כלב נובח לא נושך-
When you have to shoot...Shoot! Don't talk
http://www.youtube.com/watch?v=DZXlhSgq7us
Printable View
כלב נובח לא נושך-
When you have to shoot...Shoot! Don't talk
http://www.youtube.com/watch?v=DZXlhSgq7us
אבנר,
לא הייתי ציני בכלל. ציינתי רק שהבחירה שלך בסוג האופציות שבחרת לא מתאימה.
אתה מחפש לתפוס ברבור שחור קיצוני ביותר. זה לגיטימי לגמרי ועם זה אין לי שום בעייה. הבעייה שלי בדרך.
אתה בוחר באופציות רחוקות מדי מהכסף שיפגעו חזק מהתטא. ככל שמתקרבים לפקיעה הנזק שלך יגדל ובסוף תפסיד את התקציב שהקצבת לעצמך. גם אם יקרה ברבור שחור, לא בטוח שתחזיר את ההשקעה שלך. איך תרגיש אם יומיים לפקיעה המדד יהיה ב-1000 והאופציות שבחרת יהיו שוות בדיוק את מחירן הנוכחי? הימרת על הכיוון הנכון אך טעית בשיטה.
אם תחפש אותי באתר זירו-סאם תמצא אסטרטגיה מתאימה עבורך.
באסטרטגיה ההיא אני מוכר מרווח יחס על אופציות פוט ספטמבר. לאסטרטגיה מספר מרכיבים שמתאים במיוחד עבורך:
1. ברבור שחור מביא לך כסף כי מספר הקנויים גדול ממספר הכתובים. ביום השחור שבו כולנו נכנס למקלטים תרויח (מקווה שיהיה מישהו שיוכל להעביר לך את הכסף...).
2. במקרה שהמדד הולך נגדך, מדשדש או עולה אתה מרויח כמה שקלים (לא מפסיד) ולכן אתה יכול לשבת ולחכות ליום השחור בלי לדמם ככל שאתה מתקרב יותר לפקיעה.
3. יש לך כ-40 יום ולא שבועיים עד שהיום הזה יקרה. אתה יושב ופשוט מחכה. כל חודש תפתח לחודש שאחריו. יהיה קצת קשה בגלל הסחירות הנמוכה אבל בחירה נכונה של קניות וכתיבות לסירוגין מצמצמת את הקושי ולא מאלצת אותך להתפשר על המחיר.
קשה לי לאחל לך הצלחה כי אני מקווה שזה לא יקרה.
סביון.
אני עוקב אחרי שחקן ואחרי האסטרטגיות,את האסטרטגיה שלי סגרתי שלשלום ולשם הספורט כתבתי 10 יחידות,עד היום שחקן היה מספיק אחראי ומספיק שקול בניהול האסטרטגיה,לכל החוששים מאיראן,אפשר להירגע כל הדיבורים זה לצורך הודעה מאובמבה לסנקציות מהותיות.אני אישית חושב שהשוק החודש לא יפרוץ 1120 ולא יירד מ1060,אבל הנבואה ניתנה לשוטים.הצלחות לכולם,ושחקן אתה ענק....כל חודש מפתיע מחדש!!!!
סביון שלום
ההדורים יושרו.
קראתי את שכתבת אך לא מצאתי את האתר.
האם תוכל לפרט בדוגמא את הרעיון המוצא על ידך?
לידיעתך,כל השבוע חיפשתי לקנות פוטים קטנים לספטמבר ואין בנמצא:דורשים מחירים בשמים.
אשמח לשמוע ממך
באחד הטורים האחרונים שלו הציע שחקן מעוף את מחיר הנפט כמדד לפרוץ או לא פרוץ המלחמה: אם יאמיר בפתאומיות - ככל הנראה תהיה. אם לאו, כל הדיבורים הם בבחינת "תחזיקו אותי חזק, אחרת...". ובכן, הנפט יורד...
הדיון באסטרטגיה סטה מעט מהנושא אם כי אתיחס לכתוב אבל אציין שהסבירות
לדעתי למתקפה ישראלית היא 0%. יש לי נימוקים לרוב אך מכיוון שאין שאין זה פורום בטחוני
ואני איני מכיר את כל הפרטים אז נשאיר זו בגדר דעה בלבד.
ביחס לאסטרטגיה - היא אכן אינה לוקחת תרחיש של מלחמה עם איראן אבל:
1. בתרחיש מלחמה כוללת - אין בורסה ואז המדד הקובע הוא המדד הנועל ביום המסחר האחרון.
2. יש לזכור שאנו תחומים בזמן, קרי, לא רלונטי האם תהא מלחמה או לאו אלא האם תהא מלחמה
עד סוף החודש.
3. הסיכון אינו כפי שתואר מאחר ואנו נקדם את פוזיציות הקולים בצורה ניכרת.
4. אין סיבה להמתין לפקיעה, וכמובן שבתרחיש ירידות, שבהחלט יתכן ויקדימו תקיפה, נסגור את
האטסטרטגיה בנקודה אופטימאלית.
בפריזמה מעט רחבה יותר: אם אתם משוכנעים כי צפויה מלחמה עם איראן, מכרו את תיק המניות
ואל תפתחו בכלל צד תחתון. איני נוקט בדרך זו מאחר ואיני מעריך תרחיש שכזה.
אפשרות ההגנה הטובה ביותר היא סגה שלמה ברמה הפילוסופות: מה עדיף כתיבת קולים או קנית
פוטים? מה יועילו פוטים רחוקים אם התקיפה היא יום לפני פקיעה? כמה זמן תצטרך לרוץ האסטרטגיה,
שכן זהו הפסד, וכן הלאה.
ובכל זאת תשובה פרודוקטיבית:
לא ניתן לנהל אסטרטגיה אחת קבועה לאורך כל החודש. רכישת פוטים היא הפסד קבוע וכיוון שיתכן והתקיפה
תהא רק בעוד שנה היא גם הפסד הכבד. בשלב הראשון של החודש, שבועיים ראשונים, העדיפות היא לכתיבת
קולים במרחק של 5-6 סטרייקים מהספוט. אפשרות זו אינה פוגעת במקרה דשדוש או ירידות ואף עליות קלות
תהיינה מכוסות, כל זאת להבדיל מרכישת פוטים. ככל שמתקדם החודש, שבוע שלישי ורביעי, יש מקום לסגור
את הקולים ולרכוש פוטים רחוקים בעלות של 60-70 ש"ח ליחידה. במרבית המקרים העלות תמומן ע"י הרווח
מהקולים וכך אנו לא מוציאים כסף עבור אותה ההגנה.
למשקיעי חול, ברמת הויקס הנוכחית מוטב לבצע אסטרטגיה זהה אך הפוכה (זינוק בסטיה במקרה תקיפה).
גם כאן הסבירות היא כי הרווח מהכתיבה יכסה תקבול רכישה בהמשך החודש.
אבנר חבל,זאת אסטרטגיה שנועדה להפסד ידוע מראש.
עיצה-לא לרתוםאת העגלה לפני הסוסים.תכין לך תוכנית מגירה-ובבוא היום/תקופה תבצע אסטרטגיה רק הרבה יותר קרובה לספוט.
דעתכם על אסטרטגיה זו
כל אחד לפי יכולתו ובטחונותיו
האסטרטגיה היא לספטמבר !
ניתן כמובן לסגור את הצד של הקולים
אני משאיר פתוח כי הפסד בצד של למעלה יכוסה ע"י תיק המניות
בצד למטה יש מספיק בשר במקרה של ירידות חדות
דעתכם ?
http://www.zerosum.co.il/Users/3337/Positions/Show/28061
כוונתי היא במידה והשוק יפרוץ את ה 1120,נקנה חזרה את ה1120 נכתוב 2 בקול 1130 ונקנה 1 בקול 1140
זה שווה ערך לביצוע פרפר בקולים על ה 1130 העלות אפסית ויש לנו אותה בתיק מבניית האיסטרטגיה של השחקן
נשארנו עם 2 קולים כתובים ב 1130 מול 2 קולים קנויים ב 1140 והתקרבות לפקיעה ,תמיד ניתן לסגור את 2 המרווחים
בעלות של כ 100 -200 שח ליחידה אלא אם גם ה 1140 יכנס לכסף ואז כל סגירת מרווח תעלה לנו 500 שח
אבל עוד חזון למועד,וכמובן שנצטרך לקרב את הפוטים לפחות ב 20 נקודות