כמו כל השרשור הזה 8-)ציטוט:
פורסם במקור על ידי david15
Printable View
כמו כל השרשור הזה 8-)ציטוט:
יחד עם זאת , אסור שזה יסנוור אותנו יתר על המידה,ציטוט:
פורסם במקור על ידי Arti
חייבים לחשוב מעבר לתקוות.
בינתיים השוק לא עולה למרות שהחוזי חיוביים במקצת,
זה סימן טוב,
זאת אומרת שאם ירדו החוזים ב13:30 אז נראה כאן אדום.
למרות התקוות (המובנות של כולם) ולמרות הנתונים הכלכליים הגרועים לטעמי בצע הכסף וחוסר האלטרנטיבה גורם לבורסה לדשדש קדימה
ולכן אני מגלגל את השוקת שלי כלפי מעלה (עם הפסד מינימלי משום שרל הפוט שלי היא ב 10% מהבטחונות ) better safe than sorry
לאן למעלה?ציטוט:
פורסם במקור על ידי Danielp
1220/1240
לקראת סוף יולי היו מספר התבטאויות של חברים שנחשבים למביני ענייןציטוט:
גם כאן באתר וגם באתרים כלכליים אחרים שגרסו , על סמך טכני:
א.שהשוק בדרך ל 1177 עם תיקונים קטנים ורק אז נראה תיקון יורד משמעותי יותר.
ב.חודש שעבר המדדים בארה"ב טיפסו ואצלנו השוק הוחזק בשלשלאות ל 1120
והיו לא מעט מביני עניין שסברו שהקפיץ הזה ישתחרר לאחר הפקיעה.
נראה שתחזיתם מתממשת אז לא נראה לי שלא קראתם את הנתונים , אתם מסתמכים יותר מדי על תחושות ותקוות ומה השוק צריך או לא צריך לעשות ומדברים מתוך פוזיציה באופן מובהק.
תתעוררו מהחלום לפני שיהיה מאוחר מדי - מי שהעצבים שלו מספיק חזקים להיות מכור ב1200
ולראות את המדד ב 1170 (זה עוד מעט) ולא לעשות כלום סבבה לו אבל רובנו משקשקים במצב הזה אז למה לא להרחיק עכשיו.
עד כמה שאני הבנתי משחקן יש כללים להזזת רגלים.
למשל הזזת הרגל הרלוונטית לנו.
אם הכפילה את מחיר התקבול שלה.
התקבול הממוצע שליהיה 155 אם תגיע ל-310 צריך להזיזה.
ההזזה היא על כל 50% בסטרייק אחד, ז"א אם הכפילה עצמה אז צריך להזיז ב-2 סטרייקים.
נתן עוד תנאי של 21 יום אך לא הרחיב לגבי עוד אפשרויות
אני נצמד לזה מעתה.
מקווה שלא אצטרך להזיז.
דיוויד,ציטוט:
לצד הכללים שאתה מקפיד עליהם, ושלדעתי חייבים להקפיד על סדרת ככלים כלשהי כי אחרת אתה נהיה "יוי-יו", אסור להתעלם מהשוק, או יותר נכון, ממה שהשוק מנסה "לשדר".
שים לב שכל העולם ואחותו, ממתינים השבוע לברננקי, ומה ממתינים:
1. ממתינים לשמוע ממנו כי ישנה האטה מסויימת בהתאוששות (אבל זה כבר ידוע)
2. מנגד- ממתינים לשמוע מה "הסוכריה" הבאה שייתן לשוק, רמזים כבר היו , כלומר שתגיע סוכריה, יש ספקולציות מה יכולה להיות הסוכריה, אבל לא ממש יודעים.
כעת, לקראת אותה סוכריה, הרבה ספקולנטים, סוחרים, משקיעים התחילו להיכנס לשוק, בהנחה שכשתבוא הסוכריה השוק יעלה .
אם תבוא הסוכריה- אכן יש מצב שהשוק יעלה עוד טיפה (כי הוא כבר עלה "על חשבון אותה סוכריה"), אבל אם לא תבוא, אם הנאום של ברננקי יסתיים בכלום, או אז תבוא ירידה שכולם כה ציפו לה .
לכן, ובמקביל לכללי ניהול אסטרטגיות שרצוי מאד לשמור עליהן, תמיד יש לפקוח עין תורנית על השוק.
ומה זה אומר גיל?ציטוט:
פורסם במקור על ידי גיל (רעננה)
שלדעתך צריך לחכות לאחר יום שלישי ולראות מה יקרה ושהסיכון שווה.
כפי שאני רואה בישראל תומחרה ההודעה(עד כמה שאני יכול להבין), הבנתי משחקן שהמוסדיים עדין בחוץ.
אני מעריך שהירידה או התיקון יגיעו,
אך אני לא בטוח שנארה לי נשימה לכך.
אני בהפסד משמעותי על השורטים הממונפים שלי.
יחד עם זאת, זו רק מחיקת רווחים עד עוד 1/2 אחוז למעלה בערך.
DAVID15 כתב
ומה זה אומר גיל?
שלדעתך צריך לחכות לאחר יום שלישי ולראות מה יקרה ושהסיכון שווה.
כפי שאני רואה בישראל תומחרה ההודעה(עד כמה שאני יכול להבין), הבנתי משחקן שהמוסדיים עדין בחוץ.
אני מעריך שהירידה או התיקון יגיעו,
אך אני לא בטוח שנארה לי נשימה לכך.
אני בהפסד משמעותי על השורטים הממונפים שלי.
יחד עם זאת, זו רק מחיקת רווחים עד עוד 1/2 אחוז למעלה בערך.
זה אומר כמה דברים:
1. אם השורטים הממונפים מהווים השקעה ארוכת טווח , אזי צריך לבחון מדי פעם האם הנחות היסוד שהובילו אותך להשקיע בשורטים עדיין תקפות או לא, בדיוק כפי שבוחנים השקעה במניה, כל עוד הנחות היסוד תקפות, אין סיבה לשנות (אלא אם מתחוור לפתע כי הנחות היסוד היו שגויות, ואז צריך לבצע ניתוח/הערכה מחדש של הכל)
2. באם השורטים הממוניפים אינם להשקעה אלא למסחר, אז רצוי לדעתי להתייחס אליהם כאל מסחר שבועי/חודשי וכו', כלומר לשקול אפשרות לעבוד בשיטת "סטופלוס, טייקפרופיט, טרילינגסטופ" שאלו יותר שיטות מסחר מאשר השקעה.
3. מה שכן, כל עוד שמדובר במחיקת רווח ולא הפסד מהקרן, ז"א שעדיין לא נפגעת, כלומר עדיין אמור להיות לך אוויר לנשימה.
מעבר לעיל, יש לדעתי מקום לשקול גם הגנה כלשהי (בד"כ חלקית או רחוקה) בכל מקרה בו נוטלים עמדה בעלת כיוון חד משמעי על השוק, ולו רק למקרה שבחירת הכיוון תתברר בהמשך כבעייתית בטווח זמן מסויים (כלומר- גם אם בסופו של דבר פני השוק למטה, יתכן ועד שיגיע לשם, הוא יעלה ויעלה, ויגרום להרבה כאבי בטן).
הגנה שכזו (חלקית/זולה) אמורה לאפשר "להזיק מעמד" באותם קטעים קשים, ולמנוע מצב שבו סוגרים בשיא ההפסד, רגע לפני שהשוק מתהפך לכיוון הרצוי.
שורה תחתונה- לי עצמי יש דעה מאד שלילית על שוק ההון (מניות, אך בעיקר אגחי"ם), אבל טווח הזמן שעליו אני חושב שלילי הוא די הרבה שנים קדימה, בעוד שבטווחים הקצרים אני מודע הייטב לכל הכוחות (בעיקר אנשים כמו אובמה, גייטנר וברננקי) שמנסים בכל מאודם להחזיק את השוק עם הפרצוף למעלה (בחירות בסתיו, קדנציות נוספות של אובמה ושות', השקעה כה גדולה בהחייאת הכלכלה שעלולה לרדת לטימיון וכו'), ולכן בטווחים הקצרים אני פועל עם הגנות.