Re: אפריקה - סקירה קצרה - גורמי סכון
לברון תודה על הסקירה.
הנקודות היחידות אליהן לא התיחסת הן גורמי הסכון.
לגבי האג"ח, אני מסכים כי במצב הנוכחי אג"ח שהקופון בו גדל מ6% ומעלה עד מעבר ל- 10% צמוד הוא לא רע. הבעיה היא המח"מ - המוסדיים לא כל כך אוהבים אג"ח שיפרע (במלואו)בעוד למעלה מ- 14 שנים.
אף על פי שהקן תתחיל להשתלם בעוד שנתיים לשעורין.
אני מסכים כי כשיש אג"ח ב-10% צמוד מי צריך מניה ואני מבין את ה- short - long.
סכונים להבנתי:
החברה מכרה כמעט את כל הנכסים שהיו לה בישראל, החברה מכרה את היהלומים שבכתר דוגמאת קניון רמת אביב, מגדל אפריקה, כביש 6, ...
כחלק מההסדר וההכנות לפרעון של כ"ה היא מחזיקה רק במחצית הבנות: Afi Development, אפי-נכסים ואפריקה מגורים, אפריקה מלונות.
כל הצלחה שתהיה לבנות אפריקה תהיה שותפה רק במחצית.
אפריקה נכסים תלויה מאוד בשוק של רומניה דרך הקניון שנפתח שם, התזרים שאמור לשלם את האג"חים שנכסים מקורו בעיקר מקניונים ברומניה ויגודלביה. הרעה של המצב שם תקרין על אפריקה כקבוצה.
אפריקה מגורים, נהנתה ממחירי הדיור הגבוהים בישראל, כבר כעת ברור שקצב המכירות האט, לכולם ברור שהאופוריה של השנתיים האחרונות לא יכולה להמשך לעד.
Afi - development- אולי ההשקעה הגדולה ביותר של אפריקה עם סכון \ סכוי בהתאם.
לדעתי, שאלת המפתח היא האם קניון Africa במוסקבה יפתח, לא יהיו בעיות בירוקרטיות, שכר השכירות יגיע כמו צק שויצרי, וגם אז 1/4 שייך לעריית מוסקבה, מה שנשאר רק מחצית שייך לאפריקה.
קיימת בקניון גם בעיית חניה - החניה ע"פ הסדר במתחם סמוך - האם למשהו לא יהיה אינטרס לתקוע מקלות בגלגלים? רק חשבו מה יקרה אם פתאם מסיבה כלשהי לא יהיה ניתן להגיע ולחנות בנוחות במרכז מוסקבה.
מצד שני, הסכוי: עם הקניון יפתח ויושכר הוא ייצר תזרים להמשך פעילותה של Afi -development. החברה היא בעיקרה קבלנית ותלויה לחלוטין במצב של רוסיה (בדגש על מוסקבה) ומדינות חבר העמים.
יש להם עוד כמה פרויקטים בקנה ומה שהם צריכים זה שהכל יתחיל לנוע - מספיק מעידה אחת על מנת להאט את הקצבץ
חוזקות במצב הסכון:
לאחר פרעון של כ"ה לאפריקה יש רק תשלומי קרן רק בעוד שנתיים וחצי. אין כמעט חוב לבנקים ברמת הסולו, צפויים תשלומי 6% צמוד על חוב של כ- 3.6G (סדר גודל של 200M בשנה לרבות הצמדה).
לבייב התחייב להזרים כ- 100 מליון משך כמה שנים בהנפקת זכויות כך שיש לחברה פחות או יותר שקט של שנתיים וחצי שבהן היא צריכה לפתוח 2-3 פרויקטים גדולים במוסקבה, לפתוח עוד כמה נכסים של אפריקה נכסים ואז המראה היא יותר מאפשרות ראלית.
לגבי דניה סבוס: מוחזקת 75% ומצבה כרגע טוב. היא תלויה בפרויקטים קבלניים (מגורים ותשתיות) שמועברות אליה לבצוע מקבוצת אפריקה.
לגבי אפי-ארה"ב - המתנה תוך מגננה לשפור במצב הנדלן בארה"ב. לכולם ברור שיש לה נכסים מצויינים בארה"ב ויש להמתין שהשוק ישתפר.
תוך לקיחה בחשבון של סכון - סכוי אני בדעה שמנית אפריקה בעלת פוטנציאל להמראה אבל לא לשכוח את הסכונים. כמו כן, אפשר להשקיע באפריקה נכסים שנסחרת על כ- 60% מההון העצמי ויש לה פוטנציאל המראה.
לגבי Afi-D - תתכן בעית מסחר והחזקה של נייר לא ישראלי (עלויות גבוהות).
זו דעתי.