דוחות נאנט לשנת 2012 / רבעון רביעי
הדוח לרבעון 4 עומד בסימן מחיקות גדולות של מלאי קרקעות - 9.3 מליון יורו מתוך הפסד של כ 14 מליון יורו ברבעון הרביעי - במהלך 2012 מחקו חלק לא מבוטל מהקרקע באוקראינה (שנמכרה לנאנט מאולימפיה בעיסקה שאני מניח עוד תגיע לבית משפט) וקרקעות בהונגריה - אני מניח שהמגמה תמשיך - אין קונים לקרקעות אלא ממש במקומות מרכזיים.
ההון העצמי ירד מ 41 מליון יורו בתחילת 2012 ל 26 מליון יורו ועומד על 30% מהמאזן - בשנה הבאה ההון ימשיך להתכווץ לכיוון ה- 15 מליון יורו
תזרים המזומנים הצפוי מניח את המשך מכירת הדירות בהונגריה ומימושי קרקעות / מניות רוביג - החברה מממשת נכסיה לצורך תשלום לבעלי האגח - מכיוון שלחברה יש עדיין נכסים נזילים - יתרת מזומנים של 8 מליון יורו , מניות רוביג , דירות בבניה בהונגריה (שאגב - נמכרות במחירי עלות - רק לחלץ את מרכיב הקרקע המופחת) - החברה תשלם את התשלומים ביוני 2013 לאגחים ב-ג ואת התשלום בדצמבר ל 2013 ל - אגח ד'.
הבעיות יחלו ב - 2014 כאשר כבר ברבעון הראשון של 2013 תחרוג נאנט מיחס ההון לחוב הנדרש כחלק מהתחיבויות החברה לאגח ד'. עפ"י תנאי האגח למחזיקי אגח ד' יש זכות לפרעון מוקדם אם במהלך 4 רבעונים רצופים היחס מופר . במקביל יש זכות דומה במידה ויתרת המזומנים יורדת מ 8 מליון יורו 3 רבעונים רצופים.
כלומר מייד לאחר פרסום הדוחות לרבעון הראשון של 2014 תעמוד למחזיקי אגח ד' הזכות להעמיד האגח לפרעון מיידי - זה אומר שאת תשלומי יוני 2014 אולי כבר לא ישלמו כי יגיעו לאיזשהו הסדר מוקדם או שהחברה תעבור למצב של הקפאת הליכים
מכיוון שממילא הזכות לפרעון מוקדם תיכנס לתוקף לאחר פרסום דוחות לרבעון הראשון של 2014 , אינני רואה סיבה לנאנט לשמור על יתרת מזומנים - שווה להם לקנות במזומנים חוב (אגח ב' או ג') , לשמור על 30% הון עצמי ואף לשפר את המאזן, לחסוך מזומנים על תשלומי ריבית ולהציל את החברה מפשיטת רגל - אני מניח שמחזיקי אגח ד' יסתפקו בשיעבוד שיש על רובינג + הון עצמי סביר מאשר שיעבוד על רובינג , הון עצמי נמוך וקופה של 8 מליון ששיכת לכל האגחים....
מחירי האגחים היום צופים מצב זה וגם במצב של פרוק במהלך 2014 האגחים יניבו רווח נאה .