מסכים אתך רק מאוד חשוב שאופה קצת בבית לא יחשוב שכבר הוא נהיה קונדיטור.ציטוט:
פורסם במקור על ידי Uri1180
והאנרגיות המושקעות בבילוי הזה יהיו בהתאם.
Printable View
מסכים אתך רק מאוד חשוב שאופה קצת בבית לא יחשוב שכבר הוא נהיה קונדיטור.ציטוט:
פורסם במקור על ידי Uri1180
והאנרגיות המושקעות בבילוי הזה יהיו בהתאם.
אני גם מסכים איתך לגבי החצי הראשון.ציטוט:
פורסם במקור על ידי navhmjep
לגבי האנרגיות - כל אחד ואחת יחליט מה טוב בשבילו.
מסכימה איתכם :d
אז למה ש"הקונדיטוריה" שלנו לא תתן מענה לכל
סוגי המשקיעים?
יתרה מזאת אנחנו פותחים לכם מגוון אפשרויות
שיתאימו לכולכם!
שיתוף פעולה עם כלל החברים כאן יצור כח
שיענה לך על השאלה "האם נוכל להכות את השוק"!
שבת שלום : :d
שבוע טוב עליזה. :)
ואף על פי כן - אני אכן מכה את המדד כבר כמה שנים. זה לא כ"כ פשוט, ואחת הראיות המוחצות לכך היא שחברים ומשפחה שאני מייעץ להם (ברמה הפשוטה ביותר - תקנו ותמכרו) - ברובם הגדול לא עומדים בלחץ של מניה שיורדת או עולה מדי וישר מוכרים, או לחלופין לא מוכנים להיפטר ממניה שגמרה את הסוס (אפריקה למשל) כי הם קנו אותה בשער גבוה וכו'. בקיצור, הרבה פסיכולוגיה.
עשית קצת סלט - מדדים וקרנות זה לא היינו הך. הטענה היא שהמדדים לא הוכו אף פעם על ידי קרנות, ודווקא זה אמור להדליק אצלך נורה אדומה לגבי הרעיון של מסירת כספך למישהו אחר.
חוצמזה - המחקרים, יש בהם הרבה טעם לפגם: א. פעמים רבות מזמיני המחקרים הם המוסדיים עצמם. ב. השנים שנבדקות הן מוטות תוצאה (כפי שכבר מישהו העיר לעיל), כלומר, לא בכל טווח זמן ארוך (נגיד 5 שנים) אף אחד חוץ מבאפט ידידנו לא הצליח להכות את השוק. ג. אתה לא שומע על כל היחידים, ויש הרבה כאלה - תהיה בטוח, שמכים את השוק.
אם אתה בטוח במה שאתה חושב, לך צעד אחד קדימה, ותשקיע במה שהקרנות משקיעות וכך תחסוך לעצמך כמה אחוזים של דמי ניהול (בהנחה שאתה משלם עמלות נמוכות, ולא עמלת מינימום כי אז זה מתקזז).
לתת כסף למישהו, בפרט שאתה חושב שאתה מבין את השוק ברמה די טובה, זה לדעתי פשע, אלא אם כן אתה סומך עליו בעיניים עצומות.
אני מפנה אותך לכל מיני כותבי טורים שעובדים בבתי השקעות קטנים: שים לב כמה ניגודי אינטרסים (לפי דבריהם) מסתובבים בבתי ההשקעות. אז לגבי הפנסיה שלך אין ברירה - אבל במה שאתה יכול - תנסה לבד.
מקווה שעזרתי.
לך הכותב בתבונה ברצוני לחדד את המסר שלי.ציטוט:
פורסם במקור על ידי shlomn01
א. עיקר כוונתי לא היתה בעד תעודות סל ולא קרנות אלא שאם אנו מניחים שהיכולת שלנו להכות את המדד קטנה והולכים על מדד עדיף תעודות סל. ראוי לציין שהקרנות משנות הרבה את הרכב ההשקעות שלהם כך שיכולת המדידה של הביצועים שלהם לאורך זמן לא אמינה.
ב. היכולת שלי לבצע פיזור של מדד קטנה יותר וכן דורשת מעקב אחרי שינויים.
ג. עיקר כוונתי היא שאפשר לחלק את המשקיעים לשלש סוגים 1. אלה שהולכים עם המדד 2. שמכים אותו
3 שהמדד מכה אותם. דבר ברור הוא שאלה שמכים את המדד נהנים מהכסף של אלו שלא מכים אותו. ההגיון שלי וכך נראה מרוב הפרשנים שאלה שמכים את המדד הם מועטים. מסקנא ברורה מזה שרוב האנשים שלא נצמדים למדד אלאפועלים לפי שיקול דעתם מפסידים. (אני לא דן על האינטרסים של מנהל ההשקעות אלא ביחס למדדים עצמם)
מי שנהנה מהמשחק הזה שיערב לו מי שרוצה להרויח אני שואל מנין לך שאתה תהיה ממיעוט האנשים שמכים את המדד ולא מהרוב (דהיינו מאלה שפועלים לפי שיקול דעתם) שלא מכים.
ברור שישנם כאלה שמכים את המדד או מידיעה או ממזל(גם סטיות תקן של סטטיסטיקה יכולים לגרום לאדם מסוים לעבור את המדד ואין בזה ראיה ליכולתו לצפות את העתיד. יש הסתברות סטטסיטית שמתוך אלפי משקיעים שיהיו כאלה שיעקפו את המדד כמו שמתוך אלפי אנשים שיזרקו קוביה יהיה כאלו שיצא להם תמיד שש)
איני יודע אם אתה מכה מידיעה או ממזל בכל אופן אני מאחל לך הצלחה.
ברצוני להוסיף כאן באירוניה שאף שאיני חושד בך חלילה שכוונתך לכך באופן מתימטי עדיף לך לגרום להרבה שיכנסו לשוק ויחשבו שיש ביכולתם להכות את המדד ואתה תגרוף את הכסף שלהם.
ברור שמי שמצליח מפרסם ומי שמפסיד שותק לכן יש הד גדול למצליחים אבל מבחינה מספרית הם מועטים.
שחקן בעיני הוא דוגמא למי שמבחינה סטטיסטית מנצח את המדד לכן אני חושב שכדאי ללכת אחריו בלי שאלות. כמו שאי אפשר לתזמן את השוק אי אפשר לדעת מראש מה תהיה האסט' שבה הוא יפסיד ומה ירויח.