שמח שיכולתי לעזור
בהצלחה רבה .
Printable View
שמח שיכולתי לעזור
בהצלחה רבה .
בוקר טוב,
אני רוצה להקדיש מספר מילים על עינין ה פערים הפתוחים.
ובעיקר לפסול לחלוטין , את המחשבה שקיימת כמות מסוימת של פערים פתוחים המותרת על כול מהלך בין באם הוא עולה או יורד.
ומיד לקבוע שאין כזו הנחייה או חומר קובע בעינין , ו למעשה החומר הלימודי הקשור לפערים פתוחים לא שייך לניתוח טכני, ! אלא , לנרות יפנים מתקדם !
קודם בוא נסכים בהסבר פשוט מה זה גפ מעלה = פער פתוח מעלה ?
גפ מעלה = רצון מזורז של הקונים לקנות במחירים עולים ובכך להיכנס לרכבת אשר כבר יצאה , ולכן בפתיחת המסחר הם מוכנים לקנות ביוקר יותר מ ה מוצע על ידי המוכרים ובכך נוצר הגפ המעלה.
האם התוצאה שלה בגרף הוא צעד חיובי ? כן ומאוד !
גפ מטה = פער מחירים מטה. = רצון מזורז של המוכרים למכור במחירים יורדם ( לא בהכרח בהפסד כמובן) , ובכך לצאת מהרכבת אשר כבר יצאה לדרך או עומדת לצאת לדרך על פי דעתם ( והם יודעים טוב ואיתנו , אז תסמכו עליהם )לצמצם החזקות על אותו נייר כי שוב הצפי הוא ירידה , על כן הם ממהרים למכור גם נמוך וההצעות קנייה. ובכך נוצר בפתיחה גפ מטה.
האם התוצאה שלה בגרף הוא צעד שלילי ?? כן ומאוד !
האם הגפים מעלה נוצרים רק על ידי הנרות הירוקים ?? כלל לא, כי ראו את הדוגמה של אותו מדד 75:
ולאזכרכם לצורך ההסבר , נר ירוק פותח למטה וסוגר למעלה.
נר אדום פותח למעלה וסוגר למטה.
מצורף גרף עם המהלך האחרון של מדד תא" 75 :
קובץ מצורף 4862
כמובן שהנכתב הוא רק מאט שבחומר הקשור ל גפים,והתובנות הם בעלי ערך רב , לצורך הבנה כללית של הגרף.
תודה ובהצלחה
שלום לוי,
בהמשך למה שכתבת לי על העברת קו מגמה מוטעה שלי.
מעניין אותי למה פסלת אותו, למרות שנכון הדבר שיש קו מגמה חשוב וארוך טווח יותר.
הנה הקו שלי במניית אלקטרה צריכה:
קובץ מצורף 4870
היי יוסי,
בכייף ,
3-9-14 1230H
קו מגמה אלקטרה צריכה.
החוקים אומרים יש לחבר שיאים יורדים על ידי קו מגמה יורד,
בוא נלך רגע לגרף נקי ונבין קודם איפה השיאים?
קובץ מצורף 4871
שים להב בבקשה שישנם 3 שיאים אפשריים שכביכול ניתן ליצור קו מגמה יורד.
החץ השחור , הירוק והכתום.
עם החץ השחור זה לא אפשרי נכון לזמן זה.
הירוק הוא בהחלט אופציה ונראה אותו בצילום הבא, אבל יחד עם השחור ישנה תקרה כפולה על כן אין באזור קו מגמה , ואילו בכתום הוא הקו שכנרה התכוונתה אבל אתה התחלת אותו משיא נמוך יותר, ועל כן זה לא נכון כי צריך להתחיל מהשיא של הגרף ( ולבטח באם בשיא בעצמו עובר קו מגמה יורד כמו האדום ) ולא מאיפה שבא לך , כי אתה למעשה יצרת שיא שאומנם הוא קיים אבל הוא לא טכני.
ובאם תשים אותו איפה שצריך, אזי הוא חותך נרות שהוא לא אמור לחתוך.
על כן הקו היחיד הוא האדום והוא הקובע כרגע כאשר מתחתיו ישנם כול מיני קווים אבל אופקיים וכול אחד מהם עם החשיבות שלו.
קובץ מצורף 4872
תודה ובהצלחה
מקווה שהסברתי טוב
תודה על ההסבר!
בהחלט הסיבה שלקחתי נר נמוך יותר מהשיא הוא מכיוון שלא רציתי לחתוך נרות בדרך, וחשבתי שזה אפשרי.
אם כך, אין לי שום קו מגמה קרוב כרגע.
הבנתי. תודה רבה.
בהצלחה רבה
היי עובדיה,
בהמשך לשיחה שלנו על קוי התנגדות שנוצרים כתוצאה מגאפים:קובץ מצורף 4964
1. במצב של גפ מטה, קו ההתנגדות הוא הנמוך של היום לפני הגאפ ?
2. במצב של גאפ מעלה, קו ההתנגדות הוא הנמוך של יום המסחר שנפתח בגאפ ?
אני מצרף גרף להבהרת המצב השני
תודה,
אלעד
היי,
שים לב בבקשה:
ובלי גרפים כי זה רק מבלב.
במצב של גפ מטה, סגירת הנר האחרון לפני פתיחת הגפ הוא הקו התנגדות, ללא שייכות לגוון הנר , באם זה דוגי, אז בקו האופקי.
במצב של גפ מעלה , הסגירה של הנר האחרון לפני הגפ הוא הקו תמיכה , ( לא התנגדות כפי שציינת ).
תודה ובהצלחה
אוקיי, רק להבהיר, ערכי הסגירה הם אלו שיוצרים את ההתנגדות / תמיכה במצב של גאפים ?
לא הנמוך / גבוה היומי ?
כמובן,
רק שבאם גוון הנר האחרון הפוך לכיוון הגפ אז זה לא יהיה סגירה אלא פתיחה.
בהצלחה
היי עובדיה,
ראיתי את הדיון שהיה לך ולתומר בנוגע לקו המגמה הארוך של סלקום.
אני אכן עובד לפי המלצותיך, קרי עברתי לגרף שבועי בערכי סגירה ומתחתי קו מגמה, משם מה עדיין אני לא מצליח להתסנכרן עם הקו שלך.
אני גם עובד עם תוכנת FXG ולא עם BIZTRADE, אני לא רוצה להיכנס לדיון של הבדלי תוכנה, אבל בכל מקרה ה DATA אמור להיות זהה כך שלא ברור לי מאיפה נובע ההבדל.
כפי שרשמת בשרשור, ההבדל הוא מהותי כיוון שאצלי זה יוצא שאני חותך נרות שאני לא אמור לחתוך ואפילו אסור לחתוך ! לפי מה מה שאתה רשמת, אודה לך אם תרחיב בנושא, מ"ז "יש נרות שאסור לחתוך" ?
מצורף הגרף שלי.
קובץ מצורף 4994קובץ מצורף 4995
תודה רבה,
אלעד
היי ,
בוקר טוב,
כפי שציינתה וגם אני ה DATA אמור להיות אותו דבר , אבל הוא לא , ולכן מטבע הדברים לא אכנס להבדלי תכנות.
לגבי הנושא של אילו נרות ניתן לחתוך ואילו לא, גם ציינתי כבר שהנושא דורש הסבר רחב עם עשרות דוגמאות גרפיות בכדי להסביר סופית את הנושא, ושוב מטבע הדברים לא נוכל לעשות זאת כאן , בתחלופת עשרות גרפים עם הסברים בנושא.
ידוע לך שאין לי בעיה להסביר כול נושא טכני אבל כאשר הוא רחב ודורש תעבורה גדולה , איני מוכן להיכנס לכך בפורום.
אילו היינו בכיתה זה היה אחרת.
תודה ובהצלחה
היי עובדיה יקר,
לגבי מניית אינטרנט זהב,קו המגמה שיצרת נוצר משני שיאים די רחוקים אחד מהשני.קובץ מצורף 5068
מחחומר שקראתי לאחרונה הבנתי שרצוי לשמור על מרווחים"סבירים" בין השיאים / שפלים ע"מ שקו המגמה יהיה משמעותי.
מצ"ב הגרף שהעלת לגבי המנייה
תודה,
אלעד
היי ,
תודה שחזרת.
תראה, הייתי אומר שמי שכתב את הדברים הללו , מתאים לו עצמו בכדי שמה שהוא כתב יהיה ארוך יותר.,
מעבר לכך כאשר אתה כותב " רצוי " זה אומר כאילו ש לי או לך או לכותב הנכבד יש איזו שהיא שליטה על הגרף , מה שברור שלא !!, כך הרצוי, לא במקומו.
ראה את הגרף המצורף של אותה מנייה אבל הפעם בטווח השבועי.....
קובץ מצורף 5069
ושים לב בבקשה לתאריכים מטה,!!!! ינואר 2011 --- נובמבר 2013,,כ 3 שנים !!!! ומה יומר אותו אדם שכתב את אשר קראת???
טוב , בוא נעזוב אותו ונסכם :
1- אין שום דרך לשלוט ברצוי, כך שאנו פועלים על פי חוקים כתובים וידועים ללא כוח לפרשנות או הסברים .
2- קו אשר מחבר בין 2 נקודות רחוקות פשוט אומרות את הטווח של אותו קו כי כמה שהקו ארוך יותר כך הוא מציג את הטווח הארוך, ואילו המפגש היה בין 2 נק" קרובות בתוך 3 שבועות , אזי קו זה מתייחס לטווח הקצר.
3-חוזק הקו נמדד פעמיים !
א- כמה שיותר נק" מפגש כך הקו חזק יותר.
ב- כמה שיותר זמן עבר והקו עדיין יוצר או תמיכה או התנגדות.
4-קו התנגדות או תמיכה יוצרים למעשה שני ממדים.
א-מקום.
ב- זמן.
ואין שום תלות בין שיניהם יחדיו. כך שהם יכולים לקראת או להיפגש כרצונם, אבל עדיין בשני ממדים.
על כול שאלה נוספת אתה מוזמן.
תודה
מתנד OBV
ON BALANCE VOLUME
http://stockcharts.com/school/doku.p...nce_volume_obv
עובדיה שלום
האם אתה רואה השפעה הדדית בין מתנדים לדוגמא בין OBV לRSI ?
האם אתה רואה על מתנד אחר המשכלל את OBV?
מהו המתנד החשוב ביותר שאתה עוקב?
סליחה על השאלה (התשובה) הארוכה (מתאים לסוף שבוע)
היי,
מספר דברים על המתנד. OBV.
מתנד זה אוהב נפח של מניות ולא של מדדים ! =(נפח של קנייה ומכירה של נכס מסוים , ולא קבוצת נכסים בתוכו ).
( למדד הבנקים שהבאת דוגמה, אין נפח, כי אתה לא קונה אותו, אתה קונה כול בנק בנפרד,)
ולכן הוא לא מתאים לכול גרף.
חלק מהבעייתיות של המתנד נובעת מכך שכאשר הוא מתחיל להראות חיובי או לונג,, הוא אינו לוקח בחשבון דבר אחד חשוב שהוא מחיר המנייה שהולך ועולה.!!!!
ועל ידי כך מראש צריך יותר כסף לקנות כמות נתונה של מניות, אז גם מראש יכנס יותר כסף, לא כי רצו ! אלא כי צריך !
וכאשר משחררים מניות בגבהים, אזי יוצא יותר כסף ממה שנכנס פר מנייה בודדת.
לשאלותיך,
האם אתה רואה השפעה הדדית בין מתנדים לדוגמא בין OBV לRSI ?איני עובד עם OBV באופן מקצועי על כן אין לי דעה בנושא.
האם אתה רואה על מתנד אחר המשכלל את OBV?אין כזו חייה שיכלול של מתנדים, כול אחד עובד בפני עצמו, ועל פי נוסחה שונה, ולפי כיול שונה, כמובן הוא שייך למשפחת המומנטום, אז בניהם אני מעדיף את סטוכסטיק , CCI, RSI.
מהו המתנד החשוב ביותר שאתה עוקב?
זה לא כזה פשוט !, כי למעשה לעבוד עם 5 מתנדים שונים ,( מחוץ לגרף ) זה לא אומר שמסתכלים עליהם בנפרד ,אלא העבודה מהשוטפת שלהם יחדיו היא זו שקובעת !
אבל הייתי אומר שלעבוד בלי ה ADX, זה לעבוד קצת על גרף חשוך, ללא אור .
אשמח להמשיך את הדיון...
תודה ובהצלחה
היי אבי,1
תודה על תגובתך,
אני אומר ,
" יחי ההבדל הקטן או הענק בין, מחיר לנפח"
כך שלעולם שני המתנדים לא יכולים אפילו לדבר ביחד.
ובנוסף , " יחי ההבדל הענק בין 0BV, כ מתנד מומנטום , ל ADX כ מתנד מגמה"
תודה לך והמשך ערב טוב
שלום חברים,
עובדיה היקר, ברשותך הייתי רוצה לחלוק עליך, רשמת "ועל ידי כך מראש צריך יותר כסף לקנות כמות נתונה של מניות, אז גם מראש יכנס יותר כסף, לא כי רצו ! אלא כי צריך !"
כמובן שכאשר יש ימים רצופים של עליות (קניות) אז יכנס יותר כסף, השאלה היא כמה נכנס..
לפי הבנתי, אם המנייה נמצאת במגמת עלייה מובהקת (שיאים ושפלים עולים) אנו מצפים שיכנס כסף משמעותי למנייה בעליות, ובתיקונים טכניים, תצא כמות מסוימת של כסף (באופן טבעי) אך זה יהיה זניח
ביחס לכסף הנכנס בזמן העלייה !
בשורה התחתונה אם המנייה שוברת שיאים חדשים וכן מתנד ה OBV מראה עלייה (כלומר יש קורלציה בין המחזור למגמה) אז מגמת העלייה מקבלת תמשנה תוקף, באם המנייה עולה אך ה OBV נשאר סטטי אזי זה סימן אזהרה שאין מסה רצינית של קונים.
אפשר להקביל את זה למצב שמנייה פורצת רמת התנגדות קשה ללא מחזור מסחר גבוה מהרגיל (OBV נמוך), במצב זה יש סיכון לפריצת שווא.
בקיצור לא להייחס למתנד זה כמוהו לא להתייחס למחזורי המסחר..
ערב טוב,
מותר לך תמיד לחלוק על דבריי כאן, אין לי מנדט עליון בדברים שאני משתף,
מה שכן יש לי הוא ניסיון גרפים של שנים רבות. והרבה.
ותודה שחזרת לדיון , ולכך זה נועד.
אשתדל להסביר במילים אחרות את אשר כנראה לא הבנתה כי לא הרחבתי.
1- דע לך שלא כול מתנד מתאים לכול גרף, ובאם נקודת יציאה זו נכונה , אז עליך לדעת ש מתנד המדובר הורכב ל מניות ואינו מתאים למדדים ! מה ההבדל?
למניות יש מחזור , למדדים לא !
יתרה מכך ממציע המתנד קבע שלפחות בנפח יהיה מעל 100.000$ , בכדי שה משוואה תזכה בנתונים טובים.
עם סוג הגרף סיימנו מבחינתי .
2- ראה צילום מצורף ודרכו אנסה להסביר טוב יותר.
מצורף גרף של פועלים.
קובץ מצורף 5095
ובאם תקרא את ההערות על הגרף עליך לקבל שישנו פער בין 600 ש"ח במחירים בזמנים שונים וזה בהחלט טבעי,
אני רק כתבתי ש המתנד יודע להתמודד על כניסת כסף או יציאה , אבל מכייון שהוא אחראי על עניין ה נפח, אזי יש מלכתחילה יותר כסף כי המנייה עולה יותר. וכאן הסטייה שמראש קיימת. ( כי על פחות מניות צריך יותר כסף )
וכול זאת בלי להיכנס לשום דבר מיוחד אצלו בנוסף.
כאשר בוחרים מתנדים לעבוד איתם יש להבין שיש ללמוד באופן מקצועי את הדברים, הרי בסופו של דבר אני ואתה מכניסים כסף למסחר בזכות איזו משוואה שמישהו פיתח,, !!!
וואלה! זו צריכה להיות משוואה טובה.
תאר לעצמך שאני בתור כותב כאן בפורום,
ממליץ כן או לא להיכנס או לצאת על פי 5 מתנדים מחוץ לגרף שאני עוקב זה שנים רבות, וברור לי שאחוזי ההצלחה שלי כאן הוא מעל 90% , האם אני חכם ממישהו אחר כאן ? לא, אני מנוסה בנושאים טכניים ומאמין אמונה מלאה במתנדים שאתם אני עוקב. זהו !
אז בטח שיש ללמוד , להתנסות, לבדוק, ולהחליט בסופו של דבר על אילו מתנדים תיקח אתך , לעתיד.
בכדי לקצר אומר,
אני לא פוסל את המתנד, וגם לא מתנדים אחרים שאני לא עובד אתם, אבל אני אישית לאחר בדיקה מקיפה, החלטתי להתמקד בחמשת המתנדים שאני אתם שנים רבות , והתוצאות שהם יחדיו וכול אחד בנפרד מביא לי הם נפלאות.
אז גם בדבריי כאן אתה לבטח מבין שאני מכיר די טוב את ה OBV, אבל פשוט החלטתי להמשיך בלעדיו.
היי לוי,
אני מסכים איתך בנוגע ל 2 הנקודות שהעלתה, במיוחד לכך שהמתנד מתאים למניות ופחות למדדים.
בכל זאת, אני רוצה להביע את דעתי בקשר לנקודה השנייה 2, כתבת כך:
"ובאם תקרא את ההערות על הגרף עליך לקבל שישנו פער בין 600 ש"ח במחירים בזמנים שונים וזה בהחלט טבעי,
אני רק כתבתי ש המתנד יודע להתמודד על כניסת כסף או יציאה , אבל מכייון שהוא אחראי על עניין ה נפח, אזי יש מלכתחילה יותר כסף כי המנייה עולה יותר. וכאן הסטייה שמראש קיימת. "
אין ספק שככל שערך המנייה עולה אותו כמות כסף יקנה פחות מניות מה שאמור (בדגש על אמור) להרים את נפח המסחר כו גם את ה OBV.
מצד שני, יכול להיות מצב שבו ערך המנייה עלה אך מתבצעות פחות ופחות עסקאות כך שנפח המסחר נותר קבוע ואלי אף יורד.
לדוגמא, מנייה מסוית שערכה 10 ש"ח והתבצעו בה 10 עסקאות בממוצע במחיר זה, כלומר מחזור מסחר של 100 שקלים.
נניח שאותה מנייה עלתה עלייה מטאורית של 100 אחוז וכעת עולה 20 ש"ח, במידה וכמות העסקאות בשער זה תרד פי 2 (5 עסקאות), אז מחזור המסחר יהיה עדיין רק 100 שקלים.
זאת הייתה הכוונה שלי שזה סימן אזהרה למנייה במגמת עלייה.
בוקר טוב
על בסיס הערותיך אני מבקש להביא שני צילומים עם המתנד המדובר , ולאחר מכן בסופ"ש, אסכם את הדברים.
מדובר בגרף של מניית AVNR ארה"ב.
קובץ מצורף 5096
אני מעתיק שוב את הפוסט הקודם:
בוקר טוב
על בסיס הערותיך אני מבקש להביא שני צילומים עם המתנד המדובר , ולאחר מכן בסופ"ש, אסכם את הדברים.
מדובר בגרף של מניית AVNR ארה"ב.
קובץ מצורף 5096
קובץ מצורף 5097
ועכשיו מול מתנד OBV, ה ADX כבר המליץ לונג ב 6.06$,
נסכם בהמשך
צהריים טובים
19-9-14
ברשותך eladta , אנסה לסכם את הדיון .
דיברנו כאן על דברים מאוד חשובים, כאשר בלי לשים לב, אנו צריכים וחייבים להבין שלא כול מתנד מתאים לכול גרף! או נכון יותר לומר , לכול נכס !!
מתנד OBV או ON BALANCE VOLUME' הוא מתנד מומנטום נחמד ואפילו מאוד נחמד, אבל שם מקומו , כי דרך הדיון כאן אנו יכולים להבין שהמתנד טוב בדברים שהוא מראה, לגרפים של מניות באשר הם עם הגבלה במינימום 100.000$ כנפח . ( זא" מניות קטנות של יתר 50 או יתר 120 לרב לא מתאימות, כמו אל על אזורים וטובים אחרים.) קבוע לפחות , והוא אינו מתאים למדדים באשר הם , יחד עם זאת להבדיל מ מתנדים אחרים , מתנד זה גם לא מתאים ל מסחר תוך יומי, כך שלמרות שהוא די בשימוש אצל מנתחים טכניים רבים, (וחבל ) , וגם אצל סוחרים, יש לקבל את המגרעות שלו כמו את היתרונות.
נסכם ש :
1- המתנד מתאים למניות באשר הם עם מינימום נפח יומי של 100.000$.
2- המתנד אינו מתאים , למדדים = שום מדד בעולם .
3- המתנד לא מתאים למסחר במט"ח ,
4- המתנד לא מתאים למסחר ב CFD.
5- המתנד כן מתאים לסחורות או ו חוזים עתידיים.
6- המתנד אינו מתאים לעבודה תוך יומית.
7- יש ל מתנד סטייה מסוימת עקב עליית המחיר של המנייה ביחס להמלצה שלו ללונג.
8-בתור מתנד מומנטום זה למעשה חיסרון מסויים שהוא שואב נתונים מהנפח במקום מהסגירה פתיחה.
9- בכדי לקבל נתונים מדוייקים יותר , יש להוסיף או לגרוע את הנפח בעקביות יום יום על פי ההסבר הבא.
במידה והסגירה היא מעל ה סגירה של אתמול יש להוסיף את הנפח של אתמול לנפח הכללי של ימים לפניו..
במידה והסגירה של היום היא מתחת לסגירה של אתמול , יש להחסיר את הנפח של אתמול מה נפח הכללי של ימים עברו .
ובכך נוכל לקבל כיוון ונתונים אמתיים יותר.
10- מי שכבר עובד עם 3 מתנדי מומנטום כמו ,CCI ,RSI, ,STOCHASTIC
יהיה לו בעייתי לצרף מתנד מומנטום רביעי, ולא על פי הערכים של שלושת הראשונים.
נעצור כאן ובמידה וישנם שאלות נוספות ניתן כמובן להמשיך את הדיון, למרות הסיכום.
תודה ובהצלחה
עובדיה שלום
הנר האדום של אבוג'ן והיה גם באבגול
איך מזהים נר כזה ?
הוא חייב להיות אדום ?
האם הטווח שלו בפריצה לכל כיוון מוגדר כגובה הנר ?
מהפתיחה עד הסגירה או מהגבוה לנמוך ?
תודה מראש
אייל
היי אייל,
זה לא משהו שניתן להסביר , כי בגרף מסוים זה כן יעבוד ובאחר לא, אבל כאשר מתעמקים בנרות יפנים מתקדם , יודעים שכשהוא מופיע , שזהו הוא !
לא מחייב אדום,
כי גם ירוק מתקבל , וכנראה שלא קראת את העדכון על אסם , כי הנר הזה קיים שם וכתבתי על כך,
http://www.s-maof.com/Forum/threads/...A8%D7%A1%D7%9C
הטווח שלו הבעייתי הוא סגירה פתיחה וללא התחשבות בצללים.
תודה ובהצלחה
MACD
YHOO גרף שבועי
יש סטייה שלילית של המתנד בגרף שבועי
מצורפת תמונה
בגרף יומי הסטיה נעלמה
לאיזה גרף יש להתייחס
תודה מראש
איילקובץ מצורף 5127
שנה טובה ,
וחג שמח,
בוא ברשותך נחסל שאלה זו בינתיים.
מתנד זה הוא ממשפחת המגמה , כך שאיני יודע מי המליץ לך לעקוב אחרי סטיות כאן, כי סטיות במתנדים אמורות להופיע במתנדי מומנטום. כך שאיני יכול להסביר לך למה ומדוע כי בשבילי אין כאן ולא יכולה להיות סטייה שאמורה לומר משהו על עתיד המסחר.
סטיות יש לבדוק נניח ב
CCI, STOCHASTIC , RSI , OBV'
תודה ובהצלחה
שנה טובה עובדיה היקר,
לדעתי מה שתומר התכוון, תקן אותי אם אני טועה תומר, זה למגמה שנוצרה ב MACD, אפשר לראות בקו המגמה שהוא צייר שהשיא האחרון נמוך יותר מהקודם.
צירפתי כאן מאמר שמסביר את התופעה, כאשר משפט המפתח הוא: "Third, notice that the MACD formed a higher low as Google formed a lower low in November. The MACD turned up with a bullish divergence with a
signal line crossover in early December. Google confirmed a reversal with resistance breakout."
קובץ מצורף 5129
לינק http://stockcharts.com/school/doku.p...ivergence_macd
ערב טוב,
איני יכול לפרש שאלה שכול חברי פורום ! אלא אני קורא את שאלתו ועונה בהתאם.
בלי פרשנות ובלי אולי !
ולכן אייל שאל במפורש על הסטייה ש ה מתנד השבועי שלו הראה.
ואני בדעתי ,
מתנד ה MACD= MOVING AVEREGE CONVERGENCE DIVERGENCE
ז"א , פרט לכך שהם שני ממוצעים נעים יש בהם , בחישוב מרכיב נוסף שמבדיל אותם מהממוצע הרגיל. ומראש הוא מורכיב הסטייה, אבל זה לא אומר שהממוצעים מראים סטייה שאנו מכירים !
מתנדי מגמה באשר הם לא בנויים להראות סטייה אלא רק את המגמה,שזו בעייה בפני עצמה , אבל מתנדי מומנטום כולם, כן בנויים להראות בנוסף ליכולות שלהם, גם סטיות ארוכות טווח. כי סטייה הוא פועל יוצא מהמומנטום הנמדד !!
באם קראת על מאמר זה או אחר על DIVERGENCE , CONVERGENCE= חלק אינטגרלי של המתנד ולא היכולת לגלות סטייה.
לגבי המאמר שהבאתה, מראש כתוב שהמתנד הוא ממשפחת המומנטום !! מה שלא !! כי ממוצעים יוצרים מגמה לא מומנטום, כך שאני מעדיף לא לקרוא את ההמשך .
ובהזדמנות הקרובה אביא את האפיון של המתנד המדובר.
דעתי אחת היא, ואין בכוונתי לשנות הרגלי מעקב אצל סוחרים אחרים אלא אני יכול רק להמליץ ,
MACD, לא יוצר סטיות שעל ידם ניתן להבין מה הולך לקראת בעתיד הרחוק יותר של הגרף המדובר.
אבל בהחלט ההיסטוגרם של המתנד הוא דבר יקר ערך שמרמז על המון דברים, כמו היפוכים, מגמה , יכולת המשכיות ועוד.ומאוד כדאי להתעמק בהם.
תודה ובהצלחה
תודה על התשובה המפורטת.
אני חייב לאמר שאני די מבלובל, אני אשאל שאלה שהיא אולי בסיסית מידי אבל אולי תעשה סדר מסוים ואשמח להתייחסותך.
מה ההבדל בין מתנד מומנטום למתנד מגמה ?
מבחינת הסמנטיקה, מגמה ומומנטום נשמעים בעלי משמעות זהה..
בוקר טוב,
וחג שמח,
ההבדל במילים פשוטות הוא .....
מתנד מגמה מרמז , מראה, מאיר את תשומת לבך, קובע, מציין , אחראי,....... על הכיוון הכללי, לונג או שורט.
מתנדי מומנטום ,מרמז , מראה, מאיר את תשומת לבך, קובע, מציין , אחראי,....... על העצמה של אותו כיוון שמתנד מגמה מדבר עליו !!
האם ה" כח (עצמה ) "בלונג או בשורט , יש להם פוטנציאל להמשכיות.
כמובן שיחד עם זאת מתנדי מומנטום מראים את הכיוון של הנכס, ( בכיוון של הקו של המתנד )אבל כיוון ולא מגמה, כי מגמה הוא רצף של גלים ( שבנוי מ שיאים ושפלים עולים נניח למגמת עולה )( שאחראי לו מתנד מגמה )וכיוון הוא גל אחד (שאחראי לו מתנדי מומנטום).
וההבדל הוא ענק. ולכן אסור לערבב את הנתונים אשר שני המתנדים מספקים !
אני תמיד אומר....
תשאל את המתנד את השאלה שבאחריותו לתת לך מענה ולא מעבר לכך ,
לדוגמה:
במידה ותשאל מתנד מומנטום את ה עצמה, כיוון , והאם יש לגרף זה סטייה , תקבל מענה !
במידה ותשאל את המתנד מומנטום על ה מגמה , והאם יש לגרף הזה סטייה דובית, = חרגת בשאלות בתחום האחראיות של המתנד והמענה יהיה לא נכון.
כך שבאם תשאל את מתנד מגמה על סטייה של הגרף הזה, אז גם חרגת מתחום האחראיות של המתנד.
בוקר טוב וחג שמח
תודה לאלעד על הקישור וההבהרה של הנושא שמסבירה את השאלה
בקורס בסיסי בניתוח טכני לא מסבירים לצערי על סטיות
לכן הפורום כאן מעניין כי ניתן לקבל הסבר מאדם עם ניסיון
כתבת כי מתנדי מומנטום כולם, כן בנויים להראות בנוסף ליכולות שלהם, גם סטיות ארוכות טווח. כי סטייה הוא פועל יוצא מהמומנטום הנמדד !!
נישארתי באותה מניה גרף שבועי (ארוכות טווח) עם מתנדי המומנטום ורואים במתנדים שפלים עולים ובמניה השפלים גם עולים אך בשיפוע מתון יותר
האם לכך התכוונת ?
תודה מראש
אייל
קובץ מצורף 5132
צהריים טובים,
איני יכול לעקוב אחרי הגרפים שלך או של אחרים.
אני כן יכול לתת לכם את ההגדרה של מה זה סטייה על פי מתנדי מומנטום.
( קודם כול ככלל דע לך שבכדי לראות סטייה במתנד עליך להשאיר את הגרף באופן סגור ולא פתוח כפי שצילמתה,, כאשר הטווח הנראה לעין הוא לפחות שנה.)
ההגדרה של סטייה דובית היא:
המשך עליות מחירים בהשוואה לשיא הקודם , ( בגרף ) אבל מתנדי מומנטום מציגים חצייה נמוכה יותר ( או קיפול מטה למתנדי קו אחד ) מ ה שיא הקודם במחירים. ובמתנד.
מאוד פשוט,
על תחפש בגרף YHOO, אין שם סטייה לא ביומי ולא בשבועי.
תודה ובהצלחה
בקשר לשאלה
למרות שיש תמיכה חזרה ב 118
למה ירידה עד 122 לא מספיקה ויכולה לפגוע בגל העולה אחר כך (אם יהיה )
תודה מראש
אייל
עובדיה שלום
לגבי השאלה שלך מי החזק בשוק ? הקונה או המוכר ?
יהיו לשאלה זו הרבה נימוקים לשתי התשובות
קודם כל קונים ומוכרים זה כסף אבל על מתנד OBV אתה לא אוהב להסתמך
אם אני מסתכל על בזן ב- 3 חודשים האחרונים עד שער 140 רואים בעיקר נרות ירוקים
בהמשך בעיקר נרות אדומים
כלומר בחלק הראשון הקונים שלטו ובהמשך המוכרים
אבל המחיר לא חזר לתחתית כלומר הקונים בינתיים בשליטה
במקרה הזה זה בולט אבל זה לא תמיד כך
אפילו ב s&p 500 בסוף 2008 זה לא היה בולט כך
עם צבע אחד דומיננטי כך יותר מהשני
אייל
אייל , שאלתך הראשונה הייתה....
בקשר לשאלה
למרות שיש תמיכה חזרה ב 118
למה ירידה עד 122 לא מספיקה ויכולה לפגוע בגל העולה אחר כך (אם יהיה )
תודה מראש
אייל
בכדי לענות טכנית על הערתך עליך פשוט להתחבר למה יוצרים נגיעות בקווי תמיכה והתנגדות.
ובמקרה שלנו כאן בבזן, מדובר על הגיעה לקו תמיכה ב 118 , שהוכח כבר שמזמין קונים !
מי אלא הקונים הללו ?
מן הסתם זה אותו גוף או גופים אשר תמכו אז בקו זה ולא מוכנים שהשקעותיהם תעבור לשלילי.
ומכייוון שאף אחד ( מהגדולים ) לא מכניס סתם כסף לשוק , אזי הם ימתינו בסבלנות להגעה נגדם לקו הרצוי, כי אולי זה לא יגיע, אז למה להכניס עוד כסף.
הדבר העיקרי של קווי תמיכה חשובים הוא ....
הקו מזמין קונים באשר הם,
אני , אתה, גופים, קופות, מאותתים, ועוד,לכן בבניית תוכנית עבודה עליך לבדוק על פי גרף יומי + שבועי . מה המקומות ש הגרף יוכל לבצע פרסה מעלה , וכרגע קו ה 118 , יש בו יותר סיכוי מקו ה 122, והעקשנות שלי שאני מפרסם כאן ברבים הייתה נכונה, בינתיים.
עכשיו מה הבעייה?
וגם זאת כבר כתבתי.
יתכן שכרגע זה כבר מאוחר, ואולי המחיר גם ישבור את ה 118, אבל נוכל לדעת רק בהגעה לשם.
בהמשך נדבר על מי החזק.
תודה ובהצלחה
עובדיה בוקר טוב
אודה לך אם תסביר מה זה מחשבון פיבוט ומה המטרה ?
למה דווקא גרף 15 דקות ?
( דיברת על כך בקשר למניית עזריאלי )
תודה מראש
אייל
היי אייל,
בוקר טוב,
תראה אומר, כך:
ישנו נושא של מסחר יומי , וישנו נושא גם של מסחר תוך יומי,
על כן הפרק הזה בניתוח טכני הוא שונה , אחר , והחלטי , אבל לתוך יומי, כאשר ה פיבוט היומיות הוא חלק נכבד ועיקרי של מסחר תוך יומי.
אין לי שמץ של סיכוי ללמד דרך התכתבות בפורום ! הנושא ארוך וחשוב, ודורש אימון רב.
על כן אני מפנה אותך לרשת ובדוקר את הנושאים הבאים.
קווי הפיבוט = PIVOT POINTS
מסחר על פי קווי פיבוט.
משוואת הפיבוט.
מחשבון פיבוט.
ולאחר מכן כאשר תבין מה זה אוכל לענות לך על שאלותיך,
אמור לי כאשר תהיה מוכן ,
כי כול תשובה שלי אליך כרגע כאשר אינך מודע מה זה לא יעזור לך בכלום.
תחרוש בסופ"ש ונמשיך הלאה.
תודה בוהצלחה