שוקת רחבה-אסטרטגיה בטוחה ומשעממת. האמנם?
ערב טוב חברים,
אני עושה זה מס' חודשים אסטרטגיה של מכירת שוקת רחבה ועוקב אחרי הדיונים הפורים, בעיקר בפוסט של דמי כיס , וממה שקורה אצלי וממה שכותבים חלק מהחברים ,יש לי מס' דילמות/תובנות, שאשמח לשמוע את דעתכם:
1. מסתבר שכמעט מדי חודש האסט. גורמת לתקלות, הרבה דפיקות לב, ולעיתים הפסדים כתוצאה מהזזות ומלחץ והכל עבור תשואה מאד נמוכה ביחס לסיכון מאד גבוה.
2. עובדתית בחודשים האחרונים התנודות מפקיעה לפקיעה היו מינוריות- לכאורה מצב אידיאלי לכותבי שוקת רחבה. ולמרות זאת נגרמו הפסדים לחלק מהחברים, וזה קרה כשהמדד רץ מהר מדי לכיוון מסוים לפני שתיקן.
3. בקורס של יוסי אלוף הובן כאילו זו אסט. משעממת וקלה ללא הרבה ניהול ("שגר ושכח")- בפועל יש דילמות מדי יום וניהול יומיומי ומשעממם בהחלט לא היה פה...
4. קשה מאד לשמור על הכללים- ולפי הדיונים כמעט כולנו גרידים, לא מתרחקים מספיק מהסטרייק וכשהמדד רץ נגדנו , הדבר גורם להפסדים.
5. אפילו אם נרוויח כל חודש 5-6%, הרי ברור , שפעם בשנה שנתיים יגיע חודש שהמדד ירוץ חזק לכיוון אחד וייקח את כל הרווחים, וזו אסטרטגיה קלסית של "להרוויח בכפיות ולהפסיד בדליים"
המסקנה שלי: אם רוצים להרוויח לאורך זמן בשוקת רחבה , צריך משמעת ברזל, ושמירה מדוקדקת על הכללים, וזה כנראה לא מתאים לכל אחד וכנראה גם לא לי, ופה הלבטים שלי לגבי ההמשך.
הסיכון הגבוה , ההתעסקות והחשיפה לא עומדת בפרופרציות הרווח המזערי.
מה דעתכם?
שבוע טוב לכולם,
מאיר טל
נ.ב
כנראה , שמחר המעוף יירד ואני אסגור את השוקת שלי (שהיא לא כ"כ רחבה בגלל שהייתי גרידי), ברווח נאה, אך הייתי קרוב מאד להיות בהפסד גדול, כשהמדד זינק מעל 1120.
Re: שוקת רחבה-אסטרטגיה בטוחה ומשעממת. האמנם?
ערב טוב מאיר,
דעתי בקשר לשוקת ברורה. אני אישית עושה שוקת רק בשבועיים האחרונים של החודש וגם זה במשורה. הספיקו לי דפיקות הלב, וגם ההפסדים מחודש שעבר, בו כולנו חנינו על 1120-1130 לצד חברתו ה"מנחמת" של שחקן - וברחנו משם בשן ועין.
שחקן מכיר את המשחק, ומשחק במגרש של הגדולים. לנו אסור להיות שם, אסור בתכלית האיסור להיות לצידו - תמיד מאחוריו - כי הפסד שלנו זה אומר מחיקה! לא פחות ולא יותר.
המדד שיחק לטובתך הפעם, אבל זה רק עניין של זמן, עד שזה לא יקרה, ואז תפסיד - בגדול, זה לא מה שאני מאחלת אבל - למדתי לקח חשוב - ונראה לי שאתה לא ממש.
להיצמד לשחקן- זה טוב ויפה, לעשות את האסטרטגיות שלו ולהביא 5-10% בשבוע זה נהדר ומקסים. אבל מה זה נותן לך לאורך זמן?
תרשה לי לשאול כמה שאלות שיחדדו כמה דברים שנאמרו כאן באתר ממש מהימים האחרונים:
1. האם אתה מבין את האסטרטגיות של שחקן? האן אתה מבין היטב מה השיקולים שהנחו אותו לנקוט באסט' כזו או אחרת?
2. האם אתה יודע לנהל אותן?
3. האם אתה יודע לנהל סיכונים בתיק שלך?
לעניות דעתי התשובה היא לא לכל אחת מהשאלות לעיל.
ולכן, חבר, יש למצוא את הדרך להבנה, לחשיבה עצמאית ...עכשיו שאל את עצמך איך עושים זאת.
היי RED,
כנראה שלא כ"כ הבנת את מה שכתבתי, כי אני מטיל ספק גדול באסט. של שוקת רחבה, שמבחינתי הייתה מלווה בחריקות רבות, ולמרות שהמזל שיחק לי עד כה, אני לא מתכוון כנראה להמשיך בה ( אולי באופן שולי בלבד).
זה זמן שאני חושב שהאסטרט. לא כ"כ כדאית מבחינת סיכוי/סיכון ובחודש אחד רע היא יכולה למחוק הכל. אני עברתי לשוקת בינונית שלפחות יכול שתיתן 15% רווח , אם כבר סיכון אז לפחות שנקבל תשואה, וגם אותה אני כנראה אסגור מחר (ברווח פחות בהרבה) וארוויח איכות שינה גבוהה.
אז מה כן,
בינתיים מבצע אסטרטגיות של שחקן מעוף ותשובתי אכן "לא" ל-3 השאלות שהעלת, אך לפחות מנסה ללמוד תוך כדי תנועה. גם בהיצמדות לאסט. אלו ולמרות שבד"כ מרוויחות, אך כשמפסידים, אז זה בד"כ ב- % גבוהים יותר, מה שמכביד על התוחלת.
אז מה כן? זו שאלת השאלות, הייתי שמח מאד לדעת לנהל עצמאית "אוכף", החודש ניסתי בקטן וכתבתי אוכף על 1090 לפני כ-10 ימים , טרם תיקנתי בו דבר.
בינתיים ממשיך להתלבט...ושואל את עצמי מה הלאה?
תודה על תגובתך, ומסכים בכל פה לרוב מה שכתבת.
שיהיה שבוע טוב ומוצלח
מאיר טל
מאיר,
עברתי קצת על ההודעות שלך בפורום מאז שנפגשנו (וירטואלית).
מבלי להעליב חס וחלילה, ובהמשך למה שכתבתי לך ב"שוקת רחבה...", אתה ריסקיונר לא קטן, ואתה חייב לקחת את זה לתשומת ליבך.
למשל, כתבת 100 יחידות שוקת עם תחילת הדרך. פעמים רבות כתבת מאד קרוב ומאד גרידי (גם החודש. 1120 ו 1130 בשלב מאד מוקדם של החודש).
באמת
היית בחששות ובדאגות לא מעט פעמים.
אני חושב מאיר, שיותר מחשבון נפש ל"שוקת הרחבה", יש מקום לחשבון נפש אישי. ואני אומר את זה ממש לטובתך.
וחשוב לי לציין. אני לא מאוהב ב"שוקת הרחבה" ואין לי "מניות" ב"שוקת הרחבה". אם מחר תהיה אסטרטגיה שתראה לי יותר, אני נוטש את השוקת הרחבה בערך ב 5 שניות.
מאיר, אתה רוצה שיהיה שקט ומשעמם, תכוון 2% חודשי. תמות משיעמום. ועדיין תקבל יותר מאשר בכל נתיב השקעה אחר.
חברים, כמו ששניכם כתבתם:
1. עם רוצים שוקת בטוחה ו"משעממת", אז מכוונים ל-1%-1.5% בפתיחה,
ואז במהלך החודש מוסיפים לזה עוד 1%.
2. אבל ו"אבל" גדול מאוד - כולנו גרידיים וזה שורש הבעיה ולא שוקת רחבה עצמה,
כי אם מכוונים ל-2%, השוקת
באמת
בטוחה ו"משעממת".
אופיר שלום,
מקבל את הערותיך/הארותיך,
זה בדיוק מה שאני עושה עכשו - חשבון נפש.
אני מודע לבעיה של הגרידיות ושל הריסקים שמיותרים שאני לוקח - וזה בדיוק החולשה שלי והסיבה שכנראה שוקת רחבה לא מתאימה לי, כי אני לא הצלחתי עד כה להתאפק ולהסתפק רק ב- 1.5%-2
החודש למשל, למרות שהרווחתי, לא אומר שעשיתי שוקת רחבה, אלא שוקת בינונית שהפכה לאוכף כתוב לא סימטרי.
כך שמצד אחד אני כתוב ב- CALL 1140 ו CALL 1110, אך כמובן שקיבלתי עליהם מחירים טובים, שמקוווה שהיום אוכל לסגור אותם ברווח נאה.
כך שהסיכון שלקחתי היה מלווה עם סיכוי לרווח יפה במקרה של ירידות.
שבוע טוב
מאיר טל
חברים יקרים!
גם אני ביצעתי את השוקת הרחבה פעם ראשונה החודש ואני יכול להגיד שלא הייתי גרידי,הכתיבות מלמעלה היו 1150 וצפונה....1160 ומלמטה 1000 ודרומה ועדיין שהמדד עף למעלה במהלך השבוע שעבר ולמרות שסמכתי על המגדלים שהציבו השחקנים ב1130-1140 עדיין היו לי שני ימים מאוד קשים כשבשני כבר נשברתי וגילגלתי 1150 למעלה ל1160,אגב במקרה זה הכתיבה במרחק של שני סטריקים 1150 וסגירה של1170 מלמעלה דווקא שירתה אותי מכיוון שאת ההגנה לא הזזתי בגלגול הראשון......ואני מקווה שהאחרון....שאלתי האם להכנס לפקיעה במידה והמדד ישאר באזור ה1000 כאשר אני כתוב ק-1160 מלמעלה וט-1000 מלמטה?,התלבטותי היא האם להמשיך לבצע בחודש הבא?
חברים יקרים
החודש בצעתי שוקת רחבה מאחר ונסעתי לטיול בחו"ל ולא ראיתי מחשב במשך שבוע.
הכתיבות שלי הן 1170 למעלה ו 950 למטה.
זה בלבד יניב לי החודש 6%.
אני רגוע כמו פרה בהרי הקווקז.
היום אני אחליט אם לקרב ולאן את הרגליים.
נעשה עוד כמה אחוזים בכיף וברגוע.
בברכה
Long
אני יכול להתחלק רק בנסיון האישי בנושא של שוקת רחבה ולהל"ן מסכנותיי:
1. גם אני בהתחלה התלהבתי מהפשטות של האסטרטגיה הזאת
2. אני באופי שלי די שמרן
3. מבצע שוקת רחבה החל מחודש ינואר אחרי שעברתי קורס נגזרים א' אצל יוסי ולאחרונה גם קורס ב'.
4. התחלתי מבצוע על הנייר, המשכתי כמה חודשים לאחר מכן עם כמויות קטנות מאוד שהגדלתי אותם בהדרגה כל חודש (התחלתי עם 3 יחידות, 5 בחודש לאחר מכן, 10 וכו'). בחודש הזה הגעתי ל-30 ולא נראה לי שאבצע בזמן הקרוב עם כמות גדולה משמעותית מזה (מבחינת הבטחונות, אין לי בעיה לכתוב כמויות הרבה יותר גדולות, אך לא אסכן את כל חסכונותיי על שוקת).
5. כל הזמן כתבתי ממש, אבל ממש רחוק. כל החודשים היו רווחיים. בחודש הזה הייתי ב-1160 (פעם ראשונה הרשיתי לעצמי טיפה נועזות, אם כי כתבתי את זה כשמדד היה ממש נמוך)ואחרי ריצה למעלה סגרתי כשאופציה הכפילה את עצמה. לא רציתי להרחיק/להכפיל ע"מ לא להעלות סיכון וכרגע בהפסד של 2000 ש"ח אחרי עמלות. שלם לגמרי עם עצמי למרות העובדה שזמן קצר אחרי קניה חזרה של 1160 המדד התחיל לרדת. רואה את זה כקוריוז - השקט הנפשי שלי יותר חשוב.
6. אין אלטרנטיבה באופציות (לפחות אני לא רואה כזאת) למי שלא יכול לבלות מול המסך כל הזמן מלבד שוקת רחבה. זה לא "שגר ושכח" (ממש לא!) אך יחסית לא דורש "הידבקות" למערכת מסחר.
7. הסיכוי להרוויח לאורך זמן - זה משמעת חזקה וזהירות. אם אין לך את זה (וזה מה שניסיתי לבדוק על עצמי בחודשים הראשונים של בצוע שוקת) אז אין לך מה להתעסק בשוקת רחבה - סביר להניח ששום דבר טוב לא ייצא לך מזה.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי chizhk
6. אין אלטרנטיבה באופציות (לפחות אני לא רואה כזאת) למי שלא יכול לבלות מול המסך כל הזמן מלבד שוקת רחבה. זה לא "שגר ושכח" (ממש לא!) אך יחסית לא דורש "הידבקות" למערכת מסחר.
המוטיבציה העיקרית גם במבחינתי, מתאים למי שעובד בעבודה 'אמיתית' במשך שעות המסחר.
האסטרטגיה הרבה פחות רגישה לחוסר השגחה צמודה.