Re: מכתשים אגן וכור - מניות
אלון,
הבעיה:
מכתשים יצאה באזהרת רווח חמורה -> צריך לרדת ומייד.
מאידך, יצאה עם הודעה על משא ומתן למכירה בשישים אחוז מעל מחיר השוק אתמול-> צריך לעלות.
הקוץ: הודגש שזה רק משא ומתן ולא ברור עם יצא לפועל, מצד שני אזהרת הרווח היא בטוחה.
עם עליה של קרוב לשלושים אחוז היום לא נראה לך שכדאי למי שמחזיק לממש לפחות חלק.
מחר בבוקר , עשויה להיות הודעה כי המשא ומתן עלה על שרטון, ואז תישאר רק עם "אזהרת הרווח החמורה".
בהצלחה.
נ.ב -
את ההתייחסות למניות אלו ניתן למצוא בתמליל הצאט החל מזמן 20:38 כאן -
http://www.s-maof.com/Forum/viewtopic.php?f=85&t=10823
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
אלון,
הבעיה:
מכתשים יצאה באזהרת רווח חמורה -> צריך לרדת ומייד.
מאידך, יצאה עם הודעה על משא ומתן למכירה בשישים אחוז מעל מחיר השוק אתמול-> צריך לעלות.
הקוץ: הודגש שזה רק משא ומתן ולא ברור עם יצא לפועל, מצד שני אזהרת הרווח היא בטוחה.
עם עליה של קרוב לשלושים אחוז היום לא נראה לך שכדאי למי שמחזיק לממש לפחות חלק.
מחר בבוקר , עשויה להיות הודעה כי המשא ומתן עלה על שרטון, ואז תישאר רק עם "אזהרת הרווח החמורה".
בהצלחה.
אני מאמין כי בכל קבלת החלטה יש אולי מספר חלופות אך יכולה להיות רק חלופה אחת טובה ביותר.
להגיד כי עדיף למכור חלק ולהשאיר חלק זה מבחינתי לא תשובה אידיאלית.
ברור לכולם כי או שעדיף למכור הכל (במידה ומחר בבוקר יעלה על שרטון) או להשאר עם הכל - כי ימשיך לעלות.
אני מאמין כי גם אם ההצאה לא תצא לפועל בסופו של דבר (כפי שציינתי בכתוב למעלה) מחר ימשיך לעלות.
כפי שאמרתי אני כן חושב שכדאי למכור לפני שמגיע למחיר מלא - כי אכן יש סיכון!
אך חשוב לזכור כי החברה אכן שווה (לפני ההצעה) לפי מחיר מנייה של בין 1700 ל- 1800 ולא 1350 כפי שהיתה בבוקר.
החברה אכן על המדף (בגלל שעסקת אלאבו התפוצצה) - אך מה שבטוח (אפילו אם הזהרת הרווח שלה) - השווי גדול ממה שהיה היום בבוקר (קרוב יותר למחיר בו נסחרת כרגע).
לכן מבחינתי שתי החלופות זה בין למכור הכול כעת ולצאת לפי שווי אמיתי - היתרון ברור יוצאים מההשקעה כעת!
לבין להמתין:
אם בימים הקורים מחר, מחרתיים או מעט יותר מכך יעלה בעוד 20% לצאת - כי הגיע למחיר שבוא הכדאיות של המשך ההחזקה נמוך!
או אם "עלה על שרטון" ויורד חזרה להמשיך להחזיק ולמכור כאשר יגיע חזרה לערך נוכחי - כי זהו הערך האמיתי של המנייה לפי שווי חברה בפועל!
אז נכון שייתכן כי משך ההשקעה יהיה ארוך יותר, ונכון כי ייתכן שבדרך הדבר יגרום לכאבי לב למשקיע הממוצא, אך מבחינתי מדובר בהשקעה חסרת סיכון!
למה - בגלל שהסבירות להפסד נמוכה, התוכלת חיובית גבוהה והסבירות לרווח מהיר גבוהה גם היא - השקעה שלא מוצאים כל יום!
נשאלת השאלה האם להשקיע במחיר נוכחי?
אני אישית רואה בכניסה אפשרות אך בגלל כל אותם סיכונים ובגלל התנודתיות הגדולה שבנייר - יש לקחת את כל הדברים בשיקלול ולא הייתי ממליץ לכל משקיע ממוצע להיכנס לנייר כעת...
יש מי שיראה בכך סתירה, אך אני אומר כי כניסה צריכה להיות מול רווח וודאי, במקרה זה מדובר על כך שסבירות להפסד נמוכה לאורך זמן (אך לא מובטח רווח) ולכן - היום לא הייתי נכנס למנייה (למעשה הפקודות יציאה כבר בפנים).
אם יסגר חזרה במחיר נמוך וקרוב למחיר תחילת היום אז אולי...
למי עוד התקשרו מהבנק האם הוא רוצה למכור בשוק את המניות של מכתשים אגן בגלל ההודעה האחרונה?
הבנקים פונים למשקיעים, מעניין אם הם הרוכשים או שבאמת מדובר בתום לב של יועץ ההשקעות של סניף בנק בודד... או לחלופין הוראה מלמעלה...
אלון
הפוסט הנ"ל הוא אחד החומרים שממש נהניתי לקרוא.
הגיון צרוף ומחשבה בריאה.
בעיני, אזהרת הרווח כבר בפנים, ולכן הניתוח שלך מדויק. התחנה של ה-2000 בהחלט ראויה, ולמי שחובב סיכון או כבר מורווח יכול להשאר מעבר לכך (לטעמי).
אני גם שואלת, מה הסיכוי ששוב לא תתבצע עיסקה (שאלה רטורית כמובן).
תודה
באופן כללי, לא הייתי נכנס כרגע.
בכלל לא בימים עם תנודות גבוהות, תנודות גבוהות מפריעות לקבל החלטות שקולות.
אבל גם הזמן עולה כסף.
אולי יהיה לאורך זמן רווח, אבל אני לא חושב שנניח ישב על המדד איבד חצי מהכסף ב 2008
ורק אתמול חזר להיות מרווח.
(בהנחה והתנודה הגדולה לא גרמה לו לקבל החלטות לא שקולות.)
כיף למי שבפנים :)
ציטוט:
פורסם במקור על ידי red-r
אלון
הפוסט הנ"ל הוא אחד החומרים שממש נהניתי לקרוא.
הגיון צרוף ומחשבה בריאה.
בעיני, אזהרת הרווח כבר בפנים, ולכן הניתוח שלך מדויק. התחנה של ה-2000 בהחלט ראויה, ולמי שחובב סיכון או כבר מורווח יכול להשאר מעבר לכך (לטעמי).
אני גם שואלת, מה הסיכוי ששוב לא תתבצע עיסקה (שאלה רטורית כמובן).
תודה
ביטול העסקה הקודמת אינו קשור לסבירות להצלחת/כשלון העסקה הנוכחית, שכן למרות שמדובר במכתשים אגן כל הנתונים האחרים שונים:
מכתשים היא החברה הנרכשת ולא הרוכשת - יכולות לצוץ בעיות של מיסוי (סבירות קטנה), איסור על בעל שליטה חיצוני (סבירות אפסית), בעיות עם הועד/עובדים (סבירות קטנה עד בינונית) ועוד...
הרוכש חברה סינית - מה שמכניס סיכונים שקשה לתמכר כגון - בעיות רגולטוריות ("מפלגתיות")...
ובואו נגדיר כי זוהי תשובה רטורית בלבד :d
אודה להבהרת מצב האג"ח במקרה שכרגע רק הוזכר כאפשרות - שנוחי ימחוק את המניה מהבורסה הישראלית.
הוא אמנם הזכיר רק את המניות, אבל אני מניח שהוא ימחוק, כלומר ירכוש, גם את כל האג"ח.
מה זה אומר בשני המקרים ? שיהיה ביקוש ענק, כולל לסחורה שכלל אינה מוצעת למכירה, וגם המניות וגם האג"ח יזנקו ?
אין קשר ישיר בין רכישת המניות והפסקת המסחר לאג"ח.
החברה יכולה להמשיך לשלם את האג"ח במועדם, אפילו סביר שיעשו זאת.
השיקול היחיד הוא בכך שהדבר מצריך המשך דיווח שייתכן שהחברה החדשה תרצה להימנע ממנו.
במקרה זה צריך לבדוק את תשקיף האג"ח ולראות האם יש לחברה יכולת לבצע פרעון מוקדם ובאילו תנאים.
במקרה אחר הם יכולים להציא הצעת רכש - אך אז ההחלטה נשארת אצלך ורק אם יצליחו לרכוש את מרבית האג"ח יוכלו לבצע פרעון מוקדם.
בכל מקרה בפרעון מוקדם מקבלים את מחיר הפארי.
מה שהייתי ממליץ לעשות זה לבדוק האם מחיר השוק גבוה ממחיר הפארי שכן מקרה כזה יכול לעודד את החברה לבצע פרעון מוקדם (שכן השוק מעותת לחברה כי יסכים לתת לה כסף בריבית נמוכה יותר מזו הרשומה בקופון).