x




אמיר ניצן

ההיבטים ההרמוניים משולש ומשושה: חלק 2

דרג מאמר זה
הפוסט הקודם דיבר על המשותף בין ההיבטים משולש (זווית מדוייקת 1200) ומשושה (זווית מדוייקת 600) - שניהם נחשבים היבטים עיקריים ושניהם היבטים הרמוניים כפי שהמושג הוסבר. הוזכר גם השוני שלצד זאת קיים ביניהם: הראשון נחשב בעל עוצמה חזקה מאד והשני "סתם" חזקה ובנוסף (או לחלופין) בראשון ההשפעות החיוביות פשוט מתרחשות מאליהן ואילו בשני נדרשים מאצים, אף כי עשויים שלא להיות קשים ושלא להתעכב הרבה במתן הפירות. מבחינות רבות ניתן להמשיל את היבט המשושה לתנופת החלוציות ולהישגים תוך כדי עשייה ולתהליכי צמיחה ואילו את המשולש לישיבה על זרי דפנה והגעה למנוחה ולנחלה. ובתוך כך היבט המשושה נחשב לרוב ליותר יעיל ואפשר אף מאורגן ולפחות "צובר שומנים" וליותר יודע להעריך דברים ולשמור עליהם.

כבר אמר מישהו באחד הפורומים באנגלית שהחל משלב מסויים המאמצים הנדרשים תחת היבט המשושה להשגת הפוטנציאל החיובי מניבים פירות ומביאים אותו לאורך זמן להתחיל להתנהג כמו משולש לאחר אותם מאמצים. בכל מקרה, אם היבט של 60 מעלות מסמל את "תנופת החלוציות" ויש מי שאומר "פתיחות לחדש" (כמו פתיחות לרעיונות חדשים), אז תחת השפעת ההיבהט של 120 מעלות אפשר לבחור ב-2 דרכים:

1) או לשמור על הקרן ולטפח אותה – כלומר לנצל את העובדה שהיבט זה מאפשר לדברים לזרום בקלות ולשמור על הקרן , לדעת להתיחס בכבוד למה שיש ואף לדעת לשמור את מה שיש למצבים קשים שיכולים להתעורר או שקיימים בתחומים אחרים.
2) או שכתוצאה מהשפע וזרימת הדברים בקלות להתחיל "לאכול את הקרן", לזלזל מדיי במה שיש, לבזבז מדיי משאבים שונים ואף לפתח אופי חלש וחסר כושר התמודדות ויכולת מאמץ. ואכן, ישנם מקרים בהם היבט המשולש וליתר דיוק ריבוי יתר של משולשים עלול לגרום לתכונות שליליות כמוזכר ואילו היבט המשושה מצידו יכול להביא לאופי שיודע יותר להעריך הישגים ומצבים חיוביים ולשמור עליהם.

אך למרות מגמה רווחת בעיקר בעשרות השנים האחרונות לדבר על "הסכנות שבמשולש" ולמרות שגם אני עצמי הזכרתי זאת, אין "לגנות" יותר מדיי היבט זה. קודם כל, באופן כללי, יש דברים שראוי וצריכים שיבואו בקלות ללא קושי וללא צורך ממשי או צורך בכלל במאמץ ואם ישנם דברים שבאים בקלות זה לא תמיד דבר רע. בעקרון, אם במפת לידה ממוצעת בערך רבע מההיבטים העיקריים הם משולשים אז בעקרון אפשר לדבר על "ריבוי יתר" של משולשים רק אם הם תופסים נניח מעל שליש מככלל ההיבטים העיקריים וגם אז לא בכל מקרה. אם למשל 40% מכלל ההיבים העיקריים במפת לידה הם משולשים, אך זהו גם אחוז הריבועים שבמפה (ריבוע הוא היבט דיסהרמוני עיקרי שזוויתו המדוייקת 90) אז ריבוי המשולשים יכול להוות מקור לעזרה.

סך הכל בדומה לדברי אחת האסטרולוגיות בארץ בקשר לזווית של 1200, בד"כ במפות לידה יש מספיק התמודדויות ואתגרים מכדי ש"יגנו" יותר מדיי את המשולשים ומכדי שלא "לפרגן" למשולשים היכן שהם קיימים ומותר שיהיו גם דברים שיזרמו בקלות. מעבר לכך, בשל העובדה שכוכבים היוצרים ביניהם משולש ממוקמים ב-2 מזלות אשר להם יסוד משותף , המשולש אף יכול מצידו להוות מקור לביטוי חיובי של תכונות אותו היסוד הרלוונטי - אזכיר כי בנוסף לכך שהיבטים נותנים ביטוי לתכונות הכוכבים המעורבים בהיבט, הם גם נותנים ביטוי לתכונות המזלות בהם הכוכבים ממוקמים.

ובגלל היות היסוד קבוצת הסיווג החשובה ביותר של כל מזל, המשולשים אף יכולים להיות מקור להצלחה בחיים בכלל תוך ניצול היכולות הקשורות ביסוד מסויים. באותו אופן, היות ובד"כ 2 כוכבים היוצרים ביניהם היבט משושה ממוקמים ב-2 מזלות בעלי אותו כיוון (2 המזלות מוחצנים או מופנמים), הרי שהיבטי משושה בד"כ יכולים מצידם לתרום לביטוי התכונות החיוביות של הכיוון בו ממוקמים הכוכבים. ואם הוזכרו היסודות והכיוונים, אז אכן מקור ההבדלים בין המשולש והמשושה הוא בכך שזווית של 120 מעלות מסמלת את המרחק בגלגל המזלות בין 2 מזלות בעלי יסוד משותף (ובתוך כך גם כיוון משותף) ואילו זווית של 60 מעלות מסמלת את המרחק בין 2 מזלות בעלי כיוון משותף.

קיום יסוד משותף הופך את המשולש להיות "המיטיב שבהיבטים" ובו הדברים זורמים הכי בקלות בעוד שקיום כיוון משותף דורש אי אלו מאמצים, אך עדיין מהווה כר ל"תקשורת פורייה" ולכן לזרימה שהיא עדיין הרמונית ואולי העובדה שהיבט המשושה מסמל צורך לגשר בין 2 מזלות בעלי כיוון משותף אך יסודות שונים גורם לכך שבהיבט המשושה כישורי התקשורת והגישור אינם פחות טובים מאשר במשולש. יצויין כי לכיוון המוחצן שייכים כל מזלות האש והאוויר ולכיוון המופנם כל מזלות האדמה והמים, ולכן האש והאוויר נחשבים יסודות משלימים זה לזה וכן האדמה והמים נחשבים משלימים זה לזה והשלמה זאת היא מקור ההרמוניה של המשושה.

מבחינת העוצמה של ההיבטים, העובדה שהיסוד הוא קבוצת סיווג יותר חשובה מאשר הכיוון , אף שגם באחרון אין לזלזל, מהווה הסבר לכך שהמשולש נחשב חזק יותר בעוצמתו מאשר המשושה. מה קורה במיעוט של מקרים בו היבט המשולש מתקיים בין 2 מזלות שאין להם יסוד משותף או כאשר היבט המשושה מתקיים בין 2 כוכבים הנמצאים במזלות המנוגדים זה לזה בכיוון שלהם? מקרים כאלו מכונים באנגלית disassociated aspects. אולי מצבים כאלו מראים - כאשר מדובר בהיבטים הרמוניים - על יכולות טובות במיוחד ליצור הרמוניה אף במצבים פחות שהם פחות אידיאלם לכך. הפוסט הבא יוקדש לצמד ההיבטים הדיסהרמוניים העיקריים.
קטגוריות
ללא קטגוריה

הערות

מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות