אשמח לשמוע מבאי הפורום המלומדים את דעתם לאגח זה שנסחר ב9.3 צמוד.
אומנם יש צרות בחברה אבל בכל זאת שליש מדינה קונה שם? האם זה מספק מספיק יציבות?
תודה
א.
Printable View
אשמח לשמוע מבאי הפורום המלומדים את דעתם לאגח זה שנסחר ב9.3 צמוד.
אומנם יש צרות בחברה אבל בכל זאת שליש מדינה קונה שם? האם זה מספק מספיק יציבות?
תודה
א.
הי elade,
לא פגשתי אותך עד היום ואני קצת חושש לענות כמו שהייתי עונה למישהו "קבוע" בפורום.
תביט, אינני מכיר את החברה יותר מדי ולא מכיר את מצבה. אך, בכל מקרה, 9% צמוד בימים אלו זה לא מציאה גדולה. ישנם אגחים של חברות מאוד בטוחות ויציבות או לחלופין אגחים עם שיעבודים מאוד טובים שנותנים יותר (וחלקם הרבה יותר). לדוגמא:
1. אפריקה נכסים אגח ה: 11.4% צמוד עם שיעבודים חלקיים טובים.
2. גלובל כנפ אגח א: 11.4% שיקלי.
3. פאנגאיה אגח ג: 10% צמוד עם ביטחונות מלאים במזומן (למעשה - יותר בטוח מאגח בנקים).
4. חנן מור אגח ד - 15.6% צמוד של חברה יציבה עם ביטחונות מעולים.
ויש עוד רבים. בכל מקרה, נראה כי אינך מכיר את התחום טוב במיוחד ולכן אמליץ ללמוד את הנושא, לפני ביצוע כל השקעה שהיא בפועל. אולי כדאי גם לקרוא את: http://www.s-maof.com/Forum/threads/...מדורגות
בברכה ובהצלחה,
פיראט, התכוונתי לשאול אותך על פאנגאיה אגח ג'. השעבוד שם הוא על מניות חברת הבת "הצלחת השרון". כשאתה אומר מזומן אתה מתכוון שיהיה מקור ברור לתשלום בגלל שהצלחת השרון חתמה על הסכם למכור את רוב הקרקע בצורן, נכון?
המצב נראה טוב בסה"כ אבל קיים הבדל בין שעבוד על חשבון מזומן שקיים כרגע ולבין שעבוד על מניות חברה שחלק מהמזומן לפחות עדיין לא התקבל. זה לא זהה ל "בטחונות מלאים במזומן".
שלום פיראט יקר,
אני קורא די קבוע בפורום, לא כותב כמעט אבל קורא. ואומנם ידיעותי אינן מתקרבות לשלך אבל אני מכיר קצת+ את התחום. קורא דוחות, יצא לי לבקר בשני פרויקטים ועוד. אקבל בחן את ההצלפה של לשונך החדה.
גלובל כנפים וחנן מור אני כבר מחזיק.
תכלס בא תענה לי כמו שאתה עונה "לקבוע". ניתוח או דעה על האגח הזה. נראה לי שזו באמת התשובה שלך לאגחים שלא בנבחרת שאתה מזכיר שוב ושוב אבל אם יש לך או לאחרים תובנות נוספות אשמח לשמוע.
אבל אם כבר שאלה עמוקה יותר בנוגע לבטחונות יש לי הערה שמטרידה אותי. נאמר חברה מגיעה למצב שצריך לממש את הבטחונות, האם לא כך הוא המצב שהתהליך לוקח זמן, זמן רב? אז זה למעשה אומר שאת הקרן מקבלים אבל התשואה עלולה להימרח על פני נאמר 4 שנים במקום שנתיים ואז 20% שנתי הופכים פתאום ל10%. האם ובאיזה אופן אתה לוקח סיכון זה בחשבונות שלך?
פשוט מקריאה של ניתוחים שלך, על אגחים עם בטחונות, אני חושב שההנחה שלך היא שאם הבטחונות טובים אז האגח ישלם הכל במועד.
ערב צח
ותודה על ההפניות לפנגיאה ואפריקה.
א.
הי yrnkrn,
אני מניח שזה עניין של גישה. חוזה חתום + תמורה משמעותית שהועברה מתוכו הוא done deal בעיני. אתה יכול לראות שאני מתייחס הרבה יותר בזהירות לנתנאל גרופ אגח ג, עד שלא אקבל הודעה על העברת תשלום ראשון על המימוש.
הי elade,
אתה גורם לי להישמע pompous ואם כך אני נשמע - אני מתנצל, לא זאת היא כוונתי. מעבר לכך, לא היה בכוונתי לגעור (אם כך זה נשמע).
התחום בו אני עוסק הוא תחום מאוד מסוכן (ניתן להפסיד השקעה שלמה בימים) ואני תמיד חושש שהפרסומים מביאים יותר נזק מתועלת. כאשר מופיעה דמות חדשה שנראה כי "אינה מבינה" אני מתקשה לדעת איך להתייחס אליה.
אם אתה קורא את פירסומי, אתה יכול להבין שאני מסמן תשואה מינימלית ראוייה. הגדרתה של תשואה זו היא - התשואה המקסימלית שניתן לקבל מאחד האגחים בקבוצת האגחים ה"בטוחים לחלוטין". כיום, מבחינתי אגח זה הוא פאנגאיה אגח ג והתשואה היא 11%+מדד. לטעמי, כל אגח שנסחר בפחות מזה הוא בלתי ראוי (למעט אגחים בסביבה, אותם אולי תרצה להחזיק לצורך פיזור) ולכן לדעתי בהגדרה אגח שנסחר ב-9.3%+מדד הוא בלתי ראוי (בלי שום קשר ל"איכויות" שלו).
עכשיו לנקודה הבאה:
אתה בהחלט צודק. אני תמיד מניח בין שנתיים לשלוש בין מועד ה-default למועד מימוש הביטחונות וכך מחשב אותם. לא תמיד יוצא לי להציג ניתוחים מלאים, אך לאחרונה ניתחתי את אאורה אג 1 (מצורף ל-thread הבא: http://www.s-maof.com/Forum/threads/...-אג-quot-ח). אתה יכול לראות בניתוח זה איך אני מתייחס למימוש ביטחונות. בכל מקרה אעיר כי מה שטוב בבטחונות הוא קיבוע מחיר רצפה שהוא ייתרון עצום בשוק כל כך מסוכן.
ולכן,
אתה טועה בנקודה זו - אני לעולם איני מניח דבר שכזה.
קבל שוב את התנצלותי,
בברכה,
לפי הדוחות, שווי המכירה 45 מיליון ש"ח ושווי הנדלן הנותר בידי הצלחת השרון כשליש, 15 מיליון ש"ח, סה"כ 60 מיליון ש"ח. מול זה יש הלוואת בעלים של 20 מיליון ש"ח והתחייבות אג"ח של 50 מיליון ש"ח.
בפרק תזרים המזומנים החזוי החברה צופה שהלוואת הבעלים תוחזר בעתיד הקרוב - שנים לפני סיום פרעון האג"ח. שווי הבטוחות שישארו לאג"ח יהיו כ 40 מיליון ש"ח מול 50 מיליון ש"ח ע.נ. התחייבות ותשלומים צפויים (ללא היוון) כ 65 מיליון ש"ח. את ההפרש תצטרך החברה להשלים ממקורותיה שזה עלול להיות בעייתי בהתחשב במצב עסקיה המשתקפים בתשואת אג"ח ב' למשל.
איכות הבטוחות אכן די טובה אבל הן לא מכסות את כל תשלומי אגח ג'.
הי elade,
המשך ההודעה שנקטם בפירסום המקורי:
....
אתה יכול לראות בניתוח זה איך אני מתייחס למימוש ביטחונות. בכל מקרה אעיר כי מה שטוב בבטחונות הוא קיבוע מחיר רצפה שהוא ייתרון עצום בשוק כל כך מסוכן.
ולכן,
אתה טועה בנקודה זו - אני לעולם איני מניח דבר שכזה.
קבל שוב את התנצלותי,
בברכה,
הי yrnkrn,
אתה טועה לדעתי.
הכל משועבד לבעלי האגח (כולל הלוואות בעלים אם ישנן). משיכת הלוואות הבעלים המצוינת בתזרים היא במטרה להעלות את הכספים לחברה במטרה לשלם את האגחים/ריביות (ואולי לכסות את ההלוואה לצורך תשלום הריבית הקודמת - אינני בטוח). אתה יכול לקרוא לזה מנגנון דילול בטוחות, אך למיטב ידיעתי אין החזר הלוואות בעלים.
בברכה,
עמוד 516 בתשקיף סעיף 5.4.1.4.
יש שעבוד על מניות אבל אין שעבוד על הלוואת בעלים. יש תנאים מתי הלוואת הבעלים תוכל להפרע ובאיזה הקף. החברה תעמוד בתנאים האלו בעתיד הקרוב ותפרע את כל ההלוואה. אחרי שהכסף עולה לחברה הוא לא מוגבל והחברה יכולה להשתמש בו לכל מטרותיה כולל פרעון חובות אחרים.
הי yrnkrn,
אתה צודק אך מאוד מאוד חלקית - עד שהקרקע לא תופשר (ותהייה קפיצת ערך של הקרקע), לא ניתן למשוך הלוואת בעלים מעל 4M ש"ח מכיוון שסעיף 5.1.4.7+5.3 - שאם יחס חוב פיננסי (אגח ג == 55M) להון עצמי (כולל הלוואת בעלים כיום == 59M) יעלה מעל 100% אזי זוהי עילה לפירעון מיידי.
אכן, טעיתי בפרשנות הראשונית לזכויות, אך כמובן שיש עוד הגנות (ואני לא בטוח שמצאתי את כולן) - פשוט זכרתי שמגבלת ההון קיימת.
בברכה,