Re: השחקנים מתקנים פוזיציות - 12/07/10 11:00
ציטוט:
פורסם במקור על ידי מנהל תיקים
ל- גיל(רעננה):
א. אני כותב רק את דעותי האישיות ואין ממש לא קשור לאתר או להנהלת האתר או למישהו אחר, סתם גולש עם קצ תזמן פנוי לפורומים.
ב. אני עובד בשוק ההון אך כרגע לא מנהל תיקים בפועל.
מנהל תיקים.
או.קי., הבנתי,
אם כך קבל התנצלותי על הטון המעט לאומתי שנקטתי בתגובותיי, כי היה משהו בתיזמון שבו התחלת לכתוב, בד בבד עם הודעה כלשהי על הצטרפות קרובה של פונקציונרים נוספים לצוות האתר, ומנגד בחרת בכינוי עמום , ללא שם (אפילו פרטי), "אפס" משהו פה לא היה נראה לי לעניין (מה עוד שבחרת כינוי, שעל פי ההגיון אמור היה להיות "שמור" לצוות האתר)
בכל אופן, סחתיין על הכינוי, ההודעות שלך מעניינות מאד, ואשמח (כמו רבים אחרים, לדעתי) להמשיך לקרוא אותן (ומבטיח מעתה להיות הילד הטוב בשכונה שלך :P :P :P )
בתודה
הייתי שמח לנצל את הדיון המעניין שהתפתח כאן כדי לנסות לקבל תשובה רצינית לנושא השוקת הרחבה.
אכן מכל הכותבים כאן בפורום ומעמדתו של יוסי בקורס, נראה ש-3% תשואה חודשית מתקבלת בהשקעה 'סולידית מאוד' (אך איך מעריכים את הסיכון שלה? בפרט כשההפסד בה מגיע במנות הרבה יותר גדולות מהרווחים). כדברי מנהל תיקים השאלות רבות, אך אני בטוח שיש כאן בפורום אנשים שמנהלים שוקת רחבה שנים, ואולי גם כאלה ש'נכוו' בשוקת ויודעים לספר גם על הפסדים.
א. 3% בחודש עבור תיק של 400K משמעה 12K משכורת חודשית - לא רע בכלל בעבור עבודה של כמה שעות ואכן פוטנציאל ל'פנסיה מוקדמת' - האם יש כאן באתר אנשים שסוחרים בשוקת רחבה מספר שנים (נגיד לפחות ~5), ובסכומים בסד"ג הזה?
ב. האם יש כאן באתר אנשים שנכוו בשוקת רחבה? דווקא הסיפורים על הפסדים ילמדו אותנו כנראה הרבה יותר מאשר ההצלחות.
ג. יש בארץ לפחות כמה עשרות אנשים שמתפרנסים בקביעות ממסחר באופציות מעו"ף (ולו רק בגופי הנוסטרו וה'שחקנים הכבדים') - מאיפה נכנס הכסף? מהם סדרי הגודל של הכספים שעוברים ממפסידים למרוויחים בחודש מסחר? האם
באמת
עיקר הכסף מגיע מספקולנטים שמפסידים הרבה בתוחלת? כמה כסף נכנס בחודש לשוק כביטוח אמיתי על נכס הבסיס ולא למסחר?
ד. אם אכן השוקת הרחבה היא אסטרטגיה כזו טובה, למה לא משתמשים בה הגופים הגדולים, ולו רק ב'כסף הקטן' שלהם כהשלמת הכנסה? הרי אם יש כאן
באמת
3% בחודש - שווה לגוף גדול למנות סוחר רק לזה, גם אם הנפח האפשרי להשקעה הוא מש"ח בודדים.
אני בטוח ששאלות אלה מעניינות רבים ממשתתפי וקוראי הפורום.
תודה!
אשתדל , עד כמה שאי מבין ויודע:
ציטוט:
פורסם במקור על ידי yonib
הייתי שמח לנצל את הדיון המעניין שהתפתח כאן כדי לנסות לקבל תשובה רצינית לנושא השוקת הרחבה.
אכן מכל הכותבים כאן בפורום ומעמדתו של יוסי בקורס, נראה ש-3% תשואה חודשית מתקבלת בהשקעה 'סולידית מאוד' (אך איך מעריכים את הסיכון שלה? בפרט כשההפסד בה מגיע במנות הרבה יותר גדולות מהרווחים). כדברי מנהל תיקים השאלות רבות, אך אני בטוח שיש כאן בפורום אנשים שמנהלים שוקת רחבה שנים, ואולי גם כאלה ש'נכוו' בשוקת ויודעים לספר גם על הפסדים.
א. 3% בחודש עבור תיק של 400K משמעה 12K משכורת חודשית - לא רע בכלל בעבור עבודה של כמה שעות ואכן פוטנציאל ל'פנסיה מוקדמת' - האם יש כאן באתר אנשים שסוחרים בשוקת רחבה מספר שנים (נגיד לפחות ~5), ובסכומים בסד"ג הזה?
[color=#0000BF]
1ב. האם יש כאן באתר אנשים שנכוו בשוקת רחבה? דווקא הסיפורים על הפסדים ילמדו אותנו כנראה הרבה יותר מאשר ההצלחות.
ג. יש בארץ לפחות כמה עשרות אנשים שמתפרנסים בקביעות ממסחר באופציות מעו"ף (ולו רק בגופי הנוסטרו וה'שחקנים הכבדים') - מאיפה נכנס הכסף? בוא נגיד שאותם סוחרים "קטנים" יודעים לקחת את הכסף מכל אותם שסוחרים שיש להם פחות ידע ונסיון בשוק
מהם סדרי הגודל של הכספים שעוברים ממפסידים למרוויחים בחודש מסחר? האם
באמת
עיקר הכסף מגיע מספקולנטים שמפסידים הרבה בתוחלת? כמה כסף נכנס בחודש לשוק כביטוח אמיתי על נכס הבסיס ולא למסחר?
ד. אם אכן השוקת הרחבה היא אסטרטגיה כזו טובה, למה לא משתמשים בה הגופים הגדולים, ולו רק ב'כסף הקטן' שלהם כהשלמת הכנסה? הרי אם יש כאן
באמת
3% בחודש - שווה לגוף גדול למנות סוחר רק לזה, גם אם הנפח האפשרי להשקעה הוא מש"ח בודדים.
שתי סיבות:
1. השוקת הרחבה היא אסטרטגיה לאלו שמעדיפים "שגר ושכח" שרובם כנראה אינם יודעים לתמחר כל כך טוב סיכון ארוך טווח, כי התוחלת של שוקת רחבה נראית בהתחלה מאד ידידותית, אבל תנודות השוק (הברבורים השחורים למיניהם) יחד עם הפסיכולוגיה של הסוחר הממוצע (אופוריה, נטילת סיכון הולך וגובר על כל חודש שלא הפסיד) לרוב תופסים אותו עם "המכנסיים" למטה ועם סטירת לחי שמצלצלת מפה ועד הונולולו.
2. כי השחקנים הגדולים, אילו רצו לכתוב "קצוות" היו צריכים לבצע כזו כמות של כתיבות , שאו היו מצליחים לשכנע את כל העולם ואחותו לבוא לקנות דווקא בארץ אופציות מעו"ף הרחק מחוץ לכסף, או שהיו צריכים להוריד את מחיריהם לרמה כזו שרק הברוקרים והבנקים היו מצליחים להרוויח מהסיפור הזה דרך העמלות. מה שנקרא עם כזה היצע של כתיבות, היו צריכים להטיל "היטל היצף" כדי להבטיח מחיר שגבוה מעט מעמלת הקניה/מכירה.
אני בטוח ששאלות אלה מעניינות רבים ממשתתפי וקוראי הפורום.
!
בשוקת רחבה אין מספיק "בשר"/סחירות כדי שגופים גדולים יתעניינו בה.
והרבה משקיעים פרטים שנכנסים לתחום הזה נשרפים, בגלל "הקלות" לכאורה
להרים כסף מהרצפה ולא מסתפקים ב-2%-5% חודשיים.
אני אישית התחלתי לעסוק באופציות לפני שנה.
אחרי חודשיים-שלושה לא היתי מוכן להסתפק ב-2%-3% חודש.
אחרי עוד חודשים-שלושה לא הסתפקתי ב-5%-10%.
בחודש נובמר שנה שעברה היתי אמור לקבל 20%-25% חודשי,
אבל בפועל נמחק לי קרוב לחצי תיק, ומזל שלא יותר.
חודש הבא ניסיתי להחזיר את ההפסדים ובמזל לא נמחק שארית הכסף -
יצאתי עם סריטות קלות.
מאז אני עובר תהליך ארוך של שיקום עצמי :roll: .
לא תמיד זה מצליח לי ולפני חודש וחצי (כשעברנו לשוק מפותח)
היתי עוד פעם במצב מאוד מסוכן וניצלתי בנס.
להרוויח כסף בשוקת רחבה לאורך זמן לא מסובך מבחינת ידע או כלים,
אבל מאוד קשה בגלל האופי האנושי (אין דבר כזה "מספיק")
ודורש המון סבלנות ומשמעת עצמית.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
איציק, בין ינואר 2009-לתחילת מרץ 2009 , מה היה שווי התיק?
תשואה 14% בין ינואר למרץ 2009
איציק , תעודות סל (אני מניח על מדדים) ואגרות חוב, האם הם חסינות משבר אקופלפטי?
הרי נכס הבסיס עצמו יחתך לפחות בחצי.
על כן אני לא בטוח שזה סולידי.
סולידי זה כמה שיותר קרוב למזומן שגם הוא בתנאים מסוימים יכול להישחק עד דק.
לא הכול בתעודות סל על ת"א 25, יש גם הרבה אג"ח בנק
הפועלים.
גם אם יחתך, אז אני קונה בזול באמצעות מזומן מהשוקת הרחבה ובגל העליות שיבוא אחרי המפולת התיק יטוס. זה מה שעשיתי במפולת הגדולה והיום אני מורווח הרבה מעבר לשיא שלפני המפולת
עבורך , נכס הבסיס זה עיקר ההשקעה, והשוקת הרחוקה זה תוספת של שכר מינימום בחודש(שזה מצויין), אתה כנראה לא מתפתה לכתוב קרוב ואם אני מבין אתה כותב ביחס להון כמויות קטנות ורחוקות ללא "שחיקה" על ההגנות, הלא כך?.
בגדול נכון. אני כותב רחוק ללא הגנות. למשל החודש לא התקרבתי יותר קרוב מפוט 920 ולא מתכוון להתקרב יותר מכך
האם אתה מגדיר את ניהול הסיכונים הכללי שלך כסולידי?
*
בוקר טוב,
אני יודע שכבר אמרתי את זה באחת ההודעות הקודמות אבל אחרי שנפתח פה דיון על נושא השוקת אני מרגיש צורך לחזור על עצמי.
שוקת רחבה זה אסטרטגיה נחמדה מאוד אבל אי אפשר לנהל איתה תיק של מאות אלפי שקלים, אי אפשר להשתמש באסטרטגיה הזאת כדי לייצב את המצב הפיננסי של המשקיע ואי אפשר להגדיל את החיסכון הפנסיוני.
אפילו לאלו שמוכנים לקחת סיכון וכותבים שוקת 100 נקודות מדד מכל צד יקבלו (בכתיבה ללא הגנות) בערך 200 ש"ח תקבול. כרגע ב P1000 יש קצת יותר מ14,000 פוזיציות פתוחות שזה נגיד 1.5M ש"ח זה כלום. וחוץ מזה נגיד שכתבתם שוקת וקיבלתם תתקבול של 200 ש"ח וחיכיתם עד הפקיעה, מה יצא לכם מזה? 200 ש"ח!
אני טוען שזה לא פיתרון לניהול השקעות אלא תחביב נחמד וכפי ולא מעבר לזה.
יחד עם זאת, ברור שאפשר לעשות הרבה מאוד כסף במסחר באופציות ונגזרים אחרים בסכומים גדולים ולהרוויח הרבה ולאורך זמן, אך זה הרבה הרבה הרבה יותר מסובך מלכתוב שוקת.
מי שנהנה מזה שימשיך ויתמקצע וירוויח, אמן!
מי שרוצה לעשות כסף בצורה נכונה ומקצועית לאורך זמן ולישון בשקט (הכל יחסי כמובן) בלילה - שילך למנהל תיקים טוב ויפתח תיק ניירות ערך מנוהל המתאים לרמת הסיכון שלו.
מנהל תיקים.
מנהל תיקים,
אני לא מכיר אותך, אבל התרשמתי מאוד מהתגובות המפורטות שלך.
יצרת פה דיון מעניין ביותר.
אבל, אני רוצה לחזור לכותרת שבעקבותה הדיון החל.
ע"פ מפת הפוזיצות ניתן לראות ששחקנים אתמול כמעת ולא עשו כלום, ולא הייתה סגירה של פוזיציות 1100-1120 כפי שציינת.
אז מה זה אומר?
אולי שכולנו פה מנסים להתאים הסברים לתנועת המדד בארץ, כפי שכתבתי כבר, ההסבר לדעתי הרבה יותר פשוט והוא הליכה של המדד בעקבות המגמה העולמית.
יום מוצלח לכולם!
ציטוט:
בוקר טוב,
המדדים המובילים באירופה נמצאים בטריטוריה החיובית מהבוקר ואצלנו מדד המעו"ף יורד בעיקר בהובלת הבנקים,
בזק
ובתי זיקוק. להערכתי, שוב פעם השחקנים לוחצים את השוק כלפי מטה ומתקנים פוזיציות לאור ההכרה ששבוע שעבר סימן את שיחרור השור. השבוע תיפתחת עונה הדוחות ולהערכתי היא תהיה חיובית אך פחות מציפיות האנליסטים שמדברים על גידול רווחים ממוצע של 27%. אני "מהמר" שהשחקנים סוגרים את הקולים 1100-1120 ופותחים פוזיציות גבוהות יותר ב1130-1150. למי שלא ממש מכיר את התהליך אסביר בהרחבה, כדי לא לתת לשוק לעלות צריך למכור את נכס הבסיס שהוא מניות ת"א 25 וזה נותן זמן כדי למכור במחירים נוחים יחסית את האופציות הלא רצויות ולקנות את הרצויות. לאחר שהשחקנים מסיימים את ההתאמות קורים שני דברים. אחד, השוק "משתחרר" כי לא מחזיקים אותו וחוזר לעלות ומצד שני השחקנים צריכים להתכסות על המכירות של נכס הבסיס שהם מכרו ולכן הם קונים את המניות חזרה.
אני חושב שנראה את המיני שורט סקוויז הזה מתחיל היום לקראת סיום המסחר וממשיך במהלך היום-יומיים הקרובים.
נצלו את ההזדמנות,
מנהל תיקים.
זו לא המלצה לרכוש/למכור ניירות ערך או לבצע פעולות בשוק ההון, אין תחליף לייעוץ אישי המותאם לצרכי הלקוח. בכל מקרה ניהול השקעות עדיף על ייעוץ...
זו הייתה ההודעה הראשונה שפתחה את הדיון אתמול בבוקר. אכן השוק התחזק לקראת סוף המסחר ואכן על פי תרשים השינויים בפוזיציות רואים שנפתחו פוזיציות חדשות בעיקר ב C1150 וב- P1080 שזה כמו שאמרתי התאמת הפוזיציות כלפי מעלה. נכון שכנראה בסופו של דבר לא הייתה התערבות מאסיבית במסחר אתמול ולא נפתחו אלפי פוזיציות אבל הכיוון שנתתי אתמול ב10:30 בבוקר היה נכון, אני דיי בטוח שאחרי הדוח של AA אתמול שהיה טוב ומדדי אירופה שעולים גם הבוקר כאשר המעו"ף פתח היום במינוס של כחצי אחוז אנחנו נראה את המשך התהליך היום, סגירת P1040-1050 וכתיבה באיזור 1080-1090 וכן סגירה של C1110-1120 ופתיחה של פוזיציות C1130-1150 כאשר כל פעולה כזאת של שחקנים אם תקרה בכמויות גדולות תגרום לעיקוב העליות בשוק.
אני חוזר על הערכתי שהשוק בדרך למעלה בטווח הקצר.
מנהל תיקים.
אין באמור לעיל כדי להוות המלצה לקניה/מכירה של ניירות ערך או נגזרים. אין תחליף ליעוץ/ניהול מקצועי של בעל רישיון המותאם לצרכי הלקוח. בכל מקרה ניהול עדיך מייעוץ...
ציטוט:
בוקר טוב,
........
........
מי שנהנה מזה שימשיך ויתמקצע וירוויח, אמן!
מי שרוצה לעשות כסף בצורה נכונה ומקצועית לאורך זמן ולישון בשקט (הכל יחסי כמובן) בלילה - שילך למנהל תיקים טוב ויפתח תיק ניירות ערך מנוהל המתאים לרמת הסיכון שלו.
מנהל תיקים.
אכן מסכים מאד למשפטים הנ"ל, אשר לדעתי נכתבו מתוך נסיון רב ולא מעט תבונה.
ולא רק מסכים , אלא נוהג על פיהם:
1. עיקר תיק ההשקעות שלי מטופל זה שנים ע"י מנהל השקעות פרטי (לא אף אחד מאותם בתי השקעות ענקיים) אשר יכול, ומעוניין לטפל בו "בפינצטה" ואותי "רואה" גם ממטר וגם מקילומטר, בניגוד, שוב, לאותם ענקיים שאולי, בטעות, רואים אותי למשך שעה (בפגישת השיכנוע/מכירה) ממרחק של כמה מ"מ, ואחרי כן "מי הוא בכלל".
2. את המסחר באופציות אני מבצע בנפרד עם כמה עשרות אלפי ש"ח, לא יותר, לא גרידי (הייתי וחטפתי) ומתמקצע עם הזמן.
3. מנהל השקעות שלי, שאינו מנהל שום קופת גמל/קרן השתלמות/קרן פנסיה, ואין לו כל הטיה בעניין, נותן לי גם שירות נוסף ובו מייעץ לי מדי פעם כיצד לנייד כספים פנסיוניים "התקועים" לדאבונם בקופות שונות המנוהלות ע"י אותם ענקיים/מוסדיים חסרי האיכפתיות האמיתית בנוגע לכספנו
4. ע"מ שלא אחשד במשוא פנים כלשהו, אין סיכוי כי אמסור מעל דפי אתר זה את שמו של מנהל ההשקעות שלי, למרות שהוא גם ידיד טוב.
5. המלצתי הכנה, לכל אחד שהמלצה שכזו מעניינת אותו - מצאו לכם מנהל תיקים, מקצוען עם קבלות, וותק, ויושרה, ותנו לו לנהל עד כמה שניתן מכספכם (רק היזהרו מהבטחות שווא כי אלו מובילות באחוז ניכר לאנשים דמוי פנאנים ומיידופים).
מנהל תיקים אשמח אם תגיד לי מאיפה אתה שואב את הנתונים של השינוי בפוזיציות תוך יום ,בגלובס זה באיחור של יומיים.
אודה לך על התבונה והעזרה.
ישר כוח גיל!
זאת הגישה הנכונה והבריאה ביותר לניהול כספים והלוואי שכולם היו מבינים את מה שאתה הבנת.
אתה לא מאמין כמה מאמצים אני צריך להשקיע לפעמים כדי להעביר את הנקודה הזו.
שיהיה לך יום טוב,
מנהל תיקים.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי קייזר סוזה
מנהל תיקים אשמח אם תגיד לי מאיפה אתה שואב את הנתונים של השינוי בפוזיציות תוך יום ,בגלובס זה באיחור של יומיים.
אודה לך על התבונה והעזרה.
מביזפורטל
http://www.bizportal.co.il/web/webne...shtml#open_pos
מנהל תיקים.
אני פותח הודעה חדשה בפורום "יולי"
מנהל תיקים.
ציטוט:
ישר כוח גיל!
זאת הגישה הנכונה והבריאה ביותר לניהול כספים והלוואי שכולם היו מבינים את מה שאתה הבנת.
שיהיה לך יום טוב,
מנהל תיקים.
תודה לך,
נכון, מאד קשה להסביר למרבית האנשים את הגישה הכדאית/צרכנית לגבי כספם החסוך שמופקר בידי אינטרסנטים (וכמעט לא משנה היכן תפנה, האינטרסים כמעט זהים אצל כולם, והלקוח לא ממש מככב בראש האינטרסים הללו).
רק לידיעתך, אני כבר שוקד מעל שנתיים על אגירת לא מעט מידע (והכל מפירסומים בעיתונות כלכלית) אודות צרכנות פיננסית מחד, ומאידך נבחרי ציבור/בעלי ההון/החוב/השליטה/מנהלי חב' ציבוריות /מוסדיים, ובבוא הזמן (לא לבד ועם מעט עזרה) אוכל לקשר בין נקודות בולטות לעין, להראות כיצד עוברת מגמה של ניצול הציבור הרחב, כחוט השני בכל מעשי אותם גורמים, ואם עדיין ישאר לי מספיק כח, יתכן ואוכל לפרסם קובץ הנחיות/הישרדות ל-"אדם מהרחוב" מלווה בהסברים בגובה העיניים עם דוגמאות מאלפות.
מעניין באיזו דרך אבחר בעתיד לכשיהיה בידיי מספיק חומר להוכחה ש "מעבר לכל ספק סביר", האם ע"י פניה לסיוע לוגיסטי/אדמיניסטרטיבי לאחד מאותם גופים המנסים להגן על האזרח הפשוט (אך למרות רצונן הכן, תקציבם לא מי יודע מה) או שמא אבחר לנהל מו"מ עם אלו אשר חלילה עלולים להיפגע מכך (משהו מעין - קניית הזכויות ע"מ לקבור אותן)
ברוח קונספירטיבית זו, אתה מוזמן לצפות בסרט הבא
http://www.talcomps.com/%D7%A6%D7%99...%A8%D7%98.html
צייטגייסט
יש גם חלק ב למתקדמים!
בהצלחה
הי HRL
משום מה לא מצליח להעלות העמוד שאליו קישרת (ולש עם IE8),
האם יש קישור אחר, או דרך כלשהי אחרת לצפות בו
הלינקים לא עולים כאן טוב,
תחפש צייטגייסט לצפייה ישירה
יש חלק א משנת 2007
וחלק ב צייטגייסט- ערך מוסף/ תוספת משנת 2010
יש גם ביקורות על הסרט בויקיפדיה
תהנה :)
גיל,
אני חושב שמה שאתה מדבר עליו זה ניגודי עניינים שהם חלק בלתי נפרד משוק ההון הישראלי בגלל שהוא קטן וריכוזי. יש כל כך הרבה ניגודי עניינים שאתה כנראה לא מודע להם כי הכתבים הכלכליים למיניהם לא מבינים אותם ולכן לא כותבים עליהם אבל מי שנמצא בשוק ההון ורואה את הדברים מבפנים רואה המון דברים "מעניינים". דרך אגב, לדעתי, ככול שגוף או חברה הם גדולים יותר יש יותר ניגודי עניינים והם גם חמורים יותר אבל זה נושא כל כך מורכב ומסובך שאני מעדיף לא להיכנס אליו כי זה לעולם לא יגמר.
בכל מקרה בהצלחה לך !!!
מנהל תיקים.
נ.ב.
ראית מה כתבתי בהודעה החדשה בפורום "יולי" אשמח להתייחסות..
[quote=גיל (רעננה)]
ציטוט:
פורסם במקור על ידי "מנהל תיקים":1kefz0sf
ישר כוח גיל!
שיהיה לך יום טוב,
מנהל תיקים.
תודה לך,
נכון, מאד קשה להסביר למרבית האנשים את הגישה הכדאית/צרכנית לגבי כספם החסוך שמופקר בידי אינטרסנטים (וכמעט לא משנה היכן תפנה, האינטרסים כמעט זהים אצל כולם, והלקוח לא ממש מככב בראש האינטרסים הללו).
רק לידיעתך, אני כבר שוקד מעל שנתיים על אגירת לא מעט מידע (והכל מפירסומים בעיתונות כלכלית) אודות צרכנות פיננסית מחד, ומאידך נבחרי ציבור/בעלי ההון/החוב/השליטה/מנהלי חב' ציבוריות /מוסדיים, ובבוא הזמן (לא לבד ועם מעט עזרה) אוכל לקשר בין נקודות בולטות לעין, להראות כיצד עוברת מגמה של ניצול הציבור הרחב, כחוט השני בכל מעשי אותם גורמים, ואם עדיין ישאר לי מספיק כח, יתכן ואוכל לפרסם קובץ הנחיות/הישרדות ל-"אדם מהרחוב" מלווה בהסברים בגובה העיניים עם דוגמאות מאלפות.
מעניין באיזו דרך אבחר בעתיד לכשיהיה בידיי מספיק חומר להוכחה ש "מעבר לכל ספק סביר", האם ע"י פניה לסיוע לוגיסטי/אדמיניסטרטיבי לאחד מאותם גופים המנסים להגן על האזרח הפשוט (אך למרות רצונן הכן, תקציבם לא מי יודע מה) או שמא אבחר לנהל מו"מ עם אלו אשר חלילה עלולים להיפגע מכך (משהו מעין - קניית הזכויות ע"מ לקבור אותן)
גיל[/quote:1kefz0sf]
אהלן גיל,
אני אשמח לשמוע, ונראה לי שגם חברי האתר על הניסיון שלך בתחום הזה,
מחכה לקובץ שלך :)
ציטוט:
גיל,
אני חושב שמה שאתה מדבר עליו זה ניגודי עניינים שהם חלק בלתי נפרד משוק ההון הישראלי בגלל שהוא קטן וריכוזי זה רק השפיץ של הקרחון, שאפילו הוא שקוף, מעט רואים אותו.
. יש כל כך הרבה ניגודי עניינים שאתה כנראה לא מודע להם, נכון, אבל מספיק מה שאני כן מודע, כדי לסמר שערות, ועם קצת דמיון, לא פראנויה, אני יכול לתאר לעצמי מה הולך מתחת לשולחן ומתחת לרצפה ובמרתפים.
כי הכתבים הכלכליים למיניהם לא מבינים אותם ולכן לא כותבים עליהם, גם מה שכותבים, כבר מספיק בשביל לתפוס את הראש
אבל מי שנמצא בשוק ההון ורואה את הדברים מבפנים רואה המון דברים "מעניינים", אני מתאר לעצמי , וככל שיותר מעניינים כך מסוכנים למי שרואה אותם, ועוד יותר מסוכנים למי שאפילו רק מהרהר באפשרות להציג קצה חוט.
דרך אגב, לדעתי, ככול שגוף או חברה הם גדולים יותר יש יותר ניגודי עניינים והם גם חמורים יותר אבל זה נושא כל כך מורכב ומסובך שאני מעדיף לא להיכנס אליו כי זה לעולם לא יגמר.
אבל זה לא רק ניגודי עניינים, אני חושב שלא היית שולל על הסף אילו היה מישהו (סתם מישהו, לאו דווקא אני או אדם כלשהו ספציפי) טוען שהמשחק ברובו "מכור" מראש להרבה שנים קדימה, ולא מכור רק ע"י קבוצה זו או אחרת של בעלי הון, אלא לרוחב, עומק וגובה כל העוסקים בעניין, החל מאותם 115 "צדיקים" (ישנם עוד כ-5 שאולי
באמת
חשובה להם טובת הציבור), ולהוציא אולי את בתי המשפט (שברובם ללא הבנה פיננסית) כל מי שידו בעניין, דואג להריץ קדימה את העניינים וחו"ח לא לתקוע מקלות בגלגלי הכסף שנעים באופן
חד
סטרי מהציבור והלאה.
בכל מקרה בהצלחה לך !!!
מנהל תיקים.
נ.ב.
ראית מה כתבתי בהודעה החדשה בפורום "יולי" אשמח להתייחסות..