ציטוט:
פורסם במקור על ידי מנהל תיקים
כאשר אתה מדבר על תשואות, כיוון השוק משנה לך?
דהינו אם המדד עלה 20 אחוז או ירד 20 אחוז אתה מצפה להרויח יותר משלושים אחוז?
Printable View
ציטוט:
כאשר אתה מדבר על תשואות, כיוון השוק משנה לך?
דהינו אם המדד עלה 20 אחוז או ירד 20 אחוז אתה מצפה להרויח יותר משלושים אחוז?
לגבי השאלה של למה הגופים הגדולים לא משתמשים באסט' שוקת רחבה כדי להשיג תשואות פנומנליות שכאלה, אחת התשובות היא שאין מי שיקנה כמות כל כך גדולה (מאות אלפים) של אופציות רחוקות כל כך. אני חושב שמהסיבה הזו השחקנים מתרכזים בכתיבות אוכפים על הסטרייק ובקושי מתעסקים ברחוקים ממש (שזה הלחם והחמאה של כותבי השקתות הרחוקות).
אבל אני מסכים איתך לחלוטין - אין כסף חינם בשוק. נדרש ידע הבנה והרבה זהירות בשביל להרוויח.
ל-sun99:
אני מצפה להרוויח 50%-100% יותר מהbenchmark בשוק עולה ולהפסיד כמו השוק בשוק יורד, אני שמח מאוד במצב שבעליה אני עולה יותר ובירידות אני יורד פחות, משהו כמו 80% מגובה הירידה של ה benchmark. זאת אומר שכשהשוק יורד 10% אני יורד רק 8% ואז כשהוא עולה 10% אני עולה 15% זה מבחינתי ניהול קרוב לאידיאלי.
מנהל תיקים.
ערב טוב, מדוע בעצם בירידות , אין צפיה להרויח, לפחות כמו בגודל הירידה עצמה?ציטוט:
הרי יש את אותם כלים להרויח כמו בעליות.
כמו שקונים נוקיה אפשר למכור שורט על נוקיה.
כמו שקונים XLF אפשר לקנות SKF/FAZ.
על כן מדוע מדובר רק על רווח בעליות ולא על רווח בירידות?
1) מי שעושה 2%-3% בחודש על שווי הביטחונות לוקח סיכונים מיותרים שכנראה גם יתממשו וימחקו חודשים רבים של ליקוט רווחים. 10% בשבוע זה לעולם לא יכול להיות שוקת רחבה. גם לא 10% בחודש.
2) התיק שלי גבוה משמעותית -500 אלף. מושקע בתעודות סל ואגרות חוב המשמשים לביטחונות ועל זה אני עושה שוקת רחבה שרווחיה מושקעים בחזרה באיגרות חוב ותעודות סל. יש לי סבלנות של בדואי.... אך עדיין צופה שאם לא תהיה קריסה בלתי צפויה (איראן?) אצא לפנסיה תוך 5-10 שנים.
3) תשואה תיק באמצעות שימוש בשוקת רחבה זהירה ופחדנית עומד על 10-15% לשנה וזאת לאחר שיקלול התשואה מהשקעה באפיקים הסולידים.
4) אשרי אדם החושש תמיד כתוב בספר מישלי- אני פחדן ועושה שוקת רחבה מאוד - לכן שורד ומרוויח במשך שנים.
5) אכן אסטרטגיה סופר משעמת - מי שרוצה עניין שיילך לקזינו.
אנא הקשיבו לי חברים. עשיתי הכול במשך זמן רב, הרווחתי והפסדתי סכומים עצומים. עשיתי הכול וראיתי הכול ושנים של ניסיון הובילו אותי לדברי.
עדיף 1% בחודש על התיק בממוצע מאשר עניין וסיכונים.
איציק
איציק, בין ינואר 2009-לתחילת מרץ 2009 , מה היה שווי התיק?
איציק , תעודות סל (אני מניח על מדדים) ואגרות חוב, האם הם חסינות משבר אקופלפטי?
הרי נכס הבסיס עצמו יחתך לפחות בחצי.
על כן אני לא בטוח שזה סולידי.
סולידי זה כמה שיותר קרוב למזומן שגם הוא בתנאים מסוימים יכול להישחק עד דק.
עבורך , נכס הבסיס זה עיקר ההשקעה, והשוקת הרחוקה זה תוספת של שכר מינימום בחודש(שזה מצויין), אתה כנראה לא מתפתה לכתוב קרוב ואם אני מבין אתה כותב ביחס להון כמויות קטנות ורחוקות ללא "שחיקה" על ההגנות, הלא כך?.
האם אתה מגדיר את ניהול הסיכונים הכללי שלך כסולידי?
*
שאלות כלליות למנהל תיקים:
1. האם הכינוי שבחרת אכן אמיתי - כלומר, הנך מנהל תיקים בעל רשיון (לפי הסגנון כמדומני שכן)
2. האם אתה כותב בשם עצמך בלבד, כמוני וכמו רבים אחרים באתר, או שהנך בשלבים אלו או אחרים של הצטרפות לצוות האתר, וזה רק עניין של ימים עד בוא הכרזה על כך ?
אודה באם יוארו עינינו.
בתודה ובהצלחה
ישנו וויכוח ישן לגבי יכולת של מנהלי תיקים/קרנות נאמנות וכו' (כל אלה שגובהים עמלות שמנות על ניהול הכסף) להכות מדדים ובשנים האחרונות התשובה המקובלת היא דיציטוט:
חד משמעית - לאורך זמן הם לא עושים יותר (וברוב המקרים פחות בהתחשב גם בעלות גבהה של הנהול).
כמה סה"כ וורן באפטים יש? אני לא מכיר את המשתמש "מנהל תיקים" ויכול להיות שיש לו את היכולת יוצאת דופן להכות את השוק לאורך זמן אך אם יורשה לי (בלי כמובן לפגוע אישית) להביע ספק בכך - אם הרוב המוחלט לא יכול אך הסתברותית גם הוא וכל השאר לא יכול.
א. אני משקיע רק בניירות ערך בארץ מתוך הבנה כי רק כאן אין לי חיסרון מידע ותגובה.ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
ב. בארץ נושא השורטים קצת יותר מסובך ויקר מאשר בחו"ל.
ג. אם תוציא את 20 ימי המסחר הטובים ביותר בעשר השנים תקבל תשואה של 5% על פני העשור האחרון במדד ת"א 25 במקום בערך 110% ולכן לא להיות בפנים זה מסוכן ושורטים זה מסוכן כפליים.
מנהל תיקים.
ל- chizhk:
אתה צודק שמרבית הקרנות לא מצליחות להביס את המדדים אך אין לך שום מידע לגבי מנהלי תיקים או חברות לניהול תיקים פשוט כי הן לא מפרסמות מידע לאף אחד חוץ מהדיווח ללקוחות. אם מנהלי תיקים לא היו מצליחים להצדיק לפחות את הדמי ניהול (בערך 1.5% בשנה) אז לקוחות היו עוזבים אותם והולכים לקרנות ועדיין בארץ יש כ-200 בתי השקעות קטנים שמחזיקים כל אחד בערך 50-200 מיליון ש"ח מנוהל.
אנ ייכול להגיד לך שבלי לדעת לגבי כל בתי ההשקעות בארץ, אני מכיר מספיק מנהלי תיקים שמביסים את מדדי הייחוס לפחות בעשור האחרון.
ל- גיל(רעננה):
א. אני כותב רק את דעותי האישיות ואין ממש לא קשור לאתר או להנהלת האתר או למישהו אחר, סתם גולש עם קצ תזמן פנוי לפורומים.
ב. אני עובד בשוק ההון אך כרגע לא מנהל תיקים בפועל.
מנהל תיקים.