נראה כאילו נושי אגח א' שברו את הכלים
ההצעה לדחות את מועד תשלום הקרן לא זכתה לרוב של 75% ונדחתה.
המשמעות היא שבמידה והקרן לא תשלום, החברה תהיה חדלת פרעון באופן פורמלי ונושיה רשאים לפנות לבית המשפט למימוש זכויותיהם
Printable View
נראה כאילו נושי אגח א' שברו את הכלים
ההצעה לדחות את מועד תשלום הקרן לא זכתה לרוב של 75% ונדחתה.
המשמעות היא שבמידה והקרן לא תשלום, החברה תהיה חדלת פרעון באופן פורמלי ונושיה רשאים לפנות לבית המשפט למימוש זכויותיהם
אז לסיכום לגבי פטרוכימיים ד אני לא נכנס לשם גם מחאחר ואני חשוף כבר לפטרוכימיים במידה גבוהה דרך אגחים ה' ו-ו', ואני מעדיף להיכנס לאגחים שאני חושב שיש אפשרות גם לרווח הון בד' אני לא כל כך חושב שיש אפשרות כזאת, עם הכל בחלק קטן מתיק מגוון במטרה להישאר עד לפדיון ( או סוג של הסדר ) אפשרי,
לגבי אלעזרא הייתה לי פוזיציהה לפני מספר שנים שכל חברות הליסינג נסחרו בתשואות גבוהות מאוד וסגרתי לאחר שצוצמצו המרווחים, אז לא עוקב כרגע אני אציץ בהזדמנות על האגח
אם אכן יש לך נזילות גבוהה, הייתי ממליץ לך על אג"ח בי גי אי, תסתכל על הדיון פה ועל ההסברים של TBY למרות שאין שיעבודים נראית לי עדיפה על פטרכימיים ד'
עוד הזדמנות שהיא לא אגח,אבל בסגנון, מנייה בשם פלואסנס מדיקל, החברה הולכת לבצע מיזוג הופכי משולש ולהימחק מהבורסה בעלי המניות יקבל במזומן 169 אג' למניה בעת המחיקה, המחיקה עתידה להתבצע בסוף אוגוסט,
מחכים רק לאישור של האסיפה הכללית שתיערך ביום חמישי הזה, אני אספתי סחורה בחודש האחרון בשער 158, ויש כרגע בלוק יחסית לגדול לזה שהמניה לא הכי סחירה ב161.5, אז אם יש לך הרבה כסף נזיל, לעשות 4.5% בחודש נראה לי לא רע, כאמור אני מחזיק בפוזיציה שם אז תבדוק בעצמך אם זה מתאים לך
עכשיו זה סופי - פדרמן הצעיר הסביר שאין למשפחה יכולת או רצון להזרים כסף לפטרוכימיים, הם "מוכנים" לתת "פיצוי" על דחיית התשלומים - באמת תודה רבה, זה הרי יוצא מכיסם של הנושים הלא מובטחים.
בלי הפחדות אי אפשר - הביאו את אייל גבאי שיסביר כי לא כדאי לנושים להתנגד להסדר בשל קיומו של אינטרס של המדינה בנכס העיקרי של פטרוכימיים, אחזקה של 31% במניית בזן. "מי שחושב שאפשר לקבל כאן מניות או את השליטה (בבזן), טועה", אמר גבאי.
"זה מצב מאוד מסובך. המדינה למודת ניסיון ממה שקרה עם המניות של גד זאבי בבזק, שם המדינה איבדה שליטה על התהליך לאחר שהבנקים לקחו מזאבי את המניות, ומאותו רגע הפסיקה לפעול (בחברות מסוג זה ) לפי נוסחה של מניית זהב ועברה לצו אינטרסים חיוניים. בכוח הצו הזה יש למדינה אפשרות להשתלט בכוח על מניות שליטה בחברה כמו בזן, וזו הסיבה שאין מבחינתכם כדאיות לקחת את השליטה", אמר גבאי
זה כמובן קישקוש מוחלט.
המדינה כפופה לחוקים בדיוק כמו כל אחד אחר.
אם הנושים זכאים עפ"י חוק לקבל את המניות - בית המשפט יתן להם את המניות והמדינה לא יכולה לעשות דבר.
תרצה המדינה להשתלט על מניות שליטה - בבקשה - יש תהליך חוקי מסודר שכרוך בפיצוי המחזיקים בשווי המלא של הנכס - זה נקרא הפקעה או הלאמה או כל פטנט אחר שירצו להמציא אך העקרון דומה - פגיעה בזכות קניין מחייבת פיצוי.
הערה לגבי אייל גבאי - מי בודק את השעות שהוא מחייב? הוא באידיבי פיתוח, אידיבי אחזקות ועכשיו בפטרוכימיים?
יש כאן טעם לפגם חמור בהתנהלות האישית שלו.
מסכים לגמרי עם דברי TBY. על פניו, התנהגות נאמנים של סדרות לא מובטחות (ה' ו-ו') היא תמוהה (בלשון מאוד עדינה). מעניין, מה המחזיק הקטן יכול לעשות במקרה כזה? בהתחשב במה שקורה בהסדרים האחרים, עולה בעיה יותר כללית שמעמידה את המשקיעם הפרטיים כמונו (שלרוב רוצים להישאר פסיביים ולא לארגן קרבות, קבוצות ועצומות נגד הנהלות) במצב של כמעט חוסר אונים. לכאורה (וזה גם המצב בפטרוכימיים שפה הכל די פשוט, לא סיבוך כמו ב-איי די בי). הפתרון ברור אבל עובדתית המצב של הסדרות הלא מובטחות לא מזהיר אם הצעה של החברה על דחיית תשלומי הקרן תוך מתן "פיצוי" תתקבל. אני בזמנו הייתי קרוב להחלטת השקעה באג"ח גם על סמך הבנה שבמידה ומגיעים למצב כמו שהחברה היום, אז יש לי אפשרות לקבל מניות בז"ן אחרי תשלום של הנושים המובטחים. כל החישוב של כדאיות ההשקעה התבסס על כמות המניות שיישאר לי בתור נושה לא מובטח ובפועל זה פשוט לא קורה.
מה שלא ברור לי גם (אחרי עיון בהודעה לגבי הדחיה) שאג"ח ו' עשה קפיצה יפה מאוד לאחר פירסום ההודעה . מה זה, הערכה לא נכונה של שוק או שמישהו מפספס פה?
אגב, אני לא רוצה לפגוע בדיון. אבל אני אציין את הדבר הזה, חשוב להיות בצד המנצח. אם הרוח הנושבת כרגע היא של פגיעה בנושים הלא מבוטחים על חשבון הנושים המבוטחים הפתרון הפשוט הוא להיות נושים מבוטחים. אין אפס.
אם פטרוכימיים יתחילו לשחק בשטויות במקום בהעברת השליטה בחברה מה שיקרה זה שלאט לאט יעלמו כל הנכסים הבלתי משועבדים על מנת לקנות עוד קצת זמן לחברה. המזומנים בקופה יתרוקנו, והיחידים שיראו משהו יהיו אלה שיש להם שיעבודים.
זו הסיבה אגב שאני מחזיק כמות גדולה של אג"ח ג~ אני מעריך שבהסתברות גבוהה כל האמיצים שהלכו על סדרה ו או ה, כנראה ירוויחו יותר, אבל התרבות העסקית בארץ וזה שהתרחיש שציינתי למעלה לא נראה לי מופרך גרם לי לרצות להתקרב למניות עצמן.
ואגב, אנחנו לא מזכירים את זה כל כך וכולנו אופטימיים לגבי בזן - אחרת לא היינו בכלל פוזלים לכיוון של פטרוכימיים.
אבל גם כאן דרושה זהירות כי אפילו בזן עצמה היא חברה מאוד ממונפת, ואם כל השדרוגים שהם קיבלו (גז ופצחן וכו') לא יביאו אותם לרווחים משמעותיים, אנחנו עלולים לראות התרסקות גם בבזן שפתאום תתקשה בעצמה למחזר חובות.
מינוף של 80 אחוז הוא גבוהה מידי לחברה עם רווחיות גבולית.
אני חושב שצריך להבחין בין מה שבעלי החברה היו רוצים שיקרה לבין מה שיתרחש בפועל.
אג"ח א' אינה מובטחת ומוחזקת ע"י מוסדיים. קופת עמיתים מחזיקה 20% מהסידרה ובניגוד למוסדיים האחרים - שם לא נרדמו בשמירה והם מתנגדים להסדר של החברה - לכן גם לא הסכימו לדחות את התשלום
לגבי אגח ה' ו-ו' - למיטב הבנתי תהיה להם נציגות נפרדת ובכל הצבעה , מי שיש לו אינטרסים אחרים (כמו למשל אגח מובטח בכמות יותר גדולה) הצבעתו תיפסל אם ההצבעה אכן כרוכה בניגוד אינטרסים.
אני מאוד מקווה שיש מספיק מסה של נושים לא מובטחים שאיכפת להם מכספם על מנת שההסדר שהחברה מציעה לא יעבור - כפי שבאלביט יש מלחמת עולם של מתנגדי ההסדר שהוצע ע"י החברה - דווקא האינטרס של "תעשיית ההסדרים" מבטיח שיהיה מאבק.....
מעכבים תשלום קרן לאגח א':
http://www.calcalist.co.il/markets/a...608327,00.html