לאומי מתכונן להוריד את הכפפות כנגד אלשטיין - כאילו שאלשטיין חייב להם משהו. יותר הגיוני שהם מקרקרים סביבו ולא מאמינים למזלם הטוב שהגיע משקיע משום מקום שמוכן לשים כסף בגוויה שכבר מזמן הם שכחו ממנה. העסק סגור והוא טוב לבעלי אג"ח אידיבי אחזקות וגם לבנקים שכבר מזמן מחקו את החוב והנה יש להם פתאום אפשרות לריקברי נאה. הייתי קונה ב-2 ידיים את התיאוריה של טיבי שפירוק עדיף כי אז הייתי מרויח בכל מצב, אבל הוא נראה לי בחור אינטליגנטי מספיק, ואני מניח שהוא מדבר מהפוזיציה שלו כבעל אג"ח פיתוח. לראיה, הוא לא שם שקל באידיבי אחזקות כי הוא יודע שבפירוק הוא יפסיד הרבה. אז הרבה מילים יפות יש מכל מיני נשמות טובות שאף אחת מהן לא מחזיקה אג"ח אחזקות. יתכבדו כל המתנגדים להסדר וירכשו אג"ח אחזקות ואז אשקול ברצינות את דבריהם.
אחרי שהעסק ייסגר, דנקנר חייב למכור את כלל ביטוח עד דוחות רבעון 2. הוא כבר דחה הצעה במעט מעל מחיר השוק, אבל אם לא תהיה לו ברירה, הוא ייקח מה שאפשר. מי שבאמת אשם, במידה ותמורת המכירה לא תהיה אופטימלית, זה יורק+פסגות, שמנסים להשתלט על החברה ואח"כ לרקוח איזו עיסקה מלוכלכת כמו שיורק עושים עכשיו עם אלביט הדמיה. אחרי מכירת כלל ביטוח, יכול להיות שיורק יסכימו לשבת ולסגור על אחוזים שלא יקנו שליטה תמורת הסדר. אם כן, מה טוב. אם לא, דנקנר יהיה חייב להעלות את כור ומזומניה העכשויים והעתידיים למעלה בדרך של מיזוג, מהר ככל האפשר.
אני לא מבין את הלוגיקה שלך - אתה מצפה ממישהו שמחזיק אחזקות יאמר שזו השקעה לא ראויה?ציטוט:
הייתי קונה ב-2 ידיים את התיאוריה של טיבי שפירוק עדיף כי אז הייתי מרויח בכל מצב, אבל הוא נראה לי בחור אינטליגנטי מספיק, ואני מניח שהוא מדבר מהפוזיציה שלו כבעל אג"ח פיתוח. לראיה, הוא לא שם שקל באידיבי אחזקות כי הוא יודע שבפירוק הוא יפסיד הרבה. אז הרבה מילים יפות יש מכל מיני נשמות טובות שאף אחת מהן לא מחזיקה אג"ח אחזקות. יתכבדו כל המתנגדים להסדר וירכשו אג"ח אחזקות ואז אשקול ברצינות את דבריהם.
אני מחזיק אגח פיתוח, כי אני משוכנע שבסופו של דבר, מול המחירים היום של האגח הארוך אני ארוויח - אולי יותר אם יהיה תשלום מלא / הסדר היום או חלקית אם לא יהיה הסדר היום וחדלות הפרעון תגיע אח"כ.
אני לא שם שקל באחזקות - לא בגלל הפוזיציה שלי בפיתוח אלא בגלל מה שאני חושב הסיכוי להרוויח על ההשקעה.
ברגע שיתחיל הסדר בפיתוח - מבחינתי אגח אחזקות מתחיל להיות מעניין - תלוי כמובן בהסדר - כי יפסק תהליך "הפרוק מרצון" של פיתוח
אתה בעצמך כותב:
"חייב למכור", "אם אין ברירה" - זו לא אסטרטגיה של חברה שמתכוונת באמת לייצר השבחה לבעלי המניות שלה (נושי אחזקות) - זו התנהגות של דחיית הקץ שסופה חדלות פרעון. הכתובת על הקיר, צריך רק לדעת לקרואציטוט:
נקנר חייב למכור את כלל ביטוח עד דוחות רבעון 2. הוא כבר דחה הצעה במעט מעל מחיר השוק, אבל אם לא תהיה לו ברירה, הוא ייקח מה שאפשר
אינני טוען לרגע אחד שאת אחזקות צריך לפרק. אני טוען שנושי אחזקות צרכים להשתלט על החברה ולחתור בכל כוחם, תוך שימוש בבית המשפט , להסדר הוגן בפיתוח.
ה - 250 מש"ח שאלשטיין יזרים לאחזקות זה כלום לעומת הערך שעשוי להיווצר באחזקות מהסדר חכם בפיתוח
אתה בחור אינטליגנטי ועובד באקסל- תבנה מודל של תזרימי מזומנים בפיתוח כולל תשלומי קרן / ריבית הוצ' הנהלה ומימון חברות בנות שמפסידות - נראה אותך מראה איך פיתוח משלמת את כל חובותיה עד הגרוש האחרון ומה נשאר בסוף . אני כבר לא מדבר על יצירת ערך של 500 מש"ח כדי שנושי אחזקות יראו 1/3 מהחוב אליהם
אני לא הצלחתי, אולי אתה יודע יותר
וזה גם הסוף של "אופציית אלשטיין":
עכשיו אפשר להתקדם -ציטוט:
רוסק עמינח הודיעה כי לאור ההתפתחויות בשבוע האחרון אפסו הסיכויים להתממשות עסקת אלשטיין גנדן, מאחר שכחלק מהתנאים להשקעת אלשטיין בגנדן נדרשו מכלול הסדרים במערכת הבנקאית והפיננסית (הסדר באי.די.בי אחזקות ובחובות הפרטיים של דנקנר בחברת טומהוק), אשר להערכת הבנק אינם ניתנים למימוש .כתוצאנה מכך המיתווה התייתר ואיננו עומד על הפרק. הבנק עידכן את הפיקוח על הבנקים בנושא.
הבנקים הם בעלי המניות של אחזקות, נושי אחזקות הם הבעלים של פיתוח וכולם ישבו ויגיעו להסדר סביר - בלי דנקנר ובלי אלשטיין
מדנקנר ושותפיו יהיה אפשר להוציא כסף על כל העיסקאות המפוקפקות שעשו
שוב אפוקליפסה, דה מרקר רוקד על כבר על הגופה, כולם כבר אומרים קדיש
ורק התמהוני יוצא לארגנטינה לראות משחק של ריבר...
"העסקה לפיה אלשטיין ישקיע כספים נוספים בגנדן, תקפה שרירה וקיימת. בתחילת השבוע הקרוב אני אמור להיפגש עם אדוארדו אלשטיין לצורך קידומה המהיר של העיסקה. נציגות מחזיקי האג"ח של אי.די.בי אחזקות קיבלה עדכון לגבי כל המהלכים בנושא זה, הנעשים בתיאום מלא עימה. אנו משוכנעים שגם עם הבנקים לאומי ומזרחי נגיע למתווה שיהיה מוסכם עליהם, ושבמסגרתו הבנקים יוכלו לקבל את מלוא החובות כלפיהם" - כך מסר היום (ו') יו"ר קונצרן נוחי דנקנר.
http://www.calcalist.co.il/markets/a...600382,00.html
העיקר ששלי, פרץ וזהבי ימשיכו למשוך את ההמון בפופוליזם לעבר הים.
גם אני הייתי נוסע לארגנטינה עם שכר של 2.3 מש"ח
רק בישראל מחזיק בן אדם בחברה חדלת פירעון בשרשור דרך 2 חברות חדלות פירעון...
מהיום שהוציאו לגביר צו עיכוב יציאה מהארץ הוא יצא מהארץ יותר פעמים מהממוצע של כל ישראלי במהלך חייו וזה לא קצת. לא שאני חושב שזה יקרה אבל כשהגרזן על הצוואר לא נותנים למעוכב לצאת מהארץ בטח שלא לארגנטינה, אם הוא רוצה שיביא את התמהוני(מי בכלל שם כסף על גנדן?) לארץ. אגב, מעניין על איזה חברה רושמים את ההוצאות בכל הטיולים הללו, מישהו רוצה לנחש?
עכשיו, שאני עוד חושב על זה, הדבר הטוב שיצא למחזיקי אג''ח אחזקות מהפארסה הזאת, שבעקבות דברי רקפת שהסיכויים למימוש עסקת אלשטיין אפסיים, נוחי יוצא בבהילות לארגנטינה לצורך קידום החתימה עם אלשטיין, במקום להמשיך למזמז את העסק עוד חודשיים, במקרה הזה טיבי צדק, צריך בנקאים מנוסים לגרום לנוחי להתפתל..
"לאור ההתפתחויות האחרונות סביב עסקת אלשטיין גנדן, להערכת הבנק אפסו הסיכויים להתממשותה. כחלק מהתנאים להשקעה אלשטיין בגנדן, נדרש בין היתר, מכלול של הסדרים במערכת הבנקאית והפיננסית, אשר להערכת הבנק אינם ניתנים לגיבוש", מסר הבנק. נוחי דנקנר הגיב על הודעת בנק לאומי, ואמר כי "העסקה לפיה אלשטיין ישקיע כספים נוספים בגנדן תקפה, שרירה וקיימת. בתחילת השבוע הקרוב אני אמור להיפגש עם אדוארדו אלשטיין לצורך קידומה המהיר של העסקה. נציגות מחזיקי האג"ח של אי.די.בי אחזקות קיבלה עדכון לגבי כל המהלכים בנושא זה הנעשים בתיאום מלא עימה. אנו משוכנעים שגם עם הבנקים נגיע למתווה שיהיה מוסכם עליהם ושבמסגרתו הבנקים יוכלו לקבל את מלוא החובות כלפיהם".
לאומי נבהל מהביקורת הציבורית והחליט שהוא מעדיף להפסיד עד 300 מ' ש"ח ולקבל במקומם כמה ליטופים מהעיתונות. לו הייתי בעל מניות בבנק לאומי, הייתי רותח, אבל אני לא. זבש"ם. לאומי מתרץ את הנסיגה מההסכמות במורכבות ההסכם ותלותו בגיבוש מכלול שלם של הסדרים מול הבנקים המלווים שלא סביר שיתתמשו ומכאן, השקעת אלשטיין, שמותנית באותם הסדרים, לא תתקיים.
הכדור עכשיו אצל אלשטיין. אין זמן יותר למשחקים. הוא חייב להודיע כי יפקיד את הכספים בנאמנות בתוך שבוע. זה עשוי לתת מוצא של כבוד לבנק לאומי, שיודיע שהמצב השתנה ואפשר לגבש הסכם חדש - אבל זו לא הנקודה החשובה באמת. אם אלשטיין יראה רצינות, המתווה ייסגר כך או אחרת. במידה ובנק לאומי ימשיך להעדיף יחסי ציבור על מזומנים, אפשר בשמחה לדלג עליו. לדעתי, אם אלשטיין היה מוכן לקבל נתח מגנדן על פי שווי חברה דמיוני של מיליארד ש"ח, חזקה עליו שיהיה מוכן לקבל נתח דומה באחזקות ,על פי אותו שווי , ובאמצעות הנפקה פרטית. זה אפילו עדיף בשבילו, וגם עדיף לנושי אחזקות. אם אלשטיין ייסוג לחלוטין מהעסקה, וזו ,לצערי,אפשרות ריאלית היום הרבה יותר מאשר היתה אתמול, אצטרך לרשום הפסד כבד. נחכה ונראה. ביום א' ,בכל מקרה, צפויה שחיטה באג"ח, אלא אם אלשטיין יפתיע לטובה.
אני לא חושב שזה המצב. האמת כנראה יותר מורכבת.ציטוט:
אומי נבהל מהביקורת הציבורית והחליט שהוא מעדיף להפסיד עד 300 מ' ש"ח ולקבל במקומם כמה ליטופים מהעיתונות
בגלל הקשרים האישיים של בעלי גנדן עם מערכת הבנקאות כולם העדיפו פתרון של הזרמת כסף חדש על פני מימוש ערבויות אישיות.
כשהדירקטורים הציבוריים של לאומי שאלו שאלה פשוטה - כמה נזק יגרם מביטול עיסקת אלשטיין, שלמעשה היא על הנייר וזמנה חלף וקשורים אליה אין סוף התניות, אל מול אלטרנטיבה של פרוק גנדן ומימוש הערבויות האישיות של כל מי שלקח שם הלוואות - כולם עם כיסים עמוקים.
את התשובה הם לא קיבלו באופן ישיר, אלא באופן עקיף, על מנת למנוע מצמרת בנק לאומי לבלות הרבה זמן בחדרי החקירות של משטרת ישראל.
אין כמו אור השמש והדיון הציבורי .
בנק לאומי לא הפסיד 300 מליון. כל מה שהוא הפסיד זה את ההזרמה של אלשטיין. למעשה, הוא הרוויח את אי מחיקת 100 מש"ח תמורת הזרמת 100 מש"ח.
הערבויות של הבנקים בגנדן שוות יותר מההזרמה של אלשטיין - והם עכשיו , כבעלי אחזקות, יקבלו את כל ההשבחה של אחזקות (פחות מה שינתן מהסדר לאחרים) - וויתרו על 100 מליון עכשיו תמורת אפשרות (וזה מה שדנקנר מכר להם) להשבחה עתידית - 100% מההשבחה העתידית.
אותו דבר עם נושי אחזקות - לא יקבלו היום 250 מש"ח, אך יקבלו את כל ההשבחה של פיתוח, פחות ממה שיתנו לפיתוח בהסדר
נושי פיתוח יכולים להיות רגועים - הפסיק תהליך הפרוק מרצון
כולם , הבנקים והמוסדיים, קיבלו את התזה של דנקנר על השבחה והיו מוכנים עוד איכשהו לדחות ולוותר על חובות תמורת הזרמה של פחות מ - 10% מהחוב הכולל (גנדן+אחזקות) . אז כל מה שקרה הוא שבמקום שדנקנר / אלשטיין יקנו השליטה (ופטור מתביעות) תמורת נזיד עדשים, המצב מתהפך - הנושים יקבלו 100% מההשבחה + מה שיגבו מתביעות.
זה פתרון הרבה יותר טוב לכולם במקום לשחק בנדמה לי ולכרכר סביב אלשטיין שלא בא וגם לא מצלצל.
אם הוא היה רציני ומפקיד הכסף בנאמנות - כמקובל, אולי היה עוד סיכוי, אך ההתנהלות שלו, למי שמנוסה , מעידה על חוסר רצון לבצע העיסקה פשוט הוא העדיף למשוך זמן בציפיה שיהיה לו תרוץ לרדת מהעץ.
עכשיו שכולם באותה סירה -בנקים ומוסדייים - הם ימצאו דרך אינטליגנטית, בהובלת הבנקים להוציא את המקסימום מהמצב - וזה יהיה הרבה יותר טוב מאשר תהליך דומה עם דנקנר וחבורתו שהוכיחה את יכולתה המופלאת להשמיד ערך.
זו טענתי לאורך כל הדרך
אני חושב שהיתה כאן מריחת זמן של כולם. נוחי להערכתי ניסה למשוך את כולם באף - הן את נושי אחזקות והן את הבנקים שהנה עוד רגע אלשטיין שם כסף. המריחה הזאת יתכן ומטרתה היתה בין להתיש את נושי אחזקות ושיגיעו לרגע האמת לאחר שנה של בירבורים יקחו את הכמה פירורים שיזרקו להם - לגמור את הברדק וזהו ובין בתקווה לאיזה שנוי בטווח של חודשים שיאפשר מימוש אדיר בתחתית הפירמידה שיאפשר לא ללכת להסדר אלא להזרים נזילות לפתוח ודסק"ש ולא לאבד את השליטה.
אלשטיין שלא ברור מה טיב הקשר שלו לנוחי כבר שם 25M$ לתוך גנדן ואו התמהמהה בהשלמת העסקה של הפקדה בנאמנות של 75M$ או לחילופין שיתף פעולה עם נוחי בהתשה של נושי אחזקות בדחיות ודחיות ודחיות (זו הערכתי, אם יש למשהו אחרת מוזן לרשומה).
לאומי, שמחזיק יחד עם מזרחי שעבודים על מניות אחזקות קיווה להציל חלק מהחוב -כל ההתלהמות של הטוקבקיסטים והעיתונאים על הפרשה שגוי ואבסורדי. עסק ושמו בנק אומר שלוקחים סכון במתן אשראי - חלק מהחוב לא יוחזר וימחק כחובות מסופקים. במצב הקיים, בנק לאומי קיווה לפרוע במזומן שליש מהחוב, שליש לפרוס ושליש למחוק - כל אלטרנטיבה לרבות לקיחת המניות מנוחי ושאר השעבודים היא רעה בהרבה מאשר הסדר.
לאור הלחץ הצבורי והעיתונאי ומאחר וכולם מכירים כיצד הבנק בעזרת עו"ד הופך חוב של עשרות אלפים למאות אלפים והריסת חיים של החייב מעתה ועד אחרית הימים -העדיף הבנק מהלך של יחסי צבור על פני החזרה של החוב(אם משהו מבין את המהלך האחרון של לאומי אחרת ממני מוזמן לכתוב).
לדעתי, לאור מה שקרה ולאור ניצול המצב והאווירה הצבורית ע"י נציגות פתוח החל כאן מהלך שהולך להרוס את אסטרטגיית התשת החייבים בידי אלשטיין את נוחי - אם לפני חודש, חודשיים ושלושה היה מגיע הסדר של פרעון ~ 30אג במזומן לנושי אחזקות יחד עם פריסה של מירב החובות ומיעוט של המרה בהון - נוחי היה מקבל שקט תעשייתי משוק ההון ויכולת לפנות לביהמ"ש ולבקש הסדר בפתוח - הסדר שהיה מבוסס ברובו על דחייה של מירב החוב ללא המרה בהון ואז כמה שנים של שקט והשבחה של הנכסים.
במקום זאת, אני מעריך שוורדה אלשייך תקבל את הטענה של נושי פתוח כי קיים ספק סביר לגבי יכולת פרעון כל החובות לכל הנושים ובמועדם וכי עדיף הסדר היום ולא בעוד שנה.
להערכתי, אם ביהמ"ש יקבל את הטענה של פתוח על נושי אחזקות ונושי גנדן וטומהוק לפנות אל ביהמ"ש ולבקש להצטרף אל ההסדר המתגבש.
הסדר אפשרי שאני רואה לנגד עיני הוא בהחלט ההמרה של 70% מהחוב של פתוח לאג"ח ולבנקים למניות בכורה נושאות ריבית (כהצעת tby בפוסט פתוח) ושמאפשרות לחברה לשלם את הריבית כשהיא יכולה ולא להכנס למימוש נכסים לחוץ.
הייתי הולך על מהלך של מתן 50% ממניות פתוח כמניות בכורה נושאות ריבית יפה לטובת נושי פתוח + סדרה ארוכה וסדרה קצרה של אג"ח על ה- 30% מהחוב. נניח ריבית של 7% שקלית במניות בכורה ובאג"ח הקצר ו- 6% צמוד מדד באג"ח הארוך ובטחונות בהתאם למה שניתן לתת היום ביחס כסוי של 150%.
50% ממניות פתוח ינתנו כמניות רגילות לנושי אחזקות + המזומן שבקופה + מנוי בודק לכל ההתנהלות של בעלי השליטה בעבר בגרעין IDB (גם משפחות מנור ולבנת לרבות הדנקנרים), בעלי תפקידים והדירקטוריון בעבר ובהווה - מטרת המהלך לנסות לאתר עסקאות בעלי עניין שאין בהן הגיון כלכלי, מהלכים של של מכירה בזול, קשרים בין חברות בקבוצה או במילים פשוטות לנסות להוציא לאור את כל מה שקרה ב- 10 השנים האחרונות ב- IDB שהביאה עד הלום.
למהלך צריך שיהיו שותפים נושי פתוח והבנקים בגנדן וטומהוק ואם בעתיד יצליחו לחלץ משהו מבטוחי הדירקטורים, בעלי השליטה וההנהלה - הכספים הללו ישולמו לנושים כולם לפי מפתח פארי ללא קשר למיקום בפירמידה.
לנושי טומהוק וגנדן הייתי נותן אופציות ארוכות טווח של 10 שנים למניות פתוח (נניח ל- 20% ממניות פתוח) במחיר מימוש הגיוני (נניח 100% מעל מחיר ההון העצמי של פתוח לאחר הסדר וטווח של 10 שנים להמתנה עד להבשלת ההבראה בקונצרן).
כל המהלך שאני מציע אם באמת אלשייך תקבל את טענת פתוח מבוסס על המרה של 70% מהחוב של פתוח למניות בכורה בריבית יפה ושמשולמת רק כשהחברה יכולה - המניות הללו 50% מהון המניות של פתוח. 30% מהחוב יפרס מחדש כסדרות קצרות וארוכות בריבית יפה. נושי אחזקות יקבלו כמניות רגילות 50% ממניות פתוח ויהנו מהשבחה עתידית רק לאחר פרעון מירב החובות לנושי פתוח. הבנקים של הקומות הגבוהות יקבלו אופציות שיהיו שוות משהו רק אם הקונצרן יעבור לפסים חיוביים בעתיד הרחוק.
כל המגדל של טומהוק-גנדן-אחזקות-פתוח יומר לקומה אחת - בקומה התחתונה חוב עליון, בקומה מעליה מניות ובקומה שמעל אופציות.
לאור העובדה כי נושי טומהוק הם האחרונים בטור לנשייה ניתן ללכת למהלך של אופציות של 15 שנים ובמחיר ממוש של 200% על ההון העצמי של פתוח לאחר הסדר.
כל הניירות סחירים - מי שלא רוצה להמתין להשבחה עתידית שימכור היום בהתאם למחיר השוק.
בשעה זאת מתראיין אלפרד אקירוב מבעלי בנק לאומי ואומר כי ההסכם עם נוחי דנקר לא בטל אלא רק מעוקב.
לכן אני חושב כי אם אלשטיין יפקיד הכסף בנאמנות שבוע הבא אזי כל ההסדר תופס תנופה והדברים נרגעים.
כנראה לנסיעה של נוחי מצטרף גם נציג בנק לאומי על מנת לסכם הדברים ולזרז אותם.
מחכה לנו שבוע מעניין מאד ומלא התפתחויות.
JSPH
נראה שאינך מבחין בין מניות רגילות למניות בכורה - מניות בכורה אינן מניות במובן בו אתה רגיל להתייחס אליו - זכות למינוי דירקטורים, הזכות לקבלת דוידנדים, וקבלת ההון העצמי בפרוק.ציטוט:
הייתי הולך על מהלך של מתן 50% ממניות פתוח כמניות בכורה נושאות ריבית יפה
מניות בכורה זה למעשה אגח בעל עדיפות האחרונה בחוב החברה - אין להם זכות בקבלת רווחים או הון בפרוק, אך יש עליהם ריבית (שמתיחסים אליה כדוידנד) שחייבת להיות משולמת לפני שהמניות מקבלות דוידנד, אך החברה רשאית לא לשלם הדוידנד למניות הבכורה אם המצב מצדיק זאת - לפיכך הן מסווגות כהון מניות ומכאן השם - מניות הכורה.
יש כל מיני ווריאציות על מניות בכורה - צוברות, ניתנות להמרה / פרעון מוקדם וכו.
לפיכך יצירת מניות בכורה אינה משפיעה על המניות הרגילות של החברה - מניות המקנות בעלות.
מה שטוב ב"פטנט" שנקרא מניות בכורה שזה חוב לטווח ארוך מאוד ומי שרוכש מתייחס בעיקר לתקבולי הריבית - אם החברה בטוחה - מניות הבכורה נסחרות סביב הפארי - עפ"י הריבית שהם משלמים ביחס לריבית השוק לטווח ארוך - אך אין צורך להחזיר קרן.
מהלך של העברת חלק מחוב פיתוח למניות בכורה שנושאות נניח 10% ריבית + המרת חלק קטן מהחוב למניות + הארכת המח"מ של יתר החוב יוריד את לחץ הפדיונות מהחברה ויעביר את החברה להון חיובי.
ההון של פיתוח בסולו הוא גרעון של 250 מש" ח - על 6 מליארד חובות וחלויות שוטפות - בעלות מימון של 350 מש"ח בשנה.
המרת 10% מהחוב ל 25% מניות - יעביר את פיתוח ל הון חיובי של 350 מש"ח
המרת 20% מהחוב למניות בכורה יגדיל את ההון ל - 1.5 מליארד על חוב של 4.2
זה עדיין מינוף גבוה.
השלב הבא הוא המרת חוב תמורת מניות של חברות בנות (כלל ביטוח, דיסקונט השקעות וכור) - כך שירדו עוד 1.5 מליארד מהחוב - אני מניח שהשילוב של מחירי אגח ארוך נמוכים ושווי שוק הנמוך מהשווי בספרים יאפשר המרת החוב למניות ללא הפסד הון מצד פיתוח אך יהיה רווח מיידי למחזיקי האגח.
זה יביא את פיתוח להון של 1.5 מליארד מול חובות של 2.7 מליארד - חצי מההתחלה, וריבית שנתית לשלם של 150 מש"ח - זה כבר עסק בר קיימא - זה אומר שמניות הבכורה יסחרו קרוב לפארי ויהיה שווי יפה למניות כך ששוי השוק של החבילה שיקבלו נושי פיתוח תהיה גדולה משווי השוק של האגח שהם מחזיקים , והאגחים החדשים שיונפקו יקבלו דרוג טוב , החברה תוכל למחזר חוב , לשלם דוידנד והכל בא על מקומו בשלום.
נושי אחזקות יחזיקו 75% מפיתוח ויצטרכו להגיע להסדר עם הבנקים בגנדן על מנת שאלו ישתפו פעולה בהסדר בפיתוח - אני הייתי מציע מיזוג בין גנדן לאחזקות, כאשר הבנקים יקבלו את רוב מניות אחזקות החדשה (60%) ונושי אחזקות הישנה יקבלו את מירב החוב באחזקות (80%) - דרך חוב ומניות בכורה . אין ספק שכולם ימחקו חלק מהחוב - אך את התמורה הם יקבלו דרך שווי המניות
הבנקים והמוסדיים ירכיבו דריקטוריון בפיתוח ואחזקות החדשה , ואני מניח שבשלב כלשהו תמכור אחזקות החדשה מניות של פיתוח בשוק כדי לפדות את מניות הבכורה .
זה יקח זמן והרבה וויכוחים על שקל לפה שקל לשם אך בגדול - כולם יכולים לקבל את כספם אם יתנהגו באופן סביר
ומה לגבי יורק? - הם מחזיקים רק 20% מחוב האגח - מי שיתן את הטון בהסדר של פיתוח יהיו הבנקים...... ולהם אינטרסים באחזקות וגנדן.
מי שעוד לא מבין - יום ראשון זה הזמן לקנות אגח אחזקות
לי זה היה ברור שכל המהלך של הבנק זה ליחסי ציבור ותו לא, ברגע שאלשטיין ישים את הכסף, הריח של הדולרים יגרום לבנק לקשקש כמו כלב לקבל איזה עצם, תהיו בטוחים בזה...
למרות שאני קרוב לאתאיזם, נראה לי שזה שאלשטיין בן אדם מאמין, רק יעזור לנוחי, אלשטיין יתעלם מכל העליהום ויהיה שותף לבסוף של נוחי, כמו שאמרו מקודם, אם הבן אדם שם 25M דולר על כלום, אז שכרגע, כבר יש הסדר עם נושי אחזקות, ויהיה גם בגנדן, אז יהיה יותר כלכלי להכניס 75M דולר.
אני עדיין אופטימי שהכל יסתדר (גם אם יהיה התקף פאניקה מחר) ולא רק בגלל שאני בפנים, גם אם הייתי משקיף כרגע בחוץ הייתי נכנס שוב. כי בסופו של דבר ההגיון הכלכלי אמור לגבור על הכל.
רינמט,
תשכח מבנק לאומי - הקרקע שם בוערת:
"גורמים המקורבים לבנק ישראל הגדירו את התנהלות בנק לאומי בטיפול בחוב של חברת גנדן כ"התנהלות אומללה", במובן הזה שעד היום הבנק לא עשה די על מנת לגבות את החוב. בבנק ישראל לא היו משוכנעים כי הבנק פועל בנושא זה כיאות ולא היו משוכנעים כי הדירקטורים והמנכ"ל פועלים לטובת הבנק ועל כן החליטו לפתוח בשבוע שעבר בבדיקה."
זו שפה מכובסת לכך שבנק ישראל הגיע למסקנה שבנק לאומי נתן טיפול מועדף לנוחי דנקנר ולא פעל עפ"י האינטרסים של בעלי המניות שלו.
השאלה מדוע הוא קיבל טיפול מועדף ועד כמה הוא נושא החקירה.
בהינתן הקשרים המסועפים של רוסק-עמינח / מאור עם דנקנר לא אופתע אם זה יסתיים בהתפטרות וחקירת משטרה
ל- tby, האם התכוונת ל- 30% - משהו במספרים שלך לא מסתדר לפי 20%.
אני מבין שמניות בכורה הן כמו שטרי הון של הבנקים שלבנק יש אפשרות לא לשלם כשאין אפשרות ולשלם בהמשך כשיתאפשר - בניגוד לשטרי הון של הבנקים לא ניתן להמיר את החוב להון חד צדדית.
אז אם אני מבין, ההצעה שלך מדברת על המרה של 30% מהחוב להון פתוח, המרה של עוד 25% מהחוב למניות בנות ואת השאר לפרוס. את מחצית החוב להמיר לאג"ח ארוך יותר ופחות וכן למניות בכורה בהיקף ניכר.
70% מהמניות יועבר לנושי פתוח בכל המגדל כשאת רב המניות יקבלו הבנקים והחוב לאחזקות יומר בעקרו למניות בכורה נושאות ריבית -->> כשהשלב הבא הוא יצוב המערכת וחיפוש קונה לשליטה בכל המשק הישראלי ע"י הבנקים - אותו רוכש יפרע חלק גדול ממניות הבכורה בפתוח ואחזקות לאחר חזרה לשגשוג של הקונצרן.
מחר אני צופה פירוק באג"ח פתוח ואחזקות - למה אתה מציע לקנות?
JSPH
לא הבנת את הצעתי, אחזור שוב:
בפיתוח:
10% מהחוב יומר ל 25% מהמניות ===> נותרות 75% מהמניות בידי אחזקות
20% מהחוב - יהפוך למניות בכורה - זה בדיוק כמו שטר הון של הבנקים
25% מהחוב - יומר למניות של חברות בנות
40% מהחוב יפרס לארוך/ קצר והמרה.
5% מהחוב ישולם מהמזומן (האגח הקצרות מאוד)
באחזקות (שאני מציע שתמוזג עם גנדן)
רכוש אחזקות - 75% מפיתוח
חוב בתוך אחזקות - 80% של נושי אחזקות, 20 נושי פיתוח - חלקו במניות בכורה , חלקו בחוב ארוך
החוב יעבור "תספורת" רצינית, ההשבחה - דרך מחיר המניה
מניות הבכורה ינתנו לפדיון מוקדם -נניח תמורת המרה למניות פיתוח השווי מוסכם - כאשר שווי פיתוח תגיע לכך
מי יהיו בעלי אחזקות?
60% נושי גנדן, 40% נושי אחזקות
למה אני מציע לקנות? - מחר תהיה מכירה בפאניקה, לפני שיבינו שמה שקרה זה בעצם לטובת נושי אחזקות - עם דנקנר היה פרוק מרצון של פיתוח, בלי דנקנר - תהיה השבחה .
עם דנקנר חדלות פרעון של פיתוח היתה עניין של זמן, בלי דנקנר - יהיה הסדר שטוב לכולם.
אינני חושב שפרוק זו החלופה היחידה - ההסדר שאני מציע מחזיק מים ויאפשר לכולם להמתין להשבחת נכסי פיתוח
זה הימור מחושב, לא השקעה בטוחה, אך ברמת המחירים שעשויה להיות מחר - זו יכולה להיות נקודת כניסה מעניינת. הגבול להפסד די מוגדר - המזומן בקופה.
זה הימור שההסתברות שיצליח טובה לדעתי יותר בלי דנקנר מאשר איתו. כלומר - כל מי שמאמין שפיתוח אכן תעבור השבחה - ובלי אמונה כזו אין מה להחזיק אגח אחזקות - הרי עכשיו הסיכויים אכן לראות ההשבחה השתפרו - כי יקרה אחד משני דברים -
או שתהיה התקדמות ללא דנקנר, או שפתאום נגלה שכיסיו יותר מלאים ממה שחשבנו וכשהוא שוב עומד על מדרגות בית המשפט הוא יתן הצעה שאי אפשר יהיה לסרב לה - בכל זאת לכל חבורת המנהלים של גנדן / אחזקות יש ממה לחשוש שיתחילו לפשפש במעשיהם
ברובריקה של "אג"ח" אנו עוסקים בהסדר זה או אחר ולא בכדאיות השקעה.
בין 2008 ל-2011 בוצעו בישראל 94 הסדרי חוב בשוק האג"ח, בסכום של כ-21 מיליארד שקל.
שהמשחק יהיה אוגן, - קרנות, מוסדיים, בנקים ויתר נותני הלוואות ישירות או דרך קניית אג"חים, צריכים לקבל ביטחונות (וכמובן שיש לעקוב בזמן אמיתי אחרי שווי אותם הביטחונות). אחרת, מהנפקות לא מגובות צריכים לדרוש ריבית דרקונית.
מובן, שכמות ההנפקות תקטן, אבל המשחק תהיה יותר הוגן. רגולציה?
כן!
ונגמרו המשחקים.... משקיע פרטי שמוכן לקחת סיכון - תפאדל! לקרנות פנסיה-תמלוגים אסור לרכוש אג"חים ללא ביטחונות "קשיחות" (חוק מתאים, והכל מסתדר).
בממשלה יושבים דבילים?
אני לא רוצה להרחיב את הדיון לחברות הדירוג: להן גם שמורה לי פינה "חמה" בלב