x




stacy

שיכון ובינוי תרכוש עם אדלטק ואדלקום את תחנת הכוח ברמת חובב

דרג מאמר זה
המשקיעים בתל אביב יגיב הבוקר להודעת חברת החשמל אשר פורסמה אתמול לאחר נעילת המסחר לפיה השותפות בה מחזיקה שיכון ובינוי ב-55% מהזכויות זכתה במכרז של חברת החשמל בהיקף של כ-4.3 מיליארד שקל

המשקיעים בתל אביב יגיב הבוקר להודעת חברת החשמל אשר פורסמה אתמול לאחר נעילת המסחר לפיה Ramat Hovav Power Limited Partnership - שותפות של אדלטק, אדלקום וחברת שיכון ובינוי זכתה במכרז לרכישת רמת חובב תמורת 4.26 מיליארד שקל.

תחנת הכוח רמת חובב, היא תחנת הכוח השנייה שחברת החשמל העמידה למכירה במסגרת יישום הרפורמה במשק החשמל. התחנה הינה בעלת הספק ייצור של גדול המהווה כ-9% מכוח הייצור של חברת החשמל. זהו אחד מאתרי היצור הגדולים במדינה הפועלים על גז טבעי. מותקנים בה כ-1,150 מגה-וואט ביחידות יצור, מהן 2 מחזורים משולבים ו-4 יחידות טורבינות פתוחות. בנוסף, באתר התחנה קיים שטח שמיועד להרחבה עתידית של כוח הייצור והתחנה נמכרת ללא חוזה הגז הבעייתי של חברת החשמל, אשר צמוד למדד המחירים לצרכן בארה"ב (במקום למחיר הגז).

שיכון ובינוי מחזיקה 55% מהזכויות בשותפות, ויתרת הזכויות מוחזקת על ידי החברות אדלטק אחזקות ואדלקום. בהתאם להסכמות בין הצדדים, ההחלטות בתאגיד תתקבלנה פה אחד, כאשר בכוונת הצדדים להגיע להחזקות שוות בתאגיד בהמשך.

במסגרת תנאי המכרז צפויה השותפות להתקשר בהסכם עם חח"י לפיו תקבל תשלום של 37.6 שקלים לכל מגה וואט זמין, וכן תשלום עבור מכירת חשמל לחח"י בהתאם למחירי שוק. בנוסף במסגרת תנאי המכרז מתחייב הזוכה לקלוט כ-60 עובדים של חברת החשמל למשך תקופה של 5 שנים.

השלמת העסקה כפופה להתקיימותם של מספר תנאים מתלים, ובכללם קבלת רישיונות ייצור מרשות החשמל באישור שר האנרגיה, אישור רשות מקרקעי ישראל לגבי רכישת מקרקעין ע"י "זר", קבלת אישור מיזוג מרשות התחרות ותנאים מתלים נוספים.

כאמור, מכירת תחנת הכוח רמת חובב היא חלק מיישום הבנות הרפורמה בחברת החשמל. חברת החשמל התחייבה למכור 5 תחנות כוח, על פי לוחות זמנים קבועים, תוך יישום מתווה של ירידה הדרגתית במקטע ייצור החשמל עד לכ-40% מכלל הייצור המשקי.

ניב סבר, משנה למנכ"ל קבוצת אדלטק: "הזכייה במכרז ממקמת את קבוצת אדלטק כקבוצת האנרגיה הפרטית הגדולה בישראל. אנו ערוכים לאתגר המשמעותי ומתחייבים להמשיך וליישם ברמת חובב את אותם סטנדרטים תפעוליים ואיכותיים בינלאומיים שהבאנו למשק החשמל בדוראד, ברמת נגב ובאשדוד. יחד עם קבוצת שיכון ובינוי, ובשילוב היכולות המקצועיות והניסיון של שתי הקבוצות, נמשיך לפעול למען פיתוחו היעיל, המתקדם והתחרותי של משק החשמל בישראל".

https://www.bizportal.co.il/gazandoi...article/780932
קטגוריות
ללא קטגוריה

הערות

מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות