אני לא ממש אוהב את הגישה של לבנות פרמידה - ביגיאי >>> אמבלייז >>>> השקעה אחרת
הייתי מצפה שבעלי ביגיאי ירכשו את האגח של עצמם בשוק - זו השקעה מצויינת עבורם , בעיקר שהמח"מ של האגח קצר יחסית - אי אפשר לבנות פרמידות שבבסיס יש חוב במח"מ קצר.
Printable View
אני לא ממש אוהב את הגישה של לבנות פרמידה - ביגיאי >>> אמבלייז >>>> השקעה אחרת
הייתי מצפה שבעלי ביגיאי ירכשו את האגח של עצמם בשוק - זו השקעה מצויינת עבורם , בעיקר שהמח"מ של האגח קצר יחסית - אי אפשר לבנות פרמידות שבבסיס יש חוב במח"מ קצר.
לפידות של יעקב לוקסנבורג מחזיקה 10% מהאגח , והוא מצוטט היום כאומר:
"אם גרנובסקי חושב לקנות את אמבלייז ואז להשתמש בקופה שלה לקנות את השליטה באי.די.בי, אנחנו לא ניתן לזה לקרות, אלא אם יראו לנו איך החברה משרתת את החוב", אמר לוקסמבורג ("לוכסי") לכלכליסט, "אם לא יראו לנו איך, ויהיה בעתיד דיפולט של האג"ח, אני מודיע שלא יהיה כדאי להיות דירקטור בחברה הזו. אני קורא לדירקטורים לשקול היטב את מעשיהם ושיידעו שכל החובה שלהם לשרת את החברה זה איך לדעת לשלם את החוב ולא איך למנף את החברה. אני מקווה שהשיעורים ששוק ההון לימד את כל החברות הממונפות, יילמד היטב גם במטה בי.ג'י.איי".
עם קצת דמיון , מחזיקי האגח של ביגיאי עשויים למצוא עצמם בעלים של אידיבי פיתוח.
איך זה יקרה?
הבעלים של זד.בי.אי , בעלת המניות המרכזית של ביגיאי מבקש להשתלט על אחזקות
לצורך זה הוא משתמש בקופת במזומנים של ביגיאי, כל מנת להשתלט על קופת מזומנים יותר גדולה באמבלייז והתכנון הוא שאמלייז תזרים השקעה לאחזקות תמורת מניות שליטה.
הפרמידה היא מרהיבה -
בעלים >>> זדביאי>>>>ביגיאי>>>>אמבלייז>>>> >אחזקות>>>>פיתוח>>>>דיסקונט השקעות>>>>> סלקום/סופרסל וכו
אך הרגולציה החדשה לא תרשה כזה מבנה , אז מה עושים? מתחילים לקפל הפרמידה.
שלב ראשון שמתרחש עכשיו, זדביאי מחלקת את מניות ביגיאי לבעלי מניותיה כדוידנד בעין, וזה אומר שקומה אחת של הפרמידה (זדביאי) יוצאת מהתמונה
את ביגיאי, אי אפשר לקפל כי יש את נושי האגח שדי מודאגים מהפרמידה שנוצרת אז מה ניתן לעשות?
אחרי רכישת אחזקות ע"י אמבלייז, לחלק את מניות אחזקות לבעלי המניות של אמבלייז וכך מבוטלת קומה בפרמידה (אמבלייז) והמבנה יהיה:
בעלים >>>> ביגיאי >>> אחזקות
בשלב הבא יבואו הבעלים של ביגיאי ללוקסי (יצחק לוקסנברג ממלפידות שמחזיק הרבה באגח) בהצעה שיהיה קשה לסרב - בוא תהיה שותף - נמיר את האגח של ביגיאי למניות ונחלק את מניות אחזקות כדוידנד בעין - אפשר לבנות זאת כך שמחזיקי האגח יקבלו ערך של מניות אחזקות שיותר גבוה מהשווי הסחיר של האגח - נניח 95% מפארי - וכולם יהיו מרוצים.
המבנה - בעלים >> אחזקות >> פיתוח
השלב האחרון - חלוקת מניות פיתוח כדוידנד בעין לבעלי המניות של אחזקות וקבלת התוצאה הסופית -
בעלים >> פיתוח
וכך מי שמחזיק אגח ביגיאי, עשוי למצוא עצמו מבעלי השליטה של פיתוח. עכשיו הכל תלוי בלוקסי!
לא הייתי מופתע אם זה (או משהו דומה) - זה מה שמתוכנן, אבל יש פה הרבה הנחות, וגם לא מעט תהליכים מקבילים שיכולים להשפיע...
כמו שכתבת עם דימיון (קצת או הרבה)
אבל האם לא קונים גם חובות באותה עיסקה ?
אייל
עפ"י הדיווחים על העסקה, מתוכנן ביצוע חלוקת מניות אחזקות כדוידנד בעין לבעלים , כך מקופלת עוד קומה במגדל .....
נראה כי בביגיאי נפל האסימון ש"הנזילות" שהאגח מספק לא שווה כלום כי זה אגח לטווח קצר ובמקום שנזילות זו תסייע להנהלת החברה , הנושים יוצרים "רעש במערכת".
לאור זאת החשבון מאוד פשוט - אין פרויקט יותר טוב במח"מ של האגח מאשר לרכוש את האגח עצמו - ואתמול החברה רכשה בשוק 2.5 מליון ענ מהאגח במחיר שמשקף תשואה לפדיון של 22% - זה ברור מאליו.
אני רק מקווה שעכשיו שהאסימון נפל, החברה תמשיך בקניות האגרסיביות ומחיר האגח יעלה .
החברה הגיעה להסכמות שבעל פה, עם המוכרים, לדחיית תחילתה של תקופת אופציית ה PUTשהוענקה לכל אחד מהמוכרים כך שבמקום שתחל 6 חודשים ממועד החתימה על ההסכמים, תחל
15 ימים לאחר מועד הפרעון הקבוע הראשון על חשבון קרן אגרות החוב , ביום 15 באפריל 2014 (סדרה 1) של החברה.
אחרי המהלך של החברה לקניית 2.5 מש"ח אתמול וההודעה עכשיו החלטתי להגדיל פוזיציה,
אני לא מת על המהלך של בניית מגדלים לשמיים, אבל בכל תרחיש שאני רואה בעלי האג"ח מקבלים את כל הכסף
ן21% תשואה שנתי במח"מ 1.5 זה נראה לי כסף על הריצפה