Re: עוד יום מסחר 15/07/2010
ציטוט:
פורסם במקור על ידי מנהל תיקים
..........המדדים מחפשים היום כיוון אך ממפת הפוזיציות הפתוחות ניתן לראות שבמהלך השבוע האחרון נפתחו 15,000 קולים בכל אחד מהסטרייקים 1140-1160 ואני מניח שמי שכתב אותם לא מטומטם ולא מחלק כסף מתנה. ..........
מנהל תיקים.
האם זה אומר שמי שקנה אותם מטומטם ומחלק כסף מתנה?
[quote=דמי כיס]
ציטוט:
פורסם במקור על ידי "מנהל תיקים":2t6grckp
..........המדדים מחפשים היום כיוון אך ממפת הפוזיציות הפתוחות ניתן לראות שבמהלך השבוע האחרון נפתחו 15,000 קולים בכל אחד מהסטרייקים 1140-1160 ואני מניח שמי שכתב אותם לא מטומטם ולא מחלק כסף מתנה. ..........
מנהל תיקים.
האם זה אומר שמי שקנה אותם מטומטם ומחלק כסף מתנה?[/quote:2t6grckp]
לא.
אם אתה חושב שהשוק בדרך למטה, נגיד ל 1050 אז כדי להרוויח כמה שיותר כסף אתה תכתוב היום קולים 1100 באלפיים ש"ח כל אחד ולא C1160 ב-70 ש"ח.
ש: אז מי ולמה כותב ב 1140-1160?
ת: מי שכתב שוקת עם רגל עליונה ב 1120 ופוחד מעליות - בצדק.
לשאלתך, הכל תלוי באסטרטגיה ומטרה.
מנהל תיקים.
שלום מנהל
תודה על תגובתך.
מה דעתך על כך שהכלכלות באירופה שודאי משפיעות על ארה"ב אינן במיטבן.
מה גם שהאבטלה בארה"ב שהיום צריך להתפרסם נתון בענין זה, לא מראה כיוון שורי.
האם אינך חושב שמכיוון שישנם כל כך הרבה מוקדים בעולם של אתגרים כלכליים לא פשוטים ואפילו מסובכים, יכולים לגרום לירידות משמעותיות?
גם אם לא תרחיש ה-W אבל ירידות של 15% לא סבירות בעינך?
ציטוט:
פורסם במקור על ידי david15
שלום מנהל
תודה על תגובתך.
מה דעתך על כך שהכלכלות באירופה שודאי משפיעות על ארה"ב אינן במיטבן.
מה גם שהאבטלה בארה"ב שהיום צריך להתפרסם נתון בענין זה, לא מראה כיוון שורי.
האם אינך חושב שמכיוון שישנם כל כך הרבה מוקדים בעולם של אטגרים כלכליים לא פשוטים ואפילו מסובכים, יכולים לגרום לירידות משמעותיות?
גם אם לא תרחיש ה-W אבל ירידות של 15% לא סבירות בעינך?
ל-david15:
אתה שואל שאלות יפות ומאוד מורכבות.
אני חושב שצריך להסתכל על הדברים במספר אספקטים. דבר ראשון, שוק הנגזרים הוא לא שוק בפני עצמו אלא נגזרת של מדד 25 המניות הגדולות בבורסה. המדד כשלעצמו הוא חסר משמעות כי הוא רק ממוצע משוכלל של הניירות והוא גם לא ממש אותו הממוצע שהיה לפני שבועיים (לפני עידכון המדד). אז מה שצריך להסתכל עליו זה ערכים כלכליים של המניות המרכיבות את המדד. בעצם, רק אחרי אנליזה של המניות אפשר לתסרט את המדד עצמו ודרכו את מה שעתיד לקרות באופציות.
לדעתי, חלק גדול מהמניות במדד המעו"ף נסחרות מתחת לערכן הכלכלי ומצד שני אין היסטריה של הציבור שגם ככה יושב במזומן. במקביל, המוסדיים קונים סחורה בכמויות (כעט אין כרגע קניות של הציבור, גברת כהן מחדרה לא רצה לקנות מניות) וזה מייצר ריצפה מסויימת לשוק.
אירופה מתאוששת, יוון וספרד מגייסות כסף, מקצצות חובות ומתייעלות – זה יקח זמן אבל הכיוון הוא חיובי ולא שלילי. זו הולכת להיות דרך ארוכה ולא ממש כביש סלול, אלא יותר דומה לכביש עפר עם בורות. אני חושב שהמשקיעים מתחילים להבין שהמצב משתפר והשאלטרנטיבות גרועות!!!
בבנק מקבלים 1.5%, בשחרים 2%-4% במניות מעו"ף במכפיל 10 מקבלים 10% בערך וזה המקום הנכון לכספי החיסון.
יש הרבה מניות במדד שלדעתי אין להן עוד הרבה לאן לרדת לפני שיפכו לכסף מזומן על הריצפה. אז 15% במדד זה תסריט קיצוני מבחינתי. אני חושב שאנחנו הולכים לכיוון מעלה, יחד עם זאת אנחנו נראה כל פעם שני צעדים קדימה ואז צעד אחורה ולפעמים גם שניים אחורה.
מקווה שעניתי,
מתנצל על התשובה הארוכה (אולי מידי), אבל זה שאלות שאפשר לדון עליהן גם שבועיים.
מנהל תיקים.
שלום מנהל תיקים,
1. איזה מניות במדד25 או במדד 100 נראות לך כרגע זולות ואטרקטיביות לקנייה?
2. איך היית מגן כיום על תיק מניות מפני ירידות? כלומר איזה אופציות לקנות ואיזה אופציות למכור?
לא ייעוץ אלא דעתך בלבד.
בברכה
ציטוט:
פורסם במקור על ידי אריאל2
שלום מנהל תיקים,
1. איזה מניות במדד25 או במדד 100 נראות לך כרגע זולות ואטרקטיביות לקנייה?
2. איך היית מגן כיום על תיק מניות מפני ירידות? כלומר איזה אופציות לקנות ואיזה אופציות למכור?
לא ייעוץ אלא דעתך בלבד.
בברכה
א. דעתי היא ייעוץ ולכן לא אוכל לענות על השאלה הראשונה.
ב. שאלה טובה. בגדול קונה p1050 אחד עם כל 100k ש"ח שיש לך במניות. בגלל שזה לא יקר אפילו לא הייתי כותב בשלב הזה כלום אלא פשוט משלם על "פוליסת ביטוח". כמובן שאם אתה מוכן לקחת סיכון שכשהשוק יתחיל לרוץ אתה תרוויח פחות אז אפשר לממן את הקניה באמצעות כתיבת קולי רחוקים.
מקווה שעזרתי,
מנהל תיקים.
[quote=מנהל תיקים][quote="דמי כיס":2l0bq5sf]
ציטוט:
פורסם במקור על ידי "מנהל תיקים":2l0bq5sf
מנהל תיקים.
האם זה אומר שמי שקנה אותם מטומטם ומחלק כסף מתנה?[/quote:2l0bq5sf]
לא.
אם אתה חושב שהשוק בדרך למטה, נגיד ל 1050 אז כדי להרוויח כמה שיותר כסף אתה תכתוב היום קולים 1100 באלפיים ש"ח כל אחד ולא C1160 ב-70 ש"ח.
ש: אז מי ולמה כותב ב 1140-1160?
ת: מי שכתב שוקת עם רגל עליונה ב 1120 ופוחד מעליות - בצדק.
לשאלתך, הכל תלוי באסטרטגיה ומטרה.
מנהל תיקים.[/quote:2l0bq5sf]
לא יותר מדי הבנתי את התשובה.
לדבריך, נפתחו 30,000 יחידות קולים באזור הזה השבוע.
מה שמוזר לי בסיפור הזה, שתמיד הדברים מוצגים כיוזמה של המוכרים/כותבים.
באו מוכרים, והחליטו לכתוב שם כדי להכניס כסף. אבל יוזמה לא יכולה להיות רק
חד
צדדית.
על מנת שזה יקרה, מישהו היה צריך לקנות את ה 30,000 יחידות האלו.
נפתחו 45000 קולים ומי שקונה אותם זה מי שחושב שיהיו עליות שזה מסתדר עם זה שגם הכותבים חושבים שיהיו עליות ולכן מקדמים כתיבות צפונה.
ראה תרשים,
מנהל תיקים.
דוד נראה לי שהנתון הזה קצת יעזור לך :
1. אנו מסתכלים במפת הפוזיציות כדי לראות את רצון השחקנים בעלי הכוח{באופן יחסי כמובן} וההבנה בשוק { מן הסתם יותר מאיתנו..}.
2.שחקנים כותבים!! לא קונים {לרוב כמובן } לכן אפשר להיות בטוחים שהכתיבות שאנו רואים זה שחקנים, ומי שקונה זה כל השאר : ספקולנטים מהמרי הכיוון , קוני ההגנות למיניהם ...
אז מה זה מעניין שעל כל 30k כתיבות יש אותה כמות של קניות , אם אנו בצד של השחקנים ...