Re: מהו אג"ח להמרה. פירוט לאג"חים של טאואר.
אופס,
אג"ח ג' הוא ללא קופון, אבל, הוא אמור להיות בפדיון 137, כרגע מחירו המתואם (כפי שכתבתי לך בתשובתי הקודמת) כ- 132.
חוזר ומדגיש, כנס לגלובס, בחר את אג"ח ג (בחלון חיפוש ני"ע ישראלים)ותקבל את כל הנתונים, שם גם תוכל לראות את הפארי.
לאג"ח אין מחיר רצפה לאורך חייו אבל יש לו מחיר פדיון, כלומר: עד סמוך למועד הפדיון מחירו לפי המסחר, בנקודת הפדיון מחירו קבוע בהחלט= ערך מתואם!
האג"ח להמרה צמוד למניה בנתונים מסויימים, איך? קרא את כל מה שכתבתי בראשית נושא זה ואני מניח שתבין.
אופס
היתרון של האג"ח על המניה לא קשור למחיר רצפה. היתרון הוא בכך שכשמניה יורדת היא שווה פחות, אג"ח לעומת זאת ללא קשר לערכו שווה את הפארי שלו (במידה ואתה מחזיק עד הפדיון). אם מניית טאואר תדרדר מי שמושקע במניה יפסיד כסף לעומת האג"ח שעדיין יקבל את ערך הפארי בפדיון. במקרה של חדלות פדיון המניה תחטוף חזק (ראה ערך אפריקה) והאג"חים יראו אם לא את כל הכסף (ע"י מימוש נכסים) אז לפחות את חלקו.
היתרון הנוסף של אג"ח להמרה הוא שבמקרה שהמניה ממריאה האג"ח יעלה בהתאם ואם המניה לא תעלה או אפילו תרד האג"ח ישמש כאג"ח רגיל עד הפדיון.
בקשר לסיכון יש פה סיכון (אין דבר כזה אג"ח ב 30% תשואה ללא סיכון) אך אני חושב שהתשואה שווה את הסיכון. בסך הכל כמו שזה נראה טאואר חותמת על חוזים חדשים וכנראה תציג רבעון חזק. אין לדעת מה יהיה בהמשך אבל כרגע נראה טוב.
לשיקולך
אני חוזר על השאלה שלי שוב כי אני פשוט לא מצליח להבין, ערך הפארי זה סתם מספר שאומר "אם ערך האגח היה עולה לינארית מהערך ההתחלתי שלו , לערך הסופי שלו בפקיעה , אז כרגע היינו בערך שנקרא "ערך הפארי" " נכון ?
אני רואה שהערך של האגח משמעותית מתחת לערך הפארי, ז"א האגח לא רק שלא מקבל "boost" מהמניה ועולה למעלה .. אלא מדרדר אפילו מתחת לערך שלו בהנחה והיה עולה לינארית.
למה לעזעזל בביזפורטל אין את הדירוג של מעלות לאגח ?
אני עדיין לא מצליח להבין , פרט ליום הפדיון ב2011 , האגח מתנהג נטו כמו המניה לפי יחס המרה מסויים ?
לאופס,
ערך הפארי, הבנת, אבל זה לא סתם מספר.
מחיר האג"ח נמוך מאו מערך הפארי ומכאן נגזרת התשואה הגבוהה שלו.
דוגמא פשוטה וקיצונית להסבר: פארי 100, מחיר 50, פדיון עוד שנה= 100% תשואה.
אם המניה תעלה האג"ח להמרה יעלה איתה כי אפשר להמיר את האג"ח למניה, מה שלא נכון לאג"ח קונצרני רגיל.
אתה לא רואה את הדירוג לעזעזל כי פשוט אין דירוג.
האג"ח לא מתנהג בכל מקרה כמו המניה, הוא יתנהג כמו המניה כשהפרמיה תהיה אפס או קרובה לאפס.
(האם קראת את ההסבר למהו אג"ח להמרה בראשית נושא זה ?)
מקווה שסייעתי.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי ram
לאופס,
ערך הפארי, הבנת, אבל זה לא סתם מספר.
מחיר האג"ח נמוך מאו מערך הפארי ומכאן נגזרת התשואה הגבוהה שלו.
דוגמא פשוטה וקיצונית להסבר: פארי 100, מחיר 50, פדיון עוד שנה= 100% תשואה.
אם המניה תעלה האג"ח להמרה יעלה איתה כי אפשר להמיר את האג"ח למניה, מה שלא נכון לאג"ח קונצרני רגיל.
אתה לא רואה את הדירוג לעזעזל כי פשוט אין דירוג.
האג"ח לא מתנהג בכל מקרה כמו המניה, הוא יתנהג כמו המניה כשהפרמיה תהיה אפס או קרובה לאפס.
(האם קראת את ההסבר למהו אג"ח להמרה בראשית נושא זה ?)
מקווה שסייעתי.
אם אין לו דירוג זה לא אומר שהוא מתחת לכל דירוג אפשרי ? :o
נניח אתה היית מעלות ,איזה דירוג היית נותן לו ? יש אגחים עם תשואות ענקיות ,אבל בהסתברות גבוהה הכסף פשוט לא יחולק והחברה תפשוט רגל.
אני מאוד רוצה לחשב את ה"סיכון סיכוי" או לפחות להבין אותו ,ואני פשוט לא מבין .. האם לטאואר יש מספיק נכסים בהנחה והיא פושטת את הרגל היום להחזיר כסף ל-כ-ל בעלי האגח ?
לאופס,
אף אחד לא בטוח.
הרי בתשואה כה גבוהה יש סיכון.
רוצה החזר ודאי? לך על אג"ח סולידי בדירוג גבוה עם בטחונות ובתשואה של 3% לשנה.
ההתפתחויות האחרונות בטאואר יוצרים אצלי אופטימיות מסוימת, אך עליך לבדוק את כל הנתונים לבדך בטרם תחליט.
לגבי הדירוג, אני פחות מקנה חשיבות לזה, עיין ערך אפריקה/חפציבה... הקטנת דירוג בדיעבד...
הי אופס
ערך הפארי זה לא סתם מספר זה ערך הנייר בפדיון שלו. אתה צריך להבין שהשוק מתמחר אג"חים בצורה קצת שונה מאשר מניות. ערך המניה הוא נגזרת של ביצועי החברה ואילו ערך האג"ח משקף את איךהשוק מעריך את הסיכוי שהאג"ח יגיע לפירעון. כלומר אג"ח כמו טאואר שהתשואה שלו גבוהה ברור שיש בו סיכון, השאלה היא מה יהיה בהמשך.
בכל מה שקשור לסיכון אתה צריך לבחון כל סידרה לגופה. יש סדרות של חברות לא מדורגות אבל עם בטחונות כך שהאג"ח יותר בטוח אבל גם זה מתומחר באג"ח (התשואה באג"ח עם בטחונות תהיה נמוכה יותר).
הבנתי את תשובותיכם .. אולי תוכלו להמליץ לי על ספר שעוסק באגרות חוב ?
הדבר היחיד שמצאתי זה "אגח למתחילים" של שלמה סימנובסקי אבל הוא לא מכיל כמעט מידע
לאור "דרישת הקהל" מקפיץ ההודעה.
מודה לך מאוד על ההפניה...
אשמח לקבל מידע מפורט לשם העשרה על האג"ח, הפניה לחומר קריאה תהיה מצוינת כמו גם הסבר שלך..
באשר לאורך היריעה.. מבחינתי כל מה שקשור למבואות האגחים, בשלב זה יהיה מצויין ככל שיהיה מפורט ומובן יותר כך יהיה טוב יותר.
ושוב תודה רבה על תשומת הלב.. אני ממש נהנה לקרוא את מאמריך..