אלגוריתם מסתורי אחראי ל-4% מהמסחר בארה"ב בשבוע שעבר
לפי דיווח של CNBC, המניע של מפעילי האלגוריתם עדיין אינו ברור אך ייתכן כי הכוונה של מפעיליו היתה להציף את השוק ולאפשר לחברות מסחר ממוחשב לגרוף רווחים במהירות
אלגוריתם מסתורי ששלח פקודות מסחר - ואז ביטל אותם בעקביות - היה אחראי ל-4% מפקודות המסחר בשוק המניות בארה"ב בשבוע שעבר, כך לפי מעקב אחר פעילות המסחר עליה דיווח אתר חדשות CNBC. המניע של מפעילי האלגוריתם עדיין אינו ברור, נכתב באתר.התוכנה שלחה פקודות מסחר בקצב של 25 אלפיות השניה שנגעו ל-500 מניות, לפי חברת המידע ננקס. האלגוריתם לא הוציא לפועל אף פעולת מסחר וסיים את פעילותו בבת אחת ביום שישי בשעות הבוקר.
"הדבר מראה לנו כיצד אדם אחד יכול להיות בעל השפעה מנופחת על השוק", אמר לרשת האמריקאית אריק הנסיידר, ראש ננקס. "הבורסות אינן מפקחות על אנומליות במסחר. ה"רדאר" של הנסיידר זיהה כי מדובר בפקודות מסחר המגיעות מאותו המקור לאחר שעלה על דפוס הפעולה שלו - 200 פקודות מבוטלות, לאחר מכן 400 ולאחר מכן 1,000.
"הניחוש שלי הוא שהאלגוריתם בחן את השוק", אמר ג'ון נג'ריאן, אחד ממייסדי אתר TradeMonster.com. כוונתו של נג'ריאן היא כי המטרה של רבים מהאלגוריתמים הללו היא להציף את השוק ולהאט את קצב קבלת פקודות המסחר כך שחברות המסחר האוטומטיות יוכלו לנצל את פערי הזמנים ליצירת רווח בפקודות קניה ומכירה.
בחודשים האחרונים נרשמו מספר תקלות מסחר בבורסות בארה"ב שהעלו את החשש כי הפיקוח על המסחר הממוחשב אינו מספק וכי ישנו סיכון כי תקלה באחת התוכנות תפיל את השווקים.
הודעת מערכת